Şimdi Ara

Sık araç değiştirmek mi iyi yoksa alıp uzun süre kullanmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı insanlar senede maksimum 2 senede bir araç değiştiriyor kah sıfır alıyor kah ikinci el ama değiştiriyor.

Bense 13 senede 3 kere araç aldım, bende insanlar gibi bolca marka model değiştirmek istiyorum.

İnsanlar nasıl bu kadar sık araç değiştiriyor?

• Son 4 senede 11 arac değiştirdim. 2 gün binip sattığımda oldu. 2 ay binip sattığımda. En uzun 1 sene bindim bi araca. Şuanki aracım 5 ay oldu alalı bikaç aya satarım tekrar alırım. Sürekli kâr ederek model yeniledim. Üstüne para eklemedim. İlk aracım olan 8 bin liralık araba 55 bin liralık araca dönüştü bu süreçte İşi bilmek lazım
  • 0 km alıp uzun yıllar kullanmak bence daha iyi. Çünkü ne aldığımı biliyor olmak ve bakımlarının nasıl yapıldığının bana bağlı olması daha güven verici.
  • Bazı insanlar da hastalıktır belli km ye gelince o arabaya ölmüş gözüyle bakarlar e bir de parası çoktur canı sıkılıp araç değiştiriyordur
  • uzun sire kullanmak tabi ki. hem aracı iyice tanırsınız hemde alemin çöpünü toplayıp kazıklanmazsınız. türkiye de hiç kimse sorunsuz,güzel aracını satmaz. ikinci el piyasası toplama araç ve çöp dolu. tanıdığım o kadar insan var ki araç alıyor 1 ay geçmiyor sanayide ustalarla kanki oluyor.
  • Tek bir araca bağlı kalamıyorum şuan 9.aracıma biniyorum yılda ortalama 2 araç değiştiriyorum.

sırasıyla megane 2 punto getz ,fiesta ,tekrar punto clio4 ,polo 4 ,yeni kasa polo araçlarım olduç.

Hiç birinde en ufak sorun masraf yoktu.Lakin sıkılıyorum.Sürekli yeni araçlar denemek kullanmak istiyorum.

Emanet almayı sevmem alıyorum sıkılınca bi farklsını deniyorum.Öyle aham şaham pahalı arabalar değil.

dediğim gibi 9.aracım favorin hangisi derseniz şu diyemem hepsinin ayrı bir tadı var.
  • sık araç değiştirmek boş adam işi gibi geliyor bana, araba hem alırken hem satarken insanın vaktinden hatta ömründen yiyen bir şey.
  • Bende ilk aracımı agustosta aldım şimdi yine yazın satıp yenisini alayım diyorum imkanım olursa 0 almayı düşünüyorum. Eğer 0 alırsam 2-3 sene kullanır satarım. Uzun süre araç sıkıyor tabi zevk meselesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son 4 senede 11 arac değiştirdim. 2 gün binip sattığımda oldu. 2 ay binip sattığımda. En uzun 1 sene bindim bi araca. Şuanki aracım 5 ay oldu alalı bikaç aya satarım tekrar alırım. Sürekli kâr ederek model yeniledim. Üstüne para eklemedim. İlk aracım olan 8 bin liralık araba 55 bin liralık araca dönüştü bu süreçte İşi bilmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 7 Nisan 2019; 20:45:1 >
  • Son 2 yılda 3 araba değiştim.kar ettim genelde ama insanı yoran birşey.kafana göre bir araba alıp 5 sene binmek en iyisi.şimdi arabam yok bir aya kadar alıp 2 sene minimum binmeyi düşünüyorum.
  • Sıfır ya da sıfıra yakın araç alıp uzun yıllar kullanmak daha doğru ve ekonomik
    Bizim gibi hastaların ki biraz da hobi olmuş
    Honda Accord
    Toyota yaris
    Bmw 5.28 M
    Peugeot 3008
    Golf
    Tiguan
    Polo
    Ds5
    Opel Antara
    Passat
    Mercedes w114
    Vw Jetta
    Opel insignia
    Toyota yaris 2016
    Bu araçlar alıp sattığım araçlar bir iki tanesi fazla durmadı kısa süreli alım satım
  • Araba hastası olunca insan sürekli dğeiştirmek istiyor, doğru olanı bence bu değil. Bunun için ancak maddi gücün ve boş zamanın fazla olması gerekiyor. Ben de 7 senedir 9 araç sahibi oldum. Rakam biraz fazla ve lüzumsuz.
  • imkan varsa garanti bitince 0 kmleri ile makas xok acilmadan degistirmek lazim.

