Şimdi Ara

Silinsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cnrari

12. sınıfım bu sene 700 saat CSGO, 200saat AoE2 oynadım kitaplarımın %90 ından fazlası boş. MF3 2900, MF4 4000. oldum OBP 80. Sen yorumla ne düşünüyosun 9-10 da okuldan kaçabildiğim her gün kaçtım. hocalar 0 verebildikleri her sözlümü de 0 verdiler.

nasıl yaptın diye sorarsan cevabım çok basit. mükemmel bir ilkokul hocam vardı. ortaokulda vs. iyi bir temelle geçtim liseye. başka hiçbir olayı yok. eğer sende yoksa bu temel, ve işin özünü kavramak seni heyecanlandırmıyorsa olmayacaktır. sınavı sınavdan bağımsız, keyif için öğrenmeye bak. bunları yaparsan yeteneğinin neye olduğunu anlarsın. şahsen matematik yaparken aldığım keyfi biyolojide almıyordum, fizik sorusunun kendisi beni kimyadan daha fazla heyecanlandırıyordu. bunlara göre seçimimi yaptım üniversite için de. neden mezun senen en sıkıntılı senen olsun ki. öğreneceğin çokça yeni şey var, sıralamanı boşver, eğer tutkun biyolojiyeyse (tıp istiyordun yanlış hatırlamıyorsam) aç ve merak ettiklerini öğren. ben bu sene kişisel ilgimden dolayı lys fizikte 2-3 soru yakaladım, sadece öğrenmek istediğim için. çalışmadım diyen adam ego kasmıyorsa benim söylediğimin dışında ayrı bir metod yok. çok sağlam bir temel üzerine çık. o zaman en kaliteli tuğlaları kullanmasan da evin cidden dayanıklı oluyor.

özet geç dersen günde çalışmak adı altında değil, öğrenmek ve keyif adı altında seanslar yapıyorsun. bir şeyi tek seferde öğreniyosun, tekrar tekrar aynı şeyin üzerinde vakit kaybetmiyorsun. en önemlisini tekrar ediyorum, yaptığın işi keyifle yapıyorsun. potansiyelini maksimize etmenin yolu bu.

3. senende sana başarılar diliyorum, umarım keyifle geçirirsin, istediğin okulu/bölümü rahatlıkla kazanırsın. ama hayatın bu sınav değil, sen de sonucun değilsin. vardığın yer yolculuğundan önemsiz değil.

yav he he aynen ya. şu keyif adı altındaki seansları günde kaç saat yaptın söyle de bilelim einstein

• Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum hocam yazdiklarina nasil olsa yaparim diye dusunup az calistim.
    Bunye 7-8 saate nasil alisiyor?
    Soyle mi yapmak lazim mesela
    Once 1 hafta 3 sonra 4 diye diye artirarak mi calismak lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ufaktan basladim bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dancing Bear D kullanıcısına yanıt
    hiçbir günde 160sorudan fazla çözmemişimdir, onlar da deneme sınavıydı. yazın günde 1saat coğrafya çalıştım, okula gitmek dışında kış sürecinde günde 3saat kadar coursera adlı siteden Ohio State in Calculus 1-2 derslerini izledim. Fizik için Bilkent'in youtube kanalına koyduğu PHY101-102 derslerini izledim. biyoloji-kimya okulda dinlediğim kadar. ygs'den önceki hafta da 20adet türkçe denemesi çözmüştüm. bunlar dışında hiçbir dersten test kitabı çözmedim, geometri için Birey C hariç. hala da bitiremedim, boş zamanlarımda uğraşıyorum temmuz bile olsa.

