Şimdi Ara

silinsin (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
1
Favori
32.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asau

An itibarı ile CHP'nin yeni amblemi;

silinsin

silinsin

• quote:

Orijinalden alıntı: serial206

quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

Kardeş aleviler hepsi chp mi veriyor.Bir meşrep ile bir ideolojiyi 2 örgütü neden yan yana getiriyorsun ki benim sulalem az kısmı chp biraz ak parti çoğunluk mhp verir .Yani gözünüzü seveyum tunceli ye bakarak bir meşrep ile diğer şeyleri yan yana getirme .

Doğru diyosun , yüzde yüz herkesin safı belli değil tabiki.Genel siyasi tercih olarak bahsediyorum.Bunda ayıp birşey yok.

Yani hocam ama misal orada alevilerin çoğunluğu çokluğu diyebilirsin o yüzden yazdım ben.Aleviler diyince hepsi aynı anda 1 partiye veriyor muş gibi gözüküyor algılanabilir herkes o bakımdan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zx636

quote:

Alevilerin ,solcuların,pkklıların ve fetöcülerin elinde yüzde 30 luk (oda en fazla )bir seçmen yüzdesi var.

Bu pastaya talip olan chp,hdp,iyi parti arasında nasıl bir bölüşüm olacak merak ediyorum.

Biraz mantıklı olalım bu 3 partinin , üçünün birden barajı geçmesi için akp ve mhpden bu partilere oy gitmesi lazım.Ancak görünen o ki bunlar kendi aralarında seçmen paylaşacaklar.

Chplilerin iyi partiye yönelmesi mhpden iyi partiye geçişi yavaşlatacaktır.Mhp ve akpden oy tırtıklamak için kurulmuş parti en büyük zararı chp ye verecek görünüyor

Chp yle omuz omuza barajı geçen hdp bu sefer üçüncü bir ortak olarak pastaya göz diken iyi parti varken , chpden destek oyu alamaz.(her evden bir kişi chpye bir kişi hdpye oy versin kampanyası tarih olucak.büyük ihtimalle hdp barajı geçince pilav dağıtacak chplilerde olmayacak.)

Benim tahminim bu partilerden en az ikisi baraj altı kalır.Chpnin baraja takılacağını sanmam.Hdp bir önceki seçimdeki chp ve medya rüzgarını bulamaz.baraj altı kalır.Chp ve iyi parti beraber barajı geçselerde birbirlerinden böldükleri oy oranlarıyla Akp ve Mhpnin heybesini doldurmuş olurlar.

Sonuçta iyi parti Akp ye hayat öpücüğü olmuştur bence.

Hdp %10 ve CHP %20 alırsa toplamda %30 yani 3 kişiden biri terörist sevinci demek olur

Bu CHP bu terörist sevici dil ile %20 - 25 alırsa vay bu ülkenin haline ki vay

Kanunlara uygun kurulan bir partiye oy verenleri terörist sevici diye nitelemek istemem.Hem silaha bulaşma hemde oy verme demek biraz mantıksız bence.Burda sorumluluk siyasi partilerde ve bu partilerin terörle ilişkilenmesini engellemek zorunda olan kurumlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi Parti etkisiyle CHP %20 altına iner bence....

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

Orijinalden alıntı: alftalen

CHP'ye oy atmayanlar akpmhp koalisyonuna oy atarlarsa vatana büyük zarar verir.

KK yine daha çok oy alır İnce'den.İnce gelse sanki herkes Chp'li olacakmış gibi algı yaratmaya gerek yok.

Ince'nin etkisi iktidara gelmek olarak degil, ilk etapta hukumetin kendine cekiduzen vermesini saglayacak bir muhalefet yapilmasi ve bir sonraki secimde duzgun ve donanimli bir kadroyla %50+1 oy alabilmesi seklinde olacakti.

Ama olmadi. Chp delegesi, aynen devam dedi.

İnce 50+1 alamazdı sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Alevilerin ,solcuların,pkklıların ve fetöcülerin elinde yüzde 30 luk (oda en fazla )bir seçmen yüzdesi var.

