Şimdi Ara

Sık araç değiştirmek mi iyi yoksa alıp uzun süre kullanmak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jac0B0

Ben iki senede bir değiştiriyorum hocam.
    Bence en ideal değiştirme sıklığı iki sene.

8-10 ayda bir araba değiştirmek sizi yorar.
    Hocam mesela dedim, her arabayı kullanmak istiyorum, yaş 31'e geliyor istediğim modellerin hepsini 10 ay kullansam 50 yaşıma gelirim 2 sene kullansam hepsini kullanamadan toprak olur giderim, 20 yaşından itibaren kullanmam lazımdı.

Bak 500l alalı 5. seneye giriyorum, yaklaşık 10 sene daha kullanacam malesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 Km alıp en az 10 sene kullanmak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir araç alıp on sene binemem. Bunu yapabilmek için aracı sadece ulaşım olarak kullanmak lazım. Ben ortalama iki üç senede bir değiştiriyorum. Bütçem elverdikçe istediğim araçlara biniyorum. Üçüncü sene araç artık sıkıyor. Genel olarak piyasası olan araçlar satın aldığım için alıp satarken sıkıntı yaşamıyorum. En fazla 2-3 gün içinde aracımı satıp farklı araç satın alıyorum.
  • Avantajları : Değişik araçları, dolayısıyla Motor, yakıt, şanzıman, konfor, donanım vs. bizzat, kıyaslama şansınız oluyor. Lüzumlu-lüzumsuz ayrımını yapabiliyorsun.

Dezavantajları : Standartlar ister, istemez yükseliyor. Geriye dönüş zor. Bu da haliyle, daha fazla bütçe demek.

Kişisel düşüncem : Kanaat, en büyük zenginlik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre sık araç değiştiren kişi, arabayı sadece ticaret işi olarak gören kişidir. Oysa alıp yıllarca binen kişi, sahiplenendir, aracına iyi bakandır. Bir de aracını satmadan yenisini alan vardır ki sanırım bunlar da vazgeçemeyenlerdir

• mtv kasko sigorta bakım masrafları düşündüğünde son zamanlarda bayaa pahalandı.ben eski araç almadan taraftarım arıza ihtimali olsa bile yeni aracın mtv bakım ücreti kadar çıkmıyor
  • Ocak 2015 te ilk arabamı aldım.1 nisanda 4. Arabamı sattım.Bu ay 5. Yi alırım sene sonuna 6 olur o

• Bahsettiğiniz araçlar mazda alfa subaru olduğu için sizi çok yorar.
    Piyasa modeller olsa 6 ayda bir değiştirseniz de o kadar yorulmazsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En temiz sıfır alıp uzun yıllar bineceksin. Bende iki araç var. Biri annemlerin sagolsunlar şuanda ben kullanıyorum. Sıfır almıştık onu. 2011 de İzmir'den 45 bin TL ye almıştık. 151 bin km de. 8 yıl olmuş. Bir ben Bir de babam kullandı. Tüm bakımlarıni bayide yaptırdık. Kafamız rahat.
    Eşimin arabası var. O da zaten 2017 de sifir almış. 35 bin de oda.
    Şimdi araba bakıyoruz. İkimizin istediği olsun alalım uzun yıllar binelim. 5-6 yıl binelim istiyoruz.
    Sürekli araba değiştirmek çok mantıksız buluyorum. Bizimde cevremizde var. 1-2 yıl da bir araba değişiyor. Hergun yeni bir oyuncak arabalara ekleniyor. Acaba ondan mı alıyorlar diyorum. Bu işin ucu çok açık. Telefon gibi bişey.
    Birde ben Cruise controlu bile kullanmayı sevmeyen biri olarak , CC açtığımda sanki kontrol bende değilmis gibi hissediyorum. Oyuncaklardan nefret ediyorum. Bir Bluetooth olsun, iyi ses sistemi olsun. Benim aradığım oyuncak bu.
    İkinci elde sağlam araba bulmak, çok zor.
    Sıfır alıp 5-6 yıl hatta daha uzun süre bineceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 7 Nisan 2019; 23:4:6 >

• Parası vardır.Ya da al satcıdır.
    Yoksa her defasında alım satım masrafı,ekspertiz masrafı,az ya da cok araca bakım filtre vs bunlar hep masraf...
  • Bir tanıdığım var adamı her gördüğümde farklı araçta bazen haftada bir araç değiştirdiğini görüyorum aldığı arabalar da 20-30 binlik araçlar şahsen benim param olsa bir kere 0 km araç alır bir daha kurcalamam ölene kadar bende gitsin
  • Takribi 7-8 yilda bir araba değiştiriyorum, daha 150 bin km den asagi araba degistirmedim.

