Kuzum, biraz da bu binsin... Ne var sevabına say...
Yetim sevindirenin ömrü çok olur...
- Hay hay!
Hemen o kız da salıncakçının mürüvvetine
Katıldı ağlamıyan kızların setaretine.
mehmet akif ersoy
şarkı
Ah eden kimdir bu saat kuytuda Sustu bülbüller,hıyaban uykuda Şimdi ay bir serv-i simindir suda Esme ey bad,esme canan uykuda
Başka aşıklardan almışsan nefes Başka yerden, başka vadilerden es Doğmasın ruhunda ani bir heves Esme gülşenden ki canan uykuda
Yahya Kemal Beyatlı
62 TAVŞANI
Denize düşen bir oyuncaktır Kız Kulesi
Soruyorum berber koltuğundan
İki ayna arasında akıp giden görüntüme
Şair olanımız hangisi?
Pencere tüllerine gelinlik diye sarılan
O küçük kız nerede şimdi?
Gemim battı çoktan
Denize inen tüm filikalarıma erkekler bindi
Duvardaki yangın düğmesini örten cam parçasıyım
Kurtuluşun olacaksa hiç düşünme ayakkabının topuğu ile kır beni
İnanmıyorum uzaylılara duymalıyım birilerinden
Yıldızlardan nasıl görünürdü diye mahallemizdeki yazlık sinema
Öğrendim saat kulelerini kibrit kutularından
Bağışla beni iki dünya savaşının yaşandığı yüzyılda
Nüfus cüzdanımdaki 62'den yaptığım tavşan
sunay akın
İSTİKLAL CADDESİ Sana sımsıkı sarılmak istiyordum...bir kez görsem,bitirsem içimdeki özlemini bu kadar zor gelmeyecekti senden,sevginden vazgeçmek...Nasıl olsa alışkınım ya seni görmemeye , galiba böyle de başarabilirim...‘Ama eğer hissedersen hayatından çekildiğimi bana sana geri dönmemem için şans dile ‘ Neler yazmak istiyorum sana bir bilsen , tek yapabildiğim yazmak olduğundan yine yazıyorum işte! Seni daha önce de yazmıştım ama bu kez bir daha yazmamak üzere , seni beynimde,içimde bitirerek yazıyorum,yada bitirmek isteyerek...Ne kadar sürer bilmiyorum ama ben senden ,sevginden vazgeçmek istiyorum. Yine senden habersiz... Ben seni severken de senden habersiz sevmiştim. Belki de kendimden bile habersiz. Dünyaları etrafında döndürmek isteyen bir kalbi bilerek isteyemezdim. Kendimden ve senden habersiz ‘HERŞEYİM’ olmuştun sen... öyle ya sen bir taneydin; eşin benzerin yoktu yeryüzünde,yoktu senden daha güzel güleni. Yaşanmamış ve yaşamamış olsam bile sen özeldin. AŞK özeldi... ‘Yağmurda aşk başkadır’ diyenlere gülüyordum ama bende yağmurda üşüyen ellerini severek başladım seni sevmeye... Aralık’ tı... İstiklal e hiç o kadar güzel yağmur yazmazdı... önce aldırmadım seninle güzelleşen herşeye...Sonra tüm parfümeri dükkanlarını aşındırıp kokunu ararken anladım seni deli gibi özlediğimi...Ne kadar gerçeksen o kadar yalandın ... ve ben her seferinde en baştan başladım. Yeniden bir sondayım ama bu kez yeniden başlayacak gücüm yok. Ben senden vazgeçmek istiyorum! Herkes gibi biri olmanı yada hiç kimse olmanı istiyorum. Sesini duymak için telefonlara sarılmaktan vazgeçmek , ismini duyduğumda içimin titreyip,gözlerimin dolmasından kurtulmak istiyorum. Senin benim için herhangi biri olman ne kadar zor bir bilsen... zaten kolay ne vardı ki benim için? Sanki seni öldürmemle sevmem arasında hiç bir fark yoktu. Ve ben hep sevgim yüzünden cezalıydım. Hiç sonu olmayan bir yolda seninle yürümek ,yeni çıkan filmleri birlikte izlemek,saatlerce sana sarılı kalmak,sadece ama sadece bir kez olsun sana sarılıp uyumak,bir sabah gözlerimi açtığımda yanımda seni bulmak isterken ,sen sevgimle utanmamı sağladığın için galiba gerçekten ‘BİRTANEYDİN’! İşte bu yüzden imkansızlığına hep inandım! Ben yalnız kalıp seni düşünmeyi deli gibi sever olduğumda,sen benim herşeyim olduğunda ben senin için hiç yoktum! Bu yüzden yalnızlıklarım,ağlamalarım,özlemlerim canını hiç acıtmadı.
