Şimdi Ara

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
38
Favori
8.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

(En Son Oy Tarihi: 12.4.2018)
Giriş

Bugün pek fazla yazmayacağım sanırım, ama geç kalırım korkusuyla 2:20'de çıktım yurttan normalde 40 dakikada gider üzerine bekleme falan kesin geç kaldım dedim ama pazar pazar trafik olmadığından kolayca iş yerime vardım.

Giderken yolda sosyal sorumluluk projesi kapsamında dağıtılan bir gazete aldım, şüphelenmedim değil fakat en azından artık vebali onlara ait. umarım gerektiği yere gitmiştir.

Çıktım yine üst kata, başladım işe. Ama engel olan bişey vardı. Tam servantın arkasında bi masa. Tepsiyi dökücem çöpe hemen arkamda insan var bi gerildim bi daraldım yok arkadaş çalışamıyorum resmen. Kaç kere dedim kaldırayım şunları diye ama hep sabrettim şimdi kalkarlar şimdi kalkarlar diye. Bi yandan da sövüyorum kim çekti bunu buraya falan diye. Neyse sonra kalktılar allahtan, ben bir ara muhabbetim olmayan kız vardiya müdürüne demiştim ki bu masa engel oluyo diye duymuş olmalılar, kalkarken (çiftlerdi) erkek olan ya kardeş bu servantın yanındaki masaya birleşikti biz buraya çektik falan dedi, ben de rahatladım biraz ha önemli değil falan dedim, tekrar eski yerine çektim. Hıaaa tüm alan benimdi artık. :) Rahat rahat çalışmaya başladım.

Bir masa vardı, 3 gençlerdi bunlar adamlardan 4 TL bahşiş aldım toplamda. Bazı günlerimi bile bir kerede geçtiler adamlar. Teşekkür ediyorum. Komiklerdi zaten, doğulu ağızla küfür ediyorlardı. Yanlış anlaşılmasın, şiveleri bana komik gelir hep gülümserim. Hele bir de küfür olunca... :D Güldüm istemsiz.

Çöp dolmuş. Akşamları hep kapı önüne atarız fakat 10'dan sonraymış o. Ben gittim gündüz gündüz oraya attım. Biri geldi garsonlardan uyardı al ordan ceza yazdıracaksın dedi 10dan önce depoya atılıyor çöpler diye. Gittim aldım :D Kimse dememişti oysaki... Öğrenmiş oldum.

Molada toplam 5 TL bahşişim vardı. 17.09'da moladaydım. Dinlendim biraz, müzik dinledim.

Bir masa vardı, bunlar aileydi sanırım kızkardeş ve anneleri de oradaydı. Net 3-4 saat bişey almadılar. Sonra da küçük kızlarının isteği üzerine bir ice tea ve simit aldılar. Hiç anlamadım, hiç de sormadım bişey istermisiniz diye ama çok sinir oldum, kafe zaten tıklım tıklım. Yani kızları da olmasa hiçbişey almadan gidecekler. Neden yaparlar ki öyle bişey anlamam. Bir ara sordum size sormayı unuttum kusura bakmayın diye dayanamayıp, dedi adam ha kalk diyosun yani diye. Yok dedim oturabilirsiniz sadece sormadım diye kusurlu hissettim kendimi dedim. Yok çok yedik dediler kalkalım dediler. Çok yemek? Hı? Peki siz bilirsiniz dedim, ve kalktılar. Adam sanırım tasarrufu abartıyor, muhabbetlerinden de belliydi biraz.

Çaycıyla atıştım biraz 2 çaycı var birisi ciddi. 2 çay markası aldım kasaya gittim gider gitmez 2 çay vardı abi bunlar benimmi dedim. sen yeni geldin nası senin olsun dedi sert bi şekilde. abi dedim bekliyorsa alıyım işte dedim. al hadi al dedi. istemezsen almam dedim. tamam al dedi öyle bi atarlaştık.

Yerde bütün sigara buldum bi masada acımasızca süpürdüm. Rüzgar bugün anamı ağlattı, fırtına geliyo diyen arkadaşa selam olsun forumdan. Öyle bi vurdu ki servanttaki boş tepsisi düşüyodu yan masadan adam tuttu ben taa köşedeydim. Olmasa 2. vukaatım olacaktı üst üste.

