Şimdi Ara

SİGORTACIDAN HER TÜRLÜ YARDIM SİZE... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
7.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası bu fiyat konusunda esneklik olduğuna rastlıyoruz dolayısı ile elinizden geleni yapın fiyatı yükseltmeye çalışmanız en doğal hakkınızdır
  • Bi sorum olucak.Trafik sigortasından aracımızla ilgili herhangi bir hasr ödemesi yapılıyomu?Örneğin aracın ön camı kırıldı.Ne yapılabilir?Trafik sigortasından ödenirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hak68

Bi sorum olucak.Trafik sigortasından aracımızla ilgili herhangi bir hasr ödemesi yapılıyomu?Örneğin aracın ön camı kırıldı.Ne yapılabilir?Trafik sigortasından ödenirmi

sizin tarafik sigortanız karşı tarafa vermiş olduğunuz hasarı karşılar karşı tarafınkide sizinkini.
    kasko isteğe bağlıdır çoğu firma cam far küçük onarım paketleri verip kaskoyu delmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

ARACIM AXA OYAKDAN KASKOLU İLK YILIM.
    AZ KİLOMETRE YAPIYORUM VE TEK SÜRÜCÜ KULLANIYOR.
    NE KADARLIK BİR İNDİRİM OLUR.
    TEK SÜRÜCÜ İNDİRİMİ ALIRSAM BAŞKA SÜRÜCÜ KAZA YAPARSA KASKO NE KADARI KARŞILAR.

cevap yokmu
  • Yapılan sürücü indirimi nispetinde hasar bedelinden o yüzde düşülür , geriye kalan rakamı alırsınız ...
  • teşekkürler.
  • Sn.thezjan size birkaç sorum olacak;

Kurallara uygun vaziyette park edilmiş aracıma, başka bir araç arkadan çarptı ve aracım pert-total oldu, işlemler bitti, sigorta şirketim ödemeyi yaptı. Kazadaki kusur %100 karşı tarafa verildiği için, benim kaskomdaki %65 lik hasarsızlık indiriminin devam ettiğini, 6 ay içinde yeni bir araç alır isem, bu hasarsızlık ile yeni aracımı kasko yaptırabileceğimi belirttiler..

*Söyledikleri doğrumu? yeni araç satın almak için, kaza tarihi mi geçerli, pert rapor tarihi mi?
    *İkinci el araç alırsam, yine kasko yaparlarmı?yaş tahdidi varmı?
    *Yeni aracımı aynı hasarsızlık indirimiyle, herhangibir sigorta şirketine kasko yaptırabilirmiyim, yoksa eski şirkete yaptırmam şartmı?

Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWfriend -- 28 Ağustos 2008; 19:35:14 >
  • Sayın Newfriend;

Eğer bir hasarda kusurunuz yok ise hasarsızlık indiriminiz devam eder. Yeni araç almak ile ilgili olarak bazı şirketler 1 seneye kadar kabul eder bu şirketten şirkete değişir ama 6 ay her şirket için geçerli değildir. Benim çalıştığım şirketler bunu kabul ediyorlar yanlız yeni aldığınız araç daha önceki ile aynı sınıf olmak kaydı ile örneğin pert olan aracınız hususi otomobil ise yeni alacağınız araçta hususi olması gerekir. ikinci el araç alırsanızda yine aynı sınıf araç olması ve genelde 10 yaştan daha genç araçlar sigortalanır fakat araç yaşlandıkça ödeyeceğiniz prim artar. Artık daha genç araçların kasko fiyatları daha uygun olur bılgınız olsun. Yeni aracınızı bu şartlarda aynı indirimden yararlanarak herhangi bir sigorta şirketine yaptırabilirsiniz. eski şirkete yaptırmak zorunda değilsiniz. Umarım aydınlatıcı olmuştur. İyi günler dilerim
  • Verdiğiniz cevap için çok teşekkürler sn.tezcanoğlu.. İyi günler..
  • mrb bende 2001 transporter var bugün otobanda giderken köprü üstünden bir taş düştü ve camı asırı derecede çatlattı o anda bişe yapamadım eve geldim aracımın kaskosu yok ray sigorta acenteliğinden sigortası var camı nasıl yaptırabilirim? sigorta masrafı karşılarmı? araç t4 ön camı ort ne kadar tutar? şimdiden teşekkürler ii çalışmalar
  • Anladığım kadarıyla sadece Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmışsınız .

Trafik poliçeniz karşı tarafa verdiğiniz zararları karşılar .

Kasko poliçeniz ise , kendi aracınızda oluşan hasarları ve limitler dahilinde karşı tarafa verdiğiniz hasarı karşılar .

