Şimdi Ara

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
38
Favori
8.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

(En Son Oy Tarihi: 12.4.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: un momento

Konunuzu dagitmak gibi olmasin da, su forumda sizin gibi duzgun mert ve eglenceli insanlari gormek cok keyif verici. su sira o kadar seref yoksunu insanla karsilasiyorum ki mesajlari derlerken forumda..

Ne desem bilemedim. Çünkü çeşit çeşit insanlar var, herkes bambaşka kafada. Takip ettiyseniz, hırsız bile dendiğim oldu. Güzel övgüleriniz için teşekkür ederim. Sanılanın aksine pek de eğlenceli birisi değilim kendimce, suskun, ciddi ve katı bir yapım var diye düşünüyorum. Yazılanlardan eğlenceli olarak çıkarabildiyseniz beni, kendimle ilgili düşüncelerim değişecek o zaman.

• Ya merak ediyorum bir gün buradaki biri bu konuya denk gelip kendini 3. gözden görebilecek mi acaba

Benim de İngilizce aksan sıralamam;
    İngiliz İngilizcesi
    Amerikan İngilizcesi
    Kanada İngilizcesi olarak ölçüldü çoktan aza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin hocam
    tek çırpıda okunuyor yazdıkların
  • Çok iğrenç bir iş yeri çalışma sistemi var.

İlk parayı alma falan.

Ayrıca ingiliz olan bir kıza ingilizcen iyi demek nedir abi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noel Babanın Oğlu

Çok iğrenç bir iş yeri çalışma sistemi var.

İlk parayı alma falan.

Özgüvenim arada nirvanaya ulaşıyor.

Kafe aslında self servis. Self servis ama biz kolaylık olsun diye sipariş soruyoruz ve parasını alıp gidip ürünü alıp getiriyoruz. Bir nevi kolaylık gibi. Bazı sevdiklerime ve fiyatı hesaplayamadıklarıma sonradan istiyorum parayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

quote:

Çok iğrenç bir iş yeri çalışma sistemi var.

İlk parayı alma falan.

Özgüvenim arada nirvanaya ulaşıyor.

Kafe aslında self servis. Self servis ama biz kolaylık olsun diye sipariş soruyoruz ve parasını alıp gidip ürünü alıp getiriyoruz. Bir nevi kolaylık gibi. Bazı sevdiklerime ve fiyatı hesaplayamadıklarıma sonradan istiyorum parayı.

Kardeş kolaylık diyorsun çok saçma.

Self servisin amacı garson çalıştırmamaktır.
    Maaş vermiyeyim diye .

Burda bir çelişki var artık patronun kafası nasıl bilemem

• Noel Babanın Oğlu kullanıcısına yanıt
    Biz zaten garson değiliz. Ama diyorlar işte sipariş sorun falan diye. Farkındayım sömürülüyorum ama, gittiği yere kadar çalışırım ben. Kendime ceza gibi, boş kalsam bomboş kalıyorum.

Ama şu olay var, boşlar masada bırakılıyor ve kafe 3 katlı. Bunları kim toplayacak, kim yıkanan yere götürecek, masalara yerlere döküldüğünde kim silecek? Burger king'de yiyip bırakıyoruz, bunlar da öyle.
  • Surfer Rosa bölüm uzaklaştırması aldığı için konuyu ben güncelliyorum 15 gün kadar. Olayları bana atıyor 1'e 1 size iletiyorum. İyi okumalar. :))

17.02.2015 Salı [Kar etkisi]
    Merhabalar, bölüm uzaklaştırmam nedeniyle artık bir aracıyla burada olacağım. Ya da duruma göre olamayacağım, belli olmaz. :D 15 gün...

Bugün işe erken gittim yine biraz, imalatçı arkadaş ordaydı. Cağnım böğnim'leştik kendisiyle. Ağzı çok bozuk, çok komik küfürler ediyor. Kapı kapalıydı giyindiğimiz odanın. Hayvan gibi vurdum kimse yoktur diye, bir de baktım kapı kilitli. Eyvah dedim biri varmış. Kapı açıldı, muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü. Pardon ya dedim hayvan gibi vurdum dedim. Uyuyordu galiba içerde ama, migrenin mi var dedim. Yok hastayım dedi. Yemek yediğimiz alanda oturdu, giyindim ben de saat 5i bekledim yanında telefonla oynarken. Sırtımı döndüm yanlış anlar falan diye.