Ornek verexek olursam;

2014 model b sinifi aracimvar, bu arac 2 yasindayken c sinifi 0 kmlerle arasinda 20 k kadar fiyat farki vardi.O gun degistirmedik,bugun o fark oldu 50k.

Bu nedenle bence cok fazla baglanmadan mantikli bir fiyattab satip,yine makul mantikli bir fiyat veya odeme plani ile almak lazim.Bunu yapamiyorsan 8-9 yil bineceksin o araca, ki ben de artık öyle yapacağım
  • İki senede bir araba değiştirmek heves.

Bayi olmadığınız sürece araba alıp sattıkça reel anlamda para kaybedersiniz.

Teknik fayda ise üç sene için kendini doğrulamaz, yeni tekniğin faydasının maliyetini karşılaması aşağı yukarı 12-13 senedir.
  • Ben düşük kmli ve yaşı küçük alıp 90 bin 100 bin civarı satıp yine düşük kmli alma taraftarıyım.
  • Sık değiştirenlerdenim, ama tavsiye etmiyorum
    2-3 seneden önce değiştirmek küllü zarar.
  • Kullandığım otomobilin bana yetersiz geldiğini anladığım an değiştirdim hep.

Kimi zaman bu yakıt oldu,kimi zaman boyut vsvs.Ki bu değişim 2 taraflıydı sürekli.Psikolojik olarak 3 sene 7 ay 18 gün sonra bunu değiştireyim demedim daha.
  • Kisiye gore değişir.

1. Araba ulaşım aracı mi, hobi mi, prestij göstergesi mi?

2. Taksite girmeden birikim yapabiliyor musunuz, sıfır araba aldıktan 3 sene sonra krediye girmek yerine kredi taksitlerini kenara atabiliyor musunuz yoksa elde olunca harcaniyor mu?

Kendi hesabım sıfır arac alıp 10 sene kullanmak en avantajlısı. Aracı yenileyeyim dedigin an (sıfır için) mtv yukseliyor, yetkili servise gidiliyor, sorunsuz araca binicem diye bir suru para bastan ödeniyor. Yine uzun sure kullaninca ufak tefek hasar- boya isleri can sıkmıyor, 10 sene sonra 2-3 ucuza satmak umrumda degil deniyor.
  • araç ufaktır ama büyük araç lazım olacağı için 2 senelik aracını ve bütçe fiyat uygunsa değişirsin yada yakıtından bir şeyinden memnun kalmamışsındır değişirsin kısa sürede

ama sürekli sürekli değişmek mantıklı değil. İşini görecek ona göre iyi bir model alıp binmek mantıklı. Yapacağınız/yaptığınız seçim doğruysa beklentilerinizi karşılıyorsa değişim gereksiz olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Nisan 2019; 21:1:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Kisiye gore değişir.

1. Araba ulaşım aracı mi, hobi mi, prestij göstergesi mi?

2. Taksite girmeden birikim yapabiliyor musunuz, sıfır araba aldıktan 3 sene sonra krediye girmek yerine kredi taksitlerini kenara atabiliyor musunuz yoksa elde olunca harcaniyor mu?

Kendi hesabım sıfır arac alıp 10 sene kullanmak en avantajlısı. Aracı yenileyeyim dedigin an (sıfır için) mtv yukseliyor, yetkili servise gidiliyor, sorunsuz araca binicem diye bir suru para bastan ödeniyor. Yine uzun sure kullaninca ufak tefek hasar- boya isleri can sıkmıyor, 10 sene sonra 2-3 ucuza satmak umrumda degil deniyor.
    Hocam aslında doğrusu bu ama şunu söyleyim şuanda ben deli gibi manual 4 serisi coupe, z4, e class, corolla, outback, sportage, talisman, 308, 124 spider, mazda6, brz, wrx, giulia, 500x, passat, 3 serisi, audi a5 vs her telden aracı kullanmak istiyorum, bunları sırayla 8-10 ay kullanıp hevesimi alıp sonrasında aralarından mütevazi olan bir araç alıp ömür boyu kullanırım.

Sürekli Konya yoluna gidip araç bakıyorum test sürüşü istiyorum bir gün kara listeye alıp Konya yolundaki hiçbir bayiye sokmayacaklar

• Ben iki senede bir değiştiriyorum hocam.
    Bence en ideal değiştirme sıklığı iki sene.

8-10 ayda bir araba değiştirmek sizi yorar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.