Şimdi Ara

SimCity (2013) (ÇIKTI) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.830
Cevap
30
Favori
234.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimden de anlaşılacağı ve bildiğiniz üzere oyun multiplayer oynamak için yapılmış adeta. İnternette de kısa bir araştırma yapmama rağmen herhangi bir ortak simcity türkiye oluşumuna denk gelmedim arkadaşlar. Bu nedenle oyunu orijinal alacak arkadaşlar ve bu oyun üzerinde cidden kafa patlatacaklar burdan toplanıp oyun zamanı takılmamıza bakalım. bu düşüncenin epey faydalı olacağı görüşündeyim siz ne dersiniz?

Resim:http://simcitizens.com/wp-content/uploads/2012/12/Simcity-Region-View-UI.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Diablo_ -- 18 Şubat 2013; 20:32:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Diablo_

Resimden de anlaşılacağı ve bildiğiniz üzere oyun multiplayer oynamak için yapılmış adeta. İnternette de kısa bir araştırma yapmama rağmen herhangi bir ortak simcity türkiye oluşumuna denk gelmedim arkadaşlar. Bu nedenle oyunu orijinal alacak arkadaşlar ve bu oyun üzerinde cidden kafa patlatacaklar burdan toplanıp oyun zamanı takılmamıza bakalım. bu düşüncenin epey faydalı olacağı görüşündeyim siz ne dersiniz?

Resim:http://simcitizens.com/wp-content/uploads/2012/12/Simcity-Region-View-UI.jpg

Ben katılırım. Ahmi524 bir resim göndermişti. Elemanlar 16 kişi toplanmış ve bir şehir planlaması hazırlamışlar. Şu anda bulamadım, ahmi koyar belki. Planlama da her oyuncuya farklı bir şehir yapılanması hazırlamışlar. Bu sayede kimse kimsenin ne turistlerini ne de işçilerini çalabiliyormuş gibi duruyordu. Biz de benzer bir şekilde bir planlama çıkartabiliriz. Tabi kaç kişiye kadar destek veriyor bunu öğrenmek lazım. Bahsettiğim tabloda çaprazlama 16 kişi vardı.
  • Oyunun grafik olarak eksikliklerini gidermek için tilt-shift'i iyi akıl etmişler. Aral hala ön sipariş açmıyor şaka gibi. Açsada artık karar versek nerden alacağımızı.
    Tilt-Shift:
     SimCity (2013) (ÇIKTI)
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

Resimden de anlaşılacağı ve bildiğiniz üzere oyun multiplayer oynamak için yapılmış adeta. İnternette de kısa bir araştırma yapmama rağmen herhangi bir ortak simcity türkiye oluşumuna denk gelmedim arkadaşlar. Bu nedenle oyunu orijinal alacak arkadaşlar ve bu oyun üzerinde cidden kafa patlatacaklar burdan toplanıp oyun zamanı takılmamıza bakalım. bu düşüncenin epey faydalı olacağı görüşündeyim siz ne dersiniz?

Ben katılırım. Ahmi524 bir resim göndermişti. Elemanlar 16 kişi toplanmış ve bir şehir planlaması hazırlamışlar. Şu anda bulamadım, ahmi koyar belki. Planlama da her oyuncuya farklı bir şehir yapılanması hazırlamışlar. Bu sayede kimse kimsenin ne turistlerini ne de işçilerini çalabiliyormuş gibi duruyordu. Biz de benzer bir şekilde bir planlama çıkartabiliriz. Tabi kaç kişiye kadar destek veriyor bunu öğrenmek lazım. Bahsettiğim tabloda çaprazlama 16 kişi vardı.

evet 16 kişiye kadar destekliyor oyun ancak oyunun maliyeti bir çok kişi açısından büyük endişe oluşturuyor bu nedenle 16 kişilik bir kadro bulmak zor olur diye tahmin ediyorum. onun yerine, olan kişilerle eşit sayıda alan paylaştırılması ve yapılanması yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

Oyunun grafik olarak eksikliklerini gidermek için tilt-shift'i iyi akıl etmişler. Aral hala ön sipariş açmıyor şaka gibi. Açsada artık karar versek nerden alacağımızı.
    Tilt-Shift:
     SimCity (2013) (ÇIKTI)

dostum aral ön sipariş alsa bile origin fiyatıyla yani 60 euro gibi satacağını tahmin ediyorum. onun yerine cdkey sitelerinden yarı fiyatına oyunu bulmak mümkün. Sahibinin türk olduğu ve müşteri hizmeti konusunda iyi olduğu referansını aldığım gamekeystoredan önsipariş verdim ben keyi. oyun çıktığı zaman mail ile iletecekler. düşünebilirsin belki
  • nuclear iyidir
    nuclear'dan alın
  • Hayatımda gördüğüm en dandik collector's edition olmuş. Sırf metal kutu için +50 TL isterler herhalde.... %99 ihtimal bende gamekeystoredan alacağım.

