Son bir şey daha söylemek istiyorum. Benim savunduğum şey bu adamdan sonra daha iyi bir adam gelmeyeceği. Bu adamı istifaya zorlamak aymazlığın daniskasıdır. Ne yani Şimşek istifa ettikten sonra bir anda Erdoğan çoooooook iyi bir ekonomi profesörü başa geçirip, ekonomiyi mi düzeltecek ? Ulan bu adam şu an bir şeyler yapıyor zaten. Bırakın istifa ettirmeyin daha kötü olmasın Ülke. |
#şimşekhızındaistifa çağrısına binaen. (2. sayfa)
-
-
Körelmiş ve köhneleşmiş sistem içinden bakarsan evet, şu an en iyi seçenek Şimşek'tir. Ancak atladığın bir konu var, Şimşek'in yapmayı planladığı vergi artışı, ona göre reformları saraydan geri döndü bazıları, onlarda gelmiş olsa orta ve alt gelir grubu iyice üstüne binmiş olacaktı. Yani saray Şimşek'i, Şimşek'te sarayı dizginler olmuş durum da.
Olması gereken ise şudur, son 4 yılda yapılan servet transferinin tersine döndürülerek enflasyonla mücadelenin yükünün büyük kısmı zengine yüklenmeli, alt gelir grubu sübvanse edilmeli, orta gelir grubunda maaşlı kesimin üzerindeki vergi yükü hafifletilmelidir. İşin kolayına kaçılmamalıdır. Sıkıyorsa bunu yapsınlar, takdirimi alsınlar. Yapamıyorlarsa ne akp, nede şimşek ne bir başkası bir birşey yapıyoruz diye ortada gezmelerinin bir anlamı yok.
-
Ben de körelmiş, köhneleşmiş sistemden bahsediyorum dostum. Yani şu an başımızda Erdoğan var. Şimşek giderse yerine daha iyi birisi gelmeyecek daha kötüsü gelecek. Bundan bahsediyorum.
Ben sapına kadar muhalefetim bu iktidara. Ama şu an düşündüğümde bu adamdan sonra gelecek birisi ikinci bir Naci Ağbal vakası yaşatacak diye düşünüyorum. İyi forumlar
Edit :
Naci Ağbal istifaya zorlandı ve faizler düşürtüldü. Bir ekonomi bakanı veya M.B başkanı istifası piyasada olumsuz sonuç yaratır. Bundan bahsediyorum. Mehmet şimşek sonrası değişen bir şey olmayacak ama adam istifa ettiği için piyasada negatif karşılanacak ve daha kötü olacak her şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 15 Temmuz 2024; 18:44:6 > -
Zaten sorun Şimşek'ten ziyade AKP'nin RTE'nin kendisi. Yarattıkları ve kronikleştirdikleri ekonomi sorunu da yine kendilerinden kaynaklı. Güven sorunu yine kendilerinden kaynaklı. Şimşek'in faiz demesini eleştirmem ama bu kadar çok vergi dayayıp döşemesini -aslında bu vergiyi saraydaki zat döşüyor, Şimşek sadece günah keçisi- eleştiririm. Arkadaş zaten dünyanın vergisini ödüyoruz. Az vergi ödüyoruz desek anlarım derim ki bok ettikleri ekonomiyi kurtarmaya çalışıyorlar. Ama kardeş insanların gelirlerininin %70-80'ine vergi olarak çöküyordun zaten daha neyini ödeyecek insanlar? Çalışandan ve yok edilen orta kesimden bahsediyorum. Kodamanların yüz milyonlarca TL vergileri bir harekette siliniyor zaten. Kamuda tasarruf desen bürokratların maşallah hiçbirinin tasarruf derdi yok. Tasarruf sadece fakire açlık sınırındakine çalışana var. O yüzden Şimşek'in yeni yeni vergi dayatmalarını vergi zamlarını desteklemem, eleştiriririm. Bir de şöyle bir gerçek var. Neyi kabullenirseniz o artık yeni normaliniz oluyor. O giren vergiler bir daha hiç kaldırılmıyor ama artarak devam ediyor. Bu kadar vergi nereye gidiyor sorusunun cevabı yok. Deprem vergileri nereye gitti sorusuna "nereye gittiyse gitti sana hesap mı vereceğiz" şeklinde cevap veren bir cumhurbaşkanı var. O yüzden kimse kusura bakmasın vergi konusunda desteklenecek bir politika ve bir politikacı yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
$2k ile nasil tuzun kuru anlayamadim ama neyse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sana %100 olarak katılıyorum. Ben de bundan bahsediyorum. 1 yıldır bu adam EKONOMİ başında ve bir takım politikalar uygulamış. Benim için doğru onun için yanlış. Ama faizin yükseltilmesi gerekiyordu. Verginin alınması gerekiyordu.
