Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım Bırakmak isteyene ÜCRETSİZ bir yöntem BUNU SİZDE DENEYİN...! Bırakan 863 Üye (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.716
Cevap
372
Favori
230.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende dün ve bugündür içmiyorum inş. devamlı olur ama içkili yaz alemlerinde nasıl kendimi içmemek için tutucam bilmiyorum.
  • bırakma konusunda çok ümitsizim. bakalım bu gece izleyeceğim..
  • MMORAPGAME,Cém sigarayı bırakırken Allen Carr videosundan faydalandınız mı ?

Şahbaba,videoyu izlemeni öneriyorum.Baştan ümitsiz olma bu konudaki tüm mesajları okursan,videoyu izlerken ve izledikten sonra neler yaparsan başarılı olursun bunu bulabilirsin.Güzel haberlerini bekliyor olacağız.
  • Ben yaklaşık 3 haftadır içmiyorum bırakma şeklim ise bisiklet sporu ile ilgileniyorum forum dan arkadaşlarla bir akşam sahilde buluştuk ve başladık pedallamaya 2 kişi ile aynı yaştaydık (25) diğeri 3.kişi bizden büyk evliydi pedallamaya başlamadan önce bir sigra içmiştim bir başladık pedallamaya ben arkadan geliyorum bu 3 arkadaş ta sigara içmiyor ve o gün lanet olsun sigaraya dedim ve bıraktım o günden beri bir tane bile sürmedim ağzıma bazen çok fazla istiyorum hele ki geçtiğimiz 2 günde gece rüyamda sigra içerken görüyorum kendimi ve eyvah ne yaptım diyorum ne güzel bırakmştım şimdi nasıl yine bırakacağım diye hayıflanıyorum ama çoğu zamanda aklıma gelmiyor sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlar sigara içerken ki alışkanlıklarınızı değiştirin en çok ne ile meşkul iken sigara içiyorsanız o yaptığınız şeye ara verin yada daha az yapın birde sigarayı bıraktım diye kahve çay vs. yönelmeyin onlar daha çok sigara isteğinizi arttırıyor ve alkol kullanıyorsanız ona da ara verin alkol da çok fazla tetikliyor bırakanlar asla 1 taneden birşey olmaz hevesim kırılsın diye 1 tane yakmasınlar inanın gerisi geliyor en güzel şey sabaha kalktığınızda ağzınızda o iğrenç değişik tad olmuyor dişlerinizi fırçaladığınızda beyazlığı görebiliyorsunuz ve paranız cebiniz de kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 5 Mayıs 2010; 18:10:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LaNcEt

Ben yaklaşık 3 haftadır içmiyorum bırakma şeklim ise bisiklet sporu ile ilgileniyorum forum dan arkadaşlarla bir akşam sahilde buluştuk ve başladık pedallamaya 2 kişi ile aynı yaştaydık (25) diğeri 3.kişi bizden büyk evliydi pedallamaya başlamadan önce bir sigra içmiştim bir başladık pedallamaya ben arkadan geliyorum bu 3 arkadaş ta sigara içmiyor ve o gün lanet olsun sigaraya dedim ve bıraktım o günden beri bir tane bile sürmedim ağzıma bazen çok fazla istiyorum hele ki geçtiğimiz 2 günde gece rüyamda sigra içerken görüyorum kendimi ve eyvah ne yaptım diyorum ne güzel bırakmştım şimdi nasıl yine bırakacağım diye hayıflanıyorum ama çoğu zamanda aklıma gelmiyor sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlar sigara içerken ki alışkanlıklarınızı değiştirin en çok ne ile meşkul iken sigara içiyorsanız o yaptığınız şeye ara verin yada daha az yapın birde sigarayı bıraktım diye kahve çay vs. yönelmeyin onlar daha çok sigara isteğinizi arttırıyor ve alkol kullanıyorsanız ona da ara verin alkol da çok fazla tetikliyor bırakanlar asla 1 taneden birşey olmaz hevesim kırılsın diye 1 tane yakmasınlar inanın gerisi geliyor en güzel şey sabaha kalktığınızda ağzınızda o iğrenç değişik tad olmuyor dişlerinizi fırçaladığınızda beyazlığı görebiliyorsunuz ve paranız cebiniz de kalıyor

