Şimdi Ara

SİGORTACIDAN HER TÜRLÜ YARDIM SİZE... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
7.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

bugün sigortacı aradı..kasko bugün itibaren bitmiş..yenileyelimmi die not bırakmışlar..ve en kısa sürede dönülmesini arzu ediyormuş...arabamı az kullanan biri olarak kaskometre olayını bi araştırayım diyorum.netten baktığım kadarı ile bana ve aracıma da uyuyor.fakat tam olarak anlamam için biraz süre lazım...

benim sorum şu; şimdi beni bugün arayan sigortacı ne zamana kadar bekletilir..yani bu arkadaşlar süre geçilmeden sigo. nun yenilenmesi gerektiğini aksi takdirde indirimden yararlanamayacağını sölüyor..işte bu süre ne kadar?

tşkler
  • geçmiş olsun..kasım ayında yazılmış bir mesaj belki olaylar tatlıya bağlanmıştır. ne yazık ki bu ülkede yaralanmalı ve ölümlü trafik kazaları da yeni bir rantın doğmasına ve adeta şirketleşmeye yol açtı..kazada kolu bacağı kırılan herkes maddiyat peşinde koşmaya başladı, avkatların zaten canına minnet onları iyice gaza getirmekteler..halbuki kim kime kasıtlı olarak zarar vermek ister..olayın üzerinden iki sene geçmiş be arkadaşım kalkmış dava açmışsın ozaman aklın nerdeydi, paraya mı ihtiyacın oldu iki yıl sonra. mevlana hamd edip hayattayım ya rabbim çok şükür diyeceğine....bu kazada yaralanma olduğu için savcı kamu davası açmış ve siz o dava sonucu suçlu bulunmuşsanız karşı taraf ona istinaden iki yıl sonra dava açmış da olabilir..

gelelim cevaba kardeş türkiye amerika vs gibi değil bu tazminat konularında yani kimse manevi tazminat açarak servet sahibi olamamıştır bu ülkede..hakim sizin işinize gelirinize bakarak bir hükme varacaktır. 6000 ytl istemiş olabilir ama o paranın 2000 ytl sini anca alabilir. ayda 10000 ytl maaşı da olsa durum çok değişmez..ve avkatı varsa ona odeyeceği ucret vs de çıktıktan sonra istediğinden çok daha az para aldığını gorunce boş yere ugraştığını anlayacaktır..sigorta şirketi kasko trafik vs..manevi tazminat taleplerini ödemez teminat dışıdır..ama trafik sigortası ya da kasko yaptırırken aklınızda olsun acentanızla pazarlık yapıp ek prim odeyerek manevi tazminat taleplerini de teminat altına aldırabilirsiniz...allah bidaha göstermesin...

quote:

Orjinalden alıntı: expli

ARKADAŞLAR ACİL YARDIM !...

2006 Temmuz ayında yağmurlu havada arabamı kaydırma nedeniyle bir kaza yapmıştım..Arabam pert oldu ve tam kusurlu olarak başka bir aracada zarar verdim..Kaza raporuna göre tam kusurlu bulundum ancak alkollü değildim..Neyse bu kazadan sonra kasko ve trafik sigortam giderleri karşıladı..Ancak aradan 2 yıl geçtikten sonra karşı taraf beni mahkemeye vermiş ve kazada ayağı kırıldığı için ve gelir kaybına uğradığı için maddi tazminat davası açmış..( 6.000 ytl.lik)..Benim sorum şu; bu davada karşı tarafın açtığı maddi tazminat davasını kaybedermiyim? Bu giderleri Kasko veya Trafik sigortam ödemesi gerekmiyor mu? Her ne kadar kazada ayağı kırılan ve bu yüzden çalışamayan ve mağdur olduğunu söyleyen adamın bu istediği parayı Sigorta şirketim karşılaması gerekmiyormu? Bu konuda bilgisi olan Avukat veya Sigortacı arkadaşlardan ACİL yardım bekliyorum..Teşekkürler...

• arkadaşım bana kasko yaptırırken nelere dikkat etmem gerektiğini anlatabiliri misin
  • Benim aracim 2009 Scenic (detaylari imzada var), aracin kasko bedeli 50500 civari, ancak su anki satis fiyati 46000.
    Aracimin ustunde bir de orjinal acilir tavan mevcut. Bunun da satis bedeli 2000 civari, yani her halukarda toplam satis bedeli aracin kasko bedelini gecmiyor.