edit: tarih-felsefe kendi ilgi alanım, daha önceden konuları biliyordum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnrari -- 30 Temmuz 2017; 13:31:25 >
  • cnrari kullanıcısına yanıt
    Ne yapalım ilk okulda ülke değiştirdim. Ortaokulda keyif çattık. Lisede 3 sene ağırdan aldık. Son Sınıfta temele geçtik. Şimdi de mezunuz şaka mı bu ya baştan başlama butonu falan yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet tam dediğin gibi yapmalısın bence.yani ben öyle yaptım. mesela 12 de bi hafta günde 8 saat çalışıyodum sonraki haftalar çok bunaldım çok saldım e haliyle kazanamadım. mezunken yazın bu dönemlerde 3 saatle falan başladım,hafta hafta artırdım,şöyle de yapabilirsin,ilk hafta hep 3 saat,diğer hafta 2 gün 3 saat 1 gün 4 saat,diğer hafta 1 gün 3 saat 1 gün 4 saat,diğer hafta full 4 saat,vs.. böyle giderek artırabilirsin 7-8 saate kadar.bence yazın 7 saat çakışıp kendini sıkma en fazla 5 e kadar çık. çünkü sonrasında insan çok bunalıyor. sene içinde dediğim gibi yavaş yavaş artırırsan alıştığını görüceksin,önce 6 saate alış,sonra 8 lere kendin çıkmak istiyceksin
  • İlk 15k dayım fazla çalışmadım. Ne oldu?

• o arkadaşlardan bizim dönemdede vardı, minibüste bile ders çalışan tipler dershane kantininde "yok aga yaee günde 1 saat filan göz atıyorum" diyerek kendilerini kandırırlardı. İnsan kendi bildiği gerçi değiştirince nasıl mutlu olur anlamış değilim.

Bu sıav işinde bence en önemli etken temel arkadaşlar. Yani gerçekten çok iyi temel eğitim almışsanız, okuduğunuzu anlama ve sayısal yeteneğiniz daha 1.sınıftan itibaren çok ama çok iyi oturtulmuşsa (hem aile hem ilk öğretmen etkisi) gerisi için çok avantajlı oluyorsunuz.

E bu ğrencilerin çoğu gene fen liselerine gidiyorlar. Bu okullarda normal sınavlardan 45 50 almak için bile çalışmanız, varsa ödevleri yapmanız gerekiyor. Yani istanbulun varoşundaki bir lise ile bu liseldeki öğrencilerin hem temelleri farklı hemde 4 yıllık lisedeki çalışma tempoları farklı. Ama son sene bu daha düşük okulda okuyan ve yıllarca yatmış olan aday tüm enerjisiyle yardırmak istiyor. Gelişme katediyor fakat uzun süreli ve düzenli eğitim almış, ders çalışmış kişiye yetişemiyor ki bu gayet normal.

• burası leş gibi tembel teneke kokuyor.
    Sen ilk sene 40k 2. sene 30k yapıyorsan bu çalışmanla alakalı bir sorundur. Ha çok çalıştım diyorsan biraz da kapasiteyle alakalıdır.
  • Her insanın kapasitesi farklı bazısı günde?3-4 saat çalışır girer bazısı 5-6 bazısı 7-8.

• guzell :)) iyi calismalarr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak kardeşim geçen seneden beri görüyorum seni forumda kitaplar için face te grup falan kurmuştun. İyi bi insansın belli. Seninle benzer hikayem var belki benimki seninkinden daha zordu veyahut senin ki daha zor. Ama sana diyeceğim tek şey , kim nasıl yapmış, nasıl ilk 10 bine girmiş, ne çözmüş, ne etmiş , bunlara bakmayacaksın. Asıl iş kendini çözmek. Otur masaya de ki ben böyle anlıyorum şunu şöyle anlıyorum diye belirle ve en kısa zamanda çalışmaya başla. Emin ol şu an gayette şanslı bi konumdasın. Hala imkanın var, hala.. mutsuz olmakla kim neyi nasıl yapmış diye düşünürsen emin ol bana çok pişman olacaksın. En kısa zamanda otur ve çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white.tiger -- 30 Temmuz 2017; 17:24:40 >
  • Uruk bak senin bu sene cok iyi yapacagindan eminim.İlk önce nereyi hedefliyorsun onu belirle bir tercih litesi hazırla.Bence 8-9 saat cok fazla dershane gidecek misin bilmiyorum ama gideceksen konulari erkenden bitiren ve soru cozumleri rahat olan kaliteli hocalari olan bir yer bul.dershane+8 saat olmaz dershanesiz senin bilecegin is asla saate ve cozdugun soru sayisina takilma hemen konulari kavrayarak ogren ve deneme coz hizlandir kendini ygs de mesela asla tonlarca soru bankasi bitirmeye ugrasma integral turev gibi konularda tabiki bolca soru coz ama artik fizikte bile islem sorusu gelmiyor konulari kavra ve deneme coz cok hizlan paragraflarda uzmanlas hizini maksimuma cikar hic bir soruyu kucumseme ve yapamadigin soruyu 1dk bekle gec beklemeyedebilirsin ygsde hic bekleme seni takip edicem bence dershaneye gitme kutuphaneye git hepevde odan varsa orada da calisabilirsin ama bir baska ugras da bul kendine hep ders calisma

