Şimdi Ara

#şimşekhızındaistifa çağrısına binaen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günün 24 saatinde hükümete muhalefet ederim fakat.....

Muhalefet ettiğim hükümette, en desteklediğim bakanlardan biri Mehmet Şimşek. Bu adam öyle bir enkaz aldı ki Dünyanın En büyük, en bilgili ekonomisti gelse bile aynı adımları uygulayacaktı.

Merkez Bankası rezervi : ---- eksi bilmem kaç milyar dolar

Politika faizi : % 8.50

Bu adam başa geldiğinde ne yapmasını bekliyordunuz ? Faizi -% ye alıp. Sihirli değnek ile Merkez bankasının rezervini doldurmasını mı ?

Yapılması gerekeni yapıp faizi yükseltti ve Türkiye'nin elinde olan silahı kullanarak vergi aldı. Başka nereden alacaktı ki ? Katma değeri yüksek bir ürün var elimizde de biz mi bilmiyoruz ?

Her zaman diyorum olması gereken şeyler bunlar. Ülkenin ekonomi konusunda düzelmesi için bir 20 yılı var. Bu 20 yıl olayında başlangıç noktası Mehmet Şimşek'in yaptığı uygulamalar.

Muhalefet olmak için muhalefet olmayın. Kim gelse ekonominin başına bunları yapması gerekiyor.

• Bunları yapması gerekiyordu da,seçimde akp değişse ve yeni bir hikaye başlasa bu geçiş süreci daha az sancilı olurdu.Akp ile 8-0 geriden başlamış olduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naci Ağbal zamanında yapılan politikaları da destekledim. Şu an yapılan ekonomi politikalarını da destekliyorum. Eğer gerçekten bu çizgiden şaşmaz iseler 20 yılda iyi olmayız ama kötünün iyisi oluruz.

Bizim katma değeri yüksek bir ürünümüz yok. Hiç bir Ülke şu ürünü bizden almazsa biter gibi bir silahımız yok. Tek silahımız vergi ve faiz maalesef.

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Onda bende hem fikirim. Ama karşı taraf kazansa bile faizi yükseltip, vergi alacaktı. Bunu inkar eden ekonomiden zerre anlamıyordur.

• Milletin belini buken adami istemiyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Yapacak hiç bir şey yok bu politikalar uygulanmaz ise belin bükülmeyecek direkt belini kıracaklar.

Uygulanması gereken politikalar bunlar.

Naci Ağbal ekonomi başına geldiğinde, elindeki tek silahı kullanarak faizi yükseltti ve doları zapt etti. Erdoğan Nas var diyerek bu adamı istifaya zorladı ve faiz %8.5 kadar geriledi.

Şaka değil he

Fed faizi : 5.5

TCMB faizi : 8.5 idi

Sence hem faizi düşürüp hem doları zapt etmek için kaç milyar dolar yaktılar ??

Zamanında Naci Ağbal istifaya zorlanmasa bugünlerde olmazdık ama zorlandı ve o günlerden bugünlere geldik. Mehmet Şimşek Ekonomi başına geçti.

Ekonomi başına geçtiğinden beri uyguladığı şeyler benim nazarımda olması gereken şeyler.

Hiç kimsenin sihirli değneği yok bu konuda. Bari doğrulara sarılın. Yarın öbür gün bu adam da istifa eder ise ikinci bir Naci Ağbal vakası yaşanır ve şu anki durumdan daha kötü oluruz.

• Mehmet Şimşek'in merkez bankası rezervlerini doldurması.... Hımmm  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt

Hımmmmm.. Beğeni verin cem abime.

Faiz yükseltir isen eğer, Doları sabit tutmak için bir çaba sarf etmezsin. Diğer bakanların yaptığı gibi hem faizi düşürüp, hem de milyarlarca dolar yakmazsın yani. Elinde olan tek silah bu çünkü ; "Faizi Yükseltmek"

Faiz %50 - %55 seviyelerine geldiğinde ise ve vatandaş Dolardan para kazanamadığında parasını TL ye çevirip faize koyar ve Merkez Bankası rezervin yükselir.

Bu kadar basit mantığı anlamayıp bana yorum yapma olur mu cem ?

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

Güldürdün beni 

Muhalefet edeceğim diye muhalefet ediyorsunuz başka bir şey değil arkadaş.

Mehmet Şimşek öncesi zamana bakın;

TCMB Faizi : 8.5

FED Faizi : 5.5

Ulan hiç bir insan evladı Dolar faizi %5.5 iken, TL faizi : 8.5 iken  Dolarını bozdurup TL ye geçeceğini sanıyor muydun ? Aksine insanlar sudan ucuz Dolarları toplayıp sürekli dolar aldılar. Bu yüzden de Işıltı adam zamanında sürekli milyarlarca dolar satıldı.

