Şimdi Ara

silinsin.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gelirinizle birlikte iki çocuğu da göz önüne alırsak değiştirmemeniz mantıklı hocam. yaptığınız km de fazla değil. arttırdığınızı altın yapmaya devam edin.

hem çekeceğiniz kredinin ödemesi hem de artan vergi, bakım ve kasko-sigorta hatta yakıt giderlerini de hesaba katarsanız bence hayatınızı kısıtlayacak bir şey olacak. arabanızla bol bol gezmek bence daha mantıklı olanı :)
  • 2 çocuk var ve aylık 5 bin TL.

Elindeki araba binilmeyecek bir araba değil.

Ben araba işine hiç girme derim.
  • Aracınız sorun çıkarmıyorsa, uğraştırmıyorsa, yolda bırakmıyorsa ve kenarda yenileyecek paranız yoksa bu dönemde kredi çekip borca girip arabanızı değiştirmenizi tavsiye etmem.
    Otomobil ikinci piyasası zaten anlamsız şişmiş durumda, balon bir durumda. Ekonominin nereye gideceği belli değil.
    Elinizdekini korumak bence en doğrusu olacaktır.
  • Bence hiç değiştirme.

Benim araba hakkındaki görüşüm, ayağımı yerden kessin, masraf sorun çıkarmasın, güvenli olsun. Bunları sağlayamazsa ancak değiştiririm.

Benim yaşım senden birkaç yaş büyük. 1 de oğlum var ellerimden öper. Arabaya yaptığım fazladan her kuruş gözüme batar benim. Gerekirse harcarım o ayrı. Lastiğin en iyisini alırım, bakımını bildiğim biraz da pahalı çalışan ama güvendiğim ustaya yaptırırım. Yılda 15 bin km civarı binerim, arabayı hor kullanmam ama acımam da.

Ama yukardaki kriterleri sağlayan her araç bana aynı geliyor. 1 tık daha sessiz, azıcık daha rahat diye on binler vermeyi sevmiyorum.

Ayda 100 bin kazanan adam alsın 2 yılda bir. Ben parayı zor kazanıyorum. Arabanın parası yerine ayda elimde kalacak 1000 lira benim ve ailemin yaşamında daha önemli getiri sağlayacaktır diye düşünürüm.

Alsan da almasan da hayırlısı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzer bir konumda sayılırız. Ben ilk araba olarak 94 model araç alıp 8 sene kullandım, ancak 25 yaşına gelince ikinci el 2011 model araç aldım. Buna da inşaallah kaza bela olmazsa en az beş sene binerim.

Sizdeki araç ise 2013 model, daha on yaşına bile gelmemiş. Vergisi, yakıtı az iken arıza gideri yok sayılır. Seçenek olarak verdiğiniz araçlar da size çok farklı bir konfor seviyesi sunmayacak.

Hasılı kelam mevcut durumda araba değiştirmenin eksisi artısından çok fazla. Borçsuz hayatın keyfini çıkarmaya devam. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Benzer bir konumda sayılırız. Ben ilk araba olarak 94 model araç alıp 8 sene kullandım, ancak 25 yaşına gelince ikinci el 2011 model araç aldım. Buna da inşaallah kaza bela olmazsa en az beş sene binerim.

Sizdeki araç ise 2013 model, daha on yaşına bile gelmemiş. Vergisi, yakıtı az iken arıza gideri yok sayılır. Seçenek olarak verdiğiniz araçlar da size çok farklı bir konfor seviyesi sunmayacak.

Hasılı kelam mevcut durumda araba değiştirmenin eksisi artısından çok fazla. Borçsuz hayatın keyfini çıkarmaya devam. :)
    Aynen hocam.

aklın yolu bir. dediğiniz gibi borçsuz yaşamakta ayrı keyif.

birikime devam. hayırlısı bakalım..
  • Bu devirde altin satılıp arabaya yatirilir mi ?

Yapmayin etmeyin 2 çocuğunuz var. Bir sağlık sorunu olsa bir okul masrafı olsa tam çağında...

En güzel araba sahip olduğunuz arabadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 12 Şubat 2020; 17:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 2015 sonrası Titanyum x Tekno paket al.

Yol tutuş, güvenlik, donanım olarak C segmentinin en üst seviyesi bir araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamitat -- 12 Şubat 2020; 23:50:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altınını araba için bozdurma.
    40 bin Kredi çek.
    100bin lik arabalara odaklan. Sadece sıkıştığın noktada az az bozdur.
    Astra
    Corolla
    Duster
    Focus
    308
    ...
    Egea
    Octivia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi inşallah bir gün benimde senin gibi düğün borcu vs. biter evimi almış olurum :) Daha çocuk yok ama oda olursa masraf daha çoğalır bakalım hayırlısı :D

Senin duruma gelirsek bence araç değiştirme işini bir müddet beklet (1-2ay) çünkü 2020 modeller daha girmedi piyasaya dolayısıyla herkes 2.ele yoğunlaştı değen yanar şu an biraz bekle 0 arabalar gelsin piyasa biraz soğusun. Ailenle hayırlı mutlu günlerin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: breakaleg

Abi inşallah bir gün benimde senin gibi düğün borcu vs. biter evimi almış olurum :) Daha çocuk yok ama oda olursa masraf daha çoğalır bakalım hayırlısı :D

Senin duruma gelirsek bence araç değiştirme işini bir müddet beklet (1-2ay) çünkü 2020 modeller daha girmedi piyasaya dolayısıyla herkes 2.ele yoğunlaştı değen yanar şu an biraz bekle 0 arabalar gelsin piyasa biraz soğusun. Ailenle hayırlı mutlu günlerin olsun.
    sağol kardeşim teşekkür ederim.

benden sana tavsiye hesabı kitabı elden bırakma. dürüst ol. çok çalış.
    sende aynı duruma gelirsin inşallah..
  • timsahhh kullanıcısına yanıt
    İnşallah abi hepimizin gönlüne göre versin Allah.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.