Şimdi Ara

Şimşek:Vergi Kaçıran Esnafı İhbar Edene %10 İhbar İkramiyesi Verilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) yeni kanalları devreye aldığını belirterek, "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek." ifadelerini kullandı.

Bu yeni bir olay değil bu arada. Ben daha önce mahallemizde fiş kesmeyen bir esnafı şikayet ettim belirttiğim ibana da kaçırdığı verginin %10 unu yatırdılar. Üşenmeyip herkes şikayet etse de beyaz yaka biraz sırtındaki vergi yükünden kurtulsa. Fiş kesmemek vergi kaçırmak esnaf için o kadar normal bir olay olmuş ki fiş isteyince ailesine küfretmişsin gibi suratına bakıyorlar nefretle.

Umarım vekil maaşları da asgari ücrete çekilir bir an önce. Bunun için de cimerden talep iletebilirsiniz.

Şikayet edilebilecek platformlar;

Gelir İdaresi’nin resmi internet sayfası, ( gib.gov.tr Vergi İhbarı yazıyor sayfanına ltında ordan e devlet ile giriş yapıp şikayetinizi yaparsanız inceleyip ceza kesilmesi halinde kaçırılan verginin %10 u belirttiğiniz ibana yatırılıyor.

)

gib.gov.tr
    Gelir İdaresi Başkanlığı
    https://gib.gov.tr

Twitter- X Dm ile direk şkayette bulunabilirsiniz.

Instagram (gibihbar) - DM

BİP

0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 24 Mayıs 2024; 14:18:13 >

• Cadı avına çıkıyorlar artık

• Satoshi. kullanıcısına yanıt

Büyüklere dokunamayınca heralde böyle böyle para toplamaya çalışıyorlar.

• Kaçak çalıştıranı ihbar edene ödül yok mu.
    Bide kelle başı olursa. Tadından yenmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vergi dairesindeki arkadaşların işi çok artacak. millet zaten bir birinin kuyusunu kazıyor, şimdi ortalığı görün ne ispiyonlar göreceğiz.

• Ödülü az buldum. %10 oldukça az. Ayrıca yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi büyüklerden vergi almıyorsan ben neden küçükleri şikayet edeyim ki. Hatta derim ki vergisiz kaça olur. Böyle hükümete böyle vatandaş. Anca çok gıcık bir esnaf görürsem şikayet ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Mayıs 2024; 14:45:22 >
  • dilenciler dahil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün esnaflar diyebiliriz de bu pek iyi bir fikir değil yani milleti birbirini ispiyonlamaya teşvik.
    Sırf bu yüzden kavgalar, cinayetler, facialar olabilir.
    Ev sahibini ispiyonla, memuru ispiyonla, öğretmeni ispiyonla derken şimdi de esnafi...

• Navi kullanıcısına yanıt

Gelen vatandaş çok bekleyince söylenip duruyor, ben de ona "Burada söyleneceğine bizi CİMER' e şlkayet etsene" deyip yönlendiriyorum...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Millet kabız olsa cimere şikayet ediyor. Cimer yetişemiyor.

Burada işin içine para girerse sıkıntı çıkar. İspiyonculuk bana göre çok özel durumlar dışında, mesela hayat kurtarilmayacak ise onursuzluktur.

Bu ciddi huzursuzluk ve kavgalara neden olabilir.

• Aynı şekilde kanıtlı trafik cezası ihbarına %10 ikramiye yapın köşeyi dönerim.

• Navi kullanıcısına yanıt

Hatta vatandaş işi bitip gitmek üzereyken yeniden hatırlattım "Mutlaka CİMER' e yaz" diyerek...

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

islerine gelmez gucleri kendi vatandaslarina yetio sadece

• Çok saçma bir sistem. Kavgası bol olacak.

Onun yerine basit bir şey yapsa bakanlık; kesilen her fişte bir QR code veya 6-8 basamaklı bir alfanümerik kod.

Bu kod ile haftalık çekilişler yapılsa ve ikramiyeler verilse.

Herkes fişinin peşine düşer  

• Fiş kesmeme Vergi cezası 1000 tl. %10 u 100tl ödül eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 24 Mayıs 2024; 16:16:59 >
  • Kasa tam takir olunca heryere ataga kalktilar’
    Asil giderleri kimler yapiyor onlara dokunamiyor

• astegon kullanıcısına yanıt

Hocam esnaf fiş kesmiyor ki sorun o. Fiş kesmemek adet olmuş adeta. Dediğiniz uygulama da güzel ama bunun için fiş kesen esnaf bulabilmeniz gerekiyor. Var mı eçvrenizde kesen :)

• ben ihbar falan etmem yardımcı olurum hatta

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Fiş kesmeme cezası fiş başına 3400TL.

• Çoğu esnaf artık pos bozuk yalanını söylüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.