Şimdi bu adamın istifa etmesi, piyasada olumsuz karşılanacak. Niye olumsuz karşılanacak ? Bu adamın 1 yılda yaptığı tüm politikalar sıfırlanıp yeni BAKANIN sözlerine itimat edilecek. Bu devran yıllardır böyle sürüyor... Nereye kadar böyle sürecek ?
Bir Ekonomi bakanın istifa etmesi veya TCMB Başkanını istifa etmesi piyasa üzerinde olumsuz sonuçlar yaratır.
Mehmet Şimşek'ten sonra gelecek çooook iyi bir ekonomi bakanı var ise, Erdoğan'a "Yürü lan ben böyle uygun gördüm, böyle yapıyorum" diyecek bir bakan var ise şimdiden gelsin. Yemin ediyorum oynamazsam, horon, halay tepmezsem ne olayım.....
Yok ise de şu an ekonomi başkanının istifa etmesi sadece ve sadece daha kötü olur.
Eğer AKP Başa geldiğinde ben Kemal Derviş politikalarını takmıyorum deseydi şu an bizi CHP yönetiyor olurdu... Bunu anlamıyorlar işte.
Edit :
Bir ekonomi politikasının sürdürebilirliği önemlidir. Eğer yeni gelenler sürekli bunları yıkıp kendi istediği gibi at koşturursa bu ekonomi 100 yıl boyunca daha kötü olmaya doğru devam eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 15 Temmuz 2024; 19:15:52 >
-
Faizi kol gibi yükselt, devletin verdiği maaşları olabildiğince düşük tut yani talebi kış ve enflasyon düşsün.
Bunu herkes yapar. Ve enflasyon düştü bak der.
Muhalifler hep coşku içinde kkm maliyetinden bahsediyordu.
Şimdi astronomik hale gelen faizlerin devlete maliyeti nedir hiç konuşan yok.
Devlet hazinesinden bu faiz oranının aylık maliyeti nedir ? Bankaları kaçtan fonluyorsun ? Tahvil faizi nedir ve bu faizlerden kim faydalanıyor ?
Sonra şimşek çok başarılı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 15 Temmuz 2024; 19:19:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TR de tuzum kuru aga. 20 bin tl kira veriyorum kalan para ile kendime bakıyorum.
-
Ölümü görüp sıtmaya razı olmak diyorsun kısaca.
Atlanan bir durum var, Rte, kendi ekonomi politikasının geçte olsa işlemediğini anladı, bundan geri dönüşün yine kendi eliyle olması, sağlam bir R olacağından ve güven sarsacağından, kendine zıt olan, hatta vakti zamanında kendiyle karşıkarşıya gelmiş, piyasanın da güvendiği bir ismi getirmekti. Burada Şimşek bunun için biçilmiş kaftandı. Mesele ikna konusuna gelince, Erdoğan için pek zor olduğunu düşünmüyorum. Şimşek önce geri dönmeyi düşünmüyorum gibi bir açıklama yaptı, ama geldi. Erdoğan istediyse gelmeme şansı pek yoktu zaten. Şimşek serbest bırakılmış gibi görünen ama hala büyük çoğunlukla RTE güdümünde olan biri.
Şimşekten en çok rahatsız olan ise müsiadcı tayfadır, aslında rahatsızlıklarını direkt olarak RTE ye yapamadıklarından olayı Şimşek üzerinden götürüyorlar. Neden mi rahatsızlar, çünkü 2020-2022 aralığında bu kişiler özellikle kamu bankalarından %15 lerle ciddi krediler aldılar, negatif reel faizin tavan yaptığı dönemlerde. Burada resmen paradan para kazandılar, servet transferinin de DDKKM öncesi en önemli bacağı burasıydı. Yatırım ve finans danışmanı olduğum için o dönemde servet yapanları gözlerimle gördüğüm için biliyorum. Bu fırsatlara sona erdi. Para kazanmakta zorlanıyorlar ve bununu da Şimşek'e atıyorlar suçunu. Oysa hala kontrolü elinde bulunduran bir RTE var ama ona gidemiyorlar.
-
Dostum aynı kafadayız. Seni yıllardır görüyorum bu forumda. Ben de bundan bahsediyorum işte. ŞİMŞEK İSTİFA demek hiç bir şey çözmüyor aksine daha da kötü hale getiriyor piyasayı.
Şimşek faiz yükseltti, Vergi aldı. Eeee bu adam istifa etsin yerine kim gelsin ? Yerine biri geldiğinde inan bana ekonomi daha iyi olmayacak, daha kötü olacak.