Bi masa vardı. Adam keş keş dedi ki bu masalarda niye "selpak" yok. İçimden dedim dispanser olmasın. Cool cool ben de "kasaya sorabilirsiniz" dedim. Ha peki dediler bende artist artist yürüdüm. :D Hiç huylarım değildir ama cins sorulara böyle cevap veresim geliyor. Bir ara boşları alırken güler bir suratla ya bi peçete getirmedin çok kırıldım falan dedi. Tamam getireyim dedim yumuşayarak bende. Götürdüm, normalde kasanın ordan alırsınız falan dedim. Baya zaman geçti. 3 kişilerdi bunlar, bizim keş adam yoktu. Bi baktım dispanser peçetelerden gül yapmış. Masadaki kadın dedi ki bunu senin için yaptı arkadaş falan dedi çok güldüm ya gittim aldım onu ben de su şişesine koydum canlı gülmüş gibi. :D çıkışta adama gösterdim o da güldü biraz.

Bi adam bana bugün iyi birisin dedi. Keşke iyi birisi olsam...

Bi masa da 2 çay dedi sadece ben uzaktayken. Gittim açıkladım 5tl verdi sert bi şekilde üstü kalsın yaptı. ben de teşekkürler dedim soğuk soğuk. götürdüğümde falan tavrı normaldi. çıkarken iyi akşamlar derken yine soğuktu anladım ki adamın karakteri sert.

Koskoca caddede ,dükkanın önündeki, adam kaydırdı asker uğurlaması alayıydı, sonra oynadılar falan. salak salak tezahuratlar çığlıklar kornalar falan. hiç anlamam hiç...

Bi çift vardı. Gençlerdi baya benim yaşlarımda. Kız olan ben baya uzakta oturuyordum iyi akşamlar deyip gülümsedi. oğlanın yerinde olsam biraz kıskanırdım. açıkçası utandım iyi akşamlar dedim, şaşırdım da. Olsun, güleryüz iyidir.

Üstü kapayınca alta geçtim işte, çöpü doldurmuşlar sağolsunlar bahçeci arkadaş iş kitledi bi güzel. Ortacı arkadaşın tepsilerini de sildim. Kullanın kullanın, tugayı sömürün.

Bugün de özetle böyleydi. Bahşiş rekorumu kırmış oldum. 9 TL :))

• quote:

Orijinalden alıntı: TYLER*

Yazsam olmayacak yazmasam olmaz.

Abi ne boş adamsın ya hiç kusura bakmada şu yazdıklarına dön bi bak 16 yaşında ergen kız gibi bu ne lan! bu ne! ''yak o onu şaaptı yok bu beni kesti yok şapkam çohkk khrizma xd''.

Yazamaz mı?
  • 02.02.2015 Pazartesi

Bugün işe kendi eşekliğimden dolayı 15 dakika geç başladım. Kimse bişey demedi, çünkü takır takır işimi yaptığıma inanıyorum. Ya da çok yeniyim iş vermiyorlar yapıyor sanıyorum. Kim bilir. Başlar başlamaz baktım işte masalara, bugün temizdi tam geldiğimde 10 kişilik bi masanın siparişini aldım. Konuşma engelli çoğunlukta bir masaydı yine. 2-3 gündür geliyorlar, memnunlar sanırım. 8 çay 2 nescafe aldılar, ücreti başta almam gerekirken sonradan aldım. Bu sefer konuşabilen birisi vardı, duymasında sorun yoktu fakat konuşması az problemliydi fakat anlaştık. Espirili adamdı, çay tabağını çalabilirmiyim diye sordu, tabii dedim güldü bıraktı falan. Bahşiş de verdiler, teşekkürler sunuyorum.

Mola saatim 16.37. Bugün molada ve işe gidişimde hep arkadaşın The DH Dead adlı konusunu okudum, birine atarlandım falan. Başarılar diliyorum kendisine, çok yaratıcı ve güzel bir iş yapıyor. Umarım bıktırmazlar, ve bıkmaz.

