Şimdi Ara

Sık araç değiştirmek mi iyi yoksa alıp uzun süre kullanmak mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi ikinci el aldin diyelim cok zarar etmedin ama bunun bir de zaman kismi var.
    Bir araci almak ve satmak ciddi zaman istiyor. Galeriden al galeriye ver yaparsan cok zarar edersin.
    Ayrica kullanmak istedigin araclar tutulmayan araclar ise hem alis hem satis icin harcadigin zaman ciddi uzayacaktir.

Eskiden ben de cok degistirirdim. AMa aldigim araci aldigim gibi kullanamiyorum ben her seyi iyi olsun guzel olsun istiyorum. Ufak tefek sorunlari varsa tamir ettiriyorum, yeni lastik takiyorum vs. Oyle olunca zarar ediyorsun cok.

Eger ki ben sorunuyla binerim sorunuyla da satarim diyorsan cok zarar etmezsin tke sorun zaman.
  • Bu kadar dini bütün namuslu bir halk varken sık sık araba değiştirmek dolandırılmaya, kazalı/km si düşürülmüş araca denk gelmeye müsait bir ortam hazırlar.

Bakımları bilinen temiz araba alıp uzun yıllar bakımlarını düzgün yapıp masrafsız binmek benim fikrim.

2.el alınan hiçbir araba masrafsız değildir. Genelde masraf olasılığı arttığında satışa çıkıyor. Bakımı, lastik değişimi bilmem nesi yaklaşan arabalar hep ilana düşüyor... Özetle milletin pisliğini toplamak istemiyorsanız sık sık araba değiştirmeyin.
  • 200 bin km'ye gelince 50 bin km'yi Yavuz Otomotiv'de düşürtüp bir enayiye satmak.
  • Ben kar edersem 1 ayda bile satarım.

Zararına satacağıma 10 sene bineriz...
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ilk arabam (2007 model Fiat Grande Punto 1.3 Mjet Emotion) ile duygusal bir bağım vardı. İlk araba mı artık, gençlik mi nedir ne değildir bilmiyorum. 8 Sene tepe tepe keyifle bindim. Hala olsa hala binerim, kullanımı çok güzeldi. Değiştirelim dedik, Megane 3 1.5 dci'a geçtim. İki sene de ona bindim. Bu arada Stepway girdi araya megane dururken; 2 sene de Stepway'e bindim. Sonra megane gitti A3 Sedan geldi. Sonra Stepway gitti Volvo V40 geldi. Kar topu yuvarlamaya çalışmak gibi. Hepsini sıfır aldım.

Mantık bende şu ikinci elde hep değişik insanlara denk geldiğim için almayı hiç düşünmedim. Talihsizimdir zaten kesin sorunlu bir şey denk gelir. Ama alan bir kere de arkamdan küfür etmedi. Yok o, yok bu yok şu diye dönmedi. Hepsine çok temiz bakar, servislerde bakımlarını yaptırırım. İlk araçtan sonra ne olduğu çok önemli olmadı.

Arabaları severim, gün içerisinde bolca farklı araç da kullanmak zorunda kalıyorum. Sadece zevk meselesi de değil, elektrik ve yakıt ile çalışan cihazlarla ilgilenmek hoşuma gidiyor. Mesele bu. Ama sıfır aldığınız araç, 8-10 sene hiç sizi üzmeden devam eder.

Ekonomik bir durumu var bu işinde; ülkemizde maalesef araba aldın aldın işi gibi. Alıp bekletirsen ve 50.000 Km'yi geçmeden satarsanız, kesin para kazanmış oluyorsunuz. (Gerekli gereksiz çok tartışmam). 3 tane araçta bunu gördüm. Ha 200.000 civarında da kulladınız mı, arabaya vermiş olduğunuz tüm parayı her türlü çıkartıyorsunuz.

Ticaretini yapmıyorum bu arada, kendini tanımla derseniz sadece şoför. Alırım sürerim. Yeter ki, keyif versin. Yukarıda saydığım arabalardan en kütük ve keyifsiz olanı Megane 3'tü. Bu kadar hissiz, bu kadar saçma bir araba nasıl baş tacı edilir onu tam olarak bilmiyorum. Ama farklı zevkler olduğu için, herkesin kararına saygı duymak lazım. Kendi fikirlerimdir. Ya da hikayem. Kimseyle ne polemiğe gidesim var, ne de herhangi birine cevap.

Mevcut durum söz konusu olduğunda diyeceğim tek şey, Allah elinizdekini aratmasın.

• Aileden biri 15 sene oldu umarım devam edebiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değiştirmek en iyisi. 2000 yılında Opel Agila aldık ilk. Çok güzel arabaydı, bordo renkliydi ama kliması yoktu. Yollarda da ufak gelince 2002 de büyütelim dedik, Dobloyu aldık. Hala kullanıyorum. 2002'de 16000 TL mi ne ödedik, sonra da arabanın fiyatı 2. Elde hiç artmadı, kah araba yıprandı, kah biz bi tarafını haşat ettik derken sürekli bakım yapa yapa ailenin 4. Bireyi oldu. Uzun yolda başka arabayla rahat edemiyorum artık. Koltuk bile şeklimi aldı.

