Nezaket; inceldikçe, Tevazu; öğrendikçe, Adalet; güçlendikçe, İnsanlık, bunlardan sonra.
Hırs; gözleri karartır, Nefret; ömrü kısaltır, Kıskançlık; aklı azaltır, Ölüm, bunlardan sonra.
(ÇOK GÜZEL VE AMLAMLI SÖZLER BENCE KATILIYORUM)
AKAN NEHRİ BIÇAKLA KESMEK NE KADAR ZORSA SENİ KELİMELERLE ANLATMAKTA O KADAR ZOR ÇÜNKÜ SEN HERKESİN ARAYIPTA BULAMADIĞI ŞU YALAN DÜNYANIN EN TATLI İNSANISIN
DÜŞÜNMEK BAZEN YAN YANA OLMAKTAN DAHA FAZLA MUTLULUK VERİR İNSANA ÖZLEM DUYARSIN, HASRET ÇEKERSİN, DEĞER BİÇERSİN KISACA ONU YAŞAR ÖZLÜYORUM DERSİN... SENDE ÖZLENENLERDENSİN
BEDENİMDE BİR CAN VAR,AVUÇ İÇİM KADAR O CANDA BİR KALP VAR,DÜNYA KADAR O KALPTE BİR SEVGİ VAR,SONSUZA KADAR SEVGİDE İSE BİR SEN VARSIN ÖLÜMÜNE KADAR...
****GECELERİMİN DÜŞLERİ**** Geceleri; Tüm ışıkları sönüyorken şehrinin Sende kapatıyormusun ışıklarını? Odanın geceye bakan penceresinden Hiç yıldızları seyrettiğin oluyor mu? Bazen gökyüzünü kaplayan onca yıldızlardan Sadece birine takılıp kaldığı oluyor mu gözlerinin? O an hiç çocukluğun giriyor mu düşlerine? Çocukluğunun; Kimi zaman yalnızlığını Kimi zaman sana anlatılan masallarını Kimi zamanda hırslı ve mızıkçı Oynadığın oyunlarını düşlediğin oluyor mu hiç? Ve o an ; Özlemlerinin büyüdüğünü hissediyormusun yüreğinde... Sadece yaşanılan anılarda bıraktığın Pişmanlıkların oluyor mu? Gerilerde unuttukların, Yaşayamadıkların, Yaşatamadıkların için Ve o an, İşte gözlerinin dalıp kaldığı çok uzaklardaki Yıldızlardan birinde Yaşamak istiyormusun düşlerinle? Sonra da o yıldızla Akıp kaymak şehrinin üzerine öylece... Seni bilemem dostum Ama ben işte böyle uçuk düşler kuruyorum her gece Herkesler uykudayken Ben yıldızlarda yaşıyorum Ve gökyüzünden Kayıyorum Düşüyorum şehrimin üzerine....
****DENİZ(31.03.2003)****
selamlar şiirin çok güzel denizcim başarılar hayatta ve seni sarmalyan yanlızlığında
SLM BLUEMOON(MAVİ AY)ARKADAŞIM.ÇOK ŞİRİNSİNSANA DA HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM.SENDE GÜZEL ŞİİRLER GÖNDERİRSEN SEVİNİRİZ...
Bir pınarsın içilen ama hiç kanılmayan Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan Özlenen sen, özleyen sen, özleten sen Varken doyulmayansın, yokken dayanılmayan
Ümit Yaşar Oğuzcan
Sensiz
Sensiz de denizi seyredebiliyorum. Hem dalgaların dili seninkinden açık. Ne kadar hatırlatsan kendini boş. Sensiz de seni sevebiliyorum. Hep boş konuşurduk hatırlar mısın, bula bula, Karşılaştığımız zamanlarda. Sen, sevgiden şımaran çocuk, Ben şaşıran budala.
Özdemir Asaf
KAÇIŞ YOK
Sis kaplamış geceyi Bir adım öncesi yok Bir adım ötesi yok Yolun sonudur mutlak Ölümden kurtuluş yok
Her şey deftere yazılı Bir dakika öncesi yok Bir dakika sonrası yok Azrail bir gün gelecek Kaderin kaçışı yok
Ruh çıkınca bedenden Bedene üşümek yok Bedene kavrulmak yok Defterler ele verildiğinde Kimseye itiraz yok
Erince hakkın sırrına Bir daha ağlamak yok Bir daha sızlamak yok Yaşananlar bir rüyadır Rüyanın yorumu yok
yıldırıma poz verirdik eski günlerde ağlamk gelir icimden aklıma geldikce hele birde yükseklerde gökkuşağı belirirse o zaman tutamam kendimi iki gözüm iki çeşme
artık ne güneşli günler avutabilir beni ne esen rüzgar sökebilir icimden sevgini ciseleyen yağmur nasıl alıp götürdüyse seni sağanak yağmurlar ulaştırır ruhunun güzelliklerini
SEN BAMBAŞKASIN köşe başında yolunu gözleyen garip aşığınım sefil ve yorgun mevsim kış, gece ayaz, üşüyorum gel artık aşkta yeri yok gururun.
zemheri soğuğu iliklerimde inadına donmak istemiyorum donmak ta yasak geri dönmek te aşkının ateşi yanarken kalbimde.
