Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım Bırakmak isteyene ÜCRETSİZ bir yöntem BUNU SİZDE DENEYİN...! Bırakan 863 Üye (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.716
Cevap
372
Favori
230.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OzzY®

bu videoyu daha önce izlemiştim ama bi işe yaramamıştı

yarın tekrar denicem ama bu videoyu izlerken kaç sigara içiyoduk? ona göre başlıyımda kalanlar ziyan olmasın

dostum sen baştan yenik başlıyorsun .:) ziyan olsun ne olacak.

belli adette bir sigara içiliyor diye bir şey yok videoda. izlerken hep gözünün önünde olduğu için habire yakıyorsun zaten.:)

videodaki amca "şimdi son sigaranızı yakın" dediğinde kalbim küt küt atıyordu..:)
  • Arkadaşlar hızla büyüyoruz ve hızla insanları bu illetten kurtarıyoruz ben ve benim gibi insanlarla ortak birseyler yapmak gercekten cok güzel. Konuyu acarken 3-5 kendini bilmez gelir dalga gecer diye düsünmüştüm ama gercekten sigara illetinden kurtulmak ve herkezinde kurtulmasını isteyen insanlarla karsılastım. VİDEO ile 3 gün bile sigarayı bıraksanız 3 gün 3 gündür :) ben 2 ayı doldurdum sayılır.
  • listeye girmek için erkenmi bilmiyorum ama bu sefer olucak kararlıyım

3,5 saat oldu, ve sigara içmek istemiyorum.
  • Vallahi ilk açıldıgı gün konu indirmiştim bu kadar işe yaradıysa herkeste vardır bi olayı dedim yarısını geçtim videonunda bana çok saçma geldi sanki liseler için hazırlanmış bi video gibi yok midede nikotin canavarı varmış falan :) video bilinen şeyler yani ve video boyunca sürekli sigara içme isteği duydum videoya başlamadan yeni içmiş olmama rağmen körükledi 50 bin kere sigara sigara diyince :)

Kısaca beni etkilemedi hiç bilinen şeyleri söylüyor sürekli adam sigara boşluğa düştüğünüz için içilir yok sizi panik yapar yok streslendirir falan filan. Videoyla olacak iş değil kendi adıma anladım irade olayı bu bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: black jack

Film bittiiii

Ve gerçekten benı etkiledi filmi izler 5 tane sigara içtim filmin sonlarına dogru son sigaranızı yakın dediğinde zoraki yaktım resmen ve o sigarayı bitirmek için debelendım kalktım lavobaya gittim, aynanın karsısına geçip sacımla oynadım bir an önce bitsin istedim o sigara
    Artık rahatımmm 1 gün sonrada gidip vucud geliştirmeye yazılacam kesinlikle ... Artık halaı sahada tıkanmak yok , belkı tekrardan eskı oynadıgım klübe geri bile dönebilirim ...
    Burdan iznizle içimdeki nikotun canavarına seslenmek istiyorumm..
    Oglum bu sefer harbi boku yedinn ....

Gerçekten suan çokkk mutluyum ...

yahu kardeş filmi izledikten 1 saat sonra bıraktım falan demişsin

merak ettim 10 gün geçmiş mesajından bu yana içtinmi hiç ?

• merak ettim bakalım izleyeeceğim videoyu ama şu an vakit geç oldu ben mi mesaj atayım da mesajım bulunsun.
  • Çok Tşk Ederim Kardeşim

8 Yıldır Sigara İçiyordum günde 2 paket, Ve oldu 10 Gündür Elime Almadım,
    Beni İsmide Eklersen Sevinirim

Çok Saol Çok Tşk Ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Vallahi ilk açıldıgı gün konu indirmiştim bu kadar işe yaradıysa herkeste vardır bi olayı dedim yarısını geçtim videonunda bana çok saçma geldi sanki liseler için hazırlanmış bi video gibi yok midede nikotin canavarı varmış falan :) video bilinen şeyler yani ve video boyunca sürekli sigara içme isteği duydum videoya başlamadan yeni içmiş olmama rağmen körükledi 50 bin kere sigara sigara diyince :)

Kısaca beni etkilemedi hiç bilinen şeyleri söylüyor sürekli adam sigara boşluğa düştüğünüz için içilir yok sizi panik yapar yok streslendirir falan filan. Videoyla olacak iş değil kendi adıma anladım irade olayı bu bence .

Anladığım kadarıyla, büyük beklentiler içinde videoyu izledin.Bir sihirli değnek gibi videoyu izleyen kişinin sigarayı bırakması beklenmemeli.Öncelikle bu videoyu izlediğinizde açık bir algıyla izlemeniz öneriliyor.Yani videoda konusu geçen anlatılan olgulara eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşırsanız zaten siz sigarayı bırakmak istemiyorsunuz demektir.Liseliler için hazırlanmış bir video, benzetmenizede ayrıca çok güldüğümü belirtmek isterim.Evet sizinde bahsettiğiniz irade meselesi bu konuda haklısınız fakat iradeyi destekleyici materyalleride kullanmalıyız düşüncesindeyim.Sevgiler.

