Şimdi Ara

Silecek suyuna sirke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
31.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar dün bir arkadaş çevresi sakın kışın antifrizli su kullanma sileceklerine boyya zarar verir onun yerine cam sil suyu ve elma sirkesi koy suyun donmaz ve daha iyi siler hemde boyana zarar vermez dediler ne yapayım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sirke Donar mı?

Sirkenin donma noktası, konsantrasyonuna ve ortam sıcaklığına bağlıdır. Saf sirke (-103 derece Celsius'ta donar) donma noktasına sahiptir, ancak suyla seyreltildiğinde donma noktası yükselir.

Silecek Suyuna Sirke Konur Mu?

Suyla seyreltilmiş sirke, silecek suyuna eklenebilir, ancak saf sirke kullanılması önerilmez. Saf sirke, donma noktasını düşürerek silecek sıvısının donmasına ve aracın silecek sistemine zarar vermesine neden olabilir.

Araba Cam Suyuna Sirke Konur Mu?

Seyreltilmiş sirke, araba cam suyuna da eklenebilir. Sirke, camdaki yağ birikintilerini ve kirleri temizlemeye yardımcı olan doğal bir temizleyicidir. Bununla birlikte, saf sirke kullanılması yine önerilmez.

Sirke Kaç Derecede Donar?

• Saf sirke: -103 derece Celsius'ta
    • %50 suyla seyreltilmiş sirke: -4 derece Celsius'ta
    • %75 suyla seyreltilmiş sirke: -9 derece Celsius'ta

Sirkeli Su Donar Mı?

Suyla seyreltilmiş sirke donabilir, ancak donma noktası saf sudan daha yüksek olacaktır. Sirke konsantrasyonu arttıkça donma noktası da yükselir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • elma sirkesi kötü kokar.koku aracın içine girerse rahatsız edebilir.camsil suyu en mantıklısı.bir milyoncularda ya da detarjancılarda kilo ile satıyorlar.ondan 2 litre alırsan bütün kış işini görür diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

elma sirkesi kötü kokar.koku aracın içine girerse rahatsız edebilir.camsil suyu en mantıklısı.bir milyoncularda ya da detarjancılarda kilo ile satıyorlar.ondan 2 litre alırsan bütün kış işini görür diye düşünüyorum.
    Bence arkadaş çevrene inanma ve antifrizli su kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Bence arkadaş çevrene inanma ve antifrizli su kullan.

Alıntıları Göster
    antifrizli kullan..silecek dediğin de çifti 10 lira her yerde senede 2 kere değiştirsen ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_35_35

antifrizli kullan..silecek dediğin de çifti 10 lira her yerde senede 2 kere değiştirsen ne olur

Alıntıları Göster
    Bu sirke ne faydalı meretmiş, mübarek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Bu sirke ne faydalı meretmiş, mübarek.

Alıntıları Göster
    silecekten değil boyaya zara verir mi benim sıkıntım bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanedantr

silecekten değil boyaya zara verir mi benim sıkıntım bu

Alıntıları Göster
    bimde ucuz camsiller var onlardan dolduruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Antifrizli Cam Suyu?
    10 yıl önce açıldı
    Cam suyuna antifiriz ekledim???
    10 yıl önce açıldı
    Anifiriz ve silecek suyu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

bimde ucuz camsiller var onlardan dolduruyorum

Alıntıları Göster
    Geçen sene BİM'den 5lt lik camsularından 2-3 bidon aldım, 5 tl gibi bir fiyattı, 2 bidon alın, yedekli olarak işinizi görür, bu sende mutlaka gelir,
    bir bidon bir mevsim yeter, bahar-yaz döneminde normal su kullanabilirsiniz (ben öyle yapıyorum)...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Geçen sene BİM'den 5lt lik camsularından 2-3 bidon aldım, 5 tl gibi bir fiyattı, 2 bidon alın, yedekli olarak işinizi görür, bu sende mutlaka gelir,
    bir bidon bir mevsim yeter, bahar-yaz döneminde normal su kullanabilirsiniz (ben öyle yapıyorum)...

ben hiç beğenmedim onları heryerini mavi yapti aracın tortu bıraktı.tavsiye etmiyorum.

en güzeli kaliteli bir sıvı sabun + bildiğin su.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

quote:

ben hiç beğenmedim onları heryerini mavi yapti aracın tortu bıraktı.tavsiye etmiyorum.

