Şimdi Ara

Sınava Girenler Gelsin İçeri Bi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ben üni öğrencisiyim(ytü). Geçen sene malum YGS'ye girmiştim. Hani baya baya zordu. Bu sene de deneme amaçlı girdim sınava ki zaten 40dk önce işim olduğundan dolayı çıktım sınavdan. O sürede Türkçe'nin çoğunu, matematiği, kimya,biyoloji ve biraz da sosyal çözdüm 10 tane kadar. Tabi hiçbir sıkıntım stresim olmadığından yayıla yayıla çözdüm. Ve de 1 senedir hiçbir şekilde ygs felan bakmadım.

Neyse sınava girdim. Özellikle Türkçe'de bir tane dil bilgisi harici hepsi paragraftı ve çoğu da uzun değildi. Hepsini çözdüm neredeyse. Çok basit geldi sınavda. Lan dedim biz neler çözdük geçen sene bu ne böyle aşırı basit.

Sonra matematiğe giriştim 3-4 soruya uğraştırıcı diye zaten hiç bakmadım. Ama diğerlerini çözdüm. Onlarda özellikle geçen seneye göre az da olsa iyileştirilmiş gördüm yani zorlanmadım.

Kimya'da ise önceden genellikle full yaptığımdan yani bilgimin iyi olmasından dolayı hiç zorlanmadım. Bu senede full bekliyorum açıkçası.

Biyolojiye gelince biraz zorlanmadım değil açıkçası. Ama yinede basit sorular daha çoğunluktaydı. Tabii birkaçı düşürücü sorulardı. Yani ortalama 13 net üzerinden 10 yapılabilecek bir sınavdı.

Fiziği oldum olası pek beceremediğimden hiç bakmadım. Ama birkaç yerde soruları yayınladılar hemen. Onlara bakarak aşırı zor olduğunu söyleyemem. İdeal düzeyde olduğunu düşünüyorum.

Her neyse şimdi ÖSYM'nin açıkladığı sorulara bakayım dedim. O da ne !! O kolayca çözdüğüm paragraf soruları çok profesyonelce hazırlanmış düşürücü sorulardı. Açıklananlar arasından bile 3 tane yanlışım çıktı. Ki en az 6-7 en çok 8-10 tane çıkar. Matematikte ise açıklananlar arasında hiç yanlışım yoktu. Kimya'da aynı. Biyolojide ise yanlışlarım var. Ha tarihte baya kasmış bu sene onuda söyleyeyim.

Çıktıktan sonra geçen seneye göre aşırı kolay dememe rağmen yanıldığımı sonradan anladım. Özellikle Türkçe çok fazla düşürücü sorulara sahipmiş. Çoğu tanıdığım kişilerde iyi yapamamış. Ki bu bahsettiğim insanlar Türkiye'nin en iyi ilk 10 öğretmen lisesi içerisinde olan insanlar. Hani baya baya yapamamışlar. Özellikle matematikten 6 tane boş bırakanlar bile var. Ben görememiş olabilirim ama onda da çok düşürücü sorular olduğu söyleniyor. Ki doğrudur da. Sonuçta ÖSYM'nin ne bok olduğunu hepimiz biliyoruz.

Velhasıl herkesin sınavı kötü geçmiş. Sizde kötü yaptım diye üzülmeyin. Sonuçta rakiplerinizinde hali yerlerde. O yüzden şimdiden bunu sınavı unutup LYS kasmaya başlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykpgrp -- 15 Mart 2015; 21:40:18 >

• İnsan emeklerini alamayınca bir yerde üzülüyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız kesinlikle. bende işte geçen senenin mağduruyum. ama fazla üzülmeden lys'ye akmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ykpgrp -- 15 Mart 2015; 21:45:22 >
  • Arkadaşlar yüzde kaç etkilicek bu sınav battık ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Reverans

Arkadaşlar yüzde kaç etkilicek bu sınav battık ya

%40 diye biliyorum ama değişmişte olabilir.
  • Hani sınav görevlisi kitapçıklarımızo kontrol edin dedi ve ben açtım baktım paragraflar uUm değil ben bu sınavdan iyi yaparım dedim fakat türkçeye başlayınca klasik ösym soruları farklı anlam gücü isteyen soruları açıkçası çok iyi beklemiyorum ama hayırlısı arkadaşlar yapıcak bi şey yok son 1 ay sağlam çalıştım şimdi önümüze bakma zamanı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.