Şimdi Ara

Sınavdan Önceki Gece Uyuyamassak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece saat 11 gibi yatsam, 2-3'e kadar uyuyamassam ne yapacam beyler. Başınıza böyle bir şey geldi mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınavdan Önceki Gece Uyuyamassak

Sınavdan önceki gece uyumakta güçlük çekmek, yaygın bir kaygı belirtisidir. Sınav stresi, YKS gecesi veya sınav günü uyuyamamanıza neden olabilir.

Sınav öncesi uyuyamamak, sınav performansınızı olumsuz etkileyebilir. Uykusuzluk, konsantrasyon güçlüğü, yavaş tepki süresi ve hafıza sorunlarına yol açabilir.

Sınav stresinden uyuyamamakla başa çıkmak için şu ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Yatmadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapın: Ilık bir duş alın, kitap okuyun veya sakinleştirici müzik dinleyin.
    • Yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun: Uykuya dalmak için ideal bir ortam yaratın.
    • Düzenli bir uyku-uyanıklık döngüsü izleyin: Hatta hafta sonları bile her gün aynı saatte yatın ve uyanın.
    • Kafeinden ve alkolden uzak durun: Bu maddeler uykuyu bozabilir.
    • Yatmadan önce ağır yemekler yemeyin: Böyle yemekler sindirimi zorlaştırır ve uykuyu engelleyebilir.
    • Fiziksel aktivite yapın: Egzersiz yapmak uykuyu iyileştirmeye yardımcı olabilir, ancak yatmadan hemen önce egzersiz yapmayın.

Eğer yukarıdaki ipuçları işe yaramazsa ve sınav öncesi uyuyamamaya devam ederseniz, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir. Uyku bozukluklarını tedavi etmek için ilaçlar veya terapiler önerebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçen sene saat 6.30da yatip 7.30da uyandım. sınav boyunca ellerim titredi. Çok kötü bir şey. Allah kimseye vermesin. Heyecanını kontrol edebilen biriysen sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 gibi duşunu al yatağa gir gözleri kapat Ve kendine hazır olduğunu zaten yapılması gerekeni yaptığını söyle kötü hiçbirşey düşünme zaten kötü bişey olmaz

• Her ygs sınavına 2 3 saatlik uykuyla girdim.Sabah kalkınca bi türk kahvesi ve çikolata yiyin.Baktın gene uyku açılmadı nescafe express ler var onlardan alın kesin açılıyor.Çok kafaya takmayın emeğinizin karşılığını alırsınız inşallah

• Fen lys sinde sıcaklar yüzünden uyuyamadım berbat bir olay 5i görmüştüm yapacak bir şey yok kafana takarsan uyuyamazsın.

Cumartesi günü geç kalkma dışarı çık yorul akşamda kafein alma çok rahat uyursun.

• 8de yat 11de uyu

• LYS fen oncesinde geldi. Sinav da zor olunca mezuna kaldim haliyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyuyamadım yarın okul var
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yapın diyemem ama ne yapmıcağınızı söyleyeyim;

Sınavdan önceki gün 3-4 saat uyuyup uyanıp kendinize "Ya şimdi uykusuzum ya bütün gün dayanır gece bam bam 8 de yatağa" demeyin, zirâ 8'de de uyuyamayıp hali hazırda 24 saat uykusuzlukla girmek varken bunu 30'lara 40'lara çıkartmış oluyorsunuz, uykusuzluk = Baş ağrısı, titremeler, nefes almada zorluk vs...
  • Geçen sene 4-5 gibi uyuyabilmiştim, 8de kalktım ama sınav saatinde kendime gelebilmiştim. Bu sene de bir farklılık olmayacak gibi. Uykusuzluğu tetikleyen çok şey var etrafımızda ama stres uyutmuyor zaten.
  • cumartesi günü sabah saat 5 6 gibi uyan aksam bence gelir uykun.ama bilmiyorum bende ilk defa yasıyacam.bakalım hayırlısı
  • arkadaşlar o gece hedefi olan hiçkimse uyuyamıyor merak etmeyin, sınav esnasında uyku aklınıza dahi gelmiyor, yatağa gireceksiniz uyursanız uyursunuz uyumazsanız birşey yok dinlenirsiniz en azından sabahta bir duş alıp çıkarsınız. ben geçen sene 2-3 saat ancak uyuyabilmiştim çok etkilediğinide düşünmüyorum. ancak şu uyarıyı yapim o gece direk uykuya dalayım diye önceki gün uyuyamazsanı hayatınızın hatasını yaparsınız o gece sizin uyumanızı engelleyen başka birşey. isterseniz 1 hafta uyumayın o geceki stres uykuyu engelliyor.
  • Arkadaşım test edildi. Ygs den önce 3 saat uyudum girdim sınava beklediğim hedefin aynısını aldım. Fakaaat lys'yi hiç iplemedim hiç umursamadım mat/geo sınavına uyumadan girdim gece boyu oyun oynadım forumda gezdim. Yaptığım aptallığın farkına varmışsınızdır zaten. Barajı 7 puanla geçmiştim lys'de. Oysaki çok daha iyisini yapabiliceğimden adım gibi eminin şimdi gaziosmanpaşa üniversitesinde sevgilimden arkadaşlarımdan 400 km uzakta yaptığım aptallığın pişmanlığı ile yaşıyorum

• kesinlikle cenabet girin istediğim bölüm olmasada dandik bir mtok tutturdum

hatta 11.sınıftan örnek veriyim

gusüllü girdiğim matematik sınavı

24

cenabet girdiğim sınav

66

güvenin bana günahtan korkuyorsanız bana yazdırın günahları sorun değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün o civarda uyuduğum için artık alışmış olsam da kötü bir durum bu. Çözüm olarak sabah sert bir kahve olmazsa olmaz!!
  • Nasıl olsa seneye kalacağım benden bir durum olmaz de rahat uyu

• quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

kesinlikle cenabet girin istediğim bölüm olmasada dandik bir mtok tutturdum

hatta 11.sınıftan örnek veriyim

gusüllü girdiğim matematik sınavı

24

cenabet girdiğim sınav

66

güvenin bana günahtan korkuyorsanız bana yazdırın günahları sorun değil

konu dışında iplemiyorlar herhalde artık seni
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Aferin

• Bende 3 4 falan uyumuştum ygs den once ama sınavın heyecanıyla uykum falan gelmedi sınavda rahat olun bise olmaz

• Değişik bi düşünce

• .koter. kullanıcısına yanıt
    hocam ilgi görmek istesem çoktan tanınan biri olurdum konu dışında seneye sınava tekrar giricem ondan burada takılacağım babam sağolsun zamanında tutturduğum üniversiteye "ulan gerizekalı tuttura tuttura orayımı tutturdun" dediği için gidemedim bende tekrar giricem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 5 Mart 2017; 18:51:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.