Şimdi Ara

Silver Arrow Sb-e Extreme ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar amd fx - 8350 işlemci kullanıyorum bunun yanı sıra 4 x 8 GB corsair xms3 ram kullanıyorum ana kartımın modeli ASUS M5A97 EVO R2.0 ana kartım var. Sistemi alalı 1 seneden fazla oluyor , amd soket fanı kullanıyordum biraz gürültülüydü ama performans sorunu fazla yaşamamıştım taki geçtiğimiz birkaç aya kadar havaların fazla ısınmasıyla beraber ısınma sorunu ortaya çıkmaya başladı ve bende bir CPU soğutucu almaya karar verdim. Biraz araştırmadan sonra Thermalright Silver Arrow Sb-e Extreme ilgimi çekti ve almaya karar verdim. Sıvı soğutmadan gerçekten hoşlanmadığım için bu soğutucu tam bana göreydi fakat araştırmalarımda aldığım bir bilgiye göre ram soketlerinin 1 ya da 2 tanesini kapatması gibi bir sorunu olabiliryormuş. Açıkcası ben ramlerimden fedakarlık etmek istemem ama sıvı soğutmada almak istemiyorum bu sistemde soğutucu ramlerimi kapatır mı yada bunun bir çözümü var mı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler 2 adetde resim çektim inceleyebilirsiniz. (konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim.)

https://store.donanimhaber.com/ae/58/c8/ae58c87bdb938ea77e08eb9392f2b86c.jpg

https://store.donanimhaber.com/47/e3/18/47e3183bd4a6c95f103dd67b5645e5d1.jpg
     Silver Arrow Sb-e Extreme ram sorunu Silver Arrow Sb-e Extreme ram sorunu

• Kendi sistemimde 3 fanlı olarak kullanıyorum bu soğutucuyu, benim anakartta 8 tane ram slotu var 3 sağ 3 sol toplam 6 tane ram slotu kullanılamıyor. Resmini verdiğin sisteme usulüne uygun takarsan 3 tane ram slotun iptal olur. Ama ram tarafına takacağın fanı, egsoz fanına doğru takarsan iki tane daha ram slot kullanılabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sogutucuyu imzamdaki sistemimde kullanıyorum. Soğutucu blok ramlerin üzerine gelmiyor. Sadece öndeki fan slotların üzerine geliyor. Ramlerin soğutucuları yüksek olmadığı sürece sorun çıkmıyor. Sadece ramleri söküp takmak istediğinizde önce fanı çıkarmanız gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yani şimdi alsam kapatır mı benim ramleri onu bi net olarak anlasam çok iyi olucak kapatıcaksa başka bir modele yada mecburen sıvı soğutmaya yönelmek zorunda kalıcam hiçte istemiyorum sıvı soğutma şahsen
  • İsterseniz garanti olsun istiyorsanız başka modele yönelin
    Bu ay içersinde Inventus a Noctua NH-D15 gelecek
    Şimdiye kadar yapılmış en güçlü hava soğutma çözümüdür

Resmi Sayfasından alıntı:

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=68&lng=en

" the NH-D15 provides 64mm clearance for tall memory heatsinks in single fan mode, making it compatible with most high end RAM modules on the market.
    In dual fan mode, the NH-D15 should be used with standard height RAM (up to 32mm) "

Kullandığınız XMS3 ramin 32 mm yükseklikte olduğunu düşünürsek NH-D15 çift fan modunda sorunsuz kullanma imkanı veriyor

• bu modelde dikkatimden kaçmamıştı fakat sb-e extreme daha iyi performans veriyormuş sanırsam
  • Noctua rakibinin kendisinden daha önce çıkardığı modelden düşük performans veren model yapmaz.
    Ben size en iyisini önerdim.
    Seçim size kalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMPAGE 5 EXTREME BIOS SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tam olarak nezaman geliyor türkiyeye nereden temin edebilirim fiyatı ne olur bu ay içerisinde alıp takmak istiyorum mümkünse
  • DH İncelemesi :
    http://forum.donanimhaber.com/m_92691599/tm.htm

http://inventus.com.tr/mi_inventus/ContactUs.aspx

Inventus a mail atarak öğrenebilirsiniz.
    Fiyatının 300 TL ye yakın olacağını tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 3 Haziran 2014; 6:44:44 >
  • hocam şuanda tamamen sb-e extreme den vazgeçmiş durumdayım sağol ama bu soğutucu çok ağır ve ana kartı yamultması yada soketi kırması gibi bir durum oluşmasın sonra eğer bunda öyle bir problem olucak sa corsair hydro H100i yönelicem. (kasa : aerocool xpredator)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabues -- 3 Haziran 2014; 17:12:15 >
  • Fabues F kullanıcısına yanıt
    Doğrudur anakartı bir miktar büküyor.

