Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım Bırakmak isteyene ÜCRETSİZ bir yöntem BUNU SİZDE DENEYİN...! Bırakan 863 Üye (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.716
Cevap
372
Favori
230.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

8 yaşında bıraktım.

Ne zaman başladın çok merak ettim
  • 6 gün bırakabildim dün tekrar başladım olmuyor yahu olmuyor
  • vidyoyu izlemedim ama bıraktım 1 hafta oluyor ve böylesi daha iyi bir anlık zevkler için yavaş yavaş ölüyorum ve spor yapayamıyacağım düşüncesi çok kötü benim için
  • İlk olarak üniversite yıllarımda başladım içmeye. O zaman bir arkadaşım teklif etmişti bırakalım mı diye, o liseden beri içiyormuş. Dedim ki, ben bu meretten şu sıralar inanılmaz keyif alıyorum bırakmam. Emin olun, işte bu sigara var ya bu sigara, sizi belki eroin, kokain vb en tehlikeli uyuşturuculara götürebilecek kadar güçlü bir "ön adım". Keza kendimden biliyorum. Adı geçenleri kullanmadım ancak detaya da inmek istemiyorum. Sonra bir baktım ki sigaraya başlayalı tam 8 sene olmuş. Okul bitmiş, ama sigara bitmemiş...

Bundan önce defalarca denedim bırakmayı. Bir keresinde 2 ay, bir keresinde 1 ay içmemişliğim oldu. Bunun dışında daha niceleri var, 1 hafta, 10 gün, 3 gün, 5 gün... Uzar gider liste.

Ama son 1-2 senedir gerçekten bırakmak isteyip de bırakamıyordum. Hep çevreme bıraktım, bırakacağım derken aylar geçmiş oluyordu. Artık hem tad almıyordum hem de her seferinde bunca sıkıntıda cebimden paralar yoktan yere uçup giderken kahroluyordum. Alkol ve daha nicelerine tövbe edip 2 senedir ağzıma sürmemişken (ve hiçbir zaman tekrar canım istememişken), sigara içme isteğini engelleyemiyordum işte. Verdiğim sözler, o gecede kalıyordu; sabah kahvemin yanında bir sigara mutlaka yanıyordu. İşte bu kadar güçlü nikotin bağımlılığı!

Sonra es kaza bu başlığa denk geldim ve o an seyretmeye başladım. Normalde geceleri evde pek sigara içmeyen bir adamdım, ama video öyle bir şey ki, durmadan göz önünde olduğundan mıdır nedir arka arkaya sigaralar yaktım. İlk defa bu kadar üst üste içmişimdir herhalde. Belki kasıtlı bir durumdur, bilmiyorum.

Her neyse, fazla uzatmayayım. Zaten iyi kötü bazı taktikleri biliyordum, ancak en önemli TUZAKLARDAN BİRİSİ, BUNCA GÜN İÇMEMEYİ BAŞARDIN BİR DAHA BAŞARIRSIN NOLACAK! İşte ben en büyük hatayı hep burada yaptım arkadaşlar. O bir taneyi emin olun içince hiçbir şey kazanmıyorsunuz. Pokerde elinizin hiçbir şeye gitmeyeceğini bile bile rest çekmekle eş değer. Zaten o bir taneyi içince ne anılarınızda kalan eski sigara tadını alıyorsunuz ne de tatmin oluyorsunuz. Direkt olarak nefesinizin daraldığını hissediyorsunuz, adeta o girdaba tekrar girdiğinizi hatırlatırcasına...

Bugün beşinci günüm. İçmiyorum ve artık içeceğimi de zannetmiyorum. Zihnimdeki ve taktik anlamdaki boşlukları bu videonun yöntemleri doldurdu, tam donanımlı bir savaşçı sayılırım. Hiç canım istemiyor değil, bugün parkta oturmuş dondurma yerken üzerine bir de sigara olsaydı diye iç geçirdim. Ancak içsem nolacaktı ki? Hele bu saatten sonra?... İşte bunlar gelince aklına insanın, bırakın unutmaya çalışmayı, gülerek kendinizle gurur duyuyorsunuz.

Beni de yazabilirsin hocam.

Allah kimseyi bu zıkkımla tanıştırmasın ve imtihan etmesin. Bırakmak isteyen kardeşlerime ve büyüklerime de irade ve sabır versin, onlar da tez zamanda kurtulsunlar inşallah.

• cok guzel bı yontem sıkılmadan bende ızledım o kucuk canavarın sonu geldı :) benide yazın arkadaslar saygılarımla lıstede gorunmek ıstıyorum
  • Arkadaşlar sonuna kadar destekçinizim.İstemek en önemlisidir.İsterseniz neleri başarırsınız.İnsan olunun istedikten sonra neleri yapabileceğini gördük.Hepinize bol şanslar.
  • TheFade0ut,verag ve freedom36 aramıza hoş geldiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

6 gün bırakabildim dün tekrar başladım olmuyor yahu olmuyor

yapma bunu yapma bunu . Aslında düşünsene en son kaç gün üst üste sigara içmemiştin. Mutlaka faydaları başlamıştır. İçmediğin her gün iraden güçlenecekti. Sen sadece sigara içmemeyi bırakmadın şu anda, sigara içmeme konusunda kendine olan güveninide yarı yolda bıraktın.

