Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iş sadece çok çalışmakla olan bir şey değil. Eğer öyle olsaydı ilk bine oynuyor olmam lazımdı. Bu sınavda üst sıralamalara yerleşebilmek çok çalışmakla değil doğru konu çalışması ile olabilecek bir şeydir ve aynı zamanda ÖSYM'nin dilinden anlayabilmekten geçer. Ayrıca sınav anında yaşayacağın heyecan, stres, hastalık vb. olaylar da bunda etkilidir. Bunu sınava çalıştığı dönemde anlayabilenler aynı zamanda motivasyonunu da koruyabilirse üst sıralamalara yerleşir, bu kadar basit.
  • Knk bak sana en büyük tavsiyeyi vereyim bu sene için. Kesinlikle kafa olarak rahat ol. Kafa olarak rahat olmazsan stresli olursan ne kadar emek verirsen ver anca %60'ını falan alırsın. Rahat olacaksın, günlük hayattaki küçük detaylarla kendini boğmayacaksın.

Bak ben dershanede denemelerde hep ilk 5'teydim. Bazen 1. oluyordum. Ama stres diz boyu bende. Her insanın küçük bir hareketinden bile nem kapıyordum. Saçma sapan şeylere kafam takılıyordu. YGS'ye bi girdik ben 14 bindim sınıfta en az 10 kişi ilk 10 bindeydi. Ve hepsini az çok tanıyorum. Kafa olarak çook rahat insanlardı. Hiç stres yapmıyorlardı. Bi çocuk vardı bana sorsalar sınıfta ilk 10'a giremezdi. Çocuk gitti 1200'e girdi. Çünkü çok bildiğinden değil, çocuk adeta sorularla maytap geçiyodu

Sınava 2-3 hafta kala özdebire girmiştim butik bir dershanede misafir olarak. Bir kız vardı özdebirde benden 12 puan falan yüksek yaptı. 2 hafta sonra ygsye bi girdik kız 1100'e girdi ben 14 bin xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeneralBeterali -- 29 Temmuz 2017; 20:50:56 >

• Ünideydim hiç çalışmadım 5k geldi len

İş temelde bitiyo len

İşte konunun mantığını oturtuyorum len

Yeteneğim var len

diyeceklerdir muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok değil ki onlar için günde 5000 soru yeterli
  • Dayı ben çok çalışmadım ama düzenli ve sistemli çalıştım. Çok çalışmak önemli değil mesela uslu sayılardan 3 test çözdükten sonra gerisi bana patinaj olarak geliyor. Neye çalıştığını ve nasıl çalıştığını bilirsen fazlasına gerek yok. (2.8k yaptım)

• Üniversite okumak seni hangi açıdan mutlu edecek? Yeni bir arkadaş çevresi mi arıyorsun orada? Yoksa okul ve öğrenmek mi seni cezbediyor? Yoksa çalışacağın işi hayal edip bunun için mi çalışıyorsun? Kısacası diyeceğim, sıralamanı çekmen önemli, fazlasıyla önemli. Ama bir şekilde ruh sağlığını da düşünmelisin. Ben nasıl daha mutlu olunur bilmiyorum, çay içmek kadar keyif aldığım bişey yok. öncelikli sorunun mutlu olmayı öğrenmek bence, hayat başarının anahtarı olabilir.
  • Ben 2011 lys'de 3000 civarı bir derece aldım. 40 kişilik dönemimizde 8 kişi ilk 100'e girdi. Bu 8 tanesinden biri non stop çalışıyordu, geri kalanları boş beleş insanlardı. Türkiye'de ilk 10'a giren bir arkadaşım vardı, harbiden de ortalamaya vursam günde 2-3 saat çalışıyordu. Hatta 11 gibi başlıyordu gece çalışmaya. Yatılı okuduğum için kimsenin sıkma şansı yoktu görüyordum herkesi. O yüzden Türkiye birincisi çıkıp "ben çok çalışmadım yea" deyince anlayabiliyorum. YGS öncesi bu kadronun neredeyse hepsi 1 ay boyunca okul laboratuvarına kapanıp dota oynadı. Bu forumda ara ara böyle konular görüyorum ve yazmaya çalışıyorum, açıp bakıp görebilirsiniz benzer çok yazdım.

Ana fikir şu, günde 3 saatten fazla ne kadar çalışabilirsin + bu ne kadar verimli olabilir ki zaten? Lan 6 ay non stop çalışsam ben 181. günde bileklerimi keserim. Hayat bu değil. İnsan bünyesi böyle işlemiyor. Günlük 8-10 saat çalışabilirsin, ama bunu sürekli yapamazsın anca bir kaç gün sürdürebilirsin. İşte bi arkadaşım vardı dedim üste ama bi taneydi. Uzun vadede ortalama 2-3 saate düşer herkes. O yüzden ben senden iyi 30k kişinin çok da farklı olduğunu düşünmüyorum, eser miktarda değişik tipler hariç.

Adamın temeli iyidir gerçekten öğrenerek 11 sene geçirmiştir, patlatır sınavı. Biraz da şans oldu mu olur. OKSde ben dersanede ortalamada 100. olurken (İzmir Batı Dersanesi diye bi yer vardı) sınavda ilk 10a girmiş ve fen lisesine gitmiştim. Nasıl yaptım hala bilmiyorum, sıktığım çoğu soru doğruydu. O zamanlar hile yapıldığı pek bilinmiyordu, şimdi olsa arkadaşlarım fetö diye konuşmazdı benimle. Sonra adam hafif otistik oluyor, yok disleksi bir şey oluyor. Matematiği senden benden iyi algılıyor filan. Bir çok etken var bu sınavda dereceyi etkileyen. Son sene çalışması sadece bunlardan biri.