Bu pastaya talip olan chp,hdp,iyi parti arasında nasıl bir bölüşüm olacak merak ediyorum.

Biraz mantıklı olalım bu 3 partinin , üçünün birden barajı geçmesi için akp ve mhpden bu partilere oy gitmesi lazım.Ancak görünen o ki bunlar kendi aralarında seçmen paylaşacaklar.

Chplilerin iyi partiye yönelmesi mhpden iyi partiye geçişi yavaşlatacaktır.Mhp ve akpden oy tırtıklamak için kurulmuş parti en büyük zararı chp ye verecek görünüyor

Chp yle omuz omuza barajı geçen hdp bu sefer üçüncü bir ortak olarak pastaya göz diken iyi parti varken , chpden destek oyu alamaz.(her evden bir kişi chpye bir kişi hdpye oy versin kampanyası tarih olucak.büyük ihtimalle hdp barajı geçince pilav dağıtacak chplilerde olmayacak.)

Benim tahminim bu partilerden en az ikisi baraj altı kalır.Chpnin baraja takılacağını sanmam.Hdp bir önceki seçimdeki chp ve medya rüzgarını bulamaz.baraj altı kalır.Chp ve iyi parti beraber barajı geçselerde birbirlerinden böldükleri oy oranlarıyla Akp ve Mhpnin heybesini doldurmuş olurlar.

Hdp %10 ve CHP %20 alırsa toplamda %30 yani 3 kişiden biri terörist sevinci demek olur

Kanunlara uygun kurulan bir partiye oy verenleri terörist sevici diye nitelemek istemem.Hem silaha bulaşma hemde oy verme demek biraz mantıksız bence.Burda sorumluluk siyasi partilerde ve bu partilerin terörle ilişkilenmesini engellemek zorunda olan kurumlarda.

Iyi de hdp nin terörist partisi olduğunu sağır sultan bile biliyor , herkez de hdp vekillerine terörist diyor açık açık

CHP de pyd ye terörist diyemiyor ama istanbul İL başkanı Türkler Ermeni katliamı yaptı diyo ?

Bu ne yaman çelişki

• Hdp yi bilmem de chp gene 25 den şaşmaz iyi parti mhp den toplar .Bazı ak partililer de mhp ye verir bahçeli barajı geçsin diye .Kimse de kimseyi hdp partisi hariç hiçbir partiyi terörist diye sorgulyamaz önce kendi partisinin geçmişine bakar.Bunu sizin için söylemiyorum genel terörist damgası vurmaya çalışanlar için havuz medyalarinda onca konuşmanın içinden bi lafi tam yapmayıp cimbizlayip haber yapanlara ve o haberlere inanıp böyle yazanlara diyorum

• Muharrem İnce gibi bir adam varken nasıl Kılıçdaroğlu kazanır bu genel kurulu anlamıyorum. Chp'ye geçmiş olsun.
  • Şöyle düşünüyorum bir kişi size gelse dese ki bana güven ben bu işi halledebilirim tamam dersiniz baktınız olmadı o kişi yine sizden fırsat ister siz pek gönüllü değilsinizdir ilkinde olduğu gibi ama hadi yinede bir şans daha vereyim dersiniz baktınız yine olmadı o kişi sizden bir fırsat daha istese bu ne pişkinlik olmuyor işte deyip kestirip atarsınız.Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu tamda budur olmuyor işte daha neyin ısrarı bu? Taban farklı düşünüyor delegeler ise başka.Zaten seçim daha yapılmamış iken dahi kimin kazanacağı maalesef belli.Ortaya çıkan sonuç ise 2019 ve devamındaki oluşabilecek gelişmelerde kazanan rte’dir.Mhp’nin,Hdp’nin vaziyeti ortada iken Chp’de böyle bitirilmiştir.Geçmiş olsun.

