Şimdi Ara

Silinebilir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir forumu takip ediyordum ve nihayet benim de başım sıkıştı ve sizlerden bilgi alma gereği duydum. Araba konusundan hiç ama hiç anlamam. Ama aktaracağım konu özellikle benim gibi acemi arkadaşlar için ders niteliğinde olacaktır. Şimdi... neresinden başlasam???

Ekim 2009 da eşimin de baskısıyla otomatik bir araç almaya karar verdik. Uzun aramalar sonucunda 2003 model bir araç bulduk. Bir kaç tanıdığımıza gösterdik. (Sanayide motor kaporta işi yapanlar, alım satım işi yapanlar vs.) Araçta 4-5 parça boya var ama araba temiz ve diri görünüyor. Alın dediler biz de aldık. Bu kısma kadar her şey normal...Araba aldığımızda 75.000 km de. Servise götürdük arabayı, motor yağı şanzıman yağı filtreler vs değiştirdik. Herhangi bir sorun yok. Arabayı düzenli olarak kullanmaya başladım ve düzenli olarak bakımlarını serviste yaptırdım.

Geçenlerde arabanın TUV muayenesi yaklaştı bakalım ne zaman? diye muayene kağıdını çıkardım. Ekim 2011 de muayeneye girmesi gerek. Üst tarafta küçük puntolarla yazılmış bir yazı dikkatimi çekti. Aracın kmsi: 117.000 ???? Beynimden vurulmuşa döndüm. Herkesin çok temiz dediği aracımın kilometresi ile oynanmıştı. İçime dert oldu resmen. İşin içinden çıkamayınca siz dostlardan yardım isteyeyim dedim. Şimdi... Aracımın şu anki km si 99.000. Ama bir önceki muayeneye 117.000 de gitmiş. Ben aracımı bu şekilde muayeneye götürebilir miyim? Götürürsem geçebilir miyim?

Aracı bana kilometresini değiştirerek satan şahsiyet... Beddualarım sizin yanınızdadır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metafor3441 -- 21 Aralık 2013; 13:19:32 >

• Hafif kusur da yazabilirler,ağır kusur da..
    Ben olsam,olayı öğrenince kilometre işi yapan birini bulup kilometresini ilerletirdim...Yani 24 bin yapmışsınız,son muayene zamanı da 117 bin ise 141-142 bin civarına ayarlatılabilir.Muayenede problem olmaz,satarken de dürüst bir biçimde satılmış olur.
  • İçin rahat oLsun km olayınada takılma. Araba temizse değişen oynanan birşey yoksa motoru iyise km'nin önemi yok.
  • satıcıları,km ile oynama sahtekarlıgına insanların km takıntısı itiyor. araç düzgün kullanılmışsa ve motoru normal ise km'nin bence pek bir önemi yok. Ama sorarsanız da; 200 bin km de araba almam:)
  • üzücü bir durum bende yaşadım, aracınızın plakasını yazarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim
  • Öncelikle cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kilometreyi olması gereken değere getirtmek benim de aklımdan geçmedi değil. Ancak her ne kadar doğru olanı yapacak da olsam, yani her şeyi legal hale getirecek de olsam gayri ahlaki bir yönteme tenezzül etmek bana biraz ters geliyor açıkcası.

Araba aradığım süre içerisinde ben de kilometresine takanlardandım. Ancak gerçekten de km hiç bir şey değilmiş onu öğrendim. Arabanın temiz olması, bakımlarının doğru düzgün yapılmış olması çok daha önemli. Km si 50 bin civarında olup da benim arabadan çok aha kötü görünen arabalar var. Ama doğruya doğru 200.000 km yapmış araçtan ben de uzak dururdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

İçin rahat oLsun km olayınada takılma. Araba temizse değişen oynanan birşey yoksa motoru iyise km'nin önemi yok.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.