Hal böyleyken kendinizi paralamayın son sene, çünkü çoğu etkeni direkt değiştiremiyorsunuz. 1 saat çalışıyosanız en az 1 saat eğlendiğiniz bir şeyi yapın. Yoksa zaten beyin çorba oluyor anlamı olmuyor (bir çok insan için).

• cnrari kullanıcısına yanıt
    Ne kadar ders calistigini soylesene?

• Bu sınavlara hala çalışan kaldı mı? Kör girse koklayarak 3kya girer zaten.
  • Hocam çok iyi anlıyorum seni. Benim de öyle çok arkadasım olmuştu ben zekiyim az çalıştım kazandım sen malsın hala çalışıyorsun a lafı getirmeye çalışan. Oyle bir sey yok 15k olduysan ortalama üzeri calismissindir net.

Ama şöyle de bir durum var cok cok iyi çalışsan da bazen 15k içerisinde olamayabiliyorsun. Ama buna öncelikle zekadan degil çalıştığını ne kadar aldığından kaynaklandığına bakmak lazım. Ben bu sene çalıştıklarımı iyi ozumsedigimi düşünüyorum. Bir seylerin mantığını anlayabilmiştim yani artık. Sınav mantığı diye genel bir sey var bence, onu oturtunca otomatiğe bağlıyorsun.

Sen de boyle diyenlere bakma emin ol insanlar iyi niyetli degil. Karşısındakini düşünerek konuşan cok az insan var. Zeka olarak cogu insanın zekası birbirine yakın, oyle cok Zeki diyebilecek cok az insan var aslında.

Kafanı boşaltmaya calis hocam. Mutlu olmadan sınava hazirlanamazsin bunu belirteyim. Daha dogrusu mutsuzken çalıştığını kolay kolay alamazsın.

• cnrari kullanıcısına yanıt
    Hocam helal olsun büyük başarı cidden. Obp kaç kişi geriye attı?

• turhan19 kullanıcısına yanıt
    Tokata hazırlıklı ol

• Nyiragongo kullanıcısına yanıt
    Karabük olmuyor mu 😄

• 200 lol ranked maçı var saatlerce youtube var ama düzenli ders dinlemek de var sadece çalışma saati değil herşey dersi derste anlarsan kendin oturup o konuya günlerini vermeni gerektirmez az çalışmayla işi götürürsün

• Hocam zekanın direk etken olduğuna bu sene gözlerimle şahit oldum

arkadaş 11.sınıftan başladı çalışmaya her gün gelir anlatırdı kanka dün 7 saat çalıştım bugün sınavda şöyle parçalıcam böyle parçalıcam falan diye

neyse bu sene de devam etti aynı olay hem okulda hem dershanede beraberdik (fen liseliyiz bu arada) abartmıyorum adam günde ortalama 6-7 saat çalışmıştır , hemde planlı programlı düzenli çalışırdı

bitirmedik kitap bırakmadı piyasada en bilinen yayınlardan

ama sonuca gelirsek 32k oldu

ilk 10k yı haketti mi ? dibine kadar hakketti hatta ilk 5k yı bile hakketti bence ama bi yerden sonra sadecec çalışmak yetmiyo

ilk 10k ilk 5k gibi yerlere sadece zeki olarak veya sadece çalışarak gelinmiyo , ikisininde bir arada olması gerekiyo bence
  • Üstün zekalı, fotografik hafızalı vs azınlığı saymazsak kalanı (gerçekten 3-4 saat çalışıp kazananlar) genelde sağlam temel + iyi lise + verimli çalışmanın meyvesini yiyen insanlar. Bunun haricindeki kimseye inanmayın, nedense çalışmayı bir zayıflık olarak görüyorlar. Bir de herkes 0'dan başlamıyor; ygs dediğimiz sbs zamanı başarılı olanların yuttuğu bir sınav, lys desek -konuların çoğunu ben bu sene ilk defa gördüm ama bizim okul çok istisnaydı- normal lise öğrencileri ne kadar bilmiyorum deseler de çalışmış geliyorlar. Bir de sınav esnasında açılan katil soğukkanlılığına sahip tipler var ki onlar beni korkutuyor, muhtemelen herkese uyudum deyip sabaha kadar çalışan psikopatlar da bunlar.

Hocam zekiysen yaparsın diye bir şey yok; sınavın mantığını kavramak ve eksiksiz bilgi+pratik sahibi olmak var sadece. Özellikle ilkokulda alınan eğitim mantık kurmayı/hızı çok çok etkilediğinden kesin bir kıyas yapmak mümkün değil.

Bir de 3-4 saat çok az. Şimdilerde 5-6 saat ile başlayıp hazır zaman bolken ciddi eksik olan konuları/belki dersleri halletmek gerek -çoğu kişide geometri sanırım bu-. Sınav yaklaştıkça 10 saatin üzerine çıkın, ben bu sene mayıs ayında artık dibe vurmuşken ve günde 12-13 saat çalışıyorken hep şunu düşündüm: kaybedecek hiçbir şeyim yok ama kazanacak çok şeyim var. Bu beni motive etti, siz de kendinizi mümkün olduğunca zorlayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadesofcool -- 29 Temmuz 2017; 22:4:40 >

Tip banko gelir hayirli olsun

• drenes01 D kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam neresi gelir

O siralardaki tiplari bilmiyoeum da en kotu tokat gelir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.