çaresizim çareler kaf dağının ardında ulaşamıyorum sana yasaksın bana söküp atmak isterim seni kalbimden düşecek oluyorum büsbütün dara.
bu öyle bir yara ki merhemi gözyaşın başka çare dinlemez, kaldırır başın seni ister gönlüm, olmaz başkası çaresi yok gülüm SEN BAMBAŞKASIN.
sen ol isterim yüreğimin merhemi sen ol gönül limanıma yanaşan gemi kapa gözlerini yüreğime kulak ver aşkın kalbimde almışken demi.
bulamazsın artık çekip gideni, yalvarırım senden koparma beni, istemem gururun olmasın gülüm, yıllanmış şarap gibi aşkıma mani.
dön artık bana yapamam sensiz, yaşantımı kılma büsbütün gayesiz, dayanamam bir anlık yokluğuna, öldürme beni senden uzaklarda bırakma ne olur sefil çaresiz.
sen giderken Sen giderken şiirler okuyordum ben... Adı sanı belli olmayan.... Sen giderken... Hayaller kuruyordum... Hemde en olmayacaklardan... Sen giderken... Şarkılar söylüyordum... En güzel namelerden Sen giderken... Düşler görüyordum... En hayırlılarından Sen giderken... Sigaramdan derin bir nefes Çekiyordum en acısından... Sen giderken... Masallar anlatıyordum kendime... Hatta bazen ben bile gerçek Sanıp inanasım geliyordu... Sen giderken... Dualar ediyordum Rabbime... Seni Korusun diye Velhasıl... Sen benden giderken... Ben bende değildim aslında...
Kalbim Her gülde bir diken buldun,her doğan güneşte kalan kızıllık,her aşkta bir macera Uslanmadan aldattın,aldattıkça yandın,yandıkça sevdin,sevdin be zavallı kalbim Süründürdün beni peşinde,kaybolduk beraber hayaller ülkesinde,ve dönemedik asla Yapayalnız bıraktın beni hayatta, nefretler ektin geride bıraktığım nice gönüllerde
Allahın varmı senin,kimsin ki sen,nesinki beni böyle harap ettin Ben aşkı severken,aşkıma hüzünler, sonlar,kışlar koyan sen değilmiydin Nedir benden isteğin;Elinden gelse senden olacaktır aslında son nefesim Bende dinmez acılar,sende durmaz isyanlar,artık bitsin şu işkencelerim Biz sessizliğe mahkum gerçeklerdik değil mi zavallı kalbim
ulen kocaa forumda bi dangoz ben çıktım herhalde iki kelam bişi bilmiyos
ÂHESTE ÇEK KÜREKLERİ
Âheste çek kürekleri, mehtâb uyanmasın,
Bir âlemi hayâle dalan âb uyanmasın.
Âğuş'u nev-bahâr'da, hâbîdedir cihân;
Sürsün sabâh-ı haşr'e kadar, hâb uyanmasın.
Dursun bu mûsikî-i semâvî içinde sâz,
Leyl-i tarâb'da bir dahî mızrâb uyanmasın.
Ey gül, sükûtâ varmayı emr-eyle bülbüle,
Gülşen'de mest-ü zevk olan ahbâb uyanmasın.
Değmez Kemâl, uyanmaya ikmâl-i ömr içün,
Varsın bu uykudan dil-i bîtâb uyanmasın.
Yahya Kemal Beyatlı
SESSİZ GEMİ
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu!
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki giden sevgililer dönmeyecekler.
Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.
Yahya Kemal Beyatlı
Ne ararsın Tanrı ile aramda Sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda Başı açık niye türban ararsın?
Rakı şarap içiyorsam sanane Yoksa sana bir zararımı var içerim İkimiz de gelsek kıldan ince köprüye Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
Esirken mümkün mü ibadet? Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden soğuyacak bu millet
İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çıkardın ama Baban kimdi bilemezsin şerefsiz
KİM KİMİ SEVER?
Beyaz karayı, sinek yarayı, zengin parayı sever. Yemek tuzu, rakı buzu, maymun muzu sever. Ördek kazı, güzel nazı, aşık sazı sever. Kuş darıyı, çiçek arıyı, erkek kadını sever. Ana çocuğu, çoban gocuğu, yumurta sucuğu sever. Ocak közü, kirpik gözü, ozan sözü sever. Garip sılayı, yiğit halayı, tencere kalayı sever. Davul zurnayı, avcı turnayı, deve hurmayı sever. Çöl yağmuru, çizme çamuru, oklava hamuru sever. Tembel yatmayı, geveze atmayı, pazarcı satmayı sever. Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever. Ebe bebeği, kahve dibeği, çengi göbeği sever. Memur masayı, ermiş asayı, hakim yasayı sever. Haylaz döveni, dalkavuk öveni, hergele söveni sever. Sarhoş dostunu, ayı postunu, yaşlı bastonu sever. Hatip lafı, suçlu affı, açıkgöz safı sever. Orman çamı, kedi damı, işçi zammı sever. Mektup pulu, zampara dulu, Tanrı kulu sever. Peki... Ya siz kimi seversiniz?!..
quote:
Orjinalden alıntı: isa6n
ulen kocaa forumda bi dangoz ben çıktım herhalde iki kelam bişi bilmiyos
Öyle düşünme
GÜZ DÜŞÜNCELERİ
Bu sabah gökyüzü daha bir yorgun, Daha bir dumanlı, Daha bir derin! Şu anda, omzumdan tanıdık bir el, Tutup silkelese şöyle bir güzel, Kurtulsam yükünden düşüncelerin!..