SimCity (2013) (ÇIKTI)
  • quote:

quote:

SimCity (2013) (ÇIKTI)

Petrol'lu bölge benim olsun ama .Ya da en azından kömürlü bölge olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

Konuyu geç gördüm,

Bildiğim kadarıyla değişmediyse oyunu çalıştırmak için Internet bağlantısı gerekiyor singleplayer oynasanız bile.

Onun dışında, Glass Box çok güzel şeyler sunuyor, aradan 10 yıl geçti artık bir zahmet sunsun ama bence bu oyun EA'in multiplayer ve DLC hevesine kurban gidecek.

Bence kötü bir oyun olmayacak ama SC4 ü aşacağına inanmıyorum.

Dostum dediğine az çok katılıyorum. EA'in mantığı belli bundan dolayı oyunu hem kendisinin para kazanabileceği hem de insanları topluca eğlendirecek bir yapıya çevirdi. oyunun yapısı artık singleplayer şekilde devasa şehirler yapmak yerine(sc4te olduğu gibi) daha sofistike ufak ve multiplay şekilde büyük regionlar haline çevirildi. bu nedenle oyunun fiyasko olmayacağı düşüncesindeyim. Üstelik EA'in iyi bir satış yapması sonucunda ileride simcitystore aracılığıyla da oyunu destekleyeceği aşikar. Evet bir singleplayer SC4 efsanesi olmayacak ama Multiplayer bir simcity harikası gelecek gibi görünüyor.
  • Ya resmen delı oldum arkadas O kadar beta ıcın kayıt olduk gondermedı serefsızlerHalbukı delı gıbı beklıyorum bu oyunu offf ya bana yapılır mı bu delırıcem resmen

Yok mu arkadaslar elınde beta key falan olan versın bana
  • quote:

quote:

quote:

Konuyu geç gördüm,

Bildiğim kadarıyla değişmediyse oyunu çalıştırmak için Internet bağlantısı gerekiyor singleplayer oynasanız bile.

Onun dışında, Glass Box çok güzel şeyler sunuyor, aradan 10 yıl geçti artık bir zahmet sunsun ama bence bu oyun EA'in multiplayer ve DLC hevesine kurban gidecek.

Bence kötü bir oyun olmayacak ama SC4 ü aşacağına inanmıyorum.

Dostum dediğine az çok katılıyorum. EA'in mantığı belli bundan dolayı oyunu hem kendisinin para kazanabileceği hem de insanları topluca eğlendirecek bir yapıya çevirdi. oyunun yapısı artık singleplayer şekilde devasa şehirler yapmak yerine(sc4te olduğu gibi) daha sofistike ufak ve multiplay şekilde büyük regionlar haline çevirildi. bu nedenle oyunun fiyasko olmayacağı düşüncesindeyim. Üstelik EA'in iyi bir satış yapması sonucunda ileride simcitystore aracılığıyla da oyunu destekleyeceği aşikar. Evet bir singleplayer SC4 efsanesi olmayacak ama Multiplayer bir simcity harikası gelecek gibi görünüyor.

SC4 te Simtropolis gibi komüniteler yapılacak herşeyi yapmışlardı., artık EA in yapacağı/monetize edeceği birşey yoktu. İşin aslı Simcity 5. oyunun gelmesini EA'in para kazanacak bir yol bulmasına kadar 10 yıl bekledi. (Sonuçta SC4, Sims 1 gibi software renderer içeren çok eski bir oyun)

Oyun artık sürekli DLC ler ile para koparmaya yönelik olacak. Ayrıca sunduğu oynama tarzının bana ve çoğu eski oyuncuya hitap edeceğini sanmıyorum, yine de kendi kitlesini oluşturacaktır.

Sürekli dlc olacağını sanmıyorum hocam bence abartmışsınız.Sonuçta EA'de biliyor o kadar dlc almayacağımızı.

EDİT:Bu arada beyler sanırım online sistem Anno 2070'deki gibi olacak.Çünkü oynarken internet gitmişti.Sadece kenarda offline yazısı vardı.Oyundan atma falan olmadı.

City Size büyük ihtimal büyütülecektir.Haritalar ile tabi.EA'nin parayla satacağını sanıyorum ki büyük ihtimal öyle yapacaktır.Ya da bedava dağıtır(İmkansız) .

