Şimdi Ara

#şimşekhızındaistifa çağrısına binaen. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tuzun kuruysa ne yırtınıyon burda bakem. ANLAT bakalım.

tUZUN KURU OLARAK KENARA ÇEKİL BİZİ İLGİLENDİREN KONULARDA BİZ KARAR VERMEYE VE SÖYLEMEYE DEVAM EDERİZ.

• Chp kazansa getireceği ekonomistin tek farkı makam araçlarını, lüks harcamaları vs. azaltmak olacaktı diğer herşeyi aynı yapardı. Onların avantajı halk açız ölüyoruz dediğinde akpnin bıraktığı miras yüzünden diyip işin içinden çıkacaklardı bunlar öyle birşey de diyemiyor. Tayyibin seçimden önce şimşeki kovup faizleri azaltarak senelerce biriktirilen dövizle dolar satacağını da bildiğimizden bu acıları boşa çektiğimizi de biliyoruz yeni hükümetler ilk senesinde öyle bir popülist harekete girmez daha suça bulaşmamış olursa 3.seçimden sonra kaybederse hapse giriyorsun ekonomi falan umrunda olmuyor kazanmak için herşeyi yapıyorsun. Yine de şimşek nebatiden iyidir yapacak birşey yok bize soran da yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

KKM tamamen bizim kendi hatalarımız sonucunda ödediğimiz bedel. Bugün ödediğimiz faiz ise, geçmiş hataların bugüne kumülatif yansıması, uygulamak zorunda olduğumuz reçete.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi ciddi, şimşek enflasyonu düşürecek sananların olması acı. şimşek gariban halktan para toplayıp, akp devletinin günü kurtarıyor görünmesinden başka bir şey yapmıyor. zaten yapamaz da. amiri izin verir mi çok kazananlardan çok vergi alınmasına mesela?

hülasa, seçimden beri, 1 seneyi aşkın süredir "enflasyonla mücadele" ediyorlarmış, duy da inanma gari. enflasyon düşmüyor, alım gücünün helvasını yedik. ya art niyetlisiniz ya da başka bir şey. (yazarsam sıkıntı olacaktır)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim anlamadığın nokta şurası.

Faiz artmasın diye bir şey de söylemiyorum. Tabii ki saçmalıktı tüm dünya faiz arttırırken faiz düşürmemiz. Damat-imam olayı sonra nebati ile kkm derken düşük faizle halkı voleye getirdiler.

Bu enflasyon/faiz dengesinin açılmasının sebebi sence halk mı? Devlet kurumlarının için bomboş. Kalifiye elemanı elle sayarsın. Onlar da dışlanmış olanlar. Hükümet yesin içsin sıçsın, vergi üzerinden halk mı cezasını çeksin?

Burada savunulacak bir taraf göremiyorum. Yoksulluğun ötesinde açlıkla savaşıyoruz artık.

• Şimşek de hatalı değil biz de. Milletin kızdığı, ziyafeti kim çektiyse hesabı da onlar ödesin. Halk olarak neden tasarruf edin diyor da saraylar köşkler full çalışıyor, MV maaşları bile düşürülmedi. Milletin asgari ücretlinin maşının her ay 3/1 vergiye gidiyor.

• Tax the rich bro.

Gidip garibanı tükettiği malzemeleri yüksek vergilendirmekle ekonomi çevrilmez.

Kolada bile ötv var şaka gibi..

• SLAHS kullanıcısına yanıt

Ya konuya cevap yazmayacaktım da şu mesajı gerçekten düşünerek mi yazdın merak ettim. Anlat demişsin anlatayım sonuna kadar oku yazdıklarımı.

Türkiye'de yaşayan bir vatandaşım. Bu tip konularda "Kenara çekileyim de ne yapıyorlarsa yapsın" kafasında değilim.

Muhalefet etmek için muhalefet edenlerin benim gözümde zerre diğer taraftan bir farkı yok. İkinizde aynı yolun yolcularısınız. Aynı kafa yapısı, farklı ideolojiler.

Muhalefet edenlere şunu sormak istiyorum ; "Türkiye'de yaşadığınızdan emin misiniz ?"

Onlarca yıl geriye gitmeye gerek yok. Maksimum 3-4 yıl içinde ekonominin içinden geçmelerini görmediniz mi ?

