Şimdi Ara

SimCity (2013) (ÇIKTI) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.830
Cevap
30
Favori
234.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  SimCity (2013) (ÇIKTI)  SimCity (2013) (ÇIKTI)
    Hiç fena değil dokular grafikler

SimCity (2013) (ÇIKTI)  SimCity (2013) (ÇIKTI)
  • Nuclear arkadaşımızdan Limited Edition satın aldım hadi bakalım inş. kötü çıkmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

Nuclear arkadaşımızdan Limited Edition satın aldım hadi bakalım inş. kötü çıkmaz .

incelemelerinizi bekliyorum
  • Bu arada 2. betada da şansımızı deneyeceğiz bakalım. Bu sefer yollarlar herhalde key, eşek değillerdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

[DHTUBE =http://www.youtube.com/watch?v=fEL1YyyGGhM]

Oyun çıkınca ilk şehirim petrol temalı olacak. Oil HQ binası çok hoş.
  • 2. beta keyleri ne zaman gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERSAN

2. beta keyleri ne zaman gelir

Bu gün ya da yarın gelmesi gerekir.2. Beta yarın başlıyor.
  • 2. betanın bilgilendirme e-postaları yarın gelecek bildiğim kadarıyla, seçiliriz inşallah.
  • quote:

Q: I registered for the beta, when will I receive my code?

A: If you have been selected, you will receive an email during Saturday February 16 with your unique redemption code and instructions how to join the beta. We want to get as many fans into the beta as possible, but we can only invite a small group of fans to participate.

Yarın geliyormuş.

Edit: Ocean'dan bir tane key kaptım sonunda...

SimCity (2013) (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 16 Şubat 2013; 2:14:02 >
  • Yolladılar mı beta key size ?
  • Bana gelen giden yok. EA'ya kalsa yine yollamayacaklardı bana herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Bana gelen giden yok. EA'ya kalsa yine yollamayacaklardı bana herhalde...

Dün Ocean'dan kapamadım gitti
  • Dün çok kastı sorularda... Ters yazdığı keylerden birini kaptım ama

Edit:

Bu arada beta da, "c" tuşu ile screenshot, "v" tuşu ile de video kaydedebiliyormuşsunuz. Detay için:http://www.simcity.com/en_US/blog/article/share-your-cities

Beta da denedim. Video çekmeye başladığınızda, doğal olarak fps yarı yarıya düşüyor.

Beta'ya başladım. 25-30 fps alıyorum. Sistemim:

AMD Phenom II x6 1055t 2.8 Ghz İşlemci
    8 GB DDR3 1333 Mhz Ram
    AMD HD5770 ekran kartı

Bu da kullandığım ayarlar... Buradan kendi sisteminize göre bir hesaplama yapabilirsiniz belki.

SimCity (2013) (ÇIKTI)

Bu arada filtreler oldukça güzel, kullanmanızı tavsiye ederim... Tek tek çektim hepsini

SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)
     SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 16 Şubat 2013; 17:28:18 >
  • Arkadaşlar bu arada keyleri yeni yollamaya başlamışlar haberiniz olsun. E-mail'lerinizi kontrol edin.

1 saatlik şehirden görüntüler. Hiç para sıkıntım olmadı 910.000 simoloansa kadar çıktım

Bu da sürenin bittiğine dair mesaj.

SimCity (2013) (ÇIKTI)
  • Key mey gelmedı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar bu arada keyleri yeni yollamaya başlamışlar haberiniz olsun. E-mail'lerinizi kontrol edin.

1 saatlik şehirden görüntüler. Hiç para sıkıntım olmadı 910.000 simoloansa kadar çıktım

Bu da sürenin bittiğine dair mesaj.

SimCity (2013) (ÇIKTI)

Nasıl hocam beta?
  • Bugün 3-4 saat oynadım betayı. Kısaca gözlemlerimi yazayım. Öncelikle oyunun grafikleri tam simcity tadında olmuş. Ne cities xlda ki gibi yüksek grafikler yüzünden fpsleriniz düşüyor, ne de yeni motor grafiği ile yüksek fps alıyorsunuz. Bunun tam ortası olmuş. Oyunda ki filtrelerle, dilediğiniz renk paletini seçebiliyor ve oyuna onunla devam edebiliyorsunuz. Bina kurulumu, yıkımı, yangın, hortum gibi animasyonlar orta düzeyde ama simcity'e yakışacak seviyede tutulmuş. Ancak oyunda ki istatistik grafikleri ve şehirde ki elektrik, su ve kanalizasyon gibi animasyonlar ise çok kaliteli ve güzel hazırlanmış. İlk elektrik santralini kurduğumda, elektriğin evlere dağılmasını izlemek bile çok eğlenceli. Bunun en güzel sebeplerinden biri de tabi ki ses efektleri olmuş. Elektrik santralinden çıkan şalter sesi, su pompasından gelen baloncuk sesleri vs. çok güzel yedirilmiş oyuna. SC4'e nazaran yolların oluşmasını beklemiyorsunuz, direk yol hazır bir şekilde araziye konuyor. Kaldırırken ufak bir süreç oluyor, o da taş çatlasın 1 saniye ancak sürüyordur. Oyunda grafik teriminin en başarılı etkeni ışıklandırmalar olmuş. Güneşin doğuşu ve batışı oldukça hoş. Güneş ve Ay'ın ışıkları da su da yansıma yapabiliyor. Hava durumu olarak, güneşli, sisli ve yağmurlu gördüm. Yağmur yağmaya başladığında 3-5 fps düşüyor yalnız. Beta da şimdiye dek grafik olarak bir kere bug ile karşılaştım o da bir tabelaydı. Binanın üzerinde olması gerekirken, havada süzülüyordu. Foruma yazdım, düzeltirler herhalde.