Sonuç olarak , cam kırılması hasarınız malesefki trafik sigorta poliçenizden karşılanmaz , kendi imkanlarınız doğrultusunda yaptırmak durumundasınız

Cam rakamı olarakta profesyonel değişim servislerinden daha doğru bilgiyi alabilirsiniz , geçmiş olsun .
  • Aracımı daha yüksek prim ödeyerek, kasko değerinden daha yüksek bir değerle kasko yaptırabilirmiyim?
  • evet + - %10 gibi bir değişiklik yaptırabilirsiniz ama bunun size pek bir faydası olmaz aşkın sigorta olarak değerlendirilir söz konusu bir hasar oldugunda aracın piyasadaki reel değeri alınır
  • güzel bir topic olmuş saygılar,nacizane bir sorum olucak 5 eylül de araçımı sattım ve trafik ve kasko sigortası ücretinin tarafıma geri iadesinin yapılmasını istedim ve hala iadesi yapılmadı 15 gün oluyor bu gün itibariyle bu süre normalmidir ben parayı günü gününe verdiğim halde bana geri iade edilecek miktar niye tarafıma hemen verilmiyor...teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 19 Eylül 2008; 12:15:15 >
  • Bu sigorta acentesi ile genel müdürlük arasındaki prosedürden kaynaklanacağını düşünüyorum şayet benimde başıma geliyor. Bu iptallerin sizin talimatınız verildiğinde tamamlandığını dusunuyorum ancak genel mudurluk acenteye ay sonu gönderiyor olabilir o nedenle bir gecik olmuş olabilir bunu söz konusu sigorta şirketinin müşteri hizmetlerine de belirtip yardım alabilirsiniz. Eğer acente tarafından kasıtlı bir gecikme oldugunu dusunuyorsanız bunu incelemeye muhakkak alırlar.
  • HDI sigortayı ilk defa duyuyorum, aracımı kasko yaptıracağım,
    en düşük HDI çıkıyor; digerlerinden ortalama 150 YTL daha ucuz, neden acaba?
  • Merhaba,
    Size bir kaç sorum olacak o zaman.

Ben Ağustos sonunda İstanbuldan bir araba satın aldım.Aracın devrini aldım, fakat ruhsatı henüz değiştirmedim(şu an eski sahibinin üstüne ruhsat).Yalnız İstanbul'da iken sigorta işleri ile uğraşan bir akrabam sayesinde aracın sigortasını yaptırdım.Plaka malum 34 ama ben ruhsatı değiştirince 60 (Tokat) yapacağım.Bu sigortanın geçerliliği devam ediyor mu?Birde bu sigortanın maliyeti 240 ytl çıktı, ben bundan sonra aynı fiyattan mı her sene ödeyceceğim (burada 112 ytl).

Araca LPG taktırdım geçen hafta, muayane için burada bir sigortacıya gittim.O bana İstanbuldaki sigortacımı arayıp eski sigorta girişini (240 ytl olanı) iptal ettirip 60 yeni giriş olarak yaptırmamı istedi.Bunun mantığı nedir?Dediği doğrumu.

Şimdilik sorularım bu kadar
  • Öncelikle aracınızı bir an önce devir almanızı ruhsatınızı çıkarmanızı tavsiye ederim çünkü bildiğim kadarıyla noter satışınıjn geçerlilik süresi bir aydır. Bunun dışında aracınızın trafik sigortası ruhsat sahibinin üzerine görünüyor. siz bu 240 ytl lik poliçeyi iptal ettirim 200 ytl ye yakın bir iade alırsınız (noter satışını ibraz etmek şartıyla) daha sonra 60 plakalı bir araç olarak trafik sigortanızı kestirdiğinizde yaklasık yarıyarıya bir fark edecektir. Bunun nedeni ise temmuz ayında yürürlüğe giren yeni fiyatlamalardan doğan 34 plakalı araçların yüksek risk grubunda olmasıdır. İstanbulda bulunan araçların kaza yapma olasılığı ile tokattaki bir aracın kaza yapma olasılığı farklı oldugundan sizin lehinize bir durum ortaya cıkacaktır. Saygılar. Hasarsız günler dilerim
  • teşekkürler thezjan.Yarın gidip muayane yaptıracağım.Sigortayı yapan kişi akrabam olduğu için bu sene benden ücret almadı. :) ama ben yinede iptal ettirmesini ve 60 plaka olarak yeni giriş yapmasını söyledim.
  • Burada önemli bir soru var, bende merak ediyorum,sizden rica etsek cevaplayabilirmisiniz?...

http://forum.donanimhaber.com/m_26663484/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.