• Istanbul il başkanı Türk zaten ordulu Canan kaftancioglu.Kk zaten askerlerin arkasındayız dedi diğerleri biri öyle der diğeri başka der.Ak parti de galip ensarioğlu pkk li lara bizim çocuklar diyordu misal ve aynı şekilde başka bir vekil barzani 'nin Kürdistan kurmasına karşı olmadığını .Bu söylemleri Sn.Recep Tayyip Erdoğan söylüyor diyebilir miyiz hayır senin de dedigin aynı şekil .Tahmin edeyim haberi de ensonhaber adlı sitede gordun

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Yahu siz hala neyi tartışıyosunuz bu ülkenin %65'i sağcı ve takım tutar gibi parti tutuyorlar.CHP'nin başına kim gelirse gelsin oy vermez bu güruh.O yüzden Muharrem İnce'de gelseydi fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum.Burdan Kılıçdaroğlu'nu savunuyormuşum algı çıkmasın.CHP'nin kan değişimine bence de ihtiyaç var ancak dediğim gibi değişse bile fazla bir beklenti içine girmeye gerek yok.

ülkenin %85+ sı sağ atatürkçü ulusalcı kanad baş sağ zaten ulusalcılık başlı başına sağ bir ideoloji .....neren solcu diye sorsam hönk diye kalırsın zaten..
    atatürk solcu olmadığı için baş partideki iç çatışma ondan kaynaklanıyor zaten sağcı Atatürk maskesi takıp solculuk yapıyorlar karışık tuşu gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Şubat 2018; 15:54:48 >

• Zatrn sistem değişmiş , başbakanlık diye bir kurumda kalmayacak.İktidar olmak için birinci parti değil, cb seçiminde yüzde 50 artı 1 oy gerekecek.

Bu oranı tutturmakta kknin veya incenin veya akşenerin falan harcı değil.Hatta 14 parti birleştiği halde yapamadılar bunu .

Bugünkü siyasi iklimde Erdoğan dışında bu oranı yakalayacak siyasi lider yok.Zaten siyasi liderde yok.

Diğer partiler nemi yapacak?Yerel seçimlere asılacaklar.Arpalık belediye kazanmaya bakacaklar.Bu arada memleket meseleleriyle ilgiliymiş gibi görünüp seçmenlerini gaza getirecekler.Herkes mutlu mesut yaşayacak.

Bugünkü siyaset, halkın asgari müştereklerde birleşip bir siyasiyi destekleyeceği ortamı desteklemiyor.Erdoğan ölene kadar burada goygoy yaparız ancak.Sonrası ne olur bilemeyiz.En azından kk falan olmayacağı kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Yahu siz hala neyi tartışıyosunuz bu ülkenin %65'i sağcı ve takım tutar gibi parti tutuyorlar.CHP'nin başına kim gelirse gelsin oy vermez bu güruh.O yüzden Muharrem İnce'de gelseydi fazla bir şey değişeceğini düşünmüyorum.Burdan Kılıçdaroğlu'nu savunuyormuşum algı çıkmasın.CHP'nin kan değişimine bence de ihtiyaç var ancak dediğim gibi değişse bile fazla bir beklenti içine girmeye gerek yok.

ülkenin %85+ sı sağ atatürkçü ulusalcı kanad baş sağ zaten ulusalcılık başlı başına sağ bir ideoloji .....neren solcu diye sorsam hönk diye kalırsın zaten..
    atatürk solcu olmadığı için baş partideki iç çatışma ondan kaynaklanıyor zaten sağcı Atatürk maskesi takıp solculuk yapıyorlar karışık tuşu gibi birşey

Deniz Baykal da ulusalci merkez solcu Perinçek de merkez solcu kocasakal da ince de Hahaha illa sol demek için aşırı sol mu olması lazım sanıyorsun komünist falan mi olacak ecevit de sağcı sana göre dsp de sağcı bu yazdığına göre

