Şimdi Ara

sigma 17-70mm f/2.8-4.5 her türlü soruları cevaplarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün ittbarıyla bir adet sigma 17-70mm f/2.8-4.5 lense sahip oldum. bu bir önceki versiyon şuan OS li satılan ve 2.8-4 olan yeni versiyonun bir öncekisi.

elimde nikon motorlu bir gövde var ve kullanabilyorum.

Üründe 9 bıçak var 17mm de 2.8 ile çekim yapabiliyorsunuz ve 70mm de lensin dibinden makro çekimi yapabiliyor evet tam dibinden 1cm den de az yakınlığa netleme yapabiliyor.

ben 450 liaradan buldum 2. el çok çok temizdi. bence kaçırılmayacak bir ürün bu fiyata bulursanız.

tamron 17-50 ile kıyaslayanlar oluyor, açıkçası ben nikon d90 ile hangi tamron 17-50 yi denediysem fokus sorunu yaşadım, bazen öne bazen arkaya, bunda hiç olmadı. 70mm e kadar çıkabilmesi ve makrosu farklı kılıyor.

tamron 2.8 de sabit olması ise onun büyük avantajı fakat ikinci elde 600-650 civarı olması da bir etmen olarak düşünüldüğünde ilk versiyon olan 2.8-4.5 modelinden açıkçası çok memnun kaldım.

• İyi günlerde kullanın, bir gün alıp kullanmak istediğim bir objektiflerden.

Favori makro denemelerinizi paylaşmanızı temenni ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Nisan 2016; 16:06:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kullanıyorum bu lensten . 2 defa tamron 17-50 sattırdı bana . Makro modu çok başarılı . Özellikle HSM olanı müthiş sessiz 17-50'den sonra . Yalnız tamron geniş açıda özellikle köşelerde ve kontrast konusunda çok daha başarılı
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    hocam tamron 2.8 sabit bu inanılmaz bir avantaj kabul etmek gerekiyor. ve keskinlik olarak yine önde.

fakat 70mm hafife alınacak bir şey değil, 17-70 olduğunda yanınıza acaba 70-300'ü de yük etsem mi? derdi kalmıyor, almıyorsunuz. 70mm de manuel fokusta ben merceğin önündeki nesneyi çekiyorum. neredeysse 0 cm den makro çekiyor.

ha tabi 1.1 oranda makro değil, 1.2 sanırım. ama günü kurtarıyor. ve tamrondan ucuza alınabiliyor. değerlendirmek lazım.

bendeki en eski 2.8-4.5 versiyonu ve titreşim engelleyicisi yok. olan yeni modeller ise OS ile ekstra 2-3 stop kazanır 2.8 diyafram gibi olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

hocam tamron 2.8 sabit bu inanılmaz bir avantaj kabul etmek gerekiyor. ve keskinlik olarak yine önde.

fakat 70mm hafife alınacak bir şey değil, 17-70 olduğunda yanınıza acaba 70-300'ü de yük etsem mi? derdi kalmıyor, almıyorsunuz. 70mm de manuel fokusta ben merceğin önündeki nesneyi çekiyorum. neredeysse 0 cm den makro çekiyor.

ha tabi 1.1 oranda makro değil, 1.2 sanırım. ama günü kurtarıyor. ve tamrondan ucuza alınabiliyor. değerlendirmek lazım.

bendeki en eski 2.8-4.5 versiyonu ve titreşim engelleyicisi yok. olan yeni modeller ise OS ile ekstra 2-3 stop kazanır 2.8 diyafram gibi olurlar.

Valla tamronu hiç 2.8'de memnun kalarak kullandığımı hatırlamıyorum , ama f4 ve sonrasında hakkını veriyor .

Aynen dediğiniz gibi manuel fokusta oldukça yaklaşılıyor nesneye , 1:2 de idare edecek bir değer .

• makro olayını bir düşünün derim tamron 17-50 almayı düşünenler. bence bu fiyata çok iş yapan bir şey.
     sigma 17-70mm f/2.8-4.5 her türlü soruları cevaplarım sigma 17-70mm f/2.8-4.5 her türlü soruları cevaplarım sigma 17-70mm f/2.8-4.5 her türlü soruları cevaplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 17 Nisan 2016; 23:43:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

bu flaşsız elde çekim,

bu %100 crop

[simage]http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/vK7cgoW.jpg
    [/simage]
    bu da flaşlı %100 crop

tamron 17-50 yle kıyaslarken makrosu aklınızda olsun (:

Linklere tıklanmıyor. Düzeltmeniz mümkün mü?

Mobilde kopyala yapıştır zor oldu ama fotoğrafları inceledim.

Bu objektif ile sigma 17-50 çok kafamı karıştırmıştı. Hala aklımdalar.

Yakın çekim bakımından, kompakt makinelerden pek üstün bulamadım. Standart kompakt makineler bu kadar yakın çekimi becerebiliyor zaten.

Daha ince ayrıntısı bulunan bir objeyi, sanat kaygısı ile çekseydiniz farklı düşünebilirdim belki. Yakın çekim özelliği için tercih edilebilecek bir objektif değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 18 Nisan 2016; 7:48:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzelttim hocam biri full ve 2 croplu sonuncusu flaşlı çekim diğerleri iso arttırarak elde çekim.

çok azdır bu şekilde çekebilen kompak makine bence. büyütme oranları daha düşüktür dibinden netlese bile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.