Şimdi Ara

simdide disk okuma hatası veriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar böyle bir olay benim ilk defa basıma geliyor.. Sorunum, bilgisayra format attım ve windows acıldı buraya kadar hersey normal işlemim bittigi için xp cd'sini cıkardım ve bazı programları yükledikten sonra yeniden baslattım ve ekrana ilk gelen bölümde harddiski tanıyor ama ikinci sayfa ya gectiginde orada kalıyor ve harddisk hatası veriyor, windows başlamıyor..Ama xp cd'sini takıyorum cd'yi okuyor ve windowsu acıyor ne gibi problemim var nasıl çözerim.. şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcay -- 21 Şubat 2007; 14:58:08 >

• HDD SATA MI BİRDE MARKASI SAMSUNG İSE SOLDAN SAĞYA ÜÇÜNCÜ YERE JUMBER TAK SAĞDANDA İKİNCİYE ANAKART SATA2 DESTEKELMİYOR OLABİLİR IDE ISE KABLOLARI YADA IDE1 ISE IDE2 YE TAK BİRDE BÖYLE DENE
  • diski master sa slave yapıp slave ise master yapıp deneyin bence..
  • harddisk ide ama markası western digital diye birşey suanda master a takılı..slave yapıp denedim sonuc aynı ne yapacagım bilmiyorumm..

yardımlarınız için tesekkürler
  • 2. sayfadan kastın nedir ? birde eğer cd yi koyduğunda windows açılıyorsa sistem dosyalarında hata oluşmuş olupta cd den okuyup açıyor olabilir
  • simdi cd'yi başka herhangi bir harddiske yükledigim zaman acılıyor hiçbir sorun olmuyor.. bilgisayarın ilk açıldıgı sayfayı geçiyor(bios bilgileri,işlemci özelligi vs.) ikinci sayfa yine dos ortamında büyük bir kare içine yazılmıs özelliklerde bahseden bir sayfa daha sonrada windows acılımı gerceklesiyor. Yani harddiskin enerji kablosu takılı oldugu için harddiski görüyor ama herhangi bir veri yapmıyor harddisk devam etmiyor...Eger derseniz ki data kablosunu degiştirin diye onuda degiştirdim.(3-4 kablo denedim) başka çözümler neler olabilir..??
  • bu arada verilen 2. sayfada cıkan hata söyle "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" bu hata diski görmedigi anlaına gelir diye biliyorum.. disk bios yada ilk bilgisayarın acılış ekranında tanımlıyor ama data kablosundan eylem yürütmüyor sanırım data kablolarındandır diye düşünerek data kablolarını da degiştirdim bir kac kez sonuc yine olmadı.. master ı slave yaptım yine sonuc aynı ama bilgisayarı verdigi hatada nasılsa aynı geri taktım herşeyini(data kablo vs.) xp cd'sini takıpta yine acılıyor cd'nin vasfı nedir? eger dosyalarda sorun olduysa diğer bilgisayarlarımda neden sorun cıkmıyor Harddisk in sorunu nedir?? onu anlayamadımm. aynı sisteme baska harddisk takınca sorunu yok ama bu harddiskin sorunu nedir??

ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürlerr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcay -- 21 Şubat 2007; 12:42:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HDD biLgiyi okuyamıyor veriyi aktaramıyor oLabiLir. HDD nin üzerinde ki bord u çıkar bordu çıkar. Bordu Diske bağLayan 4 bacak vardır. OnLarı KoLonya ile iice temizLe tekrar dene. HDD biLgiyi aktaramamasından yapabiLir.

Sorunu çözeceğinden eminim.
  • arkadasım bahsettigin "4 bacak" var dedigin enerji girişinden mi bahsediyorsun biraz daha ayrıntı verebilirsen sevinirim
  • tüm baglantıları tek tek kontrol et ozellikle ide kablolarını iyice yerleştir...

biostan da olabilir... first boot device menüsünü kontrol et...

bi de tavsiyem bence varsa elinde başka bir harddisk dene... eger bilgisayarında tek hdd varsa bunun master ve slave ile alakalı oldugunu sanmam cunku tek hdd master jumperinde olmak zorunda diye biliyorum...

ama sorun sanırım veri aktarımında veri yollarını kontrol et
  • Dediğim 4 bacak resimde. Devreyi diske bağLayan bacakLar oLuyor. Bu herkesin fazLa anLamadığı 1 şey ama HDD hataLarı süre aşımında verinin Diske düzgün yazıLmasını düzgün okunmasını engeLLiyor.

simdide disk okuma hatası veriyor?
  • hımm anladım simdi teşekkür ederim orayı bi temizleyim kolonyayla bakalım sonuc ne olacak ama söylede birşey var. Harddisk kablosunda sorun olsa zaten acılmaz cd ile windows acılıyo her sekilde veri aktarımı yapılabiliyor. sadece acılısta cd yi takıyorum sonra cıkarıyorum windows acılıyo normal işlemlerimi tekrar yapabiliyorum suanda oldugu gibi.. senin dedigini bi yapayım sorun çözülecek mi bakayım teşekkür ederimm herkese
  • Dediğimi yaparsan daha iyi oLacağına eminim..

YağLı eLLe top tutmaya benzer bu :) TuTarsında uğraşırsın. HDD de okur ama onunda bir çaLışma prensibi var
  • :D:D neyse bakalım sonuc ne olacak
  • baska bir hata disk okuma hatası veriyor suanda harddisk gittimi ne oldu yardımcı olursanız sevinirimm??
  • yardım edecek kimse kalmadı galiba sorun degil herşey için tesekkurler yinede
  • Verdiği disk hatalarında tam olarak ne yazdığını belirtir misiniz?
  • arkadasım önceden xp cd siyle acılıyordu sorunsuz ama cd yi cıkarıpta denedigimde DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER bu hatayı veriyordu kablolar yada baska biryerde sorun olsa zaten harddisk calısmazdı diye düşünüyordum..Bu olay ilk bastaydı artık
    söyle hata veriyor
    bilgisayarı actıgımızda önümüze dos ortamında bir sayfa geliyor daha sonra bir sayfada var dos ortamında yani 2. sayfada
    "Disk Hatası Olustu" ctrl+alt+delete ye bas diyor her defasındada aynı seyi yapıyor.
  • hardiski görmüyor hatası o
    hardiskinin boot sektörü bozulmuşta olabilir ama o zaman windows u kuramazdın enteresan olmuş yazdıkların bir görmüyor bir windows kurdum diyorsun nasıl oldu anlamadım ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.