Ilk kaskomu yaptirirken(Axa'dan) ne olur ne olmaz diyerek, biraz da sigorta sirketine cirkeflik yapmaya firsat vermemek icin acilir tavan bedelini kasko bedelinin de ustune ekleyerek 53000 uzerinden kasko yaptirdim.

Simdi bu yaptigim dogru bir hareket miydi? Yoksa bosuna para mi verdim? Bir de bu hareket dogru ise bundan sonraki tum kasko islemlerine 2000 lira ekletmeli miyim?
  • Bir soru da ben sorayım Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Bir yakınım misafir olarak (kamyonet te yolcu) bulunduğu araçta kaza geçirdi.
    Kaza tek taraflı sebebi fren patlaması sonucu şarompole uçmamak için aracı dağlık alana doğru çevirip büyük bir kayaya vuruyorlar.Şoför ufak tefek sıyrıklarla araçtan çıkabiliyor fakat yakınım kalça kırık el bileği kırık bacak 3 yerden kırık bir şekilde araçtan çıkartılıyor.Tedavi giderlerinin bir kısmını emekli sandığı karşılıyor.Fakat tedavide yol katedilemeyince özel hasteneye naklediliyor.ve yapılan tüm masrefları kaza yapan aracın trafik sigorttası karşılıyor.Tedavi sonucunda da adli tıp % 56 oranında kalıcı sakatlık raporu veriyor.(kazaya bağlı olarak)
    Ve bu rapor tazminat için sigortaya veriliyor.Yaklaşık üç hafta oldu Henüz kesin bir bilgi alabilmişte değiliz
    Size sorum Böyle durumlarda Sigortadan tazminat alınabiliyormu alınıyorsa ne kadar olabilir
    Ne kadar sürede sonuçlanır ?
    Arayıp sorduğumuzda verdikleri cevap Hukuki inceleme devam ediyor

Ne yapmamız gerekli ?

• dostum bi gümrükçü olarak sana şunu söyleyeyim. çifte vatandaşsın ve ikametin türkiye değil mi? o yüzden senin türkiye'ye yabancı plakalı araç getirme hakkın yok. ha sana eğer bu şekilde dahi işlem yaptı iseler o yapan arkadaşın sorumluluğundadır ve onun bilgisizliğindendir. ancak misafir plakalı yabancı araç getirebilirsin.
    BİR DİĞER KONU DA ŞU ŞERESİZLER VS. GİBİ İFADELER KULLANMIŞSIN. ÇOK AYIP
    quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Ozaman kısaca anlat bakalım mezun kardeş :)

Yurt dışınndan yabancı plakalı araç getirirken prosedür nasıl işliyor

Benim hem türk hemde bulgaristan vatandaşlığım var

Ayrıca resmi olarak avusturya viyanada üniversite öğrencisiyim

Bu konuda bana yardımcı ol

Çünkü kaç kere bunu denediysek sorduysak net yanıt alamadık

Aklınıza gelebilecek herkese sordum

Bu işi kapıkuledekiler dahil net bilmiyor

En son bir arkadaşım bulgaristanda 530d aldı

Durumu ben gibi yani hem tr hemde bg vatandaşı

Aracı aldı türkiyeye normal ilk girişini yaptı

Sonra 2 ay sonra bulgaristana gitti aracı ile

Dönüşünde türk kısmındaki aklı olmayan görevliler bu araç ile giremezsin dediler

Yasal olan 6 ay süre dahil dolmadı dedi

Beni bağlamaz giremezsin kanun bu diyerek sorun yarattı vede mühürü vurmadılar

Sırf şerefsizlikten yaptılar bunu biliyoruz

Özellikle lüks araç getirenlere çok dikkat ediyorlar vede kıskançlık durumundan ötürü giremiyorsun

Ama bir astra bir golf ile yasa 6 aylık yasal süreyi doldurabiliyorsun

Herneyse bizimkisi 530u ile kapıkuleden geri dönerek diğer sınır kapısına gidiyor

Oradan problemsiz geçiş yapıyor

Çünkü daha araç türkiyeye gireli sadece 2küsür ay olmuş

Bu işin resmiyetini bize açıklarsanız pek mutlu olacağım

• arkadaşlar aracımı temmuzda aldım ve ekimde kasko yaptırdım.Kasko yapılırken aracımda LPG yoktu.