Bir politika uygulandığında, o politikanın sürekli olarak bozulması; Ülkeyi daha kötü hale getirir. Bundan bahsediyorum. Ben Mehmet Şimşek çok iyi bir ekonomi bakanı demiyorum. İstifa etmesi daha kötü bir sonuç yaratacak Ülke'de onu diyorum sadece.....
Bir ekonomi politikası atıldığında o ekonomi politikasının bozulması piyasa olumsuz karşılanır. Bundan bahsediyorum......
Eğer bir ekonomi politikası atılacak ise, Piyasaya bu ekonomi politikası 20, 30 yıl boyunca bozulmayacak denmesi gerekir.
Eğer aksi uygulanır ise yani Ekonomi bakanı istifa edip, Önceki Ekonomi bakanının tam tersi politikalar uygulanır ise bu ekonomi sittin sene düzelmez. Ondan bahsediyorum.
Şu anki zaman da Bu adamın yanlışlarına değil, doğrularına sarılmamız gerekiyor. Çünkü bu adam gitse yerine daha iyi biri gelmeyecek emin ol.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 15 Temmuz 2024; 20:22:32 >
-
mehmet şimsek dediğin adam halk bankasını soyan adam google amcana bir sor bakalım
-
tamam abi sordum. Off offf keşke istifa edipte yerine başka biri gelse ya ekonomi düzelecek eğer istifa eder ise.
-
Bunlar geçici adımlar ve altyapısal olaylara kimse bakmıyor. Şimşek'in beynatlarından da benzer ekonomistler gibi olaya sadece para oyunları olarak bakıyorlar ve halktan uzaklar maalesef. Mesela vergi adaletini sadece herkesten vergi almak ve daha çok almak üzerine kurguluyor ama devletin yaptığı adaletsizlikleri ve vergi kaçağına ve vergi gelirinin düşüklüğünün sebeplerine hiç girmiyor(lar). Yatırım(gerçek yatırım), girişim, üretim vb. ortamını iyileştirmek yaymak, parayı oldukça akıcı hale getirmek hiç akıllarına gelmiyor bile...
-
Bu şekilde devam ederse başka yerden patlak verecek ekonomi. Kayinbabam esnaf, toptan mobilya hırdavatı alıp satıyor. Ödeme almada son zamanlarda çok fazla sıkıntı yaşadığını söylüyor. İnsanlar ödemeyi ne kadar ötelerse o kadar kar ettiğini düşünüyor, parayı faizde bekletiyor. Üretimden yavaş yavaş çekiliyor insanlar. Risk alıp emek vererek kazanmak yerine faize koymak daha rahat geliyor. Üretim zamanla azaldığı için ve ödemelerde sorun yaşandığı için batanların olduğunu söylüyor kayınbabam. Üretimi destekleyen, artıran bir politika izlemedikleri sürece sayılarla oymamış olmaktan öteye gitmiyor yaptıkları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mehmet Şimşek iyi bir ekonomi bakanı filan değil.Saçma vergiler ekleyip gerçekçi olmayan bir enflasyon rakamları üzerinden alt kademenin parasını çalmak suretiyle düşük zam oranları ile para sıkıştırmaya çalışmak kimsenin aklına gelmiyordu kendi başardı helal olsun.
Bay ekonomi şimdide kredi kartının taksidine takmış vaziyette, 50 milyon insanı toplayın silkin bence daha anlamlı olur yavaş yavaş öldürmeyin insanları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 16 Temmuz 2024; 15:16:23 > -
Hiç öyle birşey yok hiç boşuna hayal kurmayın.Mehmet Şimşek boşuna getirilmedi başaa.Amerikaya tahahahüt verdiler hiçbirşeye karışmıyacaz.Mehmet şimşeği Akp hükümetini ekonomik krizden kurtarmak için hertürlü yetki verildi bununda yolu acı reçeteydi uygulandı etkisini yavaş yavaş gösteremeyede başladı şu anda Turizm kan ağlıyor yavaş yavaş Ülke çökmeye başladı bununun yolu herzaman budur başka yol yok Tarihden belli hep böyle olmuşdur.4 sene sonunda Akp tekrar bu milleti kandırabilecekmi o önemli geçen seçimde kandırdı çünkü Eyt yi çıkardı Asgarı ücrete zam verdi doları baskılattırdı uyuyan halkı kandırdı tekrar koltuğu aldı.Yapacak birşey yok olmuyacak 4 sene krizi iliklerinize kadar hissediceksiniz 4 sene sonunda kurtulursa kurtulur.Mehmet Şimşek istifa falan etmiyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 16 Temmuz 2024; 16:40:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İstifa etmesi gereken zaten Şimşek değil ki
Gözlerinden ışık çıkarana bu kadar şiddetle denildi mi istifa etmeli diye, 128 milyar doları hiç edene denildi mi? Denilmedi.
