Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmavy -- 25 Mayıs 2017; 10:8:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mal insan için vardır,insan olmadan malın bir değeri yoktur,anlıyorum krediyle almışsınız ama dünyaya da bir kere geliyorsunuz,10 yıl sonra kaportası permatiğe jilet olacak o arabanın,canınızı sıkmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuşta yarı debriyaj yapıldığı için yüzeyi aşınır koku bu yüzden geliyor. Yokuşta kalmada iki senaryo var zaten ya debriyajı fazla çekip stop ettirecen ya da geç bırakıp devir almasını sağlayacan bu da sürtünmeye karşı geldiği için patinaja sebeb olucak. El freni tutmaması her yokuşta oluyor mu mesela ben geçen çok dik yokuşta el freni çektiydim ayak frenini bırakınca biraz geri gidip durdu. Emin olmadıkça el freni metodunu bırakma ben bir kere yapabilirim dedim kaçırınca frenledim arkadaki lüks araba ile aramda parmak kadar mesafe kalmıştı. Çarpsan al başına bir sürü dert.

Çukurları yol müsaitse ortalayın dar ve bozuk bir yolsa mecbur yavaş gitmek lazım arkadakinin kornası yüzünden araca zarar vermemek lazım.
  • hocam olur böyle şeyler. ileri de daha da rahatlayacaksiniz bu konuda arabayi kullana kullana.

@ertug0 hocamin dediklerine harfiyen katiliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • el freni tutmuyorsa el freni ayarı yaptırın.
  • Kafaya taktığın için daha çok sıkıntı olur, netşce de oyuncak değil o kadar dikkat etme boşver.

• Hocam sakınılan göze çöp batar. Bu bahsettiğiniz şeyler normal şeyler. Balatadan koku da gelecek, orasından burasından ses de gelecek, amortisör de patlayacak. Kafaya fazla takarsanız ne aracınızdan zevk alırsınız, ne de hayattan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    6 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Balata kokusu belki de yeni olduğundan da geliyor olabilir kafaya çok takmayin kullanmazsanız alışamazsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürerek tecrübe kazanacaksınız, başlangıçta olur böyle şeyler. Bende ilk başlarda düz yolda zor araba kaldırıyordum. Bir kez uzun yola çıktım, yokuşları geri geri çıkmayı bile öğrendim, şimdi o zamanlara göre çok daha iyiyim tabi. Dediğim gibi sürerek tecrübe kazanıyorsunuz ve herşeye alışıyorsunuz.

• Yeni araçta el freni niye tutmasın ki

• Yorumlariniz için teşekkürler. Neticede insan kıyamıyor zar zor alınan şeye.

• acemi şöförlerin otomatik araba alması taraftarıyım her zaman;

aracınız otomatik olsaydı bu sıkıntıları yaşamayacaktınız; aklınız sadece yolda olacağı için bahsettiğiniz çukurlar gibi etkenlerle daha rahat uğraşabilecektiniz.

bu sıkıntıları atlattıktan sonra elde ettiğiniz tecrübe ise gelecekte gene bir işe yaramayacak zira otomatik satış oranları her geçen gün artıyor. büyük ihtimal sizde bir daha ki arabanızı otomatik alacaksınız.( ve neden ben hammallık yapmışım diye hayıflanacaksınız)

kimse çıkıpta şöförlük falan filan bahsetmesin; şöförlük 30 cm lik kolu ileri geri itip çekerken soldaki pedala basabilme yetisi değildir.

geçmiş olsun büyük ihtimal baskı balatanızın ömrünü biraz azaltmışssınız;

el frenininiz serviste derhal kontrol ettirmenizi öneririm zira yokuş yukarı acemiliğiniz boyunca panik yapıp gaza abanacaksınız ve o balata kokusunu daha çok duyacaksınız. balata garantiye tabi değildir bunuda unutmayın.

el freni ile kalkış yapmak manuel araba için en sağlıklı çözüm.

hayırlı günler.

• Acemiliği atana kadar sürücü kursları için ayrılmış eğitim yollarında kullanın bir süre eğer aracı ikinci el aldiysaniz balatalar bitik olabilir onuda kontrol ettirin aynısı başıma geldi çünkü.

Ehliyeti sıkıntısiz aldım hiç stop ettirmedim hiçbir arabayi sonra kendi arabami aldım ve bi ton rezillik yaşadım o acemilik ile.

Ya düz yolda bile stop ettiriyordum bazen, üç beş kere de yokusta kaldım.Ne yapsam gitmiyor araç.Dedim bana bişiler oldu heralde nasıl bukadar beceriksiz olabilirim ? Moralim bozuldu.

En son bir gün debriyaj pedalı en dipde takılı kalınca mecbur arabayi sanayiye çektik.Usta baktı dedi ki senin balatalar bitik debriyaj bilyasida dağılmış.

Sonuç olarak balatalar değiştikden sonra hersey düzeldi meğerse balatalar yüzünden kaldıramiyormusum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.