Ekonominin içinden geçmelerinin en önemli sebebi neydi ? "Faiz düşürmek, Piyasa beklentisi dışında politika uygulamak."

Bir Merkez Bankası, piyasa beklentisi dışında kafasına göre faiz arttırıp, düşüremez. Piyasa eğer %1 faiz artışı bekliyorsa ve sen piyasa beklentisine inat %1 faiz düşürüyorsan paranın değeri anında düşmeye başlar. Eğer Japonya değil isen piyasa beklentisine uymak zorundasın. Çünkü elinde trilyonlarca dolar rezerv yok.

Mehmet Şimşek öncesi ne oldu ? Sürekli olarak piyasa beklentisi dışında faiz düşürülüp, Dolar satılarak USD/TRY baskılandı.

Sürekli Ekonomi Bakanı, M.B başkanı değiştirilerek uygulanan politikalara sil baştan başlandı. Bir ekonomi Bakanı'nın istifa etmesi; Türkiye gibi belirsiz bir para politikası izleyen Ülkelerde çok fazla olumsuz karşılanır. Çünkü piyasa da güven yok. Nasıl bir para politikası izlenecek kimse bilmiyor. Bu yüzden sürekli olarak TL ile ya EMTİA ALINIR YA DA DÖVİZ..

YUKARIDA YAZDIKLARIMA BİNAEN, AŞAĞIDAKİ YAZIYI KALIN YAZMAK İSTİYORUM..

Ben Mehmet Şimşek sevdalısı bir insan değilim. Elimdeki mevcut donelere bakıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi Mehmet Şimşek öncesi sürekli olarak piyasa beklentisi dışında faiz düşürülmüş. Rezerv satılmış. 32 milyon 768 bin kere Ekonomi Bakanı, M.B Başkanı değişmiş. Elle tutulur hiç bir para politikası yok.

Yarın kalktığında USD/TRY 1 TL olmayacak. Ekonominin başına kimi getirirsen getir isterse Dünyanın en iyi Ekonomisti olsun. Türkiye'de Faiz arttıracak ve vergi alacak. Başka bir silahın yok çünkü. KATMA DEĞER BİR ÜRÜNÜN YOK ELİNDE.

EEEEEE bu durumda ise eğer Mehmet Şimşek istifa eder ise daha iyi olmayacaksın. Daha kötü olacaksın. Çünkü gene sil baştan bir para politikası uygulanacak. Sonra ver elini USD/TRY 100 TL ver elini Enflasyon %500.

Anlatabildim mi derdimi ? Ben Mehmet Şimşeğe aşığım demiyorum. Mevcut durumu enine boyuna doğrusuyla konuşuyorum. EVET BENİM TUZUM KURU AMA ÜLKEMİN EKONOMİK OLARAK KENDİNİ TOPARLAMASINI İSTİYORUM...

İyi geceler.

EDİT : Şunu da eklemek istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin. Mehmet Şimşek'in veya Mehmet Şimşekten sonra gelecek herhangi bir Ekonomi Bakanının Uçaklarını sat, Saray harcamalarını kıs vs vs diyebilecek bir gücü var mı ? Bence yok. Eğer böyle biri var ise keşke gelse de yapsa bunları. Ama yok böyle bir şey. Bu durumda ise Mehmet Şimşeğin istifa etmesi her şeyi daha kötü yapacak dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 18 Temmuz 2024; 2:29:31 >

• estafine E kullanıcısına yanıt

Gelir vergisini iyi bir miktar arttırdığı günün ertesi Şimşek'i yerler. Türkiye'de bazı gerçekler var.

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt
    bu kadar uzun uzadıya şeylere gerek yok. iktidarın 22 yıldır, kamu kaynaklarını hunharca yok etmesi sorundur. çözümü ise, son yerel seçimlerin de gösterdiği gibi, yeni bir iktidardır. şunu bil, bu sorunlar çözülür. çünkü devlet malı deniz .. hesabı bi-te-cek. bu bittiği anda, makul ekonmomi politikaları ile, sırf ücretlinin, dar gelirlinin ebesini ağlatarak değil, adaletli şeyler yapılarak, bu ülke kurtulacak. şu anda umut ışığının olmamasının sebebi, gücü elinde tutan siyasetin, israftan vaz geçmek istememesi. sadece ben yiyeyim ile, değil şimşek kasırga gelse düzelmesinin imkanı yok. şimşek'i çok abartıyorsunuz, yapması gerekeni yapamayan bir zat.