Sevgili LaNcEt, sigarayı bırakıp tekrar başlamama konusundaki tekniklerinden bazılarına katılamayacağımı söyleyebilirim.Özellikle "sigara içerken ki alışkanlıklarınızı değiştirin en çok ne ile meşkul iken sigara içiyorsanız o yaptığınız şeye ara verin yada daha az yapın birde sigarayı bıraktım diye kahve çay vs. yönelmeyin onlar daha çok sigara isteğinizi arttırıyor ve alkol kullanıyorsanız ona da ara verin alkol da çok fazla tetikliyor" kısmı.Bu bahsettiğin konuların tamamını sigara içerken büyük bir zevkle yapıyordum fakat bıraktıktan sonrada yapmaya devam ettim özellikle üstüne gitmek bence iradeni sınaman açısından kesin sonuçlar vermekte.En azından ben bu şekilde bir teknik kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ForZ4

quote:

Orijinalden alıntı: LaNcEt

Ben yaklaşık 3 haftadır içmiyorum bırakma şeklim ise bisiklet sporu ile ilgileniyorum forum dan arkadaşlarla bir akşam sahilde buluştuk ve başladık pedallamaya 2 kişi ile aynı yaştaydık (25) diğeri 3.kişi bizden büyk evliydi pedallamaya başlamadan önce bir sigra içmiştim bir başladık pedallamaya ben arkadan geliyorum bu 3 arkadaş ta sigara içmiyor ve o gün lanet olsun sigaraya dedim ve bıraktım o günden beri bir tane bile sürmedim ağzıma bazen çok fazla istiyorum hele ki geçtiğimiz 2 günde gece rüyamda sigra içerken görüyorum kendimi ve eyvah ne yaptım diyorum ne güzel bırakmştım şimdi nasıl yine bırakacağım diye hayıflanıyorum ama çoğu zamanda aklıma gelmiyor sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlar sigara içerken ki alışkanlıklarınızı değiştirin en çok ne ile meşkul iken sigara içiyorsanız o yaptığınız şeye ara verin yada daha az yapın birde sigarayı bıraktım diye kahve çay vs. yönelmeyin onlar daha çok sigara isteğinizi arttırıyor ve alkol kullanıyorsanız ona da ara verin alkol da çok fazla tetikliyor bırakanlar asla 1 taneden birşey olmaz hevesim kırılsın diye 1 tane yakmasınlar inanın gerisi geliyor en güzel şey sabaha kalktığınızda ağzınızda o iğrenç değişik tad olmuyor dişlerinizi fırçaladığınızda beyazlığı görebiliyorsunuz ve paranız cebiniz de kalıyor

Sevgili LaNcEt, sigarayı bırakıp tekrar başlamama konusundaki tekniklerinden bazılarına katılamayacağımı söyleyebilirim.Özellikle "sigara içerken ki alışkanlıklarınızı değiştirin en çok ne ile meşkul iken sigara içiyorsanız o yaptığınız şeye ara verin yada daha az yapın birde sigarayı bıraktım diye kahve çay vs. yönelmeyin onlar daha çok sigara isteğinizi arttırıyor ve alkol kullanıyorsanız ona da ara verin alkol da çok fazla tetikliyor" kısmı.Bu bahsettiğin konuların tamamını sigara içerken büyük bir zevkle yapıyordum fakat bıraktıktan sonrada yapmaya devam ettim özellikle üstüne gitmek bence iradeni sınaman açısından kesin sonuçlar vermekte.En azından ben bu şekilde bir teknik kullanıyorum.

