Şimdi Ara

Sınavlarda çok dikkatsizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun fem'in GDS sınavına gırdım. (11. sınıfım) 60 matematık 60 fen sorusu vardı 160 dakıkaydı sanırım sınav.

Matematık konuları kolaydı hızlıca yapıp hemen fen e geçmek istedim. 10y 5b var 60 matematık sorusunda. 10 tane yanlış içinde tam 5 tanesi dikkatsizlikten kaynaklanıyor. aradaki + yı - görme yada işlemin sonunda +1 ekleyecegım yerde hiçbir şey eklemeden işaretlemek. 3 ile 2 yi çarpıp 9 yapmak. Buna benzer cok fazla örnek var ve hepsi dikkatsizlikten. Aynı durum fende de geçerli. Bir de sınav yetişmedi tabiki optik bölümünde matematıgı türkçeye işaretlemişim 60 soruyu baştan işaretledim kimya bomboş kaldı çok basıt sorular varmış içinde ama geçti artık. Bu dikkatsizliği yenmek için neler yapılabılır kitap okuma dışında

• Hızlı okuma eğitimleri çaresi olabilir. Ben de hızlı okuma eğitimi almayı düşünüyorum. Şöyle Kasım'ın sonuna doğru felan. Yaklaşık 150-200 kelime arası okuyorsun, fakat beynin kapasitesi 750-800 kelime arasında. Beyin o boşluğu farklı şekillerde kapatıyor. Başka şeyler düşünerek, ayağını oynatarak vs. Hem sınavı hızlı çözersin, hem de daha dikkatli. En azından yapamazsan bilmediğin için yapamazsın. Birde hızlı okuma işi çok kolay bir şey değil. İçten seslendirme yapıyorsun okurken. Bu nedenle konuşma hızını geçemiyorsun. O yüzden içten seslendirmeyi susturmadan belli bir aşamayı atlayamıyorsun. Kurslarda yardımcı oluyorlar; ama başarısız olanlar da var.
  • Ben gitmiştim hızlı okuma kursuna ama yaşım küçüktü bi 4-5 sene oldu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wakusei

Ben gitmiştim hızlı okuma kursuna ama yaşım küçüktü bi 4-5 sene oldu sanırım

Hala sorun yaşıyorsan öğrenememişsin sanırsam hızlı okumayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 30 Ekim 2011; 18:44:06 >
  • ben de bugün bu sınava girdim ve matematikte 3-4 soru dikkatsizlikten gitti. mesala b kitapçığının ilk sorusu çok basitti ama diğer iki kökün içi eksi olduğu için ben 3.köküde - aldım . soru gitti.
  • @barman evet küçüktüm biraz o yuzden pek etkılı olmadı sanırım.

@daedlus valla benımde öyle yaptıgım hatalar var - ler + lar çok karışıyor birbirine dikkatli okumayınca, bütün soru gidiyor sonra.
  • Bir de bazen bazı hatalar, dikkatten öte ihmal etmek oluyor. Mesela payda da x-2 var diyelim. Çözüm kümesini 4, 2 olarak alıyorsunuz. Fakat cevaplarda 4'de var. Siz 2'nin tanımsız yaptığını gözden kaçırıp yanlış yapabiliyorsunuz. Yani dikkatli olmak gerçekten çok önemli. Yoksa süründürür insanı. Hak ettiğini alamazsın. Alamayınca da psikolojin bozulur ki bazen bana oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI ZOR TRİGONOMETRİ SORUSU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet o kadar uğraşıyorsun sonuca gelıyorsun ama bır anlık hatan yüzünden soru gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.