Başladım işe, muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü dedi, sen alttaki masaları kaydır içeriye doğru diye silersin de dedi. Alttaki açık alandaki masaları kar almayacak şekilde düzelttim. Karları temizlerken ellerim buz kesti, sildim, çektim yerleştirdim falan. Direk tuvalete hava makinesine tuttum ellerimi. Bez şırk ıslak oldu. Herkes çıktı gitti gelenler oldu falan vardiya değişimleri derken muhabbetim olmn kız vardiya müdürü de gitti. Artık muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü ile muhattabım. Bugünümün başrolü... :| Alt üst baktım yine başlangıçta katlar pek boştu. Saat 8'den sonra 7-8 masayı geçmedi koca katta. Rahat rahat takıldım.

Zabıtalar fixtir girip çıkarlar hep, sağolsunlar muhabbet ettik biraz her zamanki gibi. Kanki diyorlar, abiler diyorum. :D Bunların başları elma verdi bana elma yedim müşterilerin göreceği alanda, ama müdürlerden uzak. :D Bir ara da oturdular koltuklu alana. Sandalye de çektiler. Sandalye fazlalığa dönüştü sonradan, kalktı orda oturanlar tam alırken kovuyon mu dedi. GÜldüm, abi sizi kovar mıyım ya dedim. :D

muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü'nün arkadaşları geldi. Çay getirdim, kendisinin isteğiyle. 2 kere 4 tane çay götürdüm masalarına, demek ki sizleri de çağırsam forumdaşlar çaylar benden. Mesajı aldım ^^

Bir masa vardı, tepsilere koyduğumuz kağıt, çay kaşığı, şeker yerdeydi balkonlu alanda. Tamam kar var rüzgar var da ilk defa o kağıdı yerde gördüm diybilirim. Eğildim aldım, pfffsshhhh yaptılar güldüler falan amma deli oldum içimden.

Molada bizim tezgahçı ek iş yapan abi var. Ayak ayak üstünde patron gibi oturuyordum. Selamın aleyküm dedi. Aleyküm selam dedim hiç istifimi bozmadan. O nasıl selam almak lan dedi bi güzel verdi ayarı, dedim abi kusura bakma. Severim kendisini, iyiliği dokunmuştur hep.

The imam bugün çayhanede kahve fincanı kırdı. Doluydu bir de. ben temizledim. Neyse, başıma gelenlerden kötü olamaz... :D

Bugün müşteri türk kahvesini paket isterken muhabbetim olmayan kız vardiya müdürüne bişey soruyordum. Yüzüme baktı sonra müşteriyle ilgilenip beni hiç ama hiç takmadı. Oysa ki iş yeriyle ilgili bişey söyleyecektim, ben de onu yok saydım ona göre davrandım. Ya yukarda kenardaki alanda su birikiyor oradan içeri giriyor. Kartonla doldurdum orayı onu diyecektim ne yapayım diye. Sağolsun genç kız yüzüme bakmadı.

Bir ara bunları fotoğraf falan çektim. Bugün gerçekten boştu, dedim iş ver bana falan. Bulaşık yıkattı, yerleri süpürtüp katı kapattı. Alt katın birazını o süpürdü hatta. Çöp yarımdı, değiştirtmedi. Demek ki bu da değiştirmeyen zihniyette. :D Telefonu şarj için verdim, sinirli ses tonuyla oynama telefonla bozuşuruz falan dedi. He dedim oyun oynuyorum yukarda. Sadece günde olan belirli şeyleri not alıp kapatıyorum günlük için o kadar. Bir ara kulaklığıma laf yaptı, sarkıtıyorum kazaktan. Her gören müzik mi dinliyosun diyor. Hayır diyorum, dinlerdim ben olsam falan diyorlar. :D Allah allah.