Hocam herkezin bünyesi iradesi aynı olmayabilir ben bunları yapıyorum alkol de alıyorum kahve çay da içiyorum ama normalde yeni bırakan birisi için bir süreliğinede olsa uzak durması gerektiğini daha önceki bırakmaya çalışırken ki araştırmalarımda öğrendim yine de herkezin kendi tercihi

• walla 1 hafta dayanabildim ve ne acıdır ki tekrar başladım.

eskiden 1 gün içmesem çıldırırdım ve dayanamazdım.

bu defa tam tersi oldu. ilk 3 gün çok rahattım, canım az istedi içmedim.

ama sonra gün geçtikçe artmaya başladı o canavarın baskısı. iradem oldukça zayıf olsa gerek dayanamdım.

şimdi kitaba başladım. bakalım ne olacak.

ancak 1 hafta bırakıp tekrar başlayınca insan gerçekten bir çöküntü yaşıyor. kendine lanet okuyor. ama yine de içiyor bu zıkkımı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

2 ayı geçti bırakalı...Bu videoyu izlemedim, ilaç da kullanmadım...Bırakmanın faydalarına konsantre olmaya çalıştım...İlk birkaç hafta zorlandım ama sonraları rahattım...3-4 kilo aldım bu süreçte...Ama sporla eski kiloma geri döndüm...

Sabahları nefes alarak uyanabilmenin tadına vardım...Ağzımda artık sigaranın iğrenç kokusu yok...Kıyafetlerim temiz...Ve ayda 150 TL cebimde...

Bunları yazmıştım ama...

Canım çok sıkkın bugünlerde...Sigarayı arar oldum bazı zamanlar...

Umarım şu zor zamanlarım çabuk geçer...Yoksa irademe hakim olamayacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

6 gün bırakabildim dün tekrar başladım olmuyor yahu olmuyor

yapma bunu yapma bunu . Aslında düşünsene en son kaç gün üst üste sigara içmemiştin. Mutlaka faydaları başlamıştır. İçmediğin her gün iraden güçlenecekti. Sen sadece sigara içmemeyi bırakmadın şu anda, sigara içmeme konusunda kendine olan güveninide yarı yolda bıraktın.

Arkadaşlar bir önceki sayfada da belirttiğim gibi ben 15 sene içtim bu zıkkımı ve yaklaşık 1 seneyi aşkındır içmiyorum. Şu anda ne düşünüyorum biliyor musunuz. tek bir şeyi: "O içtiğim 15 seneye ne kadar yazık etmişim. Sigaranın benden çaldığı, sıhhatimden çaldığı, kül tablası gibi koktuğum zamanlarda kendime ve çevreme ne kadar yazık etmişim"

Bırakanlar tekrar başlamadan önce neleri kaybettiklerini düşünüp öyle başlasınlar.

İlave olarak şunuda demek istiyorum. Sigarayı bırakanlar tekrar başlamadan önce kendilerine şunları sorsunlar:

1) Tekrar bırakmak istediğinde şimdiki kadar güçlü olacak mıyım? Bunun cevabı: hayır olmayacaksın.
    2) Hadi geri dönülemez bir hastalığa tutuldun ve bunun sebebide sigara. Artık içmeyeceksin dediler. Bıraktığın halde tekrar başladığın her sigaraya lanet etmeyecek misin? İstesende istemesende o zaman bırakmak zorunda kalmayacak mısın? cevap: evet bıracaksın hemde vicdan azabı çekerek.

En iyisi bırakmak zorunda olmadan şimdi iradenle bırak bu zıkkımı. Öyle bir gün gelir bırakmanda fayda vermeyebilir. Bir çoğuna fayda vermediği gibi.

Sonuna kadar katılıyorum dostum yazdıklarına. Sigara işini kafanda bitireceksin ve bir dahada düşünmeyeceksin. Mücadele etmeye kalkışırsan galip gelemessin.

Nasıl ki terkettiğin sevgilini görmemen gerekiyorsa kaçacaksın ondan. Görmeyeceksin, göresende tanımazlıktan geleceksin. Ateşini atamayacak senin içine.

Sigarayla mücadele etme kaç ondan, saklan...

Sonra o seni terkedecek zaten.

Gitsin kiminle olursa olsun.

Ben öyle yaptım..

1 seneyi geçti bırakalı,

artık oda beni bıraktı.