Son 3 yıldır kabaca kaskoya girenlerle birlikte 30-35 bin masraf yaptık. Hala yapılacaklar var. Arabanın maliyeti gittikçe Burj khalifa'ya dönüyor. Araba kondisyonunu kaybedince de insanın gözüne batıyor. Gidiyorsun 2-3 lira 2-3 lira yaptırıyorsun. 18 yılı sonra bir topluyorsun, fatura olmuş burj khalifa

2017'de Fiorino'yu sıfır aldım, 2 yılda 0 sorun. 2 yıl sonra taksiti bittiği gün takasa. O gün verdim verdim yoksa 2. Doblo

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Değiştirmek en iyisi. 2000 yılında Opel Agila aldık ilk. Çok güzel arabaydı, bordo renkliydi ama kliması yoktu. Yollarda da ufak gelince 2002 de büyütelim dedik, Dobloyu aldık. Hala kullanıyorum. 2002'de 16000 TL mi ne ödedik, sonra da arabanın fiyatı 2. Elde hiç artmadı, kah araba yıprandı, kah biz bi tarafını haşat ettik derken sürekli bakım yapa yapa ailenin 4. Bireyi oldu. Uzun yolda başka arabayla rahat edemiyorum artık. Koltuk bile şeklimi aldı.

Son 3 yıldır kabaca kaskoya girenlerle birlikte 30-35 bin masraf yaptık. Hala yapılacaklar var. Arabanın maliyeti gittikçe Burj khalifa'ya dönüyor. Araba kondisyonunu kaybedince de insanın gözüne batıyor. Gidiyorsun 2-3 lira 2-3 lira yaptırıyorsun. 18 yılı sonra bir topluyorsun, fatura olmuş burj khalifa

2017'de Fiorino'yu sıfır aldım, 2 yılda 0 sorun. 2 yıl sonra taksiti bittiği gün takasa. O gün verdim verdim yoksa 2. Doblo
    Hocam belli süreden sonra değiştirmek lazım, şuan değiştiremiyorum vakti geldiğinde bakacaz çaresine minimum 500l 10 sene daha bende, 10 sene sonra inşallah arabalar ucuzlarda bir araba alırız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Hocam belli süreden sonra değiştirmek lazım, şuan değiştiremiyorum vakti geldiğinde bakacaz çaresine minimum 500l 10 sene daha bende, 10 sene sonra inşallah arabalar ucuzlarda bir araba alırız.

Alıntıları Göster
    Aslında belli bir yerden sonra kulağın OBD cihazı da oluyor. Uzun süre kullanmanın faydaları. Mesela ben arabanın derdini bodycomputer'den önce fark ediyorum. Sesindeki değişiklik hemen belli oluyor motorun.

Cam tavanlı 500L alsam direk 2. Doblom olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Aslında belli bir yerden sonra kulağın OBD cihazı da oluyor. Uzun süre kullanmanın faydaları. Mesela ben arabanın derdini bodycomputer'den önce fark ediyorum. Sesindeki değişiklik hemen belli oluyor motorun.

Cam tavanlı 500L alsam direk 2. Doblom olur

Alıntıları Göster
    10 sene sonra satayım sana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

10 sene sonra satayım sana

Alıntıları Göster
    10 sene sonra neden olmasın. Muhtemelen benim Doblo gibi 20.000 tl eder

Venezüela bolivarı olarak öderim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Son 4 senede 11 arac değiştirdim. 2 gün binip sattığımda oldu. 2 ay binip sattığımda. En uzun 1 sene bindim bi araca. Şuanki aracım 5 ay oldu alalı bikaç aya satarım tekrar alırım. Sürekli kâr ederek model yeniledim. Üstüne para eklemedim. İlk aracım olan 8 bin liralık araba 55 bin liralık araca dönüştü bu süreçte İşi bilmek lazım
  • 2001 model sıfır alınmış astra duruyor babamda.zamanında değiştirmediği için şimdi sıfır fiyatlarıyla fark çok açıldığından yeni araba alamıyor. 2.el güzel bişey baksa yine en az 50 bin koyması lazım üstüne.

• İnsanın beklentisi, maddi durumu ile ilgili olan bir durum.
  • Malum siteden araba bakip alamamak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 yıl 5. Aracımı kullanıyorum. Para kazanmak değil amacımızdır ama çabuk sıkılıyorum alışkanlık oldu artık. 3 yıl bi araca binmek gözümde çok büyüyor mesela. 2013Cruze-2012scirocco-civic2011-golf2014-1.18i 2015 nasipse yakında 2015 C180 Kazasız belasız sürüşler herkese Allah korusun

• Sıfır alıp 2 yılda bir değiştiririm.
    Şöyle örnekleyeyim; 2012 model sıfır doblonun üzerine şu an 4. Arabamı kullanıyorum. Bu 4 araç için toplam ödediğim ücret yaklaşık 90 bin.
    Ama 2012 dobloyu elimde tutsaydım; mevcut aracımı alabilmek için 130 bin üzerine vermem gerekecekti.
    Elbetteki bu paraları dövize veya altına yatırsaydım bugün çok daha fazla param olabilirdi. Ama bu son dönemki ekonomik kriz ve yanlış ekonomi politikaları sonucu.

• 1-2 senede bir araç değiştirme saçmalığı tabii ki arabadan anlamayan üretimini yapmayan alman , fransız ve italyanlarda yok . biz daha iyi bildiğimizi için 2 senede değiştiriyoruz.
  • 7 senede bir eskimeye başladıkça değiştirmek maddi durum uygunsa iyidir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.