Şimdi Ara

Sigortalı olarak çalışmama rağmen GSS borcum çıktı.(2600 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi ben 2 yıl boyunca bir devlet okulunda(Lise) ücretli rehber öğretmenlik yaptım. Bu süre zarfında full ek ders alıyordum.
    Haliyle sigortalı olarak çalışıyordum.
    Fakat GSS pirm borcuna bakınca; sigortalı çalıştığım dönemde bile bana borç yazılmış.
    Moralim çok bozuldu. Bu ayın 31'ine kadar da yapılandırmam isteniyor.
    Ne halt yiyeceğim ben şimdi?

• gelir testi yaptır ve sonra yapılandırmaya gideceklerdir..birde çalıştıgın zamanlarda sigortan tam gün yatmadıysa onu kesmişlerdir eklemişlerdir..eger ki calıştığını belgeliyorsan sıkıntı yok paradan düşüyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11072008

gelir testi yaptır ve sonra yapılandırmaya gideceklerdir..birde çalıştıgın zamanlarda sigortan tam gün yatmadıysa onu kesmişlerdir eklemişlerdir..eger ki calıştığını belgeliyorsan sıkıntı yok paradan düşüyorlar

Dostum ;gelir testi yaptırıp yapılandırırsam 2600 tl ödeyecek miyim?
  • Hayir odemiceksin o kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

gelir testi yaptır ve sonra yapılandırmaya gideceklerdir..birde çalıştıgın zamanlarda sigortan tam gün yatmadıysa onu kesmişlerdir eklemişlerdir..eger ki calıştığını belgeliyorsan sıkıntı yok paradan düşüyorlar

Hocam şimdi o yıllarda çalıştığınızı kanıtlarsanız sigortadan o parayı ödemezsiniz..Ama çalışırken mesela 30 gün değilde 20 günlük sigortanız yatmışsa 10 günlük sigortayı devlet tamamlıyor o 10 günü ödemek zorundasınız..Diyelim ki sizede bu şekilde 10 günlük eksik kısmı yaptılar diyelim bunu en yüksek ücretten yapıyorlar mesela 144 TL den yapıyorlar buna başvuru yapıyorsunuz gelir testi yaptırıyorsunuz yanlız dikkat etmeniz gereken mal varlığınızı fazla belli etmemeye çalışın ki o 144 TL i düşürsünler..1 hafta sonra açıklanıyor sonuç mesela 144 tl olan sonuç 80 e düşüyor 40 a düşüyor veya 100 e düşüyor..Kar Kar'dır..Varsa sormak istediğiniz anlamadığınız şey sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğru-Adam

Hayir odemiceksin o kadar

Dostum yapılandırırsam yaklaşık ne kadar borç öderim.
    Bari çok olmasın;daha bilgisayar taksitlerimi bile ödeyemedim.
    Her yerden borç çıkarıyor bana devlet.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam şimdi o yıllarda çalıştığınızı kanıtlarsanız sigortadan o parayı ödemezsiniz..Ama çalışırken mesela 30 gün değilde 20 günlük sigortanız yatmışsa 10 günlük sigortayı devlet tamamlıyor o 10 günü ödemek zorundasınız..Diyelim ki sizede bu şekilde 10 günlük eksik kısmı yaptılar diyelim bunu en yüksek ücretten yapıyorlar mesela 144 TL den yapıyorlar buna başvuru yapıyorsunuz gelir testi yaptırıyorsunuz yanlız dikkat etmeniz gereken mal varlığınızı fazla belli etmemeye çalışın ki o 144 TL i düşürsünler..1 hafta sonra açıklanıyor sonuç mesela 144 tl olan sonuç 80 e düşüyor 40 a düşüyor veya 100 e düşüyor..Kar Kar'dır..Varsa sormak istediğiniz anlamadığınız şey sorabilirsiniz.

Dostum ilginiz için teşekkür ederim.
    Ben ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra atandım.(sosyolog olarak çalışıyorum şu an,gelirim aylık yaklaşık 2.600)
    2010 ağustosda mezun oldum.
    Eylülde okullar açılınca ücretli öğretmenlik yaptım lisede. 30 saat ek ders alıyordum.
    2012 eylül ayına kadar çalıştım bu şekilde.(yazın hiç çalışmadım haliyle bu dönemlerde iyi borç yazmışlardır şimdi)
    Daha sonra aralık 2012'de kpss ile atandım.
    2012 aralık'tan beridir, kadrolu olarak çalışıyorum.
    Süreç bu şekilde dostum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum ilginiz için teşekkür ederim.
    Ben ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra atandım.(sosyolog olarak çalışıyorum şu an,gelirim aylık yaklaşık 2.600)
    2010 ağustosda mezun oldum.
    Eylülde okullar açılınca ücretli öğretmenlik yaptım lisede. 30 saat ek ders alıyordum.
    2012 eylül ayına kadar çalıştım bu şekilde.(yazın hiç çalışmadım haliyle bu dönemlerde iyi borç yazmışlardır şimdi)
    Daha sonra aralık 2012'de kpss ile atandım.
    2012 aralık'tan beridir, kadrolu olarak çalışıyorum.
    Süreç bu şekilde dostum.

Anladım Pm'den resim istemiştim gerek kalmadı hocam..Size boş kaldığınız zamandan beri devlet iteliyor..Sizin yapmanız gereken yaptıkları sigortayı minimuma düşürmek gidip ne kadardan yaptıklarını ögreniyorsunuz sonra bir gelir testi yaptırıp düşürtmeye çalışıyorsunuz..Gelir testinde 6 aylık elektrik faturanız ne kadar tutuyor diyor ev kiramı sonra başka mal varlığınız varmı evdekilerin mal varlığı var mı dogalgaz faturanız 1 senede ne kadar geliyor vs.. vs.

• Allah yardımcın olsun kardeş.
  • ülke eyiye gidiyi. Herkes sağlık hizmeti (satın) alabiliyor. çok şükür.
  • la takılcak bişey değil 5 milyona yakın insana borç taktılar saçma sapan bir kanun eline yüzünede bulaştırdılar zaten, git o yıllarda çalıştığını ispatla silerler kaymakamlığa gitçen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Aralık 2014; 11:35:18 >
  • Ödersen koyunsundur kardeşim hişbişey yapma benim de 5000 küsür var ödemiyeceğim okadar basit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da çalışırken borç çıktı gidip bi dilekçe verdim hemen sildiler bi sistem yapıyorlar ama düzgün çalışmıyor
  • Private kullanıcısına yanıt
    Dilekçeyi nereye veriyoruz, SGK ya mı Kaymakamlığa mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.