seçimin hemen akabinde, yara bandı çeker gibi, faizleri gerçek enflasyonun üstüne çıkarmalıydı. peşi sıra parasal sıkılışama ve maliye politikalarını uygulamalı ve yapısal sorunların üstüne gitmeliydi.

ama bunları YAPAMAZ. dolayısı ile, "lan faiz artırdık, enflasyon niye düşmüyor" diyorsanız, sebepleri bunlar. baz etkisi hariç düşmeyecek de.

• sanıyorlar ki, şimşek kafasına göre iş yapıyor. her adımında icazet almak zorunda. dolayısı ile ülkeyi ekonomik çöküşe neyin götürdüğünü hatırlamayacak kadar balık hafızalı mısınız?

• Kompany K kullanıcısına yanıt

Gelir vergisi denen saçmalık bordroluyla memura var.

Gerçi memurun gelir vergisi ödediğine hiç inanmıyorum emekli maaşları yüksek olsun diye dümenden vergi kesiyoz ehuehue diyip yine memura kıyak geçiyor devlet.

Zaten memurun emekli olunca maaş zammının işçi emeklisinden vs. farklı hesaplanması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı.

CHP sokak itleriyle uğraşana kadar solcuyum diye geçiniyorlar işçinin emekli maaşıyla memurunkini eşitlemekle uğraşsana.

• estafine E kullanıcısına yanıt
    chp iktidarda değil. valla bak. seni yanlış doldurmuşlar..

• Mesela İş Bankasının kendi sandığı var. İş Bankasından emekli olanlar hem SGK'dan hem kendi fonlarından emekli maaşı alıyor. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı oluyor mu? IMF ne diyor bu konuda?

Sadece memur değil, atıyorum adam asgari ücret 100 TL iken 1000 TL maaş alıyor. Ona göre de fazladan gelir vergisi ödüyor, prim ödüyor. Yani anlayacağın memurdan fazla maaş alan sgk emeklisi de çok. İnsanın içinden demek geliyor, IMF ne zaman Sosyalist oldu da eşit maaşı öneriyor? Sosyalistlik de lafın gelişi. Yoksa sosyalist ülkelerde de eşit maaş yok. Tamamen emperyalistlerin uydurması.

Polis, öğretmen, doktor, hemşire... Hepsi memur. Kapına biri dayandı, tekmeliyor çağırdın polisi gelmedi mi? Okula gitmedin mi? Öğretmedi mi öğretmenin okumayı yazmayı? Evinde yangın çıktı, çağırdın itfaiyeyi, gelmedi mi?.. Nedir bu memurlara kininiz? IMF ağzıyla, aklıyla...

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

Hocam boşuna yırtınma diyorum sen hala ansiklopedi kopy pasta yapıyon.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE EKONOMİ ASLA DÜZELMEZ..

Türkiyenin şimşek hızında ilerleyen yargısı Türkiyenin gri listeden çıkmasını sağlayan operasyonlara yakalanların hepsi gece bak tekrar yazıyorum

GECE GECE diyorum 02:30 serbest bırakıyor. Bundan 1 hafta sonra aynı hakim tekrar tutuklanmalarını istiyor. Bi bakalım ne oluyorr...

Ne olduğunu buraya yazz hepimiz bilelim ne olduğunu.

Onun için ADELETİN OLMADIĞIYERDE EKONOMİ OLMAZ..

Hakim salmak zorunda knk eğer adam suçsuz yere hapisteyse şüphelilerin avukatları devlete sağlam tazminatlar kitliyorlar ve cmk gereğince o para hakimlerden tahsil ediliyor. katil de olsan hüküm giyene kadar lekelenmeme hakkın olduğu için sana suçlu muamelesi yapamaz ne devlet ne de hakimler yoksa adil yargılanma hakkına tecavüz edilmiş olur o da tazminat sebebi.

"Ansiklopedi kopy pasta" ne alaka ? Ben gördüğüm, şahit olduğum şeylerden örnek verdim sana. Eğer Türkiye'de yaşıyorsan ve ekonomiyi ucundan, kıyısından takip ediyorsan bu örnekleri sende biliyorsun.

