Şimdi Ara

Silinen verileri kurtarma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Dün gece harici harddiskimden önceki bilgisayarımdan almış olduğum Windows 7 yedeğini SHIFT + DELETE yaparak sildim. Sonradan o yedek dosyayı içerisinde bana gerekli olduğunu farkettiğim bazı dosyalar oldu. Şimdi bu (80-90GB) dosyayı geri getirmek istiyorum.

Daha önceden de bazı araştırmalarımda eğer harddiskten bir dosya silindiyse ve üzerine herhangi bir yazma işlemi yapılmadıysa o dosyanın kurtarılabileceğini öğrenmiştim, ki veri kurtarma firmalarıyla da görüştüğümde verimi kurtarabileceklerini söylediler. Bilerek harddiskime hiçbir yazma işlemi yapmadım. Ancak tahmin edebilirsiniz fiyatları. 150TL'den başlıyor...

Velhasılkelam, bende kendi çabalarımla geri döndürebilirim umudu ile bazı programları kullanarak geri dönüştürülebilecek dosyaları taradım harddiskimde (geri dönüştürme yapmadım, sadece tarattım). Aşağıda kullandığım programların listesi var.

-DiskDigger
    -Data Recovery
    -Pandora Recovery
    -Recuve
    -Stellar Phoneix Windows Data Recovery

Ancak sadece 1 tanesi (sanırım son yazdığım) dosyamı keşfetti. O da dosyamın boyutunu 0 byte olarak gösteriyor. (dediğim gibi dosya aslında 80-90 GB)

Şimdi bu veri kurtarma firmalarına teslim olmadan önce başka neler yapabilirim?

Teşekkürler.

• -Wondershare Data Recovery
    -Recover My Files
    bunlarda benim deneyeceğim programlar... tarama uzun sürecek çünkü uzun film dosyaları var. shift+del ile giden dosyaları kurtaracak mı bakalım???
  • Selamlar

Öncelikle geçmiş olsun. Sizi başınıza gelen olayın biraz değişiği benim de başıma geldi. Ben direkt dosya sistemini uçurmuştum hatta üzerine format da çekilmişti. (Linux denemeye çalışırken NTFS uçurmuş yerine Ext4 kurmuş ve üzerine de format atmışım) O HDD de önemli bilgilerim vardı. Netteki araştırmalarımdan sonra sizin program listenizde de bulunan Data Recovery satın aldım. Gerçi pek işime yaradığını söyleyemem birçok bişey kurtardı ama çoğu alakasız şeylerdi.
    Kurtarma çalışmalarındaki tecrübelerimden şunu keşfettim. Eğer kurtarmaya çalıştığınız dosyalar eskiyse, yani uzun süredir HDD nizin aynı yerinde bulunuyor ise şansınız daha fazla oluyor. Mesala yeni dosyaları kurtarma şansınız daha az oluyor. Ya üzerine bişey yazılmış oluyor veya disk birleştirmede yerlerinden taşınmış oluyor vb. Ben kendi verilerimi kurtarmak için 1 hafta civarı uğraşmış sonunda vazgeçmiştim.

Benim kullandığım program;

• Teşekkür ederim.
    Benim harici bir HDD var sildiğim tarihten itibaren bu program arayışlarını sürdürüyorum. Şimdilik bu diskimi karantinaya aldım üzerine yazma kopyalama ve silme yapmıyorum.aslında diski tamamen kapattım. yeni bir harici alıp kurtarma operasyonuna öyle başlayacağım sizin programa da ulaştım ve iki bölümlü sistem diskimin deposunda deneme yaptım. iyi bir programa benziyor. bakalım başka öneri çıkacak mı bu arada?
  • Teşekkür ederim.
    Benim harici bir HDD var sildiğim tarihten itibaren bu program arayışlarını sürdürüyorum. Şimdilik bu diskimi karantinaya aldım üzerine yazma kopyalama ve silme yapmıyorum.aslında diski tamamen kapattım. yeni bir harici alıp kurtarma operasyonuna öyle başlayacağım sizin programa da ulaştım ve iki bölümlü sistem diskimin deposunda deneme yaptım. iyi bir programa benziyor. bakalım başka öneri çıkacak mı bu arada?
  • Runtime GetDataBack bu konuda önereceğim tek ve yegane programdır. Dosyaların diziniyle, düzeniyle, ismiyle kurtulur. Geçmiş olsun.
  • onu da deneyeceğim teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

Selamlar

Öncelikle geçmiş olsun. Sizi başınıza gelen olayın biraz değişiği benim de başıma geldi. Ben direkt dosya sistemini uçurmuştum hatta üzerine format da çekilmişti. (Linux denemeye çalışırken NTFS uçurmuş yerine Ext4 kurmuş ve üzerine de format atmışım) O HDD de önemli bilgilerim vardı. Netteki araştırmalarımdan sonra sizin program listenizde de bulunan Data Recovery satın aldım. Gerçi pek işime yaradığını söyleyemem birçok bişey kurtardı ama çoğu alakasız şeylerdi.
    Kurtarma çalışmalarındaki tecrübelerimden şunu keşfettim. Eğer kurtarmaya çalıştığınız dosyalar eskiyse, yani uzun süredir HDD nizin aynı yerinde bulunuyor ise şansınız daha fazla oluyor. Mesala yeni dosyaları kurtarma şansınız daha az oluyor. Ya üzerine bişey yazılmış oluyor veya disk birleştirmede yerlerinden taşınmış oluyor vb. Ben kendi verilerimi kurtarmak için 1 hafta civarı uğraşmış sonunda vazgeçmiştim.

Benim kullandığım program;

güzel bir programdır

• ustalar bunlarının yanında recuvaya ne diyorsunuz bir kaç edfa kullandım üstüne yazılmayan dosyaları eksiksiz geri getirdi tabi önerdiğiniz programları kullanmadım bişey diyemem
  • olması biraz imkansız gibi ama 80 - 90 gb lik dosya eğer tek parçaysa kurtulması gerçekten imkansız gibi bir şeydir eğer harddiski az da olsa kullandıysanız formattan sonra.
    0 kb göstermesi olayı ise tahminimce sadece klasörün yolunu falan gösteriyordur.

daha önce Recovery My Files i kullandım(crackli hali nette mevcut) ve %60 gibi iyi bir performans aldım, yalnız dediğim gibi dosya boyutu büyüdükçe kurtarma ihtimali azalır.
    film türünden kaybınız varsa hiç zahmet etmeyin tekrardan indirin derim.
  • bir kaç yerde rastladım 10 format öncesinden veri kurtarabiliyor gibisinden başlıklarla . Bir deneyeyim dedim yaklaşık 19 saat sürdü aradığım dosyaları buldum . Makinenin ıki kullanıcısından biri format çekerken unutulmuştu . Ama işte program biraz pahalı olduğundan alamadım kurtaramadm verileri . Ontrack data recovery programın adi
  • Konuyu açıp kaçmış gibi olmuşum :) arkadaşlar R-Studio gerçekten kullandıklarım arasında en iyi kurtarma programı çıktı. Denemenizi tavsiye ederim. Yedek dosyamı tak diye geri getirdim.
  • Bende HHd'ki dosyalara ulaşamıyorum R-Studio faydalı olurmu? Serialı varmı?
    Ben Getdataback FAT 4,25 ile dosyalara ulaştım fakat copy için lisans istedi. Elinde seriali var olan gönderebilirmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.