• r4deon kullanıcısına yanıt
    senin uyduruk ideolojlerinle dönmüyor dünya Atatürk siyaseti başlı başına koyu sağ ,ırki milliyetçi, liberaldir...1940 model uyduruk inönü ideolojisi dindarlar yobazlar sağcıysa, dindar olmayanlar deistler ateistler solcudur kafasıyla marsda üs kurarsınız yakında... everensel tanımlara gore ülkenin %85+ sı sağ...git evrensel solculuğa bak nerem uyuyor diye incele ırki milliyeçilik bile solculuğun tam zıttı düşmanı bir müesese..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Şubat 2018; 16:4:32 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hahaha ben solcu muyum dedim bu konuda tez yazmaya yardımcı oldum yani merak etme senden çok bilgiliyim akşama doğru gel discord orada ince ince anlatayım sana sağ merkez sağ sol merkez sol u .Adam dsp yi sağ yaptı la .Akit okuyan Kemalist gibi bişey yani sana göre sağ ideoloji :))

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

Istanbul il başkanı Türk zaten ordulu Canan kaftancioglu.Kk zaten askerlerin arkasındayız dedi diğerleri biri öyle der diğeri başka der.Ak parti de galip ensarioğlu pkk li lara bizim çocuklar diyordu misal ve aynı şekilde başka bir vekil barzani 'nin Kürdistan kurmasına karşı olmadığını .Bu söylemleri Sn.Recep Tayyip Erdoğan söylüyor diyebilir miyiz hayır senin de dedigin aynı şekil .Tahmin edeyim haberi de ensonhaber adlı sitede gordun

Istanbul il başkanı zamanında il başkanı değilken de Türkler Ermeni Soykırımı yaptı dedi

Böyle bi şahsiyetsiz kişiyi İL başkanı yapmak Türk milletine hakarettir

Ben o sitede bu sitede görmedim, Selin sayek denen CHP li vekil kendi ağzı ile söyledi ypg yi terör örgütü olarak görüyoruz diye

Tüm bunlara rağmen CHP %20 alıyorsa bu ülke bitmiş demektir

Ben tayyip erdoğan yada akp için birşey demedim , onlara oy veririm , verin demiyorum

Bana göre bu saatten sonra CHP hdp ile hareket eden dış güçlerin partisi olmuştur, Türk partisi katiyen değildir

• r4deon kullanıcısına yanıt
    ecevit solcudur evet dindarlar sağcı, din karşıtları solcu gibi ha sığlığını belli ettin iştebak karglar şakıyor,,,...ben halkı oranlıyorum partileri değil Atatürkçü ulasalcı ırki milliyeçi bir adam solcu olmaz bitti...çünkü Atatürk solcu değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Şubat 2018; 16:9:39 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi de hdp nin terörist partisi olduğunu sağır sultan bile biliyor , herkez de hdp vekillerine terörist diyor açık açık

CHP de pyd ye terörist diyemiyor ama istanbul İL başkanı Türkler Ermeni katliamı yaptı diyo ?

Bu ne yaman çelişki

Devletten maaş alıyorlar.Devlet terörle savaşıyor.Herkes emin ama kapatamıyorsun çeşitli nedenlerle.Çözüm sürecinde bir şans vardı ama suistimal ettiler.Olan yine kürtlere oldu.

• Yıllardan beri çevremdeki herkese defalarca kez dedim:
    RTE ile KK arasında hiçbir fark yok. İkisi de aynı şeyin laciverti...
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kürt milliyetçileri solcu takilıyor ülkede senin kafanı karıştıran o galiba .Hitler de nasyonal sosyalist ti ona bakarsan :) Dindar i sağcı yapan kim ki ben değilim valla :)) 5 vakit namaz kılan ecevit solcusu tanıdığım da çok sana bunu anlatmaya çalışıyorum uzun yazsam okumayacgini biliyorum zaten telefondan yazıyorum sana Kisaltma babında ecevit solcusu dedim anla bi bag kur diye :) Almanya da avrupa da solcu bizdeki gibi mi sanıyorsun sen ülkede Su An güya hdp sana göre direk sol o yüzden solcular bitsin :) zihniyetindesin kere cem mi kerimcem mi herneysen neyse akşama skype discord 'dan anlatırım anlatacsgin şekilde bi sekmesinde konu dışı bi sekmesinde ensonhaber manşetleri olan kişilere yazarak anlatilmaz Su An beni bile das kapital okuyan komünist sanıyorsun tahmin edeyim ahhahahaha

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.