________________________________________________________________________________________________________________________________________

SimCity (2013) (ÇIKTI)

İnş. Subwayler eklenir fiyatı ne kadar olursa olsun almayı düşünüyorum.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Şehrimizi sadece Endüstri alanında geliştirmek zorunda değiliz.İstersek Commercial alanda da geliştirebiliyor muşuz.
     SimCity (2013) (ÇIKTI)

Ve sanırım ulaşım aracı olarak otobüs de var yani şehirler arası için
     SimCity (2013) (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 19 Şubat 2013; 23:08:30 >
  • Haftaya ön sipariş yapmaya karar verdim biliyorum dlcler beni sömürecektir bu oyunda ama "multi şehir kurma" o kadar çekiciki

size sormak istediğim ön siparişte 106 TL vermektense daha ucuza güvenilir bir yerden cd key yada cd yi bulmak mümkünmüdür.

multiplayer sadece origin arkadaşları içindemi yoksa origin içinden insanları bulabilirmiyiz regionlara gelmeleri için

DLC ler nekadar olur sizce birde DRM tam olarak nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyph

Haftaya ön sipariş yapmaya karar verdim biliyorum dlcler beni sömürecektir bu oyunda ama "multi şehir kurma" o kadar çekiciki

size sormak istediğim ön siparişte 106 TL vermektense daha ucuza güvenilir bir yerden cd key yada cd yi bulmak mümkünmüdür.

multiplayer sadece origin arkadaşları içindemi yoksa origin içinden insanları bulabilirmiyiz regionlara gelmeleri için

DLC'ler 1-10 dolar arasında olur bence.Daha yüksek olmaz.Ücretli ve ücretsiz dlcler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyph

Haftaya ön sipariş yapmaya karar verdim biliyorum dlcler beni sömürecektir bu oyunda ama "multi şehir kurma" o kadar çekiciki

Ahmi'ye ek olarak 77 TL'ye limited alabilirsiniz. Satıcı çok güvenilir birisidir. Tonlarca oyun almışlığım var kendisinden, o konuda kuşkunuz olmasın. DRM tabi ki Origin ve başka hiçbir DRM kabul etmiyor oyun. DLC'ler için konuşmak şu an çok erken. Region'a çekme olayı kesinlikle tüm origin kullanıcılarını kapsıyordur. Yani sadece arkadaşlar gibi bir seçenek koyacaklarına %1 bile ihtimal vermiyorum.

Edit: Linki koymayı unutmuşum.

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/simcity-limited-edition-cd-key-77725915

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 20 Şubat 2013; 12:43:58 >

• Selam millet! Ben Greg Underwood ve Yeni Simcity'nin "Yerleşim Sistemi" 'nden sorumlu mühendisim. Yerleşim sistemi, oyunun eski versiyonlarında kullanılan ızgara sistemi yerine fiziksel yerleştirmeyi sağlayabildiğimiz bir sistem.

Sayfa kastığı için, makaleyi spoiler içerisine aldım!

Bir şehri inşaa etmek bir çok geometrik sorunu getirir (Binalar ve yollar mevcut dünya üzerinde bir şekilde konumlandırılır ve şehrin doğal, uyumlu ve gerçeğe yakın bir şekilde oluşması beklenir.)

Izgara sistemi, daha önceki oyunlarda kullanışlı bir araçtı (Boşlukları belli bir düzende seriler halinde eş şekilde bölerdi. Yollar ve binaların her biri belli bir bölme sayısında ayarlanırdı.) Bu, şehrin büyümesine ve yerleşimine büyük kolaylık sağlarken, oyunu bir tür Tetris olayına çeviriyordu.

SimCity'nin yeni kıvrılan yolları ve tamamıyla üç boyutlu çevresi bazı şeyleri değiştirdi ve bina yerleşimi ile şehrin büyümesi, yepyeni bir yola sapmamızı gerektirdi. Yerleşim Sistemine giriş! Bu oyun için önceliğimizi yollara vermeye karar verdik. (Bir yol çizin ve sonrasında binaları veya boyalı bölgeleri yerleştirerek RCI'nın (Konut, ticari ve sanayi) büyümesini izleyin.) Sahne arkasında, siz bir yol çizdiğinizde bir takım yerleşim bölümleri yaratıyoruz:

Bu bölmeler bize, oyunda ki dünyada amaca özel aralıklar yaratarak, nasıl bükerseniz o şekilde uyum sağlayan organik bir ızgara sistemi sağlıyor. Yerleşim Aracı'nı kullanarak, R(Konut), C(Ticari) ya da I(Sanayi) bölgelerinden herhangi birini yerleştirdiğinizde, size onun yapısında bir şekil sunar.