CCDD geldi. Yukarıyı süpürün dedi. muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü süpür demedi çöpleri değiştir dedi sadece. Dedim ben muhabbetim olmayan kız vardiya müdürü demediği için yapmam dedim. bu da ara şunu dedi konuştu. Yap demiş telefonda ^'+^%!^'%'%+^&%&/&%(). Kimsenin birbirinden haberi yok. Bugünün eşeği ben oldum. Yaptığım işler, alt kat süpürüş. üst kat çöpleri değiştiriş, orta çöp değiştiriş, bahçeyi toparlayış, küllük boşaltış, sonra bulaşık yıkayıp tuvaletleri kapatış ve tepsilerin neredeyse tamamını siliş. (Kızlar erkeklerden daha pis evet.) Canım çıktı ya. Baya sövdüm buna. Sonra gene yumuşak kalpliliğimden tuttum bunu, temizlik işini de buna vermişler dükkanda falan yatıyor benden de büyük. Memleketli bir de. Ne bileyim. Psikopat abiye baya dert yandım ona da küfrettim ccdd hakkında. O da dedi kimseyle didişip ekmeğinden olma, didişsem ben yapardım dedi. Haklı buldum, bir de ccddnin açıklamaları mantıklı geldi. Tek nokta o da lobici ben de lobiciyim onun bana iş kilitlemesi sinirmi bozuyor. Ben erkek vardiya müdürüne whatsapptan yazmıştım o da aradı noldu falan dedi. Hallettik dedim. Anlat dedi, anlattım. O kim ki falan dedi, muhabbetim olmayan kız vardiya müdürünün olayını anlattım telefonda yap demesini falan. Yarın ben geliyorum koçum normale devam dedi. Bu adam desin ki tüm kafeyi sen temizle, temizlerim. Adamın dibi çünkü. ama gelip lobicinin demesi koyuyor. Ki kat temiz. Bu da ben üstü süpürdükten sonra paspas falan attı. Ciddi bir gün geçti yani.
    Çıkışta psikopat abiyle çıktık, arabayla bırakacaktı da kar dolayısıyla bırakmadı riskli diye. Çay aldık karton bardağa öyle yürüdük yolda. Ve bugün ilk defa kurabiye verdiler yiyecek olarak. Hayırlı akşamlar, sabah 7de kalkacağım... :/

• Bugün adminle görüştüm, cezanın tekrar değerlendirilmesi konusunda, değerlendirildi cezam kaldırıldı. @Argent City'e teşekkür ediyorum, 1 günlük idare etse de 15 gün etmiş gibi oldu.

Sabah uyanamadım, bir baktım kar tatili. İnşallah sabahki ders olmamıştır.
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne yaptım ki zaten sen olmayınca millet yorum dahi yapmadı.

Hoşgeldin.

• Normalde de gelmiyor ki

• Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    mini sürüm kullanıyorum da 9 sayfa yazıyı ben yazmadım.

• 20si zaten benim. Kalanın yarısı da benimdir.

• la gardaş gözlerim ağrıdı okumaktan ama akıcı bi anlatımın var.teşekkürler
  • ENİGMA. E kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim her gece buradayız beklerim.

• 18.02.2015 Çarşamba [Farklar]

Bugün işe 15-20 dakika erken gittim kar fena yağıyordu ki şuan gece saat 3:11 hala yağıyor, cuma tatil olursa süper olur. Bir çay aldım direk sivil kıyafetle saat 5i bekledim, beklerken erkek vardiya müdürü geldi onunla falan konuştuk dün olanları anlattım, merak etme oğlum ben varım artık falan dedi. Adam gibi adam işte, ben ona saygı gösteriyorum o bana saygı gösteriyor. Biraz iddaa muhabbeti yaptık, yeni başlayan insanlardan birisi vardı, altçı demiştik. Ona bi lakap bulamadım. Ha ona facebookçu diyelim. Adam facebook'ta ömrünü geçirebileceğini söylüyor şaşırıp kalıyorum. :D Zırt pırt facebook'ta. Neyse, The imam ve the facebook. The facebook'a iddaa nasıl oynanır falan anlattım, coğnım beğnim diyen imalatçıya kuponu gösterdim tutar falan dedi, yarısı geldi, diğer yarısını bekliyorum. TS ve BJK maçları kaldı. Çıktım yukarı direk, bir grup vardı çay istediler, götürdüm, götürür götürmez bi çay daha istediler haydaa dedim neyse onu da aldım. Bunların 15 dakika içinde bir arkadaşı vardı o gelince bir 3 çay daha istediler basın gidin kendiniz alın diyecektim ki kat boştu işsizlikten götürdüm. Çaktırmayın diyemem, yok öyle karatkter bende. :D

Artık muhabbetim olan vardiya müdürü 5 - 6 gibi çıkıyordu kasadaydı naber surfer rosa görüşemiyoruz bayadır dedi, ben de iyiyim abla ne yapayım sen nasılsın falan dedim iyi işte uğraşıyoruz dedi. Çok sempatik ve iyi birisi. :))) 2.ye çay almaya geldiğimde buna şey sordum; abla ben sana sen nasılsın dedim mi dedim. Dedin surfer rosa ben de iyiyim dedim dedi :D

3 tane kadın geldi, biri gençti çay döktüler temizledim. Uyardım, yerler çok kaygan oluyor. Bir keresinde müşterileri uyardım ben düşüyordum aklıma o geldi. :D Sonra masa değiştirdiler kızdım biraz ama oturup kalktılar sonra bişey almadan.

