Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.878
Cevap
258
Favori
529.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani elinde G27 olan birinin hakikaten G29'a geçmesi için çok iyi bir neden görünmüyor. Konsol desteği de çok iyi bir neden gibi değil. Logitech Sony ile özel bir anlaşma yapmışsa ve bundan sonraki oyunlara G27 desteğini keserse belki. Ki o durumda da inat olsun diye almamak lazım.

Xbox One sahipleri için bişi diyemiyorum. Thrustmaster TX ile G290 arasında seçim yapmak durumunda kalıyorlar ister istemez. Eski direksiyonlardan hayır yok.
  • UyGaR___ kullanıcısına yanıt
    Bencede çok komik olmuş.

Gerçi hem komik, hemde dalga geçilen herşeyin doğru olması gibi acı bir gerçek var maalesef :(
  • Arkadaşlar an itibarı ile Steam de:

ASSETTO CORSA: 37,50 TL
    PROJECT CARS: 45 TL

İlgilenenlere duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreDFace

Video iyimiş hakikaten :)

g27 ye sahip olupta G29 alan insan olurmu acaba ?

bozulmadığı sürece olmaz sanırım
  • ozan_26 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle , ben bir artısınıda göremedim açıkcası.Varsa bilen anlatsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreDFace

Aynen öyle , ben bir artısınıda göremedim açıkcası.Varsa bilen anlatsın.

tuş kalabalığı dışında farklılık yok, görünüş olarak da teknik olarak da...

hiç değilse 10 senelik pedalları biraz iyileştirselermiş
  • Sırf güzel bir simulatör e sahip olmak için sıkı bir diyete
    Başladım yok ya bu göbekle olmuyor
    Ne güzel simülatörler var kilo yüzünden alıpda kullanamıyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende biraz kilo versem iyi olacak. Ne kadar olsa kısıtlıyor
  • ozan_26 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. Ama işte maalesef neredeyse kırtasiyede bile satılacak kadar yaygın dağıtım ağı var.
    Logitech dışında direksiyon seti bilmeyen çok fazla insan var. Maalesef yine bol miktarda satacaktır.
    Aslında satış rakamları beklenenin altında kalsa, en azından shifter ları tekrar kutuya dahil etmek durumunda kalsalar, en azından G27'nin altında kalmamış olur.
    Şu hali ile gerçekten yeni ve innovatif bir ürün olmaktan ziyade, simcilerin cebine göz dikmiş bir sağma operasyonu gibi görünüyor. Saygınlıkları açısından büyük eksi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 22 Haziran 2015; 17:13:50 >
  • Arkadaşlar yabancı sitelerde son zamanlarda T300RS lerin T500RS lere göre popülaritesinin artmaya başladığını görüyorum. Özellikle kutudan çıkan pedal setini kullanmayıp sadece direksiyona odaklanan kişiler T300 ile T500 kıyaslarken, satır aralarında T300'ün daha iyi bir seçim olabileceği izlenimini bırakıyorlar. Bir kaç sitede her ikisinede sahip olan kişilerin yorumlarını okudum. Hani T500'ünüz varsa satın T300 alın demiyor kimse ama halihazırda Clubsport vs. gibi bir pedalınız varsa ve yeni bir direksiyon alacaksanız T300 ün yeterince güçlü force feedback leri ve modern iç tasarımı ile çok daha uzun süre kullanılabilecek ve daha az "clipping" yapan bir cihaz olduğu söyleniyor.
    Ayrıca contra yapmak gibi ani müdahalelerde T300'ün daha iyi iş çıkardığından bahsediliyor. Elinde T500'ü olupta eşinden dostundan temin edip bir kaç gün T300 deneme şansı olan varsa şöyle birinin yada diğerinin fanatkliğini yapmadan bir inceleme yapsa çok makbule geçecek.

Yani daha açık ifade etmek gerekirse birileri T300 daha iyi onu alın demek istiyormuşta, T500 sahibi binlerce harcore Sim cinin tepkisini çekmek istemiyor gibi, "ya geç allah aşkına bizde seni delikanlı simci sanıyorduk" denmesinden korkuyormuş gibi bir halleri var

Yada gerçekten aradaki fark kıyaslamaya zorlaştıracak kadar az, veya son ihtimal bu işin tam bir doğrusu yok T300 veya T500 den birini daha çok sevme ihtimali kişiden kişiye değişiyor.

Yorum yapmak isteyen?

• Assasin_2015 kullanıcısına yanıt
    T500RS e sahip olan bir adam geriye bakıpta " tüh t300 ün direksiyonu daha iyimiş" demez zaten bu saatten sonrada t300 e sahip olan biri kendini "ben direksiyonum daha iyimiş" diye kendini avuturmu bilemiyorum.
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Kullanma imkanınız oldumu ikisinide?
    Sadece T500 ü deneme imkanım oldu.Ben g27 kullanıyorum.

Tabi malzeme kalitesi ve direksiyonun biraz daha büyük olması gerçekçilik olarak daha iyi bir hissiyat veriyor T500 de .

şahsi fikrim videolarda izlediğim kadarıyla T300 ün de tabi çok öyle aşağı kalır yanı yok."direksiyon konusunda"
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Eh pedal olarak da zaten hiç bir hazır setin standard pedalı pro sim pedalı değil ama T500RS'in pedalları standard pedallar içinde iyi bir set.
    Zaten Thrustmaster'ın da giderek Fanatec gibi Wheelbase + direksiyon + pedal seti + vites seti sistemine doğru gitmesi bekleniyor.

