Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.937
Cevap
263
Favori
533.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon'da satılan direksiyonların adaptörleri Universal mı ?

110 - 240v şeklinde mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 27 Mayıs 2015; 17:26:40 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Thrustmaster T500RS'in adaptörü 110-240V olması lazım.
    Amerikan versiyonlarının sadece kablosunu değiştirerek kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
  • Assasin_2015 kullanıcısına yanıt
    110-240v şeklindeyse, dediğiniz gibi power kablosu değişimiyle çalışır. PC güç kaynakları o şekil çalışıyor çünkü.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Amazon'da satılan direksiyonların adaptörleri Universal mı ?

110 - 240v şeklinde mi ?

Universal ya da nasıl diyeyim bize uygun.
    Bendeki t500 un 110 a 240 priz ingiliz üçlü priz ucuna çevirici priz taktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortam biraz dağınık Konu çok güzel olmuş elinize sağlık

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 27 Mayıs 2015; 21:31:57 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Güzel duruyor :)
  • Yurtdisindan alicaksaniz gumruk vergisi isini iyi arastirin. Ben BangGood dan RC Heli aldim. 40 dolardi. 52 TL gumruk vergisi koymuslar. Ne yasakli urun ne de 75 euro ustu urun. %50 vergi koymus. Amazon gumruk konusunda daha iyi sanirim bir sekilde kendileri hallediyorlar.

Su G29 cikmasiyla G27-DFGT fiyatlari duserse bende araniza katilacagim insaallah :)

(Telden yazdigim icin imla hatalari olabilir.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazonda o konuda sıkıntı yok.
  • Tabi kablounun ucuna çevirici takıp kullanmakta da hiç bir problem yok. Burada önemli olan desteklenen voltaj aralığı. Mesela Xbox One ların amerikan versiyonlarının adaptör kablosunu veya ucunu değiştirerek kullanmak riskli oluyor. Regülatör kullanmak gerekiyor. T500RS için böyle bir sıkıntı yok.
  • g27 nin H shifter ve debriyajı nasıldır? citiy car drivingte fark yaratır mı gerçekçilik olarak?
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Debriyaj ve vites olmayan bir sisteme göre mutlaka fark yaratır. Debriyaj problemsiz.
    H shifter olarak tabiki daha iyileri var, ancak City Driving için gayet yeterlidir.
    Sorduğunuz fark, başka bir debriyajlı - vitesli sisteme göre fark ise, çok fark yaratmaz.
  • Beyler bende sim yarış oyunlarına başlamak istiyorum.

Bunların asıl yeri PC'de mi? Yoksa konsollarda mı? PC'm yeter mi acaba?

AMD FX4100
    MSI GTX 660 TI PE
    8 GB ram

Yarış oyunları yavaştan ilgimi çekmeye başladı. Hatta direksiyon almayı da düşünüyorum seneye. Önce bir başlayabilirsem tabi.
  • Merhaba,

Sim oyunları için PC birinci tercihiniz olabilir. PC bunun için yeterli ve detaylı bir yelpazeye sahiptir.

Konsollarda Gran Tursimo veya FORZA serisi gibi otomobil tutkusunu pekiştirici, girizgah mahiyetinde yapımlarda mevcuttur ancak konsola oyun geliştirirken, controller ile oynamak her zaman birinci derecede önemlidir. Çoğu konsol sahibi salonunda televizyonun altında bulundurduğu cihazı için evinin göbeğine direksiyon vs. ekipman koyamıyor. Bu sebepten çok derin yapımlar bulmak pek mümkün olmuyor. Yinede bu konsolda keyifle yarışılamayacağı anlamına asla gelmez. Üstelik konfigürasyon yeterli olurmu gibi bir sıkıntınızda olmaz. Hali hazırda bir konsolunuz yoksa bence almayın, simülasyon da PC zaten eninde sonunda geleceğiniz yer olacaktır.