• Yaw kilit nokta şu işte anlayın.

Bir şekilde bu *oka battınız.

Sigaranın size hiç faydası yok. Siz içince rahatladığınızı sanıyorsunuz ama sizi o rahatsız duruma sokan zaten o sigara.

O sigaradan kurtulduğunuzda artık rahatlama ihtiyacı hissetmeyeceksiniz, çünkü hep rahat olacaksınız.

Bağımlılık böyle bir kısır döngüdür. Sizi krize sokar, sonra içince krizden çıkarsınız. Zannedersiniz ki sigara sizin kriz kurtarıcınız. Ama sizi krize sokan zaten o meret.

Ben 3 gündür içmiyorum. Hala bir tane içsem mi diye düşünüyorum ama içmedim çok şükür.

Bakalım ne zaman rahatlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

Yaw kilit nokta şu işte anlayın.

Bir şekilde bu *oka battınız.

Sigaranın size hiç faydası yok. Siz içince rahatladığınızı sanıyorsunuz ama sizi o rahatsız duruma sokan zaten o sigara.

O sigaradan kurtulduğunuzda artık rahatlama ihtiyacı hissetmeyeceksiniz, çünkü hep rahat olacaksınız.

Bağımlılık böyle bir kısır döngüdür. Sizi krize sokar, sonra içince krizden çıkarsınız. Zannedersiniz ki sigara sizin kriz kurtarıcınız. Ama sizi krize sokan zaten o meret.

Ben 3 gündür içmiyorum. Hala bir tane içsem mi diye düşünüyorum ama içmedim çok şükür.

Bakalım ne zaman rahatlayacağım.

Bir tane içsen ne olucak peki "sana ne faydası olucak ve ya ne kazandıracak" derim sana hemen o isteğin uçar gider Zor olanı aşmışsın bence 3 gün güzel süre ama benim 21 gün oldu Şaka bir yana, düşünme ve seni oyalayacak birşeyler bul kafanı dağıt aklına getirmemeye çalış bu zor biliyorum ama zor olanı başarmak güzeldir

• Benim de 8 gün oldu.

Geçen gün sayısı arttıkça o istek azalıyor, azaldığı gibi artık yanında içilse dahi tepki vermez oluyorsun. Gerçekten de insan kendine "içince ne kazanacaksın? Tabi ki koca bir hiç!" diye sorup anında nefsine cevabı yapıştırınca artık geriye dönüşün olmadığını ve bunun cidden ÇOOOOOOOK GÜZEL BİR DUYGU olduğunu anlaması sigara kullanmakta olan arkadaşların mutlaka yaşaması gereken bir mutluluk!
  • 2 şeyi merak ediyorum.

birincisi; içimdeki bu istek ne zaman peşimi bırakacak? freedom36 ve ForZ4 sizi ne zaman rahat bıraktı bu düşünce :)

ikincisi ise hayatımız boyunca acaba tam olarak bu istekten kurtulamayacak mıyız? bana sanki bir kereden birşey olmaz dermişim gibi geliyor her ne kadar videoda göstersede bu olayı.

bu arada videoyu download etme şansımız yok mu?
  • 2-3 hafta önce bunu demiştim... Baba, pöfür pöfür içiyorum hala ya

Sil beni baş mesajdan

quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

15 yıllık tiryakiyim. 2 saat önce bitirdim videoyu. Hala da sigara içmedim lo... Bırakıyormuyum yoksa anasını sataym.

24 saat sonra bu konuya tekrar mesaj atçam... Eğer gerçekten bırakmışsam, sabit başlık olması için her yola başvurcam...

• ne oldu da ya da ne düşündün de tekrar içtin?

krize mi dayanamadın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

2 şeyi merak ediyorum.

birincisi; içimdeki bu istek ne zaman peşimi bırakacak? freedom36 ve ForZ4 sizi ne zaman rahat bıraktı bu düşünce :)

ikincisi ise hayatımız boyunca acaba tam olarak bu istekten kurtulamayacak mıyız? bana sanki bir kereden birşey olmaz dermişim gibi geliyor her ne kadar videoda göstersede bu olayı.

bu arada videoyu download etme şansımız yok mu?

İçindeki,içimizdeki o istek belki hiç gitmeyecek gibi düşünüp onun seni rahat bırakmasına izin vermeden sen onu rahatsız et ben öyle yapıyorum.Nasıl mı yapıyorum, kriz geldiğinde sihirli soruları kendime soruyorum "Bana ne kazandırdı ve ne yararı var"

Mutlaka duymuşsundur,herşey; bir kereden birşey olmaz diye başlar.Sakın bunu deneme

Video bende var 700 MB vakit bulduğumda share yaparım.Seni bekleyemem dersen biraz araştır mutlaka nette vardır bir yerlerde.