Ve yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı Merkez Bankası rezervi ----- milyarlarca dolara ulaştı.

Mehmet Şimşek geldiğinde ne yaptı ? Faizi yükseltip, Vergiler aldı. Çünkü Türkiye'nin kullanabileceği tek silah bunlar. ELİNDE KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR ÜRÜN YOK.

Faiz %50 - %55 seviyesine ulaştı. Bu dönemde vatandaş ne yapar ? Dolar para kazanmadığı içip satıp faize koyar.

Sen gerçekten diyebiliyor musun Mehmet Şimşek Döneminde rezervler artmadı ?

Şaka gibisiniz gerçekten.

• Tarımda üretimi teşvik etseydi o zaman ithalat yapacağına, sarayın masraflarını kızsaydı vergi toplayacağına bu kadar, yandaş köprü ve hastanelere bu kadar para akıtılmasını önleseydi madem.

Böyle ülke yönetmek kolay, arttır vergiyi oh vergilerle döndürmeye çalış ülkeyi, ama krallar gibi yaşamaya devam et.

• BJK kullanıcısına yanıt

Tamam da dostum Bunlar Mehmet Şimşek'in Elinde olan bir şey değil. Bu adam başa "Benim faiz yükseltmeme karışmayacaksınız" diyerek geldi. Sence baştaki adama "Bırak ulen sarayını sizin harcadığınız parayı kısıyorum" diyebilir mi ?

Ben korkuyorum gerçekten bu adam gider ise Yüzde 1.5 milyon daha kötüsü gelecek. Zamanın da Naci Ağbal'a Olduğu gibi.

Naci Ağbal görevden alındığında, Oleeeyyyy, Faiz düşüyor Ülke şahlanıyor demişlerdi. Ne oldu şimdi ? Naci Ağbal Zamanında %20 olan faiz %8.5 indi ve bu yüzden dolayı %55 e kadar çıktı   

Benim için değişen hiç bir şey yok. Ben aylık $2000 para kazanıyorum. Ama Ekonominin gerçeklerini görmezden gelmek çok büyük aymazlık.

Üzülüyorum Ülkem için......

O zaman görevi kabul etmeyecek bu kadar basit  

• BJK kullanıcısına yanıt

Tamamdır dostum istifa etsin o zaman. Işıltı adam kafasında kukla birisi gelsin. Süpersiniz.

Benim için hiç sıkıntı yok benim tuzum kuru   

• Şimşek olsaydı EYT çıkmazdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

puhahhahahahahahahahahahahah    

medyascopeyoutube
    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu videoda EYT’ye ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) SMS göndermesini engellemek için aldığı yasak kararına değindi. 26.05.2023 **************************** Videomuzu beğendiyseniz like atmayı unutmayın, mutlaka yorum yazın, paylaşın - ve en önemlisi - kanalımıza abone olmayı unutmayın! YouTube'un KATIL butonuyla bize destek olabilirsiniz ➤ https://buff.ly/3KjxKEJ PATREON'dan medyascope'a destek olabilirsiniz ➤ patreon.com/medyascopetv YouTube kanalımıza abone olun ➤ youtube.com/@medyascope_ medyascope plus kanalımıza abone olun ➤ youtube.com/@medyascopeplus medyascope spor kanalımıza abone olun ➤ youtube.com/@medyascopespor medyascope english kanalımıza abone olun ➤ youtube.com/@medyascopeenglish Web sitemizi mutlaka ziyaret edin ➤ https://medyascope.tv/ Medyascope Sosyal Medya Hesapları: ➤ Facebook: https://www.facebook.com/medyascopetv/ ➤ Instagram: https://www.instagram.com/medyascope/ ➤ Twitter: https://twitter.com/medyascope ➤ Twitter: https://twitter.com/MedyascopeSpor #chp #kılıçdaroğlu #eyt #btk #milletittifakı #seçim #seçim2023 #CANLI #Canlı #live #Medyascope #sondakika #haber #livestream #livestreaming #News #Turkey #Türkiye #podcast
    https://www.youtube.com/watch?v=HmcbdGYtH78

Olum bu adam başa gelseydi daha kötü olacaktı o zaman.

Daha mesaj yazmıyorum ben, Muhalefet etmek için muhalefet edin taam ?

Yazıp yazmamak arasında kaldım acaba zaman kaybımı olur diye de hadi yazayım.

Merkez bankası başkanı Şimşek'mi, Şimşek'in görev ve yetkileri nedir. Faiz politikasını Şimşek belirliyorsa, o zaman MB başkanı ne yapıyor. Bak kendi yazıkların içinde bile ülke olması gereken birşeyi yok sayıyorsun, o da MB'nin bağımsızlığı. Şimşek geldikten sonra, 1 yıl geçmeden MB başkanı değişti. 2015 öncesi döneme bak, bir MB başkanı kaç yılda bir değişmiş. Sadece bu konu bile başlı başına bir sorun... Hiç MB nin sitesine girdin mi, girdiğinde ilk yazan şey nedir hiç gördün mü.