Sisteminizin neye yetip neye yetmeyeceği konusu ise her sim için ayrı ayrı netice verir. Naçizane tavsiyem gerektiğinde ilk olarak işlemcinizi, sonrada ekran kartınızı bir miktar yükseltmenizdir. Ram miktarınız gayet yeterli. Öncelikle oynamak istediğiniz oyunların forumlarında gezinerek, insanların deneyimlerinden faydalanarak sisteminizden nasıl bir performans alabileceğiniz hakkında fikir sahibi olun. Birde FPS yada RPG oynamıyoruz. Bu yüzden grafiklerden bir şeyleri kısmak, etmek o kadar problem olmuyor. Önemli olan sürüş keyfi. Örneğin Bu konuda en ciddi yapım diyebileceğimiz I-Racing, son derece mütevazi bir sistemle oynanabiliyor. Bunun yerine daha iyi bir direksiyon seti alabilirsiniz.

Tabi bir şeye heves etmek sizin bundan uzun süre keyif alacağınızı garanti etmez. Öncelikle ikinci el bir driving force GT (DFGT) gibi bir direksiyon seti alıp, gerçekten simülasyon tutkunuz varmı bir görün. Emin olduktan sonra daha üst setlere geçer, sisteminizi yükseltirsiniz.

Ben GT7'yi yakından araştırıyordum epeydir. GT6'nın youtube videolarına baktım bayıldım oyuna. Çok ilgimi çekti oyun fakat bilemiyorum. Eksikliğini hissedecek miyim diye bir endişe başladı içimde.

PC'ye devam etmek bana da mantıklı geliyor fakat dert edindiğim,1100-1300 arası bütçe ayırmam gerektiği ve PS4'ün halihazırda o fiyatta olması çok ilgimi çekti.

Ben ondan dolayı E3 2015 fuarını bekliyorum. Size de sorayım dedim.
  • Merhabalar herkese
    İos veya android de kullandığınız herhangi bir dashboard programı varmıdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Granturismo ilginizi çekiyorsa pek tabi konsol da edinebilirsiniz. Oyunda aklınızın kalıp kalmayacağını en iyi siz bilirsiniz.

Sizin sorunuz sim oynamak için konsol almalımıyım gibi bir soru idi. Bunun cevabı hayır.
    Konsolda sim oynanırmı? Evet, özellikle başlangıç seviyesinde pek tabi.
    Ne artısı eksisi var? Konsolu alırsınız, o konsola çıkan herşeyi çalıştırır. Online oyun oynama prosesi daha basit ve problemsizdir (genellikle).
    Ne eksisi var? Konsola uyumlu direksiyon seçmek için, ideal ekipmandan feragat etmek gerekebilir. Bir sonraki konsol jenerasyonuna uyum garantisi de yok.
    Modlama konusunda PC nin esnekliğini sunmaz. (Burada oyunlar için yayınlanan 3. parti pistler, araçlar vs. den bahsediyorum.) İleriki seviyelerde, PC nin simülasyonları ve ekipmanları daha ciddi ve geniş bir yelpaze sunar.

Yani tamamen sizin tercihinize bağlı.
  • bu g27 yi en ucuz nerede bulurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assasin_2015

Granturismo ilginizi çekiyorsa pek tabi konsol da edinebilirsiniz. Oyunda aklınızın kalıp kalmayacağını en iyi siz bilirsiniz.

Sizin sorunuz sim oynamak için konsol almalımıyım gibi bir soru idi. Bunun cevabı hayır.
    Konsolda sim oynanırmı? Evet, özellikle başlangıç seviyesinde pek tabi.
    Ne artısı eksisi var? Konsolu alırsınız, o konsola çıkan herşeyi çalıştırır. Online oyun oynama prosesi daha basit ve problemsizdir (genellikle).
    Ne eksisi var? Konsola uyumlu direksiyon seçmek için, ideal ekipmandan feragat etmek gerekebilir. Bir sonraki konsol jenerasyonuna uyum garantisi de yok.
    Modlama konusunda PC nin esnekliğini sunmaz. (Burada oyunlar için yayınlanan 3. parti pistler, araçlar vs. den bahsediyorum.) İleriki seviyelerde, PC nin simülasyonları ve ekipmanları daha ciddi ve geniş bir yelpaze sunar.

Yani tamamen sizin tercihinize bağlı.

PC'ye GT tarzı oyun duyurulursa. Kesin olarak işlemci alacağım.

Zaten vardır diye düşünüyorum şuan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Project Cars'ı deneyebilirsiniz. Biraz sistem canavarı ama ekran kartınız Nvidia olduğu için idare eder diye düşünüyorum. GT deki kadar araç bulamazsınız ama keyif alırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.