BENİM TARAFIMDAN SEVİLMEK BELKİ DE HAYATINDA ÖNEMSEYECEĞİN EN SON ŞEYDİ...
Sen beni hiç sevmedin!
Ben seni seviyorum dediğimde Seni Seviyordum! Ben seni özlüyorum dediğimde Seni Özlüyordum! Ben senin için ölürüm dediğimde ben senin özleminden zaten ölüyordum... Ve şimdi senin hayatından gidiyorum... Ne zaman aralıkta bir yağmur yağsa, ben İstiklal de olacağım, ne zaman bir parfümeriye girsem hala kokunu arıyor olacağım. Ben kaybettim... Sen kazandın! Artık sesimi duymayacaksın... Sana sımsıkı sarılmak istiyordum , kokunu içime yıllarca bana yetecek kadar çekerek sana sımsıkı sarılmak istiyordum... Gelmedin! Gelsen yapabilir miydim bilmiyorum... Ben artık gidiyorum... Eğer hayatından çekildiğimi hissedersen ,bana sana geri dönmemem ve seni yeniden deliler gibi sevmemem için şans dile... ve lütfen Aralık ta yağmur yağdığında İstiklal e gelme..
sevgiden korkma ruhuna izin ver girsin
bu gün çok mutluysam sebebi sensin dönüşünün verdiği bir umut mu desem seni sevdiğimin sebebi mi desem yaaa korkmuyorummmm artık hiç bir şeyden sevgimden, seni sevmekten seviyorum işte içsem mi bugün delicesine sarhoş mu olsam sevginden bilemiyorummmm.....
BU GÜN ÇOK MUTLUYUM YAAAAA SENİ SEVİYORUM VE BUNU BİRKEZ DAHA ANLADIM VARLIĞINLA CANIM.... HOŞGELDİN...DÜNYAMA SENİ SEVİYORUM ........
YOL
Bir gün bile uzak olma gün uzun Gün uzun anlatamayacağım kadar Trenler bir yerlerde uyuduğunda İnsanlar garlarda nasıl beklerse, öyle beklerim seni
Bir saat bile gitme gidersen uykusuzluk Damla damla birikir o saatte Ve bir evi arayan bütün duman Yitik yüreğimi öldürmeye gelir belki de
Kırılmasın kumun üstünde görüntün Göz kapakların bensiz uçmasın Bir dakika bile gitme sevdiğim
Bir an bile uzaklaşsan Dünyayı dolaşırım yalvarmak için sana Ya dön ya da bırak öleyim diye Pablo Neruda
@bluemoon35 Hoşgeldin...
sevdim seni bir kere başkasını sevemem deli diyorlar bana desinler....
bilsen ne çok şeydin sen yazık ki aynıydı her giden yok ah kalbim yok sevgiler çok insafsız yarını yok agladım... öfkeyle sustum niye ardından kaybolur gibiydi yüreğim öyle derin ve öyle kederli cok kara kışlar gördüm ben yine yenilmedim çok ayrılıklar gördüm ben yine yenilmedim
Mutlulukların en doyulmazı seninle başladı. Sevgilerin en tükenmezi seninle doldu içime. Seninle vardı özlemler, kavuşmalar. Seninle yaşadı aşkların eskimezini, anıların en unutulmazını. Sonra acılar, çaresizlikleri, en kahırlı ayrılıklar, umutsuzluklar geldi seninle. Senden uzak, kopkoyu zifir geceler, bitmek bilmez upuzun günler geldi ki anlatılmaz… Düşünüyorum da seni tanımasaydım, sensiz kalmayacaktım. Bilmeyecektim yokluğunun bu kadar dayanılmaz olduğunu. Beni sen bütünlemiştin, yine sen yarım bıraktın. Şimdi, belki yine seninleyim, ama öyle kırık ve öylesine sensizim ki! Oku, bu seninle dopdolu satırları ve söyle bana
BEN SENİ SEVDİM Mİ?
Ümit Yaşar Oğuzcan
****ÖZLEMİNİN ZAMANINDAYIM****
Gözlerin bir haykırış, Belkide bir çığlık Ve çığlığında kaybolmuş bir özleyiş Bazen sevinç, Bazen hüzün Seni haykırıyorum Çığlığında özgürlüğümün
Gözlerinin uzaklığının yokluğundayım Yokluğunun en uzun zamanında Şimdi söyleme zamanı Şiirlerin en mükemmelini, En uzununu ve en soluksuzunu Şimdi özleyiş zamanı Denizin maviliğini Dört mevsimi Ve sonsuzluğunu özgürlüğün
Biliyorum, Elveda demek çok zor böyle zamanlarda Heleki çığlığım ve çığlığın Sarmışsa yokluğunu şehrimin Ve en mükemmel mevsimiyse Özlemenin Ve dönüşünü beklemenin...
