Şimdi Ara

Sim kartların ömrü hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilen var mı bu sim kartlar en fazla kaç yıl dayanıyor ya da en fazla kaç yıllık sim kart gördünüz,duydunuz?

• bende şu an en eski sim kart 12 yıllık iyi bakrsanız zırt pırt çıkarıp takmazsanız hiç bişey olmaması lazım zaten
  • Bizde de var bitane :) 12 yıldan fazladır ama belli değil. Hattı aldığından beri var hattın ne zaman aktif olduğunu öğrenmenin yolu varmı merak ettim ? Online işlemlerden öğrenemedim. Ama eski sim kartlar çok sağlam (muhabet hat yazıyo üzerinde). Yenileri için aynısını söyleyemicem geçende 0 hat aldık 2.günde yandı kart yenisi için birde ücret istediler kapandı gitti numara :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Eylül 2010; 19:08:16 >
  • zaten sim kartın bir ömrü olduğunu sanmıyorum ancak kullanıcı hatası ile bozulur ben şu ana kadar 6 hattan sadece birinin simkartını değiştirmek zorunda kaldım oda ilk simkartlardan (telsim 1997) olduğu için 5 V luk idi telefonu değiştirince telefon 3 V simkart ile çalıştığından mecburen değişmek zorunda kalmıştı halen aktif olarak kullanılan 3 avea hattın simleri de aycell logolu zaten yani şimdiye kadar bizim evdekilerden bozulan falan olmadı
  • Sim kartlar eskiden 5v mu bilmiyorum ama 0535 li hattım hâlâ yeni telefonlarda çalışıyor ilk muhabbet hat çıktığında almıştık. 10 SMS ve 120 kişi alıyor. Ama üzerinde telsim yazıp çalışmayan denk geldi.
  • 9 yıllık Turkcel kullanıyordum problem yoktu. Kartı sürekli olarak sök tak yapmadıktan sonra sorun çıkmaz.
  • Herşeyin bi ömrü vardır mutlaka sonuçda içinden akım geçiyor devamlı ömurluk değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir soru soracaktım bu konudan sorayım bari.

Ben turkcell faturalı hattımın sim kartını kaybettim. Bana ücretsiz yollarlar mı?
  • Telefondan çıkartmazsan sonsuza kadar kullanırsın
  • Tamamen şans işi. Mesela sıfır hat aldım, konuşmada kesiliyordu hep. Kartı değiştim ve sorun kalmadı. Kafadan bozuk da çıkabiliyor yani.
  • Benim babamın hattı da 12senelik :)
  • Operatörler belirtmiyor mu acaba? Şu kadar yıl ömrü vardır falan?
  • Çürüyene kadar birşey olmaz neden belitsinki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz89

Sim kartlar eskiden 5v mu bilmiyorum ama 0535 li hattım hâlâ yeni telefonlarda çalışıyor ilk muhabbet hat çıktığında almıştık. 10 SMS ve 120 kişi alıyor. Ama üzerinde telsim yazıp çalışmayan denk geldi.

benim nokia 8110 un bataryası 7.8 V idi simkartta 5 v imiş ki daha sonra aldığım telefonda çalışmamıştı zaten telefonda da sadece 3 V simkartlar ile çalışacağı yazıyordu
  • Sim kartların ömürleri biraz da kullandığınız telefonlara bağlı. Öyle telefonlar var ki sim kartı tam anlamıyla "deşerek" yerine yerleştirebiliyorsunuz, yepyeni kart çizikler içinde kalıyor. Bir de nemli bölgede yaşadığımdan dolayı mıdır bilinmez; 3 - 4 senede paslanıyorlar ve baz istasyonuyla iletişimde problem yaşanıyor...
  • Babamda 12 yıllık turkcell bende 7yıllık muhabbet kart var hala görevdeler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.