Şimdi Ara

Silinen iş dosyalarimi kurtarmaliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler cok büyük bi sorunum var. Halletmem Hayati derecede önemli.
    Yegenim gözümün önünde 10 saniyede 19GB dolu dosyayi silmeyi basardi.
    Dosyanin icinde işle ilgili hayati dosyalar vardi, geri getiremezsem kovulmama Kadar gider.

Olayi gördügüm kadariyla anlatim, siz bana cözüm yollarimi söyleyin.

klavyeye vurarak masaüstündeki dosyayi secti. artik nasil denk geldiyse "del + enter" tuslarina basti.
    Silme islemi devam ederken enter'a basti ve ortasinda islem iptal oldu. iptal islemide bitmeden baslat menüsünden bilgisayari kapatti.
    bilgisayar tam kapanmadan güc dügmesine uzun süre basip elektrigi kesti.

Sonunda cocugu uzaklastirdim ama, onu görüp, yanina gidip, koltuktan uzaklastirmak 1 dk sürsede, bu süre ona yetti.

Bilgisayari tekrar actigimda 19GB lik dosyadan geriye 400mb kalmis. geri dönüsüm kutusuda bombos.
    Sistem geri yükleme yapamadim cünkü daha önce hic geri yükleme noktasi olusturmamistim.
    internetten recuva programini indirdim ama buldugu dosyalar hem cok az Hemde neyin ne oldugu belli degil.

Lütfen birisi bana zamani 2 dk geri getirebilcegimi sölesin. 2 dakkada 19gb nasil yok olur? Mümkün degil. Harddiskte olmali hersey.

Bu sorunu cözmek icin gerekirse 1000 dolarlik recovery programlari önerin raziyim. Dosyalar Hayati önemli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Dosyalarının %100 sağlıkla dönmesi zor. Acronis'in sanırım kurtarma yazılımları var. Para vermeye razıysan bunu yapan şirketler var ama başarı durumları ne kadar bilmiyorum.
  • accepter le progrès kullanıcısına yanıt
    Ben ginede ne varsa kurtarmaliyim. Dosyalarin daginik bi sekilde geri getirilmeside sorun benim icin. Silinmeden önce hepsinin bi düzeni vardi. Ayni düzende geri gelmez mi?
  • UstaMuro U kullanıcısına yanıt
    Olayın oluş sırasında bir sorun var sanki ama neyse
    Elektirik kesintisi ve ani kapanmalar hiç bir şey yapmasanız bile hddyi kullanılmaz hale getirebilir. Bu durum özellikle hdd yoğun bir işlem yaparken oluşursa (ki 19 gb bayağı yoğun bir iş) ciddi sorunlar çıkar. Bence o dosyayı kurtaramazsınız. Ama şansınızı deneyin tabi birçok kurtarma programı var. Ama sonuçta işten olma varsa direkt uzmana gösterin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UstaMuro

Ben ginede ne varsa kurtarmaliyim. Dosyalarin daginik bi sekilde geri getirilmeside sorun benim icin. Silinmeden önce hepsinin bi düzeni vardi. Ayni düzende geri gelmez mi?
    İnternetde harddisk veri kurtarma diye arama yapın. Bazı veri kurtarma şirketleri var onları bir inceleyin derim. En azından bir arayıp sorun belki yardımcı olurlar.
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Pazar günü calisan sirket var mi? ayrica haftalar süren bi calismaninda zarari cok olur bana. en kisa nasil halledebilirim. en azindan yarina Kadar ne kurtaririm. harddiskin üstüne daha program yükleyip deneme yapmam dogrumu olur. sonucta silinen dosyalarin üstüne yazicak.
    Ben program kullanmanı tavsiye etmen yani bu işin uzmanları bu tarz şeyler olduktan sonra programlar ile dosyaları kurtarmakla uğraşmayın diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Ben program kullanmanı tavsiye etmen yani bu işin uzmanları bu tarz şeyler olduktan sonra programlar ile dosyaları kurtarmakla uğraşmayın diyor.
    daginikta olsa recuva baya bise buldu. Düzgün bi programla halledilcek gibi gözüküyo. hemen indirebilcegim programlar önerebilirmisiniz.
  • forumda mikail13 bu işle uğraşıyor. bir sor istersen.
  • Geçmiş olsun, getdataback programını deneyin dosyaların bulundupu diskin ntfs, yada fat türüne göre programı seçip indirin.
  • tootsie key uncheck kullanıcısına yanıt
    yardimin icin saol. hemen mesaj atiyorum
  • quote:

yardimin icin saol. hemen mesaj atiyorum
    UnDeleteMyFiles.

Ben kullandım.

