Şimdi Ara

SIGMA ZOOM-K MULTI-COATED 14.5 f100 200mm Lens Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar lensler hakkında hiç bilgim yok fotograf makineme almak istiyorum fiyatı cazipte.. SIGMA ZOOM-K MULTI-COATED 14.5 f100 200mm burdaki değerler neyi ifade ediyor hiç anlamıyorum.. Hangisi yakınlık uzaklık hangisi geniş açı falan. Bu lens nasıl çekim yapar veya hangi çekimlere uygundur bilen birileri bilgi verebilir mi? 18-55mm ye göre nasıl dezavantaj ve avantajları vardır? Bilmeyen yorum yapmasın lütfen satın alıcam ona göre.

Bu da lensin linki:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-zoom-k-multi-coated-14.5-f100-200mm-japan-165425475/detay/

• Hemen git bir kitapçıya, o paraya 2 fotoğrafçılık kitabı al. Şaka yapmıyorum, dalga da geçmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ozturert tamam arkadaşım bilgilisin bilgeçsin üstün zekasın lensler hakkında anladık şimdi egonu ve ukala tavrını bi kenara bırakta açıklama yap neden alınmalı neden alınmamalı artısı eksisi ne.. benim gibi almayı düşünmüş insanlarda yorumunu görsün ona göre vazgeçsin değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jerry_ J kullanıcısına yanıt
    f4.5 en açık diyafram demek. düzeltiyorum burayı.
    1:4.5 muş..... 1'e 4.5 büyütme oranı var demek makro için oran. en düşük diyafram sanırım f4 gibi bir şey.

24mmden düşük sayılar ultra geniş açı - mimari çekim için
    24-35mm geniş açı - manzara için
    35-70mm normal açı - sokak-belgesel-portre
    70-200mm telefoto - portre-hayvan
    200mm den büyük - süper telefoto spor ve vahşi yaşam için kullanılır.

elindeki lens manuel lens yani vizörden bakarak kendin netleyeceksin. ağır bir tirpot lazım eğer kullanacaksan.

acemi isen bulaşma.

özürert arkadaşıma katılıyorum. kitap almıyorsan google amcaya sor, o sana gösterir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri sirin -- 27 Mayıs 2014; 23:37:42 >
  • Yanlış düzeltme olmuş o gördüğünüz lensin diyafram değeri manuel lenslerin çoğunda diyafram değeri 1: şeklinde yazılır kısacası orada yazan değer 1:4,5 diyafram değeridir ki zaten 1:4,5 büyütmeye sahip bir lens makro olamaz çünkü bir lensin gerçek makro lens olarak sayılması için 1:1 hadi olmadı bazı durumlarda 1:2 oranında büyütme yapması lazımdır. 0.22x gibi Büyütme yapan bir lens makro sayılmaz tersi olsaydı 4.5:1 mesela (4.5 x büyütme yapan) o zaman birincisi bu lens prime lens olmak zorundaydı ikincisi fiyatı 1500 tl'den aşağı olmazdı. Açıklama uzun oldu ama yanlış bilgilendirme olmasın diye yazdım

@Jerry_ Ozturert'in dalga geçtiğini sanmıyorum ben de aynı tavsiyeyi veriyorum sizin sorduğunuz soruya tatmin edici cevap yazabilmek için 3-5 sayfa yazı yazmak lazım ki yine de yazılanları sahada bizatihi uygulamalı görmeden anlayamazsınız
    ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 28 Mayıs 2014; 14:22:46 >

• Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    ya ben ilk öne senin dediğin gibi yazdım. sonra büyütme oranı verilirken. 1:4.5 gibi yazılıyor herhalde maks büyütme oranı bu dedim.makro objektif olmaığını biliyorumda, her lensde büyütme oranı olarak veriliyor gibi geldi o yazı.
  • Eski lenslerde büyütme 1:4 bile olsa yine bir makro ibaresi oluyor, sanırım makroda ne kadar büyütme yaptığını belirtmek için ya da günümüzdeki gibi satış stratejisi olabilir.
    Lense gelince bu fiyat aralığındaki alacağın zoom lensler (dikkat prime değil zoom, yani değişiken odaklı) genelde çöptür, parana yazık olur, tecrübe ile sabittir. İyi bir lens olsa o fiyattan satılmaz zaten,
    Meselela carl zeiss'ın 400-500 civarında prime lensleri vardır parasını hakeder ama bunlara para vermeayin bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirici cevaplariniz icin tesekkurler alinmayacak bir lens onu anladik artik...
  • Hocam eski lenslerde makro olsa bile büyütme değerini pek yazmıyorlar. (En azından ben görmedim) Mesela elimde daha önce 1:2 makro yapan Canon FD 3.5 lens vardı ancak hatırladığım kadarıyla büyütme değeri ile alakalı bir ibare yoktu şu an elimde Vivitar 55 mm makro lens var 1:1 Makro yapan bir lenstir ancak bu lenste de sadece macro yazıyor ve yukarıda dediğim gibi 1:2.8 şeklinde diyafram değeri belirtiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.