• Örneğin dün aklıma hiç gelmedi yine. Kahvaltımı yaptım, ders çalıştım vs. Hiç ama hiç gelmedi. Sonra arkadaşa gittim, oturduk, kola-cips-maç... Muhabbet bir yandan. Hatta muhabbet öyle bir şey ki arada sigara lafzı geçiyor ama yine tenezzül yok. Ardından bir arkadaş geldi. Sigara kullanıyor. Onun gelmesinden saatler sonra farkettim ki sigarası sehpada duruyor. Bir an algıda seçicilikten direkt paketi farkettim onca şeyin içinde ve adeta elimi uzatıp yakacakmışım gibi geldi. O an çok istedi canım, ama orada Forz4'nın sorularını ben de sordum kendime: Bir kere içince nolacak? Yine olduğu gibi o baskının, stresin, iğrençliğin içine mi dönmek istiyorsun?

Ardından da şunları söyledim (bunu da kullanıyorum kendi çapımda ve gayet etkili): Vah zavallılar... Hala sigara içiyorlar. Zarar görmedik ne kaldı ki, dişleri, ciğerleri, kıyafetleri, cepleri, aileleri, kısacası tüm ömürleri... Şu sarılı duran saman parçaları mıdır insanları kanser edip ölüm döşeklerinde kıvrandırarak öldüren? Şükür ki kurtuldum.

...diyip hop sıyrılıyorum işin içinden.

Dün o olay dışında da bir kez olsun aklıma gelmedi bir daha, karşımda defalarca içmelerine rağmen.

Bu istek GE-ÇE-CEK! Yani bir gün Bİ-TE-CEK!

Şöyle düşünün, tuttuğunuz futbol takımı yenildi ve siz üzüldünüz. Ertesi gün zehir olur, bir sonraki gün günlük işler daha fazla meşgul eder zihninizi........derken cumartesi gelir ve yeni maç yeni heyecan. O maçta yenilseniz dahi bir önceki haftaya değil, o haftaya üzülürsünüz. O sezon bitip de bir dahaki sezon başlarken değil o maçı, skorunu bile hatırlamazsınız belki de. Çünkü bitti, çünkü hayatınızda bir önemi yok artık, çünkü geride kaldı tüm etkisiyle...

• Filmi daha önceden izlemiştim izledikten birkaç gün sonra nikotin bandıyla bırakmayı denedim.1 gün boyunca hiç sigara içmemiştim(3 senedir içiyorum, hiç içmediğim gün olmadı) akşam eve geldiğimde hırsız girdiğini görünce tekrar sigara içmiştim.

Bugün bant vb. olmadan öğlene kadar sigara içmedim işe konsantre olamadım, sinir ve stres de cabası =(

Yarınki hedefim akşama kadar hiç sigara içmeyip, akşam eve geldiğimde kulaklığımı takıp koşu yapmaya çıkcam.

Sigarayı bırakamamamın asıl sebebi, sigara içmezken çok sıkılıyor olmam :( Sanki zaman geçmiyor, yapacak hiç bir şey yokmuş gibi geliyor.

Yoksa içtiğim günden beri kokusundan nefret ediyorum.

Yarınki hedefimi başarırsam(ki inanıyorum) listeye beni de eklemenizi iletirim

• Mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyonur

Yeni Doğum Tarihim 12.04.2010

Bir Karton Sigaramı Kırdım Ve Attım ... Mutsuz Değilim...

Teşekkürler @NosWagen

İçmemeye Devam... Vay be 15. gün olmuş
  • ^^
    Helal crazyonur! Benim öyle kartonum olacaktı, hepsini içer öyle bırakırdım. Öhm neyse şakaydı, şimdi yarayı kaşımak gibi olmasın. Bu arada senin istek durumların nasıl?

Ben bir de ekleme yapayım bırakmayı düşünen arkadaşlara. Bundan önce her bırakmayı denediğimde içten içe diyordum ki "Bu mereti gün gelecek bir gün yine içeceğim. Nasıl olsa bir gün... Yaz veya kış, seneye veya 10 sene sonra... Ama bir gün mutlaka..." İşte anahtar burada gizliymiş benim için. Meğer bu hain bir pusuymuş, koca bir balon, bir aldatmacaymış da bilememişim. Bir de kendimi tanıdığımı iddia ederdim, ama tanımıyormuşum. Şu anda da tanıyamıyorum; çünkü meğer ben irade sahibi, halen aklını kullanıp doğru kararlar alabilen biriymişim. Bunu KESİNLİKLE böbürlenmek için kibirli bir şekilde söylemiyorum, aman yanlış anlaşılmasın. Siz de başarabilirsiniz bırakan/bırakmayı düşünen arkadaşlar. Bir yandan da kendimi teşvik ediyorum. Her gün gelip buraya yazıyorum ki kendime hatırlatayım bir şeyleri diye.

İNŞALLAH BİR DAHA YAPMAYACAĞIZ, İÇMEYECEĞİZ.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.