Şikayetimde hakaret, tehdit, iftira gibi durumlar olmamasına rağmen, şikayet ettiğim firma, senin şikayetin benim şirketime zarar verdi-veriyor diye bana dava açabilir mi? Açtı diyelim kazanabilir mi? Haa tabi en önemli mesele ortada bir suç yok, sırf firma bana tazminat davası açabilsin diye şikayetvar sitesi üyelik bilgilerimi paylaşır mı? Mahkemenin üyelik bilgisini araştırmak gibi bir görevi var mı? Yoksa davacının kimden davalı olduğunu açıkça bildirmesi zorunlu mu? |
Şikayetvar'a bir firma hakkında şikayet yazdım diye bana dava açabilirler mi?
-
-
açamaz sen memnun kalmamışsın ve bu durumu dile getirmişsin. öyle olsa önce siteye dava açarlardı. benim çok sık kullandığım ve büyük oranda dönüş alıp işimi halledebildiğim bir sitedir.
-
Dönüş almak için firmaya müracaat ederim, sitenin amacı dönüş almak değil. Benim yaşadığımı başkası yaşamasın. Firmaların rezillikleri ortaya çıksın.
Ayrıca eminim siteye de çok fazla dava açılıyordur.
-
malesef yapılanlar suç
paylaşımlarınızı türkçe menşeli olmayan sitelerden yapınız.
yoksa hakkınızda dava açılabilir.
TTK Madde 62
I – Cezayı gerektiren fiiller
MADDE 62– (1) a) 55 inci maddede yazılı haksız rekabet fiillerinden birini kasten işleyenler,
b) Kendi icap ve tekliflerinin rakiplerininkine tercih edilmesi için kişisel durumu, ürünleri, iş ürünleri, ticari faaliyeti ve işleri hakkında kasten yanlış veya yanıltıcı bilgi verenler,
c) Çalışanları, vekilleri veya diğer yardımcı kimseleri, çalıştıranın veya müvekkillerinin üretim veya ticaret sırlarını ele geçirmelerini sağlamak için aldatanlar,
d) Çalıştıranlar veya müvekkillerden, işçilerinin veya çalışanlarının ya da vekillerinin, işlerini gördükleri sırada cezayı gerektiren bir haksız rekabet fiilini işlediklerini öğrenip de bu fiili önlemeyenler veya gerçeğe aykırı beyanları düzeltmeyenler,
fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 56 ncı madde gereğince hukuk davasını açma hakkını haiz bulunanlardan birinin şikâyeti üzerine, her bir bent kapsamına giren fiiller dolayısıyla iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılırlar.
burdan ceza alsanız bile bu haksız rebkabet kanunundan anayasa veya avrupa insan haklarına gidip düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği için başvuruda bulunup davayı kazanabilirsiniz.
hakaret suç fakat ağır hakaret suç olsa bile avrupa insan hakları mahkemesi hakaretten cezalandırılmayı suc olarak görmüyor yani siz firma hakkında hakaret olmayan bir sekilde elestiri yaptığınız zaman mahkeme ceza verse de avrupa insan hakları mahkemesi düşünce ve ifade özgürlüğünden cezayı veren ülkeye tazminat a hükmedecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbolineam -- 22 Ekim 2022; 14:51:21 >
-
firma ilk başta iplemediği çin oraya yazıyorsunya zaten. sen haklısın ama firma seni başından savıyor o zaman yazıyorsun şikayet sitesine birden işin rengi değişiyor.
-
Dostum benim firmadan bir talebim yok. Firmanın benimle irtibata geçmesini de istemiyorum. Böyle bir şey istesem firma ile irtibata geçerim. Şikayetinvarın amacı bu değil. Sen amacını saptırmışsın.
-
şöyle sıralayabilirim örnek1 ttnet sözleşme imzalarsam 2 yıl boyunca zamlardan etkilenmeyeceğimi söyledi imzaladım. ilk yıl biter bitmez zammı geçirdiler. müşteri hizmetlerini aradım bana 2 yıl boyunca zamlardan etkilenmeyeceğimi söylediniz dedim. müşteri hizmetleri taahhütlerin 1 yıl olduğunu 2. yıl için herhangi bir taahhüt olmadığını bu yüzden zamların uygulandığını ayrıca söz konusu telefon görüşmesine ait bir ses kaydının bulunamadığını iletti. şikayetvar.com sitesine yazdıktan sonra ne hikmetse bulunamayan ses kayıtları bulundu ikinci yıl için söz verilen zamsız fiyatlar için ekstra indirim yapıldı.
örnek2 ıphone telefon wifi ile bağlıyken güncelleme yapmaya çalışıyordum nedense wifiden değil de mobil internetten veri akışı oldu mevcut paketimi bitirdi ek paketler almaya başladı 5 dk içinde 7 defa 500 mb paketler alıp bitirdi. Türkiye'de 500 mb interneti 1 dk içinde tüketecek kadar hızlı operatör yok. müşteri hizmetlerini aradım bana internet paketiniz yetmiyorsa daha uygun bir tarife önerebileceklerinden bahsettiler. şikayetvar sitesine yazdıktan sonra müşteri hizmetleri bana ulaştı ve söz konusu bedellerin faturalarımdan düşüleceğini iletti 3 ay fatura ödemedim.
örnek3 digitürk abonesiyken aboneliğimi şehir değiştireceğim için dondurup dondurmayacağımı sordum dondurabilirsiniz dediler 2 ay dondurdum. şehre geri döndüğümde ödenmemiş digitürk faturalarının olduğunu gördüm. müşteri hizmetlerini aradım dondurmuştum fatura çıkmaması gerekir dedim. aboneliğininiz ilk yılında donduramazsınız dediler ve bir şey yapamayacaklarını söylediler. şikayetvar sitesine yazdım ve bu sefer beni aradılar ve 2 aylık ligtv hediye ettiler.
örnek4 pamukkale turizm ile seyahat ederken muavin bagajların içinden çantamı çekiştirirken yırttı. müşteri hizmetlerini aradım yazıhanede tutanak tutun 10 gün içinde döneriz dediler dönen olmadı. şikayetvar sitesine yazdıktan iki gün sonra dönüş yaptılar ve çanta bedeli kadar bilet için kullanabileceğim puanlar tanımladılar.
siz şikayetvar sitesini ne için kullanıyorsunuz bilemem ama maalesef ülkemizde firmalar herkesin hakkını gasp etme derdinde. ya şikayet sitesiyle zararını çözersin ya da hakem heyetiyle. kimse tamam sen haklısın biz hata yaptık demiyor. haksız olduklarını bildikleri halde. nasıl olsa uğraşmaz ya da şikayet sitelerine yazmaz diyerek zarf atıyorlar ve genelde herkes zokayı yutuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X