Ah! biliyorum gitmeliyim ey yaşadığım şehir Anılarımı sende çoğaltığım şehir Her şeyi yaşadım sende Tüm hüzünlerimi,sevinçlerimi Başarılarımı ve yenilgilerimi Sende başladım ilk keşiflerimi hayatın, Çocukluğum geçti Çocuksu hayallerimle oynadığım düşler sokağında şehrinin
Sende tattım en masum sevişlerimi Kavuşmalarımı her ayrılığın sonunda Ve bitmeyen en güzel özlemlerimi... Şimdi ise gidiyorum çaresiz... Yaşadıklarımla, Yada hiç yaşayamadıklarımla... Ama söz veriyorum Öyle bir zamanda döneceğim ki En mükemmeli olacak mevsimlerin, Özlemlerin ve dönüşünü beklemenin Ama şimdilik gidiyorum Sana<<HOŞÇAKAL>>
****DENİZ(27,08,2004)****
Kuşlar Da Gitti
yalnızlık senin o konuşkan kuşun hani hep duvarlara anlattığın hapislerden kalma sürgünlerde...
Behçet Aysan
ŞİKAYET YOLU
Böylece gidiyoruz işte Kaderin çizdiği yoldan Ne yapsak ne etsek nafile Yaşayıp gidiyoruz işte Kör topal...
Bir geniş nefes almak yok mu Bizim de nasibimizde? Kedi pençesinde fare misali Oyuncak olduk her zaman Olayların elinde.
Sıkıntısız, gurbetsiz, hastalıksız Şöyle dirlik içinde, ferahlık içinde Bir gün göreceğiz ne zaman? Gelmiş gidiyoruz işte dünyadan
Ahmet Altümsek
Dario Moreno - Deniz Ve Mehtap
Deniz ve mehtap sordular seni neredesin? Nasil derim terketti birakip beni gitti Anladilar ki askimiz bitti.. Alay ettiler benle hep Sen oldun bunlara bak sebep Mehtap dedi gördüm ah onu Belinde erkek kolu Deniz güldü halime Bir avuç su verdi elime Biterse gözyasin al dedi Doldur tekrar yerine... Rüzgar ve marti sordular seni neredesin? Nasil derim terketti birakip beni gitti Anladilar ki askimiz bitti Alay ettiler benle hep Sen oldun bunlara bak sebep Marti dedi gördüm ah onu Belinde erkek kolu Rüzgar güldü halime Dedi gidelim düs önüme Gidemem dinle martilari Bitmiyor alaylari...
**** GECE UZUYOR****
Pencereme vuruyor yağmur Düşlerim ıpıslak, Geceden düşüyor hüzünlerim Şimdi dilimde barış türkülerim
Gece uzuyor, Yağmur daha bir coşuyor Yarınlara doğacak güneşi bekliyor umudum Yaşam dediğin sisli,nemli ve belkide Ipıslak bugün...
Gece uzuyor Düşlerim bile kandırır oldu artık beni Avutulmuş anılarım Hüznü demliyor yalnızlığım
Düşlerimde kaldı ihtimal sevişlerim Yasaklanmış hep ertelenmiş özleyişlerim Şimdi geceye düşer oldu gözlerin İhtimali bile kalmadı seni görebilmenin
Gece uzuyor Yağmur daha bir coşuyor bugün Dilimde barış türkülerim Yarına doğacak güneşi bekliyor umudum...
****DENİZ(16.11.2004)****
****UMUT SONSUZ OLMALI****
Çocuksu bir gülüştür yaşam İnanmaktır umudun sonsuzluğuna Hüzünlü bir hoşçakal olur zaman Sonra yepyeni bir merhaba daha... Ne hoşçakallar biter hayatta Nede merhabalar... Sonsuz bir seviştir yaşam Ve sonsuz bir seviliştir aslında Zamana karışıyor herşey Zamansa sonsuzluğa... Yaşam sonsuz değildir belki Ama umut sonsuz olmalı Sonsuzluğun adı ise<<UMUT>> olmalı
****DENİZ(28.07.2004)****
SEVDAYA MI TUTULDUM?
Benimde mi düşüncelerim olacaktı? bende mi böyle uykusuz kalacaktım? sessiz, sedasız mı olacaktım böyle? çok secdiğim salatayı bile? aramaz mı olacaktım? ben böylemi olacaktım?