Arkadaşlar bir önceki sayfada da belirttiğim gibi ben 15 sene içtim bu zıkkımı ve yaklaşık 1 seneyi aşkındır içmiyorum. Şu anda ne düşünüyorum biliyor musunuz. tek bir şeyi: "O içtiğim 15 seneye ne kadar yazık etmişim. Sigaranın benden çaldığı, sıhhatimden çaldığı, kül tablası gibi koktuğum zamanlarda kendime ve çevreme ne kadar yazık etmişim"

Bırakanlar tekrar başlamadan önce neleri kaybettiklerini düşünüp öyle başlasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 25 Nisan 2010; 9:56:11 >

• benide ekle
  • Sonunda izleyebildim.

ya bırakamazsam korkusu vardı ama artık yok.

Artislik yaparak sigaramı, çakmağamı ve kültablamı çöpe atmadım, kendimden gayet emindim ilk defa..:)

Gönül rahatlığıyla beni listeye yazabilirsin.

Paylaştığınız için ve konuyu canlı tuttuğunuz için çok teşekkürler.

KORKU YOK, HEYECEN VAR!!!

O KÜÇÜK CANAVARA ÖLÜM! ARTIK EFENDİ BENİM!!

İzleyenler anlayacaktır.:) İzlemeyenler lütfen izlesin.

12 sene sonra kurtuldum çok şükür. (dikkat edin inşallah demedim..:))
  • Benide Listeye yaz bırakmak icin bu sefer kararlıyım
  • uygun zamanda izlicem
  • güzel video
  • Video'yu izlemedim; ama kitabına baktım, yazar bölümüne. Yazar bir zamanlar günde 100 sigara içiyormuş ve bana fake geldi.

Not: Sigara içmiyorum.
  • TWiST_oF_FaCe,caesz sizleride tebrik ediyoruz aramıza hoşgeldiniz

Sigarasız 20. gündeyim gerçekten nefes almaya,sabahları mutlu uyanmaya,yaşadığım hayattan zevk almaya başladım.Yeni bırakan arkadaşlara tavsiyem bu zamana kadar sigara içerken en çok zevk aldığınız anları sigara içmeden yaşamaya çalışmanız.Ben 10 sene boyunca her sabah aç karnına sigara ve kahve içmeden evden çıkmazdım.Şu anda böyle yapıyorum ama sadece kahvemi içip çıkıyorum ilk günler inanılmaz zorlandım ama şu an sadece kahve içmenin daha güzel olduğunu fark ettim.Kısacası sigara içerken zevk aldığınız anların üstüne gidin ve iradenizi sonuna kadar zorlayın ve bunu başardıkça iradenizi kuvvetlendirin ve en önemlisi "Sigara bana ne kazandırdı? Sigaranın bu zamana kadar ne faydası oldu?" sorularını nikotin krizi anlarında kendinize sorun.Başarılar

• benide ekle dostum listeye ;) ne iğrenç bir şey olduğunu video yu izledikten sonra resmen tiksindim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForZ4

TWiST_oF_FaCe,caesz sizleride tebrik ediyoruz aramıza hoşgeldiniz

Sigarasız 20. gündeyim gerçekten nefes almaya,sabahları mutlu uyanmaya,yaşadığım hayattan zevk almaya başladım.Yeni bırakan arkadaşlara tavsiyem bu zamana kadar sigara içerken en çok zevk aldığınız anları sigara içmeden yaşamaya çalışmanız.Ben 10 sene boyunca her sabah aç karnına sigara ve kahve içmeden evden çıkmazdım.Şu anda böyle yapıyorum ama sadece kahvemi içip çıkıyorum ilk günler inanılmaz zorlandım ama şu an sadece kahve içmenin daha güzel olduğunu fark ettim.Kısacası sigara içerken zevk aldığınız anların üstüne gidin ve iradenizi sonuna kadar zorlayın ve bunu başardıkça iradenizi kuvvetlendirin ve en önemlisi "Sigara bana ne kazandırdı? Sigaranın bu zamana kadar ne faydası oldu?" sorularını nikotin krizi anlarında kendinize sorun.Başarılar

hepinize başarılar.Ayrıca kardeşim yazdıklarınını okudum.Sigara içmiyorum ama yazdıkların gerçekten sigaranın ne denli bir melet olduğunu ortaya koyuyor.Unutmamak gerek ne kadar iddaalı başlarsanız ileride iddanız azalmasın tersine katlayın.

• bu videoyu daha önce izlemiştim ama bi işe yaramamıştı

yarın tekrar denicem ama bu videoyu izlerken kaç sigara içiyoduk? ona göre başlıyımda kalanlar ziyan olmasın
  • Allah içenlerin yardımcısı olsun.
    Hiç içmedim bu tarihe kadar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.