• Bir de dolu bos denemem var ben akılsızlık ettim sana verebilirim hepsini bu isin kilit noktasi deneme ve zaman yonetimi konulari kaparsin sen

• Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    Yok hocam teşekkürler bende de bir sürü kaynak kaldı zaten.
  • Bundan onceki mesaji okudun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: cnrari

12. sınıfım bu sene 700 saat CSGO, 200saat AoE2 oynadım kitaplarımın %90 ından fazlası boş. MF3 2900, MF4 4000. oldum OBP 80. Sen yorumla ne düşünüyosun 9-10 da okuldan kaçabildiğim her gün kaçtım. hocalar 0 verebildikleri her sözlümü de 0 verdiler.

nasıl yaptın diye sorarsan cevabım çok basit. mükemmel bir ilkokul hocam vardı. ortaokulda vs. iyi bir temelle geçtim liseye. başka hiçbir olayı yok. eğer sende yoksa bu temel, ve işin özünü kavramak seni heyecanlandırmıyorsa olmayacaktır. sınavı sınavdan bağımsız, keyif için öğrenmeye bak. bunları yaparsan yeteneğinin neye olduğunu anlarsın. şahsen matematik yaparken aldığım keyfi biyolojide almıyordum, fizik sorusunun kendisi beni kimyadan daha fazla heyecanlandırıyordu. bunlara göre seçimimi yaptım üniversite için de. neden mezun senen en sıkıntılı senen olsun ki. öğreneceğin çokça yeni şey var, sıralamanı boşver, eğer tutkun biyolojiyeyse (tıp istiyordun yanlış hatırlamıyorsam) aç ve merak ettiklerini öğren. ben bu sene kişisel ilgimden dolayı lys fizikte 2-3 soru yakaladım, sadece öğrenmek istediğim için. çalışmadım diyen adam ego kasmıyorsa benim söylediğimin dışında ayrı bir metod yok. çok sağlam bir temel üzerine çık. o zaman en kaliteli tuğlaları kullanmasan da evin cidden dayanıklı oluyor.

özet geç dersen günde çalışmak adı altında değil, öğrenmek ve keyif adı altında seanslar yapıyorsun. bir şeyi tek seferde öğreniyosun, tekrar tekrar aynı şeyin üzerinde vakit kaybetmiyorsun. en önemlisini tekrar ediyorum, yaptığın işi keyifle yapıyorsun. potansiyelini maksimize etmenin yolu bu.

3. senende sana başarılar diliyorum, umarım keyifle geçirirsin, istediğin okulu/bölümü rahatlıkla kazanırsın. ama hayatın bu sınav değil, sen de sonucun değilsin. vardığın yer yolculuğundan önemsiz değil.

kesin yasanmıstır bu

• CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Sözlüsüne sıfır vermisler he he inandik inandık

• Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağ ol tavsiyeler için.
  • Ben zekiyim imaji vermek icindir.Inanma kardesim oyle kisilere.Duzenli calismazsan hic bir basariya ulasamazsin.Zeka tek basina yeterli degil.Ama cok calisan adam o azmiyle basariyla ulasir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.