Yerleşim Kuralları, R, C veya I binaları için yerleştirilecek boş alan arayarak çalıştığından; Yerleşim Sistemi, binaların sığacağı bir grup bina için yerleşim bölmeleri arar. Eğer ızgara, kare veya düz değilse, bu oldukça sorunludur. Çünkü yerleşim bölmeleri, yolun kıvrımlarına göre uyum sağladığından, bazen bir ucundan diğerine genişleyip daralabilir ve bunun sonucunda beklenmedik bir şekilde birbirlerinin üzerlerine binebilirler. Bu demek oluyor ki, toplanmış her yerleşim bölmesi grubu diktörgen olmak zorunda değil. Bir sonraki resimleri, hangi bölmelerin ne tip bir yerleşimle oluştuğunu gösteren, hata ayıklayıcı çizim modumuzdan seçtim. Bu resimler sizlere, bir kaç çeşit yol özelleştirmesi ile bölme topluluğunun nasıl şekillendiğini göstermenin güzel bir yolu.

Bu durum, ilginç bir hesap hatasının çözülmesi gerektiğini gösteririr. (Bina bölmelerine dış çizgiler vererek, muhtemel garip-şekilli poligonlonları, yerleşim bölme topluluğuna sığdırabilir mi?) Bunun, Poligon Muhafaza Sorunu adında bir matematiksel tanımı bulunmakta. Çok uzun gelebileceğinden kısa versiyonu: "Herhangi bir şeklin, diğer bir şeklin içine sığabilmesi için kaç farklı yol ile denemem lazım?" Sonsuz sayıda şekil olduğundan, çözümün detayları epeyce karışık ve tam uygulaması ise bir çok hesaplamaların bulunduğu uzunca bir süre zarfına denk gelmektedir ve neyse ki Simcity'nin doğası, uygulamamız gereken çözümünün miktarını değiştirecek iki ana etkenin olduğunu anlatır.

Biliyoruz ki, binanın uyumunu belli bir bölme topluluğuna sığdırmaya çalışacağız. (Yüzü yola dönük olmalı.) Ve ikinci olarak binanın şeklini biliyoruz. (Her zaman diktörtgen olacaktır.)

Bu iki ana etken bize Poligon Muhafaza Sorunu'nundan sıyrılarak, sadece şehir sokakları boyunca binalar yerleştirerek, bir kaç çabuk test ile çözümü getirecektir.

Gelecek daha bir çok makale var tabi ki. (bağlantıları ele alırsak, dik tepeler, köprüler, liman bölgeleri ve yamaçlar...) Binalardan -özellikle içlerinde yol olanlar- ve bina bölmelerinin en üstüne konan modüllerden bahsetmeye gerek yok. Oyunda ki tüm binaların, Yerleşim Bölmesi'nde bir kalıbı var ve tümü birbirleriyle etkileşim halinde. Hepsini takibe alarak, çeşitlilik dengesiyle birlikte şehrimin gerçeğe yakın ve uyumlu bir şekilde gelişmesini sağlamak, kariyerimde ki en ilginç ve eğlenceli zorluktu. Umarım son sonucun çözüm detaylarından en az benim kadar zevk almışsınızdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 23 Şubat 2013; 0:40:48 >
  • Oyun çok güzel gözüküyor. .Sabırsızlıktan delireceğim .Bu arada bilgileri çevirdiğin için sağ ol
  • Bu arada yeni farkettim, en karmaşık makaleyi çevirmişim. Telefon şehir diye bir makale var. O da çok güzel, mutlaka okuyun.

http://www.simcity.com/en_US/blog/article/simcity-telephone-city-part-one
  • quote:

Selam millet! Ben Greg Underwood ve Yeni Simcity'nin "Yerleşim Sistemi" 'nden sorumlu mühendisim. Yerleşim sistemi, oyunun eski versiyonlarında kullanılan ızgara sistemi yerine fiziksel yerleştirmeyi sağlayabildiğimiz bir sistem.

süpersin
    oyun çıkana kadar iyi bir rehber hazırla da oyunu oynayrak öğrnemke zorunda kalmayalım
    yani oyuna hazırlıklı başlayalım
  •  SimCity (2013) (ÇIKTI)

Metal HQ binası da fena değil
  • Oyun Gold oldu...

http://www.simcity.com/en_US/blog/article/simcitys-gone-gold

Ayrıca bunun şerefine de SimCity'nin müziklerinden birini ücretsiz vermişler. Bu adresten indirebilirsiniz:

http://dl.simcity.com/SimCity_Theme.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 20 Şubat 2013; 19:32:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.