5-6 gb lik flimleri geri getirdi 10 dk 'da
    diskdigger ı bir deneyin
  • Hocam su an yukledıgınız her program sıldıgınız ve aslında hala duran bılgılerın uzerıne yazılıyor ve onları gerı getırelem hale getırıyor olabılır , her ne adım atacaksanız bunu hdd ye olabıldıgınce az bıseyler yukleyerek yapın , bu kadar da onmlı bılgılerınız varsa profesyonel yardım alın zıra o programlar hdd ye zarar verıyor , bozabılırsınız aletı bunlarla tarata tarata .
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

Hocam su an yukledıgınız her program sıldıgınız ve aslında hala duran bılgılerın uzerıne yazılıyor ve onları gerı getırelem hale getırıyor olabılır , her ne adım atacaksanız bunu hdd ye olabıldıgınce az bıseyler yukleyerek yapın , bu kadar da onmlı bılgılerınız varsa profesyonel yardım alın zıra o programlar hdd ye zarar verıyor , bozabılırsınız aletı bunlarla tarata tarata .
    EaseUS Data Recovery Wizard dağınık olarak değil klasör olarak kurtarır...
    ayrıca sağlıklı işlem için hdd yi çıkarıp başka bilgisayardan tarama önerilir,
    şuan verilerin olduğu yerlerler bilgisayarı her açıp program kurdukça üstüne yazıyor olabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctura -- 17 Şubat 2014; 9:57:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arctura

şuan verilerin olduğu yerlerler bilgisayarı her açıp program kurdukça üstüne yazıyor olabilirsiniz...

Ben de arkadaşın önerdiği programı tavsiye ediyorum hem düzenli bir şekilde kurtarıyor hem de hdd'de ciddi bir sorun yoksa olumlu sonuçlar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7heaven

quote:

Ben de arkadaşın önerdiği programı tavsiye ediyorum hem düzenli bir şekilde kurtarıyor hem de hdd'de ciddi bir sorun yoksa olumlu sonuçlar veriyor.

Programi baska bi laptoptan usb ye indirsem. sonra onu usb nin icine yükleyip ordan calistirsam. HDD nin üstüne birsey yazmaz demi? ona göre simdi yapicamda.

Edit: Simdi hatirladim, ben bu programi denemistim. Usb ye yükleyerek bütün harddiski taratmistim. Ginede daginik buluyo dosyalari.
    Mesela bi program dosyam varsa sistem datalari ayri, class lar ayri, kisayollar ayri yerlerde. Dosya param parca. Galiba bi sirkete vericem. Baska türlü temiz olmicak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UstaMuro -- 17 Şubat 2014; 11:41:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7heaven

quote:

Programi baska bi laptoptan usb ye indirsem. sonra onu usb nin icine yükleyip ordan calistirsam. HDD nin üstüne birsey yazmaz demi? ona göre simdi yapicamda.

Edit: Simdi hatirladim, ben bu programi denemistim. Usb ye yükleyerek bütün harddiski taratmistim. Ginede daginik buluyo dosyalari.
    Mesela bi program dosyam varsa sistem datalari ayri, class lar ayri, kisayollar ayri yerlerde. Dosya param parca. Galiba bi sirkete vericem. Baska türlü temiz olmicak.

Alıntıları Göster
    Ben verilerimi kurtardığımda dosyaları dizinler halinde buluyordu ve içine girip isimlendirdiğim klasörleri bulup içindeki tüm dosyaları görebiliyordum.

• quote:

Beyler cok büyük bi sorunum var. Halletmem Hayati derecede önemli.
    Dosyanin icinde işle ilgili hayati dosyalar vardi, geri getiremezsem kovulmama Kadar gider.

klavyeye vurarak masaüstündeki dosyayi secti. artik nasil denk geldiyse "del + enter" tuslarina basti.
    Silme islemi devam ederken enter'a basti ve ortasinda islem iptal oldu. iptal islemide bitmeden baslat menüsünden bilgisayari kapatti.

Sonunda cocugu uzaklastirdim ama, onu görüp, yanina gidip, koltuktan uzaklastirmak 1 dk sürsede, bu süre ona yetti.

Bilgisayari tekrar actigimda 19GB lik dosyadan geriye 400mb kalmis. geri dönüsüm kutusuda bombos.
    Sistem geri yükleme yapamadim cünkü daha önce hic geri yükleme noktasi olusturmamistim.
    internetten recuva programini indirdim ama buldugu dosyalar hem cok az Hemde neyin ne oldugu belli degil.

Lütfen birisi bana zamani 2 dk geri getirebilcegimi sölesin. 2 dakkada 19gb nasil yok olur? Mümkün degil. Harddiskte olmali hersey.