Alıntıları Göster
    soguk yerdeysenız su ıcıne saf alkol koyulabılır

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

sabun hattı tıkar daha büyük mesele çıkartır

• peki antifrizli sular boyaya zarar verir mi
  • quote:

peki antifrizli sular boyaya zarar verir mi
    tamamen suyla karıştırmadan konulan dandik camsil markaları sileceğin ömrünü kısaltıyor.
    illaki camsil konulmak isteniyor ise iyi markayı %10-20 oranında şişe suyu ile karıştırarak koymak yeterli gelir.

isteğe göre ,cam için satılan antifirizli cam suları da karışım uygulanarak konulabilir.
    şişe suyu %5 sirke de işe yarar. hem cam suyu deposundaki kireç kalıntılarınıda alır. (elma sirkesi o kadar kokmaz, üzüm sirkesi daha keskindir)

*sirke her yerde kullanılır.
    örneğin; evdeki su ısıtıcısına biraz sirkeli karışım yaparak kaynatırsak, içindeki kireç kalıntıları yok olur.
    örneğin; sebzeleri-özellikle yeşillikleri- ilaç kalıntılarından arınsın diye sirkeli suya batırmak gerek.
    örneğin; fast food restoranlarında deterjanla yıkanan bazı ekipmanlar son durulama öncesi deterjan kalıntılarından arınsın diye sirkeli
    sudan geçirilip son durulamaya alınır.
    örneğin; balık işi yaptık dan sonra ellerimi sirke ile ovalar, sonra sabunlarım. koku %99 gider...

gibi...

ek..yazmayı unutmuşum. ben sadece şişe suyu koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 5 Kasım 2012; 13:45:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

quote:

quote:

sıvı sabunu dayım 5 yıldır kullanıyor hiç tıkanma vs olmadı. fiesta -astra 2006 ve 2010 da kullandı.komple sıvı sabun değil tabiki az bi miktarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

quote:

quote:

sıvı sabunu dayım 5 yıldır kullanıyor hiç tıkanma vs olmadı. fiesta -astra 2006 ve 2010 da kullandı.komple sıvı sabun değil tabiki az bi miktarda.

Alıntıları Göster
    sirke kokuyor diyenlerin ön camı yok heralde silecek suyu direk suratlarına fışkırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evo9

sirke kokuyor diyenlerin ön camı yok heralde silecek suyu direk suratlarına fışkırıyor.

Alıntıları Göster
    marketlerin ucuz kolonyalardan katıyorum silecek suyuna hem hoş kokuyor hem kışın donmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

marketlerin ucuz kolonyalardan katıyorum silecek suyuna hem hoş kokuyor hem kışın donmuyor.

Alıntıları Göster
    sağolun arkadaslar
  • quote:

sağolun arkadaslar

Alıntıları Göster
    Mangal kömürü vs. satan yerlerden 1 litre ispirto alınız (mavi renkli)..İspirto metil alkol dür..1 Birim ispirto üzerine 4 birim temiz su ilave edin..yani 1 litrelik ispirto dan 5 litre karışım elde edceksiniz..Bu karışımın donma noktası -18°C dir...daha soğuk yerlerde sarıkamış gibi..antifiriz koymak zorundasınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

Mangal kömürü vs. satan yerlerden 1 litre ispirto alınız (mavi renkli)..İspirto metil alkol dür..1 Birim ispirto üzerine 4 birim temiz su ilave edin..yani 1 litrelik ispirto dan 5 litre karışım elde edceksiniz..Bu karışımın donma noktası -18°C dir...daha soğuk yerlerde sarıkamış gibi..antifiriz koymak zorundasınız..

Alıntıları Göster
    Antifirizli su en iyisi.Bir sürü ıvır zıvır kullanıp boruları tıkamaya,fıskıye motorunu bozmay hiç luzum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evo9

hahahahaha

kesınlıkle ne koku aldım ne boyada zarar gordum sırkede antıfırlı suda kullandım ama ıkısınıde yasamadım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.