Bu sefer alta ve üste bakmam istendi, ben de servisi kestim gelene geçene self servis diyorum. Bir yandan alt bir yandan üst, yoğunluk orta derecedeydi 2 kata birden mükemmel baktım. Hatta alt-ortacı arkadaşın tepsi silme işini de tek tek yaptım. Basitti, yorulmadım hiç, hatta zaman su gibi geçti. 7'de gelen arkadaş üzerine sadece üste odaklandım.

Alt-üst bakarken üstteki servanta yakın olan koltukta bir aile vardı. Kadın dedi ki uçaktan pet şişe atsalar kafana mı gelir akıllım falan diyordu oğluna gülüyorlardı. Bastım kahkahayı, uçaktan bişey atılır mı sizce dedim gülerek. e yaaaniii atılmaz falan dedi öyle latife yaptık.

Mega holding işi yapan bir aile var. İlk gördüğümde çok kez uyarmak istedim, denedim fakat yapamadım. Şimdi birer has megacı olmuşlar. Sanırım dolandırmak hoşlarına gidiyor insanları. Neyse, tercihler diyelim. Belki de kazanıyorlar milleti dolandırarak, sanane deseler bana kalakalırım vallaha. Allah uzak tutsun.

Temizlikçi arkadaş salih geldi baya muhabbet ettik. Futbol klübünde oynuyormuş lisansını alamadığından falan bahsetti. Klübün tutunamayışını falan. Adam topçu vallaha, 3. ligde oynuyormuş. Ama klübün yaptığı insafsızlık üzerine çürüyüp gidecek adam. bırakacağını söyledi, uzun uzun anlattı. Hak verdim, bıraksın.

Bir masa vardı biz salihle konuşurken 2 kızlardı falan. Sonradan 2 erkek geldi birinin belinde silah vardı. Arkadaş ne tehlikeli memleket, adam silahla geziyor ya silah. Bizzat gördüm.

Bugün bir esprri yaptı bir masa, 3 çay dediler 6 tl dedim, neden şimdi neden sonra falan dediler güldüler ben de güldüm istemeyi hiç sevmiyorum falan dedim, bu demesin mi yarısı iş bittikten sonra... La ne adamlar var. Belki de bana gömdüler kötü bi anlamda ama anlayamadım güldüm geçtim.

Bir tane dangalak masa vardı. Çiftlerdi. Yemişler içmişler herşey iyi hoş tepside duruyor yenecek-içecek + şeker bile yok tepside. Tepsinizi alabilir miyim dedim kız olan direk hayır dedi. Gerisini biliyorsunuz zaten.

Bir adam da ödemek için ticket kart verdi. Şifre? dedim. Dedi ki şifre yok. Karşıdaki adam al ordan 2-3 bişey kendine, kitle buna falan dedi. Geldim fişle işte, adama dedim bu ticket bi harikaymış abi ya dedim, güldüm bıraktım falan.

Yağmur fena yağdı çok sevindim.

üst katta 2 çöp var ben birini kullanırım. 2.si dolmuş taşmış ne pis kokmuş falan onu bana kilitlediler, değiştirdim canım çıktı. İğrençti.

Alta geçtim sonra, 3 masa vardı 3üne de ard arda çay sattım. Hatta toplam 6 masa olmalı, 5ine çay verdim.

Bir adam geldi, ne okuyosun falan dedi. Dedim endüstri mühendisliği. Kaçıncı sınıf dedi, birinci sınıf dedim. Pazartesi kartvizit bırakıcam falan dedi. Tamam dedim. Sizce bir iş var mıdır?? Çünkü geçen biliyorsunuz konu açtım bilmeyenler profilden bakabilir, megacılardan birisi bana sardı bu da öyle biri çıkarsa yuh artık diyeceğim, ya da kartvizit direk çöpe.

Bugün de böyleydi arkadaşlar, okuyanlara teşekkürler yorum bırakmayı ihmal etmeyin.