Şimdi LPG taktırırsam kasko şirketine bildirmem gerekli mi?

Lpg taktırdığımı bildirirsem ek ödeme yaparmıyım?

Bunun prosedürü nedir?

teşekküler
  • 1997 model aracıma kasko yapabilirmisiniz maliyeti ne olur araç imzamda...
  • 10 gün önce yoldaki gizli buzlanma sebebiyle bi kaza geçirdim maddi hasarlı tek taraflı...araç bikaç takla attı....exper pert dedi...dosya hala açık bana daha net bi cevap gelmedi...benim asıl merak ettiğim geçen gün bi arkadaş araç pertse zorunlu trafik sigortasından da para alırsın ddi...bunun doğruluğu nedir acaba....

mantıken doğruluk payı var bence...kasko yaptırıyoruz para veriyoruz ondan yararlanıyoruz..zorunlu trafik sigortasınada ayriten para ödüyoruz ondanda yararlanmak mantıklı gibi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kavaklı_alper

10 gün önce yoldaki gizli buzlanma sebebiyle bi kaza geçirdim maddi hasarlı tek taraflı...araç bikaç takla attı....exper pert dedi...dosya hala açık bana daha net bi cevap gelmedi...benim asıl merak ettiğim geçen gün bi arkadaş araç pertse zorunlu trafik sigortasından da para alırsın ddi...bunun doğruluğu nedir acaba....

mantıken doğruluk payı var bence...kasko yaptırıyoruz para veriyoruz ondan yararlanıyoruz..zorunlu trafik sigortasınada ayriten para ödüyoruz ondanda yararlanmak mantıklı gibi....

hukuken doğruluk payı yoktur.
    "zorunlu mali sorumluluk sigorta" nız sadece üçüncü şahıslara verdiğiniz zararları karşılar.
    yararlanmanızın mantığını 15 ağustos 2003 tarihinde yürürlüğe giren mevzuatın genel şartları bozmaktadır.
    trafik sigortası (taksitli işlem yaptırsanız da) peşin ödenen ve makbuz yerine geçen işbu evraktır.
    Bu yüzden parayı verdiğiniz andan itibaren (farkında olmasanız da) bu
    şartnameyi kabul etmiş bulunmaktasınız.

Saygılarımla

• Kolay gelsin öncelikle
    bir kaç sorum olacak sigortacı arkadaşım
    2004 1.6 fiat stilo aldım 4 gün önce noterde alım-satım ve plaka (34'ten kendi ilimin plakası olacağı belirtilerek) devraldım
    2 gün sonra pazartesi sigortacıya gidip yıllık sigortasını + plaka değişimi + ruhsatı üzerime almayı yaptıracağım
    Bu üç işlem ne kadara çıkar bana
    bide haziranda bitecek olan 6 aylık sigorta kalıcak içeride AXa oyaktan onu geri alabiliyormuyuz yada axa oyaktan yapsak işlemleri (farklı yerdeki bürosundan) sigorta süresini uzatıp o içeride kalan sigortadan yararlanamıyomuyuz?

şimdiden teşekkürler

(Yarın gidicem işlemler için dostum sorulara bir yanıt atabilirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboo -- 1 Şubat 2009; 16:40:06 >
  • Aracin perte cikmasi sigortanin da iptali anlamina gelecegi icin, belki arac satista oldugu gibi sigortanin kalan aylar icin odenen parasini alabiliyorsundur. Bildigimden degil sadece tahmin yurutuyorum.

quote:

10 gün önce yoldaki gizli buzlanma sebebiyle bi kaza geçirdim maddi hasarlı tek taraflı...araç bikaç takla attı....exper pert dedi...dosya hala açık bana daha net bi cevap gelmedi...benim asıl merak ettiğim geçen gün bi arkadaş araç pertse zorunlu trafik sigortasından da para alırsın ddi...bunun doğruluğu nedir acaba....

• Bu soruma da hala cevap alamadim, ilgilenebilirseniz sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: ahmkara

Benim aracim 2009 Scenic (detaylari imzada var), aracin kasko bedeli 50500 civari, ancak su anki satis fiyati 46000.
    Aracimin ustunde bir de orjinal acilir tavan mevcut. Bunun da satis bedeli 2000 civari, yani her halukarda toplam satis bedeli aracin kasko bedelini gecmiyor.