Şimdi "vergi getiriyor" diye cebimize göz dikti diye suçlu oldu galiba. Ama şu aşamada zaten boşa geçirilen, heba edilen 3-5 senenin acısı çıkıyor mecburen. Hesabını vermesi gereken Mehmet Şimşek değil bu noktada bence. Son çare olarak yapılması gerekeni yapıyor gibi. Ertesi gün seçim oldu diyelim, CHP geldi mesela, ne yapacaklardı? Kemal Derviş zamanında ne yapıldı? Nasıl yapıldı bi bakın...
Net hatırlıyorum, adam milletin arasında gezindiğinde "sayın bakanım öldük bittik ne zaman düzelecek" vs diye sorduklarında, "bekleyin, az daha dayanın, olacak" diyordu, o zaman da hemen ertesi gün olmadı diye millet çok saydı sövdü. Ekmeğini AKP iktidar olup, yukarıda da yazmış arkadaşlar, Derviş politikalarını izlemeye devam ettiğinde yedi.
Mecburen kısa vadede bunlara yükleniliyor.
Önemli olan uzun vadede neler düşünüldüğü.
Vergilendirme anlamında büyük devrim lazım. Otomobil alımından genel tüketime, dolaylı-doğrudan vergilerde, her şeyde.
Bunun için de adam gibi, liyakatli, iş bilen bürokrat, memur, çalışan lazım.
Şimşek'in asıl derdi bu, bunları bulabilecek mi bakalım.
Enflasyonist ortamı Mehmet Şimşek yapmadı, aksine, Mehmet Şimşek geldiğinde özellikle otomobil piyasasına iyi bakın, takip edenler biliyor ve hatırlayacaktır. En büyük en güzel örnektir.
Adam geldiği anda 700'e arabayı alayım, ertesi ay 900'e satayım muhabbeti bitti. Geldiğinin günün ertesi günü trenler üzerinde bayilere dağıtıma giden otomobilleri çektiler, forumda da konuları fotoğrafları mevcut. Niye? Önlem alınacağı, bir şekilde piyasanın böyle gitmeyeceği algısı geldi çünkü.
Başka mallarda da durum böyle oldu, stok bulamama, stokların fahiş fiyatlardan satılmaya çalışılması, "dünden pahalı, yarından ucuz" diye ihtiyaç duyulmayan mallara saldırılması vesaire gibi işler de bu ortamı tetikledi. Yahu Dyson süpürge stoğu yoktu piyasada, böyle bi saçmalık mı var? Bunun yanında "fırsatçılar" da türedi, Erdoğan'a "fahiş fiyatçılar" dediğinde gülüyordum, adamlar gerçeğe döndürdü resmen olayı. Karaborsa piyasası yarattılar birçok malda.
Bu anlamda tüketimi yavaşlatarak enflasyonu soğutma derdindeler. Eh, kurunun yanında yaş da yanıyor.
Haaa bunun yanında bambaşka bi nokta var ki bu da değişik, şöyle bir dedikodu dolanıyor mesela;
AKP içerisindeki bazı isimler Mehmet Şimşek'i istemiyor, zenginleşmeleri, abuk subuk gelirleri önlenecek, tedbirler alınacak, zorda olan durumları daha da baltalanacak diye istenmiyor deniliyordu. Gelişi ile başlayan ve devamında da "gömülmeye çalışılması" bu yüzden deniliyor, bi grup yandaş trolün pompalaması falan deniliyor.
MB ve ekonomi politikaları ile birlikte düzeltmeye ve önceki imaja geri dönmeye çalışıyorlar. Saçma sapan politikalardan dönülmesi bile bu anlamda iyi.
Yatırım haberleri gelmeye başladı mesela ve buna da "pompalanıyor" denilebiliyor, ancak uluslararası kuruluşlar da not artırımına gidiyor, eh bunu ahaber yapmıyor.
Canımız sıkılıyor, haybeye harcanan 3-5 senemiz var, bizlere de giriyor, evet hepsi doğru. Ancak Şimşek'in istifası ile olacak iş değil, aksine şu aşamada Şimşek kalsın, diğerleri gitsin derim mesela şahsen
-
Bunların hepsi aynı marka aynı model.
Bunların reyizide- ekonomiden anlamayan bakanıda aynı şeyi söylüyooo..
Hani iyi durumdaydık..
Nerden çıktı şimdi 20 yıl sonra anca orta düzey düzeliriz.
İŞİN ASLI; Seçimlerde hep palavra attınız. Deperemde hep palavra attınız. Vatandaş şimdi kendisi ile baş başa kaldı.
Neyse bu günler geçer biz bu yapılanları unutmayızz...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X