Bu sorunu cözmek icin gerekirse 1000 dolarlik recovery programlari önerin raziyim. Dosyalar Hayati önemli.

Şimdi müsadenle buradan sana bir araba laf giydiricem, derdinin çaresini de PM olarak atıyorum

Hocam el kadar çocuğun bilgisayar başında ne işi var? Hadi çocuğu oraya koydun neden ilgilenmezsin çocukla? O kadar önemli dosyaların yedekleri nerede? O dosyalar masaüstünde ne arıyor? Yani kusura bakma ama resmen davetiye çıkartmışsın faciaya.. HEP SÖYLÜYORUZ ALLAHA GÜVEN AMA EŞEĞİ DE SAĞLAM KAZIĞA BAĞLA diye. Önemli verileri MUTLAKA YEDEKLEYİN! Dünyanın 1000, bilgisayarın 100000000000000000000 tane hali var.

Tamam bu kadar giydirme yeter. Bırakınız shift+del ile silmeyi, format atılmış bilgisayardan bile veri kurtarılabilir. Bilgisayara birşeyler yükleyecekseniz (kurtarma programı gibi) bunları dosyalarla aynı sürücüye (masaüstünde olduklarına göre C olduğunu varsayıyorum) yüklemeyin. Harddiski C ve D gibi 2 sürücüye bölmüş olduğunuzu umuyorum. BÖLMELİSİNİZ! Bölünmüş değilse geçmiş olsun. Kurtarma programlarını D'ye kurun. C'de yeterince yer olduğuna da emin olun, gerekirse lazım olmayan birkaç bişeyi silin ya da D'ye atın. Daha sonra PM attığım kurtarma yazılımının Recovery özelliği ile silinen dosyalarınızı geri alabilirsiniz. C ne kadar dolu bilmiyorum ama dolu olduğu kadar da boş alana ihtiyaç olacak. Yani C: için 150GB yer ayrılmışsa ve bunun 80GB'ı doluysa (silmeden önce), kurtarma için C'de 80GB boş alana ihtiyacınız olacak. O yüzden bu örnekte 10-15GB kadar verinin D'ye aktarılması gerekiyor. Fazla teferruata girmeyeyim, program yönlendirecek zaten. Beceremezseniz tekrar yazın, görür görmez yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Beyler cok büyük bi sorunum var. Halletmem Hayati derecede önemli.

Şimdi müsadenle buradan sana bir araba laf giydiricem, derdinin çaresini de PM olarak atıyorum

Hocam el kadar çocuğun bilgisayar başında ne işi var? Hadi çocuğu oraya koydun neden ilgilenmezsin çocukla? O kadar önemli dosyaların yedekleri nerede? O dosyalar masaüstünde ne arıyor? Yani kusura bakma ama resmen davetiye çıkartmışsın faciaya.. HEP SÖYLÜYORUZ ALLAHA GÜVEN AMA EŞEĞİ DE SAĞLAM KAZIĞA BAĞLA diye. Önemli verileri MUTLAKA YEDEKLEYİN! Dünyanın 1000, bilgisayarın 100000000000000000000 tane hali var.

Tamam bu kadar giydirme yeter. Bırakınız shift+del ile silmeyi, format atılmış bilgisayardan bile veri kurtarılabilir. Bilgisayara birşeyler yükleyecekseniz (kurtarma programı gibi) bunları dosyalarla aynı sürücüye (masaüstünde olduklarına göre C olduğunu varsayıyorum) yüklemeyin. Harddiski C ve D gibi 2 sürücüye bölmüş olduğunuzu umuyorum. BÖLMELİSİNİZ! Bölünmüş değilse geçmiş olsun. Kurtarma programlarını D'ye kurun. C'de yeterince yer olduğuna da emin olun, gerekirse lazım olmayan birkaç bişeyi silin ya da D'ye atın. Daha sonra PM attığım kurtarma yazılımının Recovery özelliği ile silinen dosyalarınızı geri alabilirsiniz. C ne kadar dolu bilmiyorum ama dolu olduğu kadar da boş alana ihtiyaç olacak. Yani C: için 150GB yer ayrılmışsa ve bunun 80GB'ı doluysa (silmeden önce), kurtarma için C'de 80GB boş alana ihtiyacınız olacak. O yüzden bu örnekte 10-15GB kadar verinin D'ye aktarılması gerekiyor. Fazla teferruata girmeyeyim, program yönlendirecek zaten. Beceremezseniz tekrar yazın, görür görmez yardımcı olmaya çalışırım.
    baska program önerisi olan varmi. bütün programlar karisik ve eksik buldu. dosyalari düzenli bulan program yok mu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.