Diğer taraftan T500'ün iç yapısı güçlü olduğu kadar yapı itibarı ile uzun vadede sıkıntı çıkarmaya, bakım istemeye daha müsait bir yapı.
    Guillemot T300'ü tasarlarken daha az arıza geri dönüşünü hedeflemiş olabilir. Keza brushless olması kemikli bir sürüş sunmuyorsa da daha az riskli bir mekanizma olduğu bir gerçek.
    Force feedback konusunda da en güçlü forcefeedback en doğru forcefeedback tir demek çok doğru değil. Ben T300'ünde gayet iyi geri bildirim yaptığına eminim. Benim merak ettiğim araç kontrolü ve stabil turlar atmak konusunda ikisi arasında bir fark olup olmadığı.

T500'ün pedalı ile yetinmeyip zaten daha üst bir pedal seti alacak birisinin daha ucuza satılan T300'e yönelmesi mi gerekir, bunu çok merak ediyorum.

Tolga ben daha önce t300 ü kullanmış biri olarak söylüyüm
    Vede geçen gün akşam yeğenlere gittim giderken
    Benim t500 ün pedallarınıda arabaya attım ona ortombodan
    T300 almıştık benim t 500 pedallarıyla t300 ü kullandık
    ÇoK süper harika oldu diyebilirim o kadar keyif aldıkki sabahın 5 ine
    Kadar takılmışız farkında olmadan vakit nasıl geçmiş
    Anlamadık prj. Carda
    Şimdi şöyle diyim gerçekten t300 çok kullanışlı çok iyi ergonomik
    Bir direksiyon bir kere ps4 menüsündede çalışıyor
    Adaptörü içinde harici değil arkadaki vites kulakçıkları direksiyonla beraber
    Dönüyor direksiyonu biraz da küçük fan olayı çok gürültülü değil ara ara çalışıp kesiyor
    T500 e göre artıkarı çok var bana göre yalnız güç olarak t500 daha güçlüdür

Bence sürüş olarak t300 direksiyon küçük olduğundan kavrama çok çok daha iyi
    Vede vites kulakçıklarının direksiyonla birlikte dönmesi çok büyük avantaj
    Bence sürüş olarak t300 gerçekten daha keyifli gibi geldi bana hemde daha rahat

T500 ün pedallarıyla T300 ün direksiyonu çok süper bir ikili oldular birlikte kullanınca

Bide yeğen benim pedallara taktı şimdilik el koydu benim t500 ün pedallara
    Şimdi fanatecin pedalları bu t300 le çalışırmı acaba ps4 de ona alsakda benim
    Pedalları kurtarsam

Eğer G29 beklediğim gibi çıkarsa G29 alıp T 500 ü satabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 24 Haziran 2015; 14:32:51 >

• Ali abi Fanatec Clubsport pedalları T300, T500 , TX gibi sistemlere bağlamak için bir cihaz var.
    Basher boards isminde bir firma (firma demek de doğru değilde bir eleman kendisi yapıyor.)

http://www.basherboards.com/CPX

Forumu ilk başlattığım sayfalarda küçük bir tanıtımını yapmıştım.
    Yanlız eline geçmesi için epey beklemen gerekiyor. Hem adam tek başına yapıyor hemde normal posta ile gönderiyor.
    Fiyatı 48$.

Bir incele istersen.
    Tolga güzelmişte bu hangi ülkede yalnız ben dışardan pek bir şey almasını bilmiyorum
    Birde abd den bir adaptör vardo onlada g27 nin pedalları kullanılıyordu

Bu trustmaster direksiyonların tek kötü yanı çıplak kauçuk olmaları eller terleyince
    Direksiyonda sanki yapış yapış oluyor gibiler çok uyuz bi durum

Valla G29 bana göz kırpmaya başladı

• Amerikadan geliyor. Paypal hesabın varsa onunla spariş verip ödeme yapıyorsun ama dediğim gibi epey beklemek gerekiyor.

Thrustmaster direksiyon alınca zaten bi modlama istiyor gibi. Hüsnü bey'in modladığı direksiyonu çok güzel olmuş bence.
    Tabi eldiven kullanmakta bir çözüm.

JSV Racing eldiveni var. Çok basit bir eldiven. Bayağı da ucuz. Ona bir bak istersen.

Tabi karar senin Ali abi memnun değilsen değiştir ama sonra özlemeyesin T500'ünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 24 Haziran 2015; 15:08:50 >
    Özlemem ya ben G27 ile başladım ilk direksiyonla yarış yapmaya alıştım
    G27 lerin tiplerini çok seviyorum deri direksiyon fan sesi gürültüsü yok hiç ısınmıyor
    Hem gövdesi küçük sevimli araba önü gibi çok güzel
    Bakalım hele bir t500 ünde pedalları bir harika

İyi akıl ettin şu eldiven işin bakıyım teşekkürler tolga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 24 Haziran 2015; 15:48:58 >
  • Benim ilk direksiyonum Genius Speed Formula.

Sene 1998

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]

Direksiyonla ilk oynadığım oyunda Rally Championship idi yanlış hatırlamıyorsam. Hey gidi günler hey 17 sene geçmiş üstünden yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 24 Haziran 2015; 16:03:04 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.