Çok huzurluyum, mutluyum, çocuklarımı kucaklarken kokmuyorum artık onlara, zehirlemiyorum onları. Bu bile yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Filmi daha önceden izlemiştim izledikten birkaç gün sonra nikotin bandıyla bırakmayı denedim.1 gün boyunca hiç sigara içmemiştim(3 senedir içiyorum, hiç içmediğim gün olmadı) akşam eve geldiğimde hırsız girdiğini görünce tekrar sigara içmiştim.

Bugün bant vb. olmadan öğlene kadar sigara içmedim işe konsantre olamadım, sinir ve stres de cabası =(

Yarınki hedefim akşama kadar hiç sigara içmeyip, akşam eve geldiğimde kulaklığımı takıp koşu yapmaya çıkcam.

Sigarayı bırakamamamın asıl sebebi, sigara içmezken çok sıkılıyor olmam :( Sanki zaman geçmiyor, yapacak hiç bir şey yokmuş gibi geliyor.

Yoksa içtiğim günden beri kokusundan nefret ediyorum.

Yarınki hedefimi başarırsam(ki inanıyorum) listeye beni de eklemenizi iletirim

Umarım bırakırsın fakat yanlış anlamayın ama filmi izleyipte bırakamayanlar her şeyi doğru yaptılarsa birde kitabı okusunlar. Onun haricinde bu arkadaş gibi filmi izleyipte anlamayanlar bir daha izlesin .

Hocam filmi izledim diyosun , "nikotin bantıyla" bırakmayı denedim diyosun bu ne yaman çelişkidir. Yanlışım yoksa bunların yanlış yöntemler olduğu filmde de söyleniyor.
    Kusura bakma hocam örnek olarak gösteriyorum seni yanlış anlama

Burda mesajlarında izleyipte bırakamayanlarda fark ettim neredeyse HİÇBİRİ verilen basit direktiflere uymamış.

Ya uygun bir anlarında izlememişler.
    Ya direk eleştirmen gözüyle izlemeye başlamışlar.
    Ya da filmi izlerken canları istediği halde sigara içmemişler.
    Bazılarıda bunu sihirli değnek sanmış ,bırakmak istemeyen biri izleyince hipnoz olcak sanmışlar.

Bu sadece sigarayı bırakmak için BENCE en iyi yöntem , çünki ben 8 yıldan sonra bu yöntemle bıraktım ve bir daha asla içmiycek gibiyim. Şimdiden bırakma süresi olarak rekora koşuyorum : )

Selamlar,

Mesajımdan sonra konuya ilk defa geliyorum.Yukardaki mesajımda yazdığım gibi ertesi sabah bırakmayı denedim yine dayanamayıp öğlen sigara içtim.

Bir kaç haftadır çok öksürük vardı, biraz da bu bahanesi oldu dün akşam her zamankinden daha net sigarayı bırakma kararı aldım ve dün 18:00'dan beri tek bir sigara bile içmedim.

Günüm gayet iyi geçti, şu an için en sevindiğim kısım elimin ve üstümün sigara kokmamış olması ve ağzımın da aynı şekilde sigara kokmuyor olması.

Öksürüğüm de nerdeyse tamamen geçti

Oldu bu iş Şimdi listeye ekleyebilirsiniz.

@girmiyor

Aslında mesajın biraz ağır kaçıyor ama sigarayı kimseye hiç bir şeye karşı savunmayacağım

• quote:

quote:

2 ayı geçti bırakalı...Bu videoyu izlemedim, ilaç da kullanmadım...Bırakmanın faydalarına konsantre olmaya çalıştım...İlk birkaç hafta zorlandım ama sonraları rahattım...3-4 kilo aldım bu süreçte...Ama sporla eski kiloma geri döndüm...

Sabahları nefes alarak uyanabilmenin tadına vardım...Ağzımda artık sigaranın iğrenç kokusu yok...Kıyafetlerim temiz...Ve ayda 150 TL cebimde...

Bunları yazmıştım ama...

Aman diyim , tekrar başlamak heleki yaşamdaki kötü bir dönem yüzünden tekrar başlamak en büyük tehlike , kendini tut hocam.