Zabıtalar geldi gene başta tek sonra çoğalıyorlar sonra biri ikisi gidiyor tek kalıyorlar sonra bitiyorlar. :D Bir ara sigara içerlerken iddaa muhabbeti yaptık TS maçına alt, Bjk maçına üst verdim, adamlar uzmanım ben falan deyip tam tersini dediler. :D İyi güldük orada, bjk diyorum alt diyorlar, abi üst verdim yav diyorum. :D

Bir ara personel odasından çıkıyorum, bir kadın kenara çekilmeme rağmen baya dikkatsiz bir şekilde üstüme yürüdü. Tepkimi arkadan gelen zabıta abiye gösterdim hay allahım dercesine bakarak. Abi de ters ters kadına baktı arkasından. Belki de kesmek içindir. :P

Bir ara yine konuşma özürlü insanlar geldi, 3 kişilerdi. 3 çay istediler, kadın açık dercesine çok ince ve anlayamadığım bir ses ile açık demeye çalıştı 2 kere. Anlamadım ikisinde de çok utandım kendimden sonra kadın telefonuna açık yazdı. Haa dedim, elimle 6 yaptım, 6 tl verdiler. Çayları getirdim 5 dakika sonra bardağı gösterdiler kirliydi. Bir yerde su lekesi vardı ama ağız kısmının neredeyse tamamında kir vardı. Adamın anlatması çok komikti çayı verdi elime, sonra eliyle kafasına sıkar gibi yaptı aşağıyı işaret etti. :D Değiştirdim direk. Çaycı da bu kirli değil ki falan dedi değiştirdi ama yinede.

Zabıtalara sabah uyamadığımı anlattım, allah kolaylık versin dediler. Yapabilecek miyim acaba, cuma tatil olmazsa göreceğiz sabahları uyanıp uyanamadığımı...

Bir masa vardı 4 kişi. Balkona geçtiler, 2 pasta 4 çay almışlardı ara ara balkona bakarım içerden kendimi gösteririm bi ihtiyaç boş vb varmı diye. Her baktığımda masalar pisti, şeker çöpleri dağınıktı ulan gene uçacak bunlar rüzgardan falan dedim. 5 dk sonra gittim tepsiyi elime bir verdiler arkadaş bütün çöpler içinde, düpdüzenli tepsi dedim ki aldığım en düzenli tepsi. Sanki ben düzeltip vermişim gibi. Masayı sildim sadece içeri geçtiler siparişlerden sonra.

Molada açma yedim. Yetmedi kuru ekmek yedim canım çekti. :D 2 açma doyurmuyormuş demekki. Ama kaşarlı açma çok lezzetli, peynirli de olabilir ama iyiydi tavsiye ederim yiyin.

Bir ara kata akın oldu. 6+5 kişi geldi hatırladığım kadarıyla. 5 kişilik grup abiy priz varmı priz dedi. gösterdim. yabancılardı. dolu dedim alt kata gönderdim. saat 9 du. sipariş almaya indim, kim gönderdi bunları alta falan dediler direk. ben dedim. alt kapalı dediler. Şok oldum, şaşırdım bilmiyodum falan dedim. Erkek vardiya müdürü de dedi iş yok zaten salla dedi. Aynen arkadaşlar iş yeri bomboş. Telefonla falan mesajlaştım o derece.

Bi 4 kişi geldi. Kız bakar mısınız dedi, buyrun ne vardı dedim. Şu ufo açılıyor mu dedi. Evet dedim. Aç o zaman dedi direk. gittim ufoya, bi sinirli bakış attım hiçbişey diyemedim olayın etkisiyle sert sert emir verdi aptal kadın. Siparişlerini aldım sırf diğerlerinin insanlığı nedeniyle.