Ben Adaletin iyi olduğunu falan mı savundum ? Karı gibi sağa sola çekiyorsun konuyu. Ana konuyu anlamadan saçma sapan argümanlar üretiyorsun.

Evet sağlam bir ekonomi temelleri için "ADALET" gerekir.

"ADALET" sağlayacak kurumlar bellidir. Bu kurumların içinde ise Ekonomi kurumları yoktur. Ekonomi ile ilgilenen kişiler "ADALET" sağlayamaz.

Sana diyorum ki "Dünya'nın En iyi ekonomistini getir. Türkiye'de yapacağı şey ; "Faiz arttırmak, Vergi almak." Bu yüzden Mehmet Şimşek istifa etmesi, Ülkeyi daha iyi yapmayacak, Daha kötü yapacak. Bunun nedenlerini alıntıladığın yorumda yaptım.

Senin mantığın ile Adaletin sağlanması için, Ekonomi bakanının istifa etmesi gerekiyor o zaman.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun...

• Kendin "ANLAT" dedin. Belki anlarsın diye, ne demeye çalıştığımı SATIR SATIR yazdım.. Ansiklopedi kopy pasta diyerek koparttın beni gerçekten.

Yazmak için yazıyorsun sadece başka bir şey değil. Şu üste çıkma çabanı bir kenara koyup, Anlatmaya çalıştığım konuyu kavrar isen hak vereceksin bana.

Ama yok. Türkiye'de Herkes haklı. Kimse haksız değil. Hiç Kimsede evet "Doğru diyorsun." Diyecek bir Erdem yok. Eğer olsaydı Ülke bu halde olmazdı zaten.

O erdemi sende görmediğim için, Yazdığım yazılardan Çoooook alakasız argümanlar üretip; Sanki ben, söylediğin şeylerin aksini savunuyormuşum gibi "Ekonomi çok iyi, Adalet çok iyi, Mehmet Şimşek En iyi ekonomi bakanı" demişim gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsun. Daha da polemiğe girmem senle.

Kafanda kurmaya devam et. Haklısın diyerek biraz da pohpohlayayım seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 20 Temmuz 2024; 16:29:29 >
  • mehmet şimşek iyi bir maliye bakanı değil. günü kurtarmak için, genel tabloyu, iyi "imiş " gibi yapmak üzere göreve getirilmiş bir kişi. bu şahıs ve yöntemleri ile düze ÇIKAMAYIZ.. bu şahsı savunmak, sıradan bir vatandaş için o kadar saçma ki, kelimelerle anlatamıyorum. dar ve orta gelirlilerin (ülkenin üçte ikisi , aloo) belini kırdı. zengine hiç dokunmadı. zaten görevi o değil. sessiz halkın savunucusu yok tabi.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Dostum Mehmet Şimşek iyi bir maliye bakanı demiyor zaten kimse burada. AKP saflarında Mehmet Şimşekten sonra gelecek çok iyi bir bakan yok. Bunu savunuyorum ben. Yerine daha da kötüsü gelecek. Mehmet Şimşekten sonra gelen bakan sihirli değnek ile ekonomiyi düzeltmeyecek. Gene Işıltı Adam veya Damat bakan kafasına biri gelecek. Mehmet Şimşek şu an kötünün iyisi.

Mehmet Şimşekten önce rezerv vardı, Sata sata ekonomiyi de, dövizi de baskıladılar. Elinde rezerv kalmayınca patlayacak tabi bu EKONOMİ. Ben bunun hesabı vatandaşa kesilsin demiyorum. Ama gerçeklere de gözlerimi kapatmıyorum.. AKP SAFLARINDA MEHMET ŞİMŞEKTEN SONRA GELECEK İYİ BİR EKONOMİ BAKANI VAR İSE, ŞU AN Kİ DURUMDAN DAHA İYİ HALE GETİRECEK BİR BAKAN VAR İSE GELSİN ABİ. EĞER YOK İSE DE MEHMET ŞİMŞEK İSTİFA DEMEK AYMAZLIKTIR. BUNDAN BAHSEDİYORUM. NİYE ANLAMAK İSTEMİYOR KİMSE ARKADAŞ.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.