Sigara o zor zamanlarına yardımcı felan olmayacak aksine bi çok açıdan daha da zorlaştıracak.

• Şimdi bir sigara yakın ve 6 kez derin nefes çekerken neler hissettiğinizi, sigara içme sebeplerinizi düşünün dediği anda sanki 6. nefesi çekerken ağzımın bir katrana bulandığını hissettim... Bu pisliğin şimdi gerçekten pislik olduğu hissine ulaştım nasıl olduysa anlatılarlar öyle dürttü ki beynimi o an söndürüverdim sigarayı.. paketi de içen arkadaşlara verdim bir görseniz nasıl çullandılar beleş sigaraya şaşkın şaşkın.. Gülümsedim ve canavarınıza benden selam söyleyin dedim.. Tabi ne diyor lan bu gibisine fısıldamalar oldu. Eğer gerçekten kendinize inanıyorsanız ve sözünüze sadık kalırsanız bırakmamak için sebep yokmuş bunu öğrendim... Monotonluktan şikayet ediyordum ama artık eğlenebileceğim bi nikotin canavarım var :):) KONUYU AÇAN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDİYORUM BEN DE BIRAKTIM !!!!

Edit : 12 yıldır tiryaki olduğumu eklemeyi unuttum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLeePWaLKeR_ -- 6 Mayıs 2010; 0:27:20 >

• 3 aya yaklaştım.Valla çok rahatım.Sigaraya verdiğim parayı meyve, süt , yoğurt gibi şeylere veriyorum.Sporumu yapıyorum.Valla sağlıklı yaşam gibisi yok.
  • quote:

quote:

Bunları yazmıştım ama...

Aman hocam kendine mukayet ol bir kere içtinmi gerisi geliyor yapma o hatayı sakın aklına estiğinde birşeyler atıştır yada uğraşacak birşey bul kafanı dağıt ama tekrar başlama

• Benim de kardeşim bu videoyla bıraktı. Çok teşekkürler. İnşallah tekrar başlamaz :)
  • Öncelikle bırakanlara helal olsun diyorum . Başta belirteyim sigara kullanmıyorum . Arkadaşlar kimseyi tekrar başlatmak istemem ama verdiğiniz paraların hepsinin çöpe gittiğine endekslemeyin kendinizi sonuçta keyfini aldınız içtiğiniz süre kadar . Yani parayı veriyorsunuz fakat ( sizin deyiminizle ) yemeğin üstüne içilen sigara vs. böyle şeyler size keyif verdi . Çöpe attığınızı düşünmeyin o kadar da.
  • Ben de bıraktım da video ile değil. 1 ayı geçti. Listeye ekleyebilirsiniz
  • quote:

quote:

Bunları yazmıştım ama...

TWiST_oF_FaCe, senin adına gerçekten üzüldüm Umarım tekrar denemeye çalışırsın.

Sum 41,bence yaşadığın kötü şeyleri bir kenara bırakıp olumlu şeyler düşün ve zihnini oyalayacak birşeylerle uğraş.Umarım başarılı olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphabet Killer.

Öncelikle bırakanlara helal olsun diyorum . Başta belirteyim sigara kullanmıyorum . Arkadaşlar kimseyi tekrar başlatmak istemem ama verdiğiniz paraların hepsinin çöpe gittiğine endekslemeyin kendinizi sonuçta keyfini aldınız içtiğiniz süre kadar . Yani parayı veriyorsunuz fakat ( sizin deyiminizle ) yemeğin üstüne içilen sigara vs. böyle şeyler size keyif verdi . Çöpe attığınızı düşünmeyin o kadar da.

Dostum belki bu yazını iyi niyetten yazdın ama pek de doğru birşeyi yazmamışsın bana göre çünkü bırakan insanlar patlamya hazır bomba gibidir birisi böyle bir iki gaz verse anında yakar bir sigara o yüzden zevk aldığınız için yaptınız gibi şeyler demek pek doğru olmayacak, Şunu da söyliyeyim Fareler her tarlaya girer ama bir tek tütün tarlasına girmezlermiş

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.