Oynanışa gelirsek... SC4 oynamış arkadaşlar varsa, oyuna çok çabuk alışacaktır. Çok radikal değişikler, ben açıkçası görmedim. Zone'lar, yani bölgeler, artık ücretsiz. Bu bölgeleri belirlerken herhangi bir ücret istemiyor oyun sizden. Yalnız eskisi gibi, alan seçmiyorsunuz, yalnızca yol kenarlarına zone ekleyebiliyorsunuz. İki yol arasını çok dar bırakırsanız binalarınız gelişemiyor. Bu yüzden zoneları eklerken, arada bıraktığınız aralıklara dikkat edin. Apartmanlar oldukça geniş bir arazi istiyor. Kaldı ki gökdelenler için nasıl bir aralık bırakacağız merak ediyorum. Ayrıca zonelarda yine bir değişikliğe gidilerek, seviye (low-medium-high) olayı kaldırılmış. Yani siz bölgeyi ayarladığınızda, gelişmesi için binaların isteklerini yerine getirmeniz gerekiyor. Örneğin yakınlarına itfaiye veya park alanlarının konulması gibi. Belediye binası gelmiş. Örneğin vergileri detaylı bir şekilde ayarlamak isterseniz, belediye binasını yükseltip, finans departmanı eklemek zorundasınız. Belli başlı dönüm noktalarında, belediye binası yükseltme kazanıyor.

SC4 de kullandığımız, borular ve elektrik direkleri tarih olmuş. Beta'da gördüğüm kadarı ile. Belediyede çalışan kadının dediğine göre artık bu tarz ihtiyaçları yolların altında ki "gizli" borular ve kablolar iletecekmiş. Yani bir su pompası, bir elektrik santralinin işlevini yapmasını istiyorsanız, A ve B noktalarının birbirlerine yol ile bağlı olması gerekiyor. Bu sadece elektrik ve su için değil, kanalizasyon ve çöp gibi etkenler için de geçerli. Tabi ki kanalizasyon sisteminin oyuna yeni gelmiş olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Kendisi oldukça pis bir şekilde kirlilik yaratıyor ve siz siz olun, onu sanayi bölgesinden çıkarmayın ve yanına su pompası koymasın.

Beta'da gördüğüm kadarı ile multiplayer kısmı oldukça birbiri ile ilişkili tutulmaya çalışılmış. Örneğin elektrik santrali için gerekli olan kömürünüzü, yan şehirlerden anlaşma aracılığı ile alabiliyorsunuz. Bu SC4'de de vardı ancak mp şeklinde değil tabi ki. Sadece kömür değil su, hatta ve hatta çöp kamyonu, itfaiye aracı ve ambulans dahi isteyebiliyorsunuz komşu şehirden. Betanın tanıtımında, eğer ki gerekli iş istihdamını sağlayamazsanız komşu şehirlerinizin işçilerinizi kendine çekebileceğini gösteriyor. Bu oldukça güzel bir ayrıntı olmuş. Kısacası eğer simlerinize gerekli işi sağlayamazsanız, başka şehirlerden iş bulup, taşınabiliyorlar. Multiplayer için de geçerli tabi ki bu durum. Komşularınıza işçilerinizi kaptırmayın derim.

Bunlardan öte, yine belli başlı görevler çıkabiliyor oyun esnasında ve oldukça güzel de para veriyorlar eğer tamamlayabilirseniz. Achievement sistemi gelmiş. Günlük görevlerin olduğunu gördüm. Beta sürecinde kapalı ama sanırım Fifa'da ki gibi, eğer günlük görevleri tamamlarsanız belli bir xp veya simoleon kazanacaksınız gibi duruyor. Aklıma gelenler bunlar. Varsa sormak istedikleriniz, oyun çıkmadan yanıtlamaya çalışırım.

Bir kaç yeni Screenshot:

SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)
     SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)

Bu da yeni keşfettiğim ikinci bölge... Süre kalmadığından aceleye geldi ve şehre tam bir kaos hakim.

SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)
     SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI) SimCity (2013) (ÇIKTI)
  • quote:

cities xl'ı mezara gömebiliriz
  • Ben de satın alacağım oyunu, videoları çok çekti beni. Yalnız tek endişem oyun çabuk sıkar mı bizi. Genelde bi noktada oyun artık sıkıyor. İnş bunu yaşamayız. Verdiğimiz paraya değer...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.