• yani önerirmisiniz bide benim pc sürekli yerinde durmaz genelde getirir götürürüm yazlığa falan olmazsa corsair hydro h100i alıcam ama sorun çıkmaz derseniz noctua'ya yönelicem
  • Fabues F kullanıcısına yanıt
    Hocam sık sık taşımak zorundaysanız tavsiye etmem. Araçla kasisten geçerken zıplatırsanız anakartı çatlatabilir. Size sıvı soğutma daha uygun gibi. U14s çok ağır değilse olabilir.

• Usta ısrarla sıvı soğutma istemiyorum demenizin nedeni nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 3 Haziran 2014; 18:42:48 >
  • hocam hoşlanmıyorum sıvı soğutmadan sistemin içinde ıslak bişey olması fikri beni geriyor boru falan geçiyor ordan bilmiyorum işte bide onun sıvısını değiştirmek gerekebiliyormuş galiba fazla araştırmadım aslında ama yinede pek hoşlanmıyorum korkutuyor beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabues

hocam hoşlanmıyorum sıvı soğutmadan sistemin içinde ıslak bişey olması fikri beni geriyor boru falan geçiyor ordan bilmiyorum işte bide onun sıvısını değiştirmek gerekebiliyormuş galiba fazla araştırmadım aslında ama yinede pek hoşlanmıyorum korkutuyor beni

Sıvısını değiştirmek mi? Nereden okudunuz hocam siz onu. Anca UV borular kullanmak isteyen kişilerin yaptığı bişey o. Garantisi olan ürün üzerinden sıvı değişimi vs yapma gibi yorumlara hiç denk gelmedim. Tek sıkıntı fanlar. Sesli gelebilir.Ayrıca corsair kalitesi kanıtlanmış bir şirket su sızdırmasına dair 1 tane yorum okumadım ben. Illaki teste tabi tutularak kutulanıyorlardır yine bir araştırmak lazım tabi de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

quote:

hocam hoşlanmıyorum sıvı soğutmadan sistemin içinde ıslak bişey olması fikri beni geriyor boru falan geçiyor ordan bilmiyorum işte bide onun sıvısını değiştirmek gerekebiliyormuş galiba fazla araştırmadım aslında ama yinede pek hoşlanmıyorum korkutuyor beni

Sıvısını değiştirmek mi? Nereden okudunuz hocam siz onu. Anca UV borular kullanmak isteyen kişilerin yaptığı bişey o. Garantisi olan ürün üzerinden sıvı değişimi vs yapma gibi yorumlara hiç denk gelmedim. Tek sıkıntı fanlar. Sesli gelebilir.Ayrıca corsair kalitesi kanıtlanmış bir şirket su sızdırmasına dair 1 tane yorum okumadım ben. Illaki teste tabi tutularak kutulanıyorlardır yine bir araştırmak lazım tabi de.

hocam dediğim gibi fazla araştırma yapmadım ama ses çıkarıcaksa gerçekten hiç bulaşmıyım daha iyi şuandaki amd soket fanı uçak motoru gibi ses çıkarıyor ses çıkarcaksa çok baştan vazgeçeyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

quote:

hocam dediğim gibi fazla araştırma yapmadım ama ses çıkarıcaksa gerçekten hiç bulaşmıyım daha iyi şuandaki amd soket fanı uçak motoru gibi ses çıkarıyor ses çıkarcaksa çok baştan vazgeçeyim

Yok yav o kadar değil.Sizde ne kadar çok gözünüz korkmuş yani.Bu iş uçak düşerse ne olur biliyon mu abi sen muhabbetine döndü iyice :D H105 H110 serisi soğutucu alan adamlar belli bi yelpazeye sahip oluyolar genelde.Onların kıyaslamasına göre daha sessiz fanlarda var diye öyle dedim.H110 için motor seside yok,süper çalışıyor diyen var mesela o adamlar h105i nin pompa motor sesinden rahatsız olmuşlar.Başkası yoo ses mes yok diyor h105i için.Sizin sese karşı olan töleransınıza bağlı bu.Ben mesela çıldırıyorum.Bide üstüne noctua fan alacak paramda yok ne yapacağımı şaşırdım vesselam.Bugün yeni bi inceleme geldi sitede 10 numara incelemeleri ile ünlü adminimizden ;

Noctua NH-D15 - İncelemesi [Efsane Geri Döndü]

Buda bütün incelemeleri;

OneTreeHill İncelemeler

• Corsair H110 aldım ilgilenen herkese teşekkür ederim umarım sıvı soğutmayla bi problem yaşamam teşekkürler...
  • fx - 8350 için çok fazla olmuş
    güle güle kullanın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.