Araba sorun cikarmiyorsa,masraf acmiyorsa ihtiyacini karsiliyorsa degistirmek neden?

Tabi bunun icin uzun omurlu dayanikli sorunsuz araclara sahip olmaniz lazim.

Hayirli gunler

• Uzun süre kullanırım. Bundan önceki aracımı yaklaşık 9 sene kullandım, şimdiki aracımı da 2.5 senedir kullanıyorum ve daha yeni almışım gibi geliyor en az 3-4 sene daha kullanırım Allah nasip ederse aracımı. Ha bu 2.5 senelik süreçte 2. araç olarak 3 araç alıp sattım o konu başka bir yazı dizisi
  • Şu günlerde beni de gıdıklıyorlar.

Aracın 50bin tl değerinde. 900 e ful kasko yaptırdım. Düşününce minimum maliyetli bir arabaya biniyrum. Fakat sıkılıyorum tabiki millet değiştirince heves ediyorum. En az üstüne 30bin koysam kredi masrafı filan zarar. İlave yeni model ve kasko maliyeti.
    Her neyse ara sıra memlekete giderken istediğim aracı kiralasam diye düşünmeye başladım ama hesaplatınca 2bin-3bin gibi rakamlar çıkıyor.
    Kiralama sizce daha mantıklı olabilir mi?

• Ben de alıp arabaya uzun süre ve km bilenlerdenim. Bir arkadaşımla yaklaşık 1 yıl önce ikimiz de 2016 40.000 km civarı fiyat olarak 73.000 gibi birer Duster aldık. Şu an ikimizin de aracı 100.000 civarında. (arkadaşım kısa zaman önce tem 100.000 olmadan sattı)
    Ben bu süreçte aracımı 3 kez Yetkili Serviste bakıma soktum. 100.000 ağır bakımı dahil 4000 TL bakım masrafı ödedim. 3000 TL ye en iyisinden bir takım lastik ve 4000 TL civarı keyfe keder aksesuar yaptırdım. Bu süreçte bir kez garantiden ücretsiz far-sinyal kolu değişti, garanti lmasa da içindeki kablo lehimlenerek tamir olabilen kronik çözümü ucuz bir arıza). Sonuçta şu an elimde bana maliyeti 84.000 olan piyasa değeri 75000 civarı ağır bakımı yapılmış masrafsız bir araç var.
    Arkadaşım ise garantiyi umursamayıp 60.000 ve 80.000 bakımlarını sanayide yaptırdı. Serviste bu ara bakımlardan değişen fren hidroliği ve antifrizi hiç değiştirmeyip sadece yağ ve filtreleri yan sanayi ürünlerle 750 liraya yaptırıp aksesuar gibi gereksiz masraflara hiç girmeden 100.000 bakımı yaklaşınca kabak lastiklerle 72.000'e satıp, 90.000 e 2017 model- 35000 de Duster aldı.
    Sonuçta ben toplam 84.000 masrafla 2016 garantisi bitmiş araca biniyorum. Arkadaşım 92.000 masrafla 1 yıl üst model ve 35.000'de araca sahip. Hangisi mantıklı ben de bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 8 Nisan 2019; 9:5:23 >

• valla bende sık değiştirmek isterim ama esnaf patron degılsen.

İzin al sat git uğrasması sıkıntısı o yüzden 1 kere aldım tam olsun dıye kendı butcemı zorlayarak aldım 1 seneyi geçti 2 3 sene degıstırme nıyetım bıle yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her aracımı buna en az 10 yıl bineceğim diye alıyorum..

19 senede onuncu aracıma biniyorum..

Bari bunu 10 yıl kullanmak istiyorum..
  • önceki aracıma 8 sene bindim doyamadım. Şimdi bir sene olmadı şeytan dürtüyor, yenile diye, donanım iyiyse, araç dolu paket ise, yakıt tüketiminden memnunsan satmak istemiyorsun. Bence bunlar da etkili.
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    2009 üzeri accord benzinli - otomatik mi?
    2015 üzeri insignia dizel - otoamatik mi?

ikisi de aşağı yukarı 95 - 100 bin civarına bulunabiliyor...her ikisini de kullanmış biri olarak; sorunsuzluk-yürütme maliyetleri - konfor-güvenlik-yol tutuş olarak hangisi ağır basar?

mantığım insignia diyor ama kalbim accord diyor senelik 1800 civarı MTV ye rağmen
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Ben insignia derim yalnız servis kayıtlarına iyi bakın bazı araçlarda elektronik problemler var afl arızası sık yaşanan bir durum
    Accord daha sorunsuz bir araç lpg yi ben sevmiyorum 2.0 olması çok büyük dezavantaj ülkemiz için
    İnsignia genel olarak daha iyi bir araç

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.