Şimdi Ara

ŞİKAYET VAR! Trendyol ( THH'ye şikayet edildi. SS'ler Ekli )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu herkesin görmesi için Öne Çıkar yaparak üste çıkarabilirsiniz.

Öncelikle THH'ye başvuruyu bilmeyenler için kısa bir anlatım yapayım.
    Şikayet yapmaktan çekinmeyin. Yeter ki şikayetiniz geçerli sebeplere dayansın.

E-Devlet üzerinden giriş yapın.
    Arama kısmına " Tüketici " yazın. İlk zaten " Tüketici Hakem Heyeti " çıkacaktır.
    Ardından link bağlantısını takip edip başvuru yerine ulaşın.

İlk başta sizden firma bilgilerini isteyecektir. Onları eksiksiz olarak girin.
    2. sayfada eksiksiz ve hakaret içermeden şikayetinizi ve başınızdan geçenleri yazın.
    3. sayfada varsa fatura ya da alışverişiniz ile ilgili belgeleri ekleyin.
    4. sayfada bilgilerinizi kontrol edin ve onaylayın.

Ortalama yoğunluğa göre 2-3 ay arası karar veriliyor. Eğer açıklıyıcı bir dille anlatmışsanız genelde lehinize karar veriliyor. Burada anahtar sözcük açıklayıcı olması.

Bunları yazdıktan sonra ne için başvurduğumu açıklayayım.

Çoğu kişi Trendyol'da bana da 300 TL^ye 100 TL indirim çeki tanımlandı. 300 TL'yi tamamlayıp alışveriş yaptım. Fakat 3 ürün elime ulaştı. Son ürün kargoda kayboldu. 20 gün ürün gelmeyince Trendyol ile iletişim kurdum. Evet ürün kaybolmuş. Bir kaç güne sorununuzu çözeceğiz dendi. Bir kaç gün sonra ne oldu derseniz?

Kendi kendine sanki ben bir şeyi iade ediyormuş gibi oluşturuldu. Kağıt üzerinde iade gösterildi. Sonra ben alt limitsiz çek ya da indirim tutarı düşüldükten sonra iade beklerken 300 TL alt limitli 60 TL'lik çek oluşturuldu. Kısacası aslında 60 TL'yi çöpe atmış oldum. Telefon ve İnternet üzerinden iletişime geçtim. Olayı yazında hiç bir cevap vermeden iyi günler denilerek görüşme sonlandırıldı.

Bu Trendyol'un ilk olayı değil. Daha önce kargosuz olarak yaptığım alışverişi kargo şirketi yüzünden ürün geri dönmüştü. Ürün zaten 9 TL idi. 8.99 kargo ücreti düşüp 1 kuruş iade etmişlerdi sağ olsunlar.

Kısacası Trendyol'dan alışveriş yapacaksanız ve çek kullanıyorsanız iade olmayacak. Çünkü iade ettiğiniz tutar çöp olacak.

Ben Hepsiburada, Boyner ve Morhipo'dan alışveriş yapıyorum. Bütün iadelerin sorunsuz şekilde çek varsa tutar düşünüp ödeniyor olmazsa iade tutarı kadar alt limitsiz çek oluşturuluyor.

Kısaca Trendyol'dan alışveriş yaparken bir değil, bir kaç kere düşünün.

• Benzer şekildw boyneri thh verdim kazandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.