• evde oturunca o parayı çıkarıp verecenmi? bu arada konu güzel normalde fazla yazmam ama yazasım geldi.
  • Hocam takip ediyorum günlük şeklinde yazılan yazı ları okumaktan zevk alıyorum tecrübe oluyor bana da
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provokatör

Hocam takip ediyorum günlük şeklinde yazılan yazı ları okumaktan zevk alıyorum tecrübe oluyor bana da

Sağolun, neden bilmiyorum böyle yazan arkadaşlara özendim ben de girdim böyle bir işe. Boş yaşıyoruz zaten, en azından sizlerle paylaşayım birazcık.Teşekkürler. Ya aslında %100 haksız demeyelim arkadaşa fakat özel durum var. Paraya ihtiyacım her zaman olmayabiliyor fakat parasız da olmuyor. Ailemden gelecek olan para belli değil, kendim bişeyler yapmalıyım. Sigortasız bir iş arıyordum bir telefonla bunu bulduk şimdilik bişey demiyorum. İş çok da ağır gelmiyor, 12 saate de 900 aldığım oldu. Belki ilerde daha güzel bir iş bulurum yeter ki biraz zaman geçsin.

• hocam okulu nasıl hallediyorsunuz? dersler filan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Feynman

hocam okulu nasıl hallediyorsunuz? dersler filan?

Tatil. Sonra parta geçerim büyük ihtimal. Sınav zamanı da işi bırakırım diye kafamda var ama gerçekten günü gününe çalışırsam yapamayacağım ders kalmaz. ama nerede öyle surfer rosa.
  • Edebi tarzınız çok başarılı. Bana Sabahattin Ali'yi andırdı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

Edebi tarzınız çok başarılı. Bana Sabahattin Ali'yi andırdı

Sabahattin Ali, yanından bile geçemem ustanın bana kalırsa. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
  • 03.02.2015 Salı

Bugün tatildi. Bir sonraki iznim taa 14 şubatta olacak 12 gün aralıksız çalışacağım. Resmen işten bıkacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TYLER*

Yazsam olmayacak yazmasam olmaz.

Abi ne boş adamsın ya hiç kusura bakmada şu yazdıklarına dön bi bak 16 yaşında ergen kız gibi bu ne lan! bu ne! ''yak o onu şaaptı yok bu beni kesti yok şapkam çohkk khrizma xd''.

Hayırdır sıkıntı mı oldu sana ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fable

evde oturunca o parayı çıkarıp verecenmi? bu arada konu güzel normalde fazla yazmam ama yazasım geldi.

bu kafa ile iş ararsanız asgari ücret ile ömür boyu çalışıp patronları zengin edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: soryy

quote:

evde oturunca o parayı çıkarıp verecenmi? bu arada konu güzel normalde fazla yazmam ama yazasım geldi.

bu kafa ile iş ararsanız asgari ücret ile ömür boyu çalışıp patronları zengin edersin.

sen bu kafayla gidersen ilerde daha çok kafanı taşa vurarsın
  • Senin gibi günlük yazan bi arkadaş daha vardı tornacıda çalışıyordu acaba o neler yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

Devletin koymuş olduğu yasaları bile bile Haftada 45 saat üzEri çalışıp asgari ücretten az para almak kölelik değildir de nedir?

Böyle düşünenleri görünce gerçekten çok üzülüyorum milletimiz kendini ezdirmeyi bir marifet sayar duruma gelmiş.

• bende restorant işinde çalışıyorum anlarım derdini :)
    güzel konu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Devletin koymuş olduğu yasaları bile bile Haftada 45 saat üzEri çalışıp asgari ücretten az para almak kölelik değildir de nedir?

Böyle düşünenleri görünce gerçekten çok üzülüyorum milletimiz kendini ezdirmeyi bir marifet sayar duruma gelmiş.

Millete kendimi ezdirmeye merak değilim fakat 330 lira al yurdunu ode bu sana yeter işe de girme diyen bir devletten bahsediyorum. Özel şart olmasa ben de kurumsal bir yerde sigortalı sendikalı çalıştım istemez miyim sence, tabii isterim. Açıkçası düşunebiliyoruz o kadar her değeri altında iş yapanı az para alanı seçimiymiş gibi yargılama, belki nedeni vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• No ss

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.