Faiz artışı vs. zaten bu konuda aksini yazmadım, neden kendi kendine halleniyorsun anlamışta değilim, enflasyonla mücadelede en önemli silahlardan biridir. Tüm dünya parasal genişlemeden sonra artan enflasyonu dizginlemen için faiz arttırırken faiz düşüren biz olduk. Aksini savunduğumla ilgili hangi cümlemden nasıl bir çıkarım yaptın cidden anlamak mümkünde değil.

Şimşek'in görev ve yetkileri konusuna gelelim. Nerede bizim orta ve uzun vadeli yatırım ve kalkınma planları. Vergi artışı yapıyor, tabana yaygın değil tabana binen vergiler geliyor. Ülke servetinin %70'ini elinde bulunduran %10 luk kesime uygulanan vergileri sayar mısın. Yurtdışı çıkış harcını 1.500 de yapsan, 15.000 de yapsan o %10 luk kesime koymaz. Petrole ötv zammı yaparsan zengine koymaz ama evine dolmuşla giden çaycı abla artık o vergiden dolayı 15 tl değil 25 tl vermek zorunda kalır. Hani servet vergisi, hani 5-10-100 evi olandan alınacak ek vergiler. Şimdi kiralara anında kesilen vergi gelecek, sen zannediyormusun bu vergiyi ev sahibi ödeyecek, anında kiracısına yansıtacak.

Diğer mevzu, rezerv artışı zaten olması gereken birşey, peki o rezerve giren paraların ne kadarının yabancılar tarafından getirildiği, ülkenin faizinden nemalanıp seni sömürdüğünün farkındasındır umarım. Adam 10milyar doları getiriyor, 6 ay ülkende tutuyor, 2,5 milyar dolar faizini alıp 12,5 milyar dolarla ülkenden çıktığından 2,5 milyar dolar kimin cebinden çıkacak. Bunun adı servet transferidir. DDKKM ile bu servet transferini pek ala ülke içinde fakirden zengine doğru yaptılar, şimdi de aynı şey yurtdışındanki zengine doğru yapılıyor.

Sonuç, şimşek sıradan bir ekonomistin yapacağını yapıyor, ötesine geçemiyor, halkın üzerine yükü bindirip zenginlerin üzerine gidemiyor, tüm yükü üstüne almış gibi görülüyor yarın birşeyler kötüye giderse günah keçileri hazır, hepsi bu... Fazlasını beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 15 Temmuz 2024; 18:15:56 >

Mehmet Şimşek Ekonomi bakanı olmadan önce M.B başkanı ataması bana verilsin diye teklifte bulundu ve Hafize Gaye Erkan'ı başa geçirdi ve Faiz yükselttiler.

Bana 2015 yılı örneği falan verme ben 2017 Yılından, Yani Erdoğan'ı Allah yaptıktan (tövbe) sonraki dönemden bahsediyorum. Her şeyi tek bir adamının eline verdiğimiz dönemden bahsediyorum.

Bu Dönemden sonra Her şey ama Her şey tek bir adamın elinde. Bu adam çıkıp diyor ki benim yaptığım ekonomi politikalarına karışmayacaksınız öyle Ekonomi başına geçerim diyor. Ekonomi başına geçtikten sonra ki dönemler de de yaptığı tüm politikalar yapılması gereken politikalar.

Bu adam gittikten sonra başa kim gelecek düşünebiliyor musunuz ? Diyelim ki gitti dediğiniz şeylerde hata yaptı ve gitti kimi getirecekler ekonomi başına ?

Gerçekten Erdoğan'ın Ekonomiden Anlayan çok çoook iyi profesörleri getireceğini falan mı sanıyorsunuz ? Ulan bu adamları getirse bile Mehmet Şimşek ile aynı politikaları uygularlar.

Gene diyorum senin elinde Faiz yükseltmekten ve Vergi almaktan başka silahın yok. Başka yolun yok. Mehmet Şimşek öncesi bunu yapmayan insanlar zaten Ülkeyi Ekonomi'de bu hale getirdi.

Resmen bunu inkar ediyorsunuz.

Buradaki matematiği 2017 sonrası Mehmet Şimşekten önceki bakanlar diye yapmanız gerekiyor. Sanki Norveç'te yaşıyormuşuz gibi yorum yapıyorsunuz.

Her istediğini yaptıramaz tabi ki. Çünkü HER AMA HER ŞEY 2017 DEN SONRA ERDOĞAN'IN ELİNDE.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.