Şimdi Ara

Sigorta şirketi ödediği paradan fazla tramer yazıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce bir kaza geçirdim . Arkadan bir araç bana vurdu. Aracı sanayiye çektirdim . Kaskom yok sigortam var sadece. Karşı tarafın sigortasından 36.000tl talep ettik . Aracın arka masrafı 60 bin tl . Sigorta bana 36.000 ödeme yaptı fakar aracın tramerinde 60 bin olarak kayıt yapmış. Bunun kanunda bir yeri var mı? Geri kalan parayı kendi cebimden yaptırıcam. Sigorta bana 60.000 ödemiş olsaydı yazabilirdi ama 36 ödeyip 60 yazmış . Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın arka masrafı 60.000 TL. Araba hangisi çok merak ettim.
  • hem suçsuzsun hem 24bin cebinden çıktı.üstüne o kadar pahalı araçta kasko yok.şakamı bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ie36

hem suçsuzsun hem 24bin cebinden çıktı.üstüne o kadar pahalı araçta kasko yok.şakamı bu
    Kaskosu bitmişti . Teklif alıyordum. O ara kaza yaptık malesef

• https://forum.donanimhaber.com/hasar-sorgulamada-5664-hasar-tutarinin-yuksek-cikmasi--81125160

konuyu incele. aynı olay, düzeltilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

Kaskosu bitmişti . Teklif alıyordum. O ara kaza yaptık malesef

Alıntıları Göster
    Senin aracına arkadan vurdular anladığım kadarıyla, peki suçsuzsan neden hasarın yarısını ödediler sana? Çok mantıksız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Senin aracına arkadan vurdular anladığım kadarıyla, peki suçsuzsan neden hasarın yarısını ödediler sana? Çok mantıksız...

Alıntıları Göster
    Trafik sigortasının karşı tarafa yapılacak ödeme limiti 36bin TL civarı, daha üstü açılan zararlar sanırım icra yoluyla alınıyor o da malum sıkıntılı uğraştırıcı bir süreç. Kasko olsaydı, kasko firması kalan 24bini öder, arkadan vuran suçlu şahıstan o parayı alırdı sürücüyü uğraştırıp yormadan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sigortaya 60 bin TLlik fatura gitmistir. Yani yapilan talep miktari 60 bin TL ama limit 36 oldugu icin 36 odemistir.
    Dosya toplami 60 bin TL oldugu icin de 60 bin TL olarak gecmistir.
  • Arkadan darbede 60 bin liralık nasıl bir hasar olabilir ki

• Herşey yolunda benim anladığım;

-Size arkadan vuruldu karşı taraf 8/8 kusurlu durumda , arabada 60.000tl lik masraf mevcut.
    -Karşı sigorta maksimum ödeme miktarı olan 36.000tl yi ödedi. -Kalan kısım olan 24.000tl sizin sigorta karşılamak zorunda kaldı karşı sürücuya rücu etmek kaydıyla.
    -60.000tl fatura tramere geçti.

Böyle ise herşey yolunda gözüküyor. Senin bu aşamada yapabileceğin tel şey asliye hukuk mahkemesinde karşı sürücüye değer kaybı davası açmak sigortadan isteme maksimum ödemeyi yaptığı için mükellefiyeti sona erdi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Irkıdın dırbıdı 60 bın lırık nısıl bır hısır ılıbılır kı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrandLotus -- 7 Ağustos 2019; 0:59:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Herşey yolunda benim anladığım;

-Size arkadan vuruldu karşı taraf 8/8 kusurlu durumda , arabada 60.000tl lik masraf mevcut.
    -Karşı sigorta maksimum ödeme miktarı olan 36.000tl yi ödedi. -Kalan kısım olan 24.000tl sizin sigorta karşılamak zorunda kaldı karşı sürücuya rücu etmek kaydıyla.
    -60.000tl fatura tramere geçti.

Böyle ise herşey yolunda gözüküyor. Senin bu aşamada yapabileceğin tel şey asliye hukuk mahkemesinde karşı sürücüye değer kaybı davası açmak sigortadan isteme maksimum ödemeyi yaptığı için mükellefiyeti sona erdi...
    orta sınıf bir aracın fiyatı 200binlere dayanmışken, en ucuz sıfır araba 100 bin lirayken nasıl 36bin üst limit oluyor? Bu durumda sigortalara da fena zamlar gelecek yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 8 Ağustos 2019; 14:0:37 >

• 32bin liraya corolla hb dizel almiştık 2015 de. 2017 de arkadan geri zakalının biri takip mesafesi birakmadığından vurdu. çıkan hasar 18bin liraydı. şimdi aynı aracın fiyatı 150 bin llira civarı olduğuna göre. hasarı da bugunun değeriyle orantılanırsa 80bin lira gibi bişey çıkıyor.

• Zorunlu sigortanın limiti bu kadar ödeme sorumluluğu 36.000tl ile sınırlıdır. Her sene yeniden değerleme yapılıyor olması lazım ama yüksek bir teminatı yok olsa zaten ucuza yapılmaz. Mesela 2019 da artmadı 2018 de 36.000tl idi değişmedi, belki 2020 de 40.000 olur...

Kasko yapılabilir bir aracınız varsa kaskosuz sokağa çıkmayın herhangi bir araç kolayca zorunlu sigorta sınırlarını aşabilir, dikkatsizlik olur tam kusurlu kazaya karışırsanız ölüm yaralama vs de olursa başınız baya ağrıyabilir...

Edit :Bu arada örnek olması için bende yazayım;

Haziran 17 sinde arkadan bize vurdular araç Mitsubishi Attrage;

Değişen;
    Bagaj kapağı+Boya
    Arka Çamurluk
    Arka Marşpiyel

Boyasız Onarım;
    Sol ve Sağ arka Çamurluk

Masraf 14800Tl
    Değer kaybı (eksper) 8000tl=>Sigorta cevap süresi bekleniyor ödemezlerse tahkim

Kaza dur kalk sırasında oldu max 10-15km hızla vurdu sonuç 22bin tl sigorta ödeyecek biraz hızlı vursa sigorta sınırı rahat aşılırdı. Sağ sol çamurluk boya değişen olsa 25 i bulacaktı tramer değer kaybı vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 8 Ağustos 2019; 16:8:40 >

• Trafik sigortası limitleri 2019 yılında artırılmadı, 2018 yılı ile aynı 36000 TL olarak kaldı. Teminat limiti aslında %24 artılılarak 45000 TL yapılması gerekiyordu. Ancak bu durumda trafik sigorta primleri daha fazla artacaktı. Sanırım enflasyona etki etmesin diye böyle yaptılar.
    36000 TL maddi hasar teminat limiti günümüz şartları için çok düşük bir rakam.
    Konuyu açan kişi isterse kalan 24000 TL için yargı yoluna gidip karşı aracın sahibinden yada sürücüsünden alabilir.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    8000 değer kaybı çok değil mi ? 14bin lira hasar kaydı için.

• Orası benim problemim değil eksper hizmetini aldığım yer sonuçta tarafsız bir tüzel kişi raporda hmk açısından delil niteliğinde ödemezlerse tahkim, tahkime itiraz alabildiğimin hepsini almak niyetindeyim. Belki sonuç 8000 nin altında bir miktar olur. Gider arkadaşıma vekalet veririm , bilirkişi raporuna itiraz eder tekrar bilirkişi atanmasını talep ederim vs her türlü masraflarını arttırmaya uğraşır, sigorta şirketine 8000tl nin üstünü kitlemeye uğraşırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 8 Ağustos 2019; 21:22:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.