Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Sınav Sistemin 2 yıl içinde değişiceği Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen değiştiriliceğini düşünüyorum .Biz mezun olurken yeni bir sistem gelicek liseler için muhtemelen 2 3 yıl içinde . Çünkü yığılmaların devasa boyutlara ulaşacağını ve ilk 25 bindeki insanların çok ufak farklarla öne geçiceğini düşünüyorun . Kontenjanlarda aşırı sıkıntıya ve itiraza söz konusu olucaktır . Lise notlarıyla veya her yıl yapılan sınavlarla ilgili bir sisteme geçiliceği düşüncesindeyim . Belki not sistemi haksızlık dolayısıyla olmaz ama bu değişicek kesinlikle. Bi insanın kaderi 1 soruyla belli olmamalı bukadar şans faktörü olan sınava 3 yıl içinde sınav diyemeyekler. Ana sorun puan türünün kaldırılmış olması ve soru sayısının az olması. Puan türünü kaldıran aciz zihniyete ithaf edicek çok güzel sözlerim var ama neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doremoni-V2 -- 12 Haziran 2020; 14:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yapılacak çok basit bir sey var. getir kardeşim merkezi yazılı sınav sistemini. her dönem 2şer sınav yap, sene sonunda da bir final yap. yazılılar %12.5 etkilesin, final sınavı da yüzde 50 etkilesin. hem öğrencilere lise başından beri düzenli çalışma asılanmis olur hem de 11 12lerdeki inanılmaz baskı azaltılmış olur.
  • Soru sayısı arttırılsa yığılma azalır diye düşünüyorum ben. Çok fazla yığılma var gerçekten 1 ayt sorusuyla 28 binden 31 bine atıyor çok saçma

• yapılacak çok basit bir sey var. getir kardeşim merkezi yazılı sınav sistemini. her dönem 2şer sınav yap, sene sonunda da bir final yap. yazılılar %12.5 etkilesin, final sınavı da yüzde 50 etkilesin. hem öğrencilere lise başından beri düzenli çalışma asılanmis olur hem de 11 12lerdeki inanılmaz baskı azaltılmış olur.

• Sınav sistemi değişmesine gerek yok aytde soru sayısını arttırsalar iş çözülecek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Haklısın mito . Böylelikle lise 1 de çalışmayan 2 de çalışmayanlar elenir . Yığılmanın önüne geçilir

• aga ygs-lys sistemi gibi puanlama yapsalar çok iyi olur

biyoloji-mat yapan tıp, fizik-mat yapan mühendislik çok iyiydi eskisi

• 4-5 mi .d seneye değişmezse iyi diyorum ben max 2022de değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adisdasdadas -- 12 Haziran 2020; 14:6:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yarın gel meb de işe başla bro'm

• adisdasdadas kullanıcısına yanıt
    Biraz iyimser olıyım dedim . Kesinlikle zaten 3 senesi var en fazla . En zor sistem bence bu sorulara bakarsan . Ve puan türü olmaması bakımından . Gerçekten çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doremoni-V2 -- 12 Haziran 2020; 14:8:39 >
  • eskiden yığılma bu kadar fazla değildi bunun nedenlerinden biri soru sayısının fazla olmasıydı. tarih, coğrafya, felsefe, din, fizik, kimya, biyoloji gibi dersler tyt'den sadece 40 soru geliyor. Ne kadar ayırt edici olabilir ki bu sistem tabi yığılma olur. Aynı şey ayt için de geçerli soru sayısı çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6BF082BC9 -- 12 Haziran 2020; 14:10:42 >
  • Swindl3r S kullanıcısına yanıt
    teklif olursa değerlendiririm

• seneye değil de 2022de değişir bence çünkü sistem artık tıkanmaya başladı her sene yığılma artıyor. Soru sayısı az geliyor ve obp de fazla etkiliyor
  • Puan türü yok hocam puan türü yok . Sorun orda

• Yeni milli eğitim bakanı gelsin değişir merak etmeyin siz

• Doremoni-V2 D kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o da bir sorun say say bitmiyor sorunlar.
  • Seneye son tyt ayt olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

• YGS LYS en iyi sınav sistemiydi. Her kesim öğrenciye hitap ediyordu herkesin emeğinin karşılığını veriyordu.
  • Doremoni-V2 D kullanıcısına yanıt
    Bizim ne suçumuz var. Obp filan olmasın çaksınlar 60 mat 60 fen rahatımıza bakalım.

Obp aslında güzel bişey de türkiyede yemiyo
    merkezi yazılı sınav sistemi asla ve asla işlemez bu durumda iki olasılık var:
    ya meslek lisesinde öğrencilerin %99.9 u lise 2. sınıfı göremez ya da fen liselerindeki öğrenciler tepede yığılır yani asla işlemez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.