Megacı ailenin karısı oradaydı. Duvarın arkasındaki prizi ve koltuğun arkasındaki prizi kullanıyordu. Koltuğun arkasındakini kullandığını tahmin etmedim, dedim buna koltuk arkasında da var, bir baktım bi kablo sarkıyo. kullanıyorum zaten yaptı ters ters. dolandırıcı herifler, iyilik de yaramıyor. Sonra o ailenin kızı geldi. ardından bir adam beni tanıdın mı dedi, abi valla tanıyamadım dedim. Tanıdık geliyordu hızlıca hafızaları karıştırdım kimdi kimdi kimdi dedim bulamadım abi dedim valla çıkaramadım, hani dedi kız işi vardı senin dedi ovv dedim direk.

kız işini özetliyorum. Megacı aile normal bir aileyken ben bunların küçük kızına iş atar ayağına facebook, numara falan isteme amacıyla lisede okuyorum konservatuar düşüynüyorum yardım edebilir misin konuşabilirmiyiz ayağına bi iletişim istedim amacım sadece megaya bulaşma demekti ama olmadı reddettiler. Sonra bu adama anlatmıştım abi şu kızdan hoşlanıyorum falan diye. :D :D :D Adam da kız seni kesiyo, kız içerde kardeşim falan demişti de boşver abi falan demiştim o gün.

Dedi kız işi ne oldu, dedim abi boş işler uğraşmıyorum. Yanında da bir abi vardı ilk tanıştığımız gün, o nabıyor dedim iyi işe başladı fen öğretmeni olmuş. Çıkarken de iyi akşamlar dedim kendisine.

Bir ara tepsi aldım masadan. bi baktım 1 tl. hemen geri götürdüm pardon özür dilerim görmedim diyerek. yoktu la o orda.

Bi masadan ekler arttı, onu yedim. :D

Erkek vardiya müdürü iş yok diye bizi 10 dakika molaya çıkarttı, ekstra. Ben de neskafe alayım mı dedim, al dediler. Normalde ekstrem bir durum. Aldım içtim, uykum vardı iyi geldi.

Sonra üstü erken kapattık, tüm kata paspas attım -gönül rahatlığıyla. Çünkü ccdd değil, direk erkek vardiya müdürü at dedi.- Yanımda da the imam vardı ona da masa sildirttim çöpü değiştirttim 2 küçük yer süpürttürdüm. Herhalde adil bir görev dağılımı olmuştur.

Tezgaha geçtim ilk defa. Bir kaç bişey verdim, geçerken de "bir tezgah eğitimi rica edeyim " dedim. :D Taktım eldiveni bekledim öyle 2-3 sipariş geldi sadece. Bir adam sipariş istedi, abi götüreyim mi dedim erkek vardiya müdürüne dedi kalksın kendi alsın olum dedi. Müşteriye abi alıver dedim, normalde self servis olduğunu bilmiyomuş simitlerin ordan bana burdan mı alıyoz falan dedi. Dedim kasaya git. :D

Biraz yine siyaset yaptık ama kasacı abi hala yoktu onun tadını vermedi din muhabbeti yoktu, sadece saf siyaset. Serpil yeşilyurt olayını anlattım ona bir ara. Baya yardık erdoğan, gülen, gezi falan. :D Dinledim sadece, ne bileyim ki ne anlatayım bikaç yorum ekledim o kadar. Sonra tuvaletleri temizledim, kilitleyip kapattım. Yemeklerimi alıp yürüdüm yurda doğru. Kar çok fenaydı yürüyemedim bile doğru dürüst...

Hayırlı geceler herkese.

• Kaşarlı ve sucuklu simit var mı :)

• quote:

Kaşarlı ve sucuklu simit var mı :)

Var da 1,5 sene önce kahvaltı niyetine bunu yemek gibi bir hata yapmıştım tadı hala öyledir onun çalıştığım süredir hiç yemedim çok ağır bir koku bırakıyor. :D Favorim çıtırlı hotdog ve salamlı sandviç. Bir tane var sabah yiyeceğim.
  • quote:

quote:

Var da 1,5 sene önce kahvaltı niyetine bunu yemek gibi bir hata yapmıştım tadı hala öyledir onun çalıştığım süredir hiç yemedim çok ağır bir koku bırakıyor. :D Favorim çıtırlı hotdog ve salamlı sandviç. Bir tane var sabah yiyeceğim.

Sizinki orjinal simit sarayı değil dimi ?

• quote:

quote:

quote:

Sizinki orjinal simit sarayı değil dimi ?

Franchise dedikleri şey bir nevi bayilik. Patronu sen ben gibi ama parası olan bir insan işte.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.