< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 5 Kasım 2019; 23:35:14 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 5 Kasım 2019; 23:35:14 > |
haha bütün gün csgo oynadım ilk 100'deyim haha zekiyim ben hayat bana daha kolay haha.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ünideydim hiç çalışmadım 5k geldi len
İş temelde bitiyo len İşte konunun mantığını oturtuyorum len Yeteneğim var len diyeceklerdir muhtemelen. |
12. sınıfım bu sene 700 saat CSGO, 200saat AoE2 oynadım kitaplarımın %90 ından fazlası boş. MF3 2900, MF4 4000. oldum OBP 80. Sen yorumla ne düşünüyosun 9-10 da okuldan kaçabildiğim her gün kaçtım. hocalar 0 verebildikleri her sözlümü de 0 verdiler.
nasıl yaptın diye sorarsan cevabım çok basit. mükemmel bir ilkokul hocam vardı. ortaokulda vs. iyi bir temelle geçtim liseye. başka hiçbir olayı yok. eğer sende yoksa bu temel, ve işin özünü kavramak seni heyecanlandırmıyorsa olmayacaktır. sınavı sınavdan bağımsız, keyif için öğrenmeye bak. bunları yaparsan yeteneğinin neye olduğunu anlarsın. şahsen matematik yaparken aldığım keyfi biyolojide almıyordum, fizik sorusunun kendisi beni kimyadan daha fazla heyecanlandırıyordu. bunlara göre seçimimi yaptım üniversite için de. neden mezun senen en sıkıntılı senen olsun ki. öğreneceğin çokça yeni şey var, sıralamanı boşver, eğer tutkun biyolojiyeyse (tıp istiyordun yanlış hatırlamıyorsam) aç ve merak ettiklerini öğren. ben bu sene kişisel ilgimden dolayı lys fizikte 2-3 soru yakaladım, sadece öğrenmek istediğim için. çalışmadım diyen adam ego kasmıyorsa benim söylediğimin dışında ayrı bir metod yok. çok sağlam bir temel üzerine çık. o zaman en kaliteli tuğlaları kullanmasan da evin cidden dayanıklı oluyor. özet geç dersen günde çalışmak adı altında değil, öğrenmek ve keyif adı altında seanslar yapıyorsun. bir şeyi tek seferde öğreniyosun, tekrar tekrar aynı şeyin üzerinde vakit kaybetmiyorsun. en önemlisini tekrar ediyorum, yaptığın işi keyifle yapıyorsun. potansiyelini maksimize etmenin yolu bu. 3. senende sana başarılar diliyorum, umarım keyifle geçirirsin, istediğin okulu/bölümü rahatlıkla kazanırsın. ama hayatın bu sınav değil, sen de sonucun değilsin. vardığın yer yolculuğundan önemsiz değil. |
Bu sınavlara hala çalışan kaldı mı? Kör girse koklayarak 3kya girer zaten.
|
Hocam çok değil ki onlar için günde 5000 soru yeterli
|
Ben 2011 lys'de 3000 civarı bir derece aldım. 40 kişilik dönemimizde 8 kişi ilk 100'e girdi. Bu 8 tanesinden biri non stop çalışıyordu, geri kalanları boş beleş insanlardı. Türkiye'de ilk 10'a giren bir arkadaşım vardı, harbiden de ortalamaya vursam günde 2-3 saat çalışıyordu. Hatta 11 gibi başlıyordu gece çalışmaya. Yatılı okuduğum için kimsenin sıkma şansı yoktu görüyordum herkesi. O yüzden Türkiye birincisi çıkıp "ben çok çalışmadım yea" deyince anlayabiliyorum. YGS öncesi bu kadronun neredeyse hepsi 1 ay boyunca okul laboratuvarına kapanıp dota oynadı. Bu forumda ara ara böyle konular görüyorum ve yazmaya çalışıyorum, açıp bakıp görebilirsiniz benzer çok yazdım.
Ana fikir şu, günde 3 saatten fazla ne kadar çalışabilirsin + bu ne kadar verimli olabilir ki zaten? Lan 6 ay non stop çalışsam ben 181. günde bileklerimi keserim. Hayat bu değil. İnsan bünyesi böyle işlemiyor. Günlük 8-10 saat çalışabilirsin, ama bunu sürekli yapamazsın anca bir kaç gün sürdürebilirsin. İşte bi arkadaşım vardı dedim üste ama bi taneydi. Uzun vadede ortalama 2-3 saate düşer herkes. O yüzden ben senden iyi 30k kişinin çok da farklı olduğunu düşünmüyorum, eser miktarda değişik tipler hariç. Adamın temeli iyidir gerçekten öğrenerek 11 sene geçirmiştir, patlatır sınavı. Biraz da şans oldu mu olur. OKSde ben dersanede ortalamada 100. olurken (İzmir Batı Dersanesi diye bi yer vardı) sınavda ilk 10a girmiş ve fen lisesine gitmiştim. Nasıl yaptım hala bilmiyorum, sıktığım çoğu soru doğruydu. O zamanlar hile yapıldığı pek bilinmiyordu, şimdi olsa arkadaşlarım fetö diye konuşmazdı benimle. Sonra adam hafif otistik oluyor, yok disleksi bir şey oluyor. Matematiği senden benden iyi algılıyor filan. Bir çok etken var bu sınavda dereceyi etkileyen. Son sene çalışması sadece bunlardan biri. Hal böyleyken kendinizi paralamayın son sene, çünkü çoğu etkeni direkt değiştiremiyorsunuz. 1 saat çalışıyosanız en az 1 saat eğlendiğiniz bir şeyi yapın. Yoksa zaten beyin çorba oluyor anlamı olmuyor (bir çok insan için). |
genelde inekler acınası duruma düşmemek için çok çalışmadım 2-3 saat yeterli oldu vs. gibi yalan söyler
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straight Edge Messiah -- 29 Temmuz 2017; 20:23:47 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 29 Temmuz 2017; 20:26:12 > |
|
|
|
|
|
|
|