Ilk kaskomu yaptirirken(Axa'dan) ne olur ne olmaz diyerek, biraz da sigorta sirketine cirkeflik yapmaya firsat vermemek icin acilir tavan bedelini kasko bedelinin de ustune ekleyerek 53000 uzerinden kasko yaptirdim.

Simdi bu yaptigim dogru bir hareket miydi? Yoksa bosuna para mi verdim? Bir de bu hareket dogru ise bundan sonraki tum kasko islemlerine 2000 lira ekletmeli miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpergndz

arkadaşlar aracımı temmuzda aldım ve ekimde kasko yaptırdım.Kasko yapılırken aracımda LPG yoktu.

Bunun prosedürü nedir?

teşekküler

hala soruma cevap alamadım...
  • quote:

arkadaşlar aracımı temmuzda aldım ve ekimde kasko yaptırdım.Kasko yapılırken aracımda LPG yoktu.

Bunun prosedürü nedir?

teşekküler

hala soruma cevap alamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyincambazi

quote:

hukuken doğruluk payı yoktur.
    "zorunlu mali sorumluluk sigorta" nız sadece üçüncü şahıslara verdiğiniz zararları karşılar.
    yararlanmanızın mantığını 15 ağustos 2003 tarihinde yürürlüğe giren mevzuatın genel şartları bozmaktadır.
    trafik sigortası (taksitli işlem yaptırsanız da) peşin ödenen ve makbuz yerine geçen işbu evraktır.
    Bu yüzden parayı verdiğiniz andan itibaren (farkında olmasanız da) bu
    şartnameyi kabul etmiş bulunmaktasınız.

Saygılarımla

Ben bir konuyu öğrenmek istiyorum. Bu arkadaşımız faraza bu kazayı eğer hız kurallarına uymaması nedeni ile yapmış olsa kasko şirketi kasko bedelini öder mi ödemez mi?

• arkadaslar 94 şahin otomobilim var.tüv muayenesinden yeni cıktı..trafik şubesinden arabanın ruhsatını kaça değiştirebiliriz ki? fiyat bilen var mı???
  • aracımın kasko değeri 27,500 tl idi.
    ben kaskom ucuz olsun die 26,000 üzerinden yaptırdım.
    şu an kaza yaptım ve 13.000 tl hasar var
    aracım: fiat grande punto 1,3 multijet 75 beygir 5 kapılı DİNAMİK versiyon + konfor paket.
    aracımın 2. eli 23 ten başlıyo aşşağı doğru iniyo.
    sorum: benim son yaptığım kaza yüzünden aracım pert olurmu?
    olursa kasko bana kaç lira teklif eder.
    kaskonun pert değeri olan rakamı ben beğenemz isem tamir ettirin ben aracımı kullanmak istiyorum diyebilecekmiyim?
    yardımlarınız için şimdidien çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.
  • aracınızın pert olma ihtimali var...kasko size piyasadaki ortalama raici teklif eder..yani ikinci elde en fazla 23000 tl ise 23000 önermeyebilir.. 19-23 arası bi arkam da olabilir...galerilerden pazarlardan ve internetten fiyat araştırırlar. onların gerekçesi aracınızın aynısını aynı donanımını 19000 e bulduk gibisindendir.bulurlarsa iş biter..bazı durumlarda siz pert olmasını istemiyorum deseniz bile kabul etmeyebilirler..eğer 13000 tl lik hasarı iskontoyla 10000 e 9000 yaptırma durumları varsa ozaman pert etmiyoruz tamir edelim derler...siz size verilen pert bedelinden hoşnut olmazsanız tamir bedelinin şişirilmiş olduğunu düşünüyosanız..şöyle bi teklif de getirebilirsiniz...ozaman bana 13000 tl tamir bedeli ve hasarlı aracımı verin ben gerekeni yaparım.bunun üzerine rakkase gibi kıvırdıklarını bizzat görebilirsiniz...
  • Merhaba,

LPG yi hemen kaskonuza işlettirmelisiniz. Kaza esnasında LPG ile ilgili bir olay olursa şirket yan çizer. Sorun çıkar. Fark olarak çok az bişey çıkar. Dikkate alınacak bir miktar değildir. Acentenize başvurun lütfen.

www.limonsigorta.com

quote:

Bunun prosedürü nedir?

teşekküler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.