Şimdi Ara

Sinema salonlarında devasa LED ekran devrimi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinema salonlarında devasa LED ekran devrimi başlıyor
    Sinema salonlarında LED devrimi adım adım yaklaşıyor. Devasa LED ekranlar en iyi projektörlere kıyasla bile büyük ölçüde daha yüksek parlaklık ve kontrast oranları sunarak görsel kaliteyi yükseltebiliyor. Şimdiye kadar LED’e geçişin önündeki en büyük engel çok yüksek ön maliyetlerdi. Ancak çok sayıda Çinli şirketin bu alanda rol almaya başlamasıyla bu durum değişmeye başlıyor.

Sinemada LED dönemi

China Film Global Technology Limited (CFGDC), Huaxia Leyard, QSTech, Unilumin ve Lopu gibi Çinli firmaların agresif hamleleriyle maliyetler düşüyor ve bir LED sinema ekranı devrimi yavaş yavaş şekilleniyor. TrendForce tarafından paylaşılan verilere göre, Ekim ayı itibarıyla Çin'de 50'den fazla LED sinema kurulumu gerçekleştirildi ve bunların 30'u sadece bu yıl kuruldu.

Çinli üreticilerin başarısı yalnızca yerel pazarla sınırlı değil. CFGDC, Almanya’nın Dinkelsbühl kentindeki bir sinemaya 10 adet yüksek kaliteli Cinity LED projeksiyon sistemi kurarak tam LED sinema deneyimi sunmayı başardı. Bu sistemler, 4K 120fps video desteği, DCI-P3 renk standardı uyumu ve 2D modunda 87 foot-lambert (yaklaşık 300 nit) parlaklık gibi üstün teknik özelliklere sahip.

Sinema salonlarında devasa LED ekran devrimi başlıyor
    Bir başka büyük LED ekran firması olan Leyard'ın ekranları şu anda Fransa, ABD ve İspanya'daki sinemalar da dahil olmak üzere 20'den fazla uluslararası sinemada bulunuyor. Ayrıca, Rio-tech ve Timewaying ortaklığıyla Romanya'daki bir sinemaya 2K çözünürlüklü ilk HeyLED sinema ekranı kuruldu ve bu ekran DCI sertifikasını aldı.

Ayrıca Bkz.Kaptan Amerika geri dönüyor; Marvel Chris Evans ile anlaştı

TrendForce, dünya çapında yaklaşık 30.000 yüksek kaliteli sinema ekranının yalnızca yüzde 0,5'inin şu anda LED teknolojisine sahip olduğunu, ancak bu oranının hızla artabileceğini belirtiyor. Yüksek maliyetler başlangıçta bir engel gibi görünse de, Çinli üreticilerin küresel pazarlardaki rekabetçi yaklaşımları bu teknolojiyi daha erişilebilir hale getiriyor. Öte yandan bazı Çinli şirketler şeffaf LED sinema ekranları ve VLED sinemalar üzerinde çalışıyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/105883-future-high-end-cinema-shines-bright-led-led.html

• Zaten başka şansları yoktur.Projeksiyon çok kaliteli bir görüntü netliği ve parlaklığı vermesi pek mümkün değildir.Şuan evlere girmiş oled tv'ler sinemalardaki projeksiyonlardan daha iyi kesinlik ve parlaklık vermektedir.

Hatta iyi bir ses sistemine sahip ev sinema sistemi ile çoğu sinemalarda daha iyi ses dinletisi yapılabiliyor.
  • Zaten başka şansları yoktur.Projeksiyon çok kaliteli bir görüntü netliği ve parlaklığı vermesi pek mümkün değildir.Şuan evlere girmiş oled tv'ler sinemalardaki projeksiyonlardan daha iyi kesinlik ve parlaklık vermektedir.

Hatta iyi bir ses sistemine sahip ev sinema sistemi ile çoğu sinemalarda daha iyi ses dinletisi yapılabiliyor.

• Haber görselleri gerçekleşecek mi? Böyle ucuz bilgisayar-tablet tanıtımları gibi mi yoksa? Hani olur ya böyle ekrandan ağzına doğru transformer sokarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 10 Aralık 2024; 22:54:33 >
  • Lazer Projektörleri hayatında hiç görmemişler bilmez. Biraz pahalı gibi olsa da ömürleri yüksek ve daha yüksek kalite renk parlaklıklar sunuyor... Lazer derim nokta...

Ucuzlama odaklı olursa LED i Çin ve ucuz kalitesiz çözümleri kim tercih edecek ? Micro LED li olsalardı bari ...

• LED/OLED vb teknolojili panellerin eninde sonunda sinemaya gireceği aşikâr bir durum bana göre, projeksiyonun rulo tipi paneller çıkana kadar sinema dahil birçok alanda kullanımı daha uzun süre devam eder, zaten yazıda da verilen rakamlara bakılırsa bir dönüşüm olsa bile bunun uzun zaman alacağını gösteriyor, hepsini geçtim artık dönüiümlerin zamana yayıldığını gördük tecrübe ettik ee o zaman he deyip geçiyoruz.

Haberler gelişmeler güzel getirsinler kabul. :)

• Sinema devri bitti bence. Uzun süren reklam izlemek, havasız ortam, başkasının mısır kokusu vs. bir de bunların üstünde uçuk fiyat vermek. Onun yerine evimden çıkmadan ayağımı uzatarak izleyebilmek daha keyifli geliyor. İstediğim yerde durdurur, istediğim zaman devam ederim. Yeni nesil büyük ekran TV ler sinemaya göre çok daha iyi deneyim sunuyor. Teknoloji ilerledikçe büyük ekran tvler 85inc+ daha da yaygınlaşacak ve sinemaya olan talep daha da düşecektir diye düşünüyorum.

• Sinemanın insanı çeken hiçbir şeyi kalmadı

Bir de bizim sinemalar tamamen batı sinemasına angaje

Abd sinemasında ne varsa sadece ve sadece onu getiriyor Allahın slakları (bir de aptal yerli filmler)

Doğu, Güney Doğu Asyadan mükemmel işleri yakalayıp Türkiye'de sinemalara getireyim de hem para kazanırım hem sektörü şenlendiririm diye bir çaba yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Led bide 300 nits mi :)) bari miniled 1000+ nits yapılsaydı tamamen fiyasko, laser imax'ler daha iyi bu ekranlardan

• TR de sinema salonu işletenlerin seyirciyi zerre kadar önemsemedikleri ve saygısı olmadığı için bu teknoloji de gelse biz 5 nit ve mono ses ile izleriz. Adamlar salona bakıp dolmadı diye sesi de perde ışıklarını da kapatıp gidiyorlardı ya. Valla evdeki uyduruk hoparlörün daha iyi sesi vardı. Görüntü full karanlık aydınlık sahneler dışında filmde ne oluyor göremiyordunuz. Bir de sinemaya sadece instagram için gelenleri hiç saymıyorum. La be adam filme mi geldin telefonda ins bakmaya mı? Neyse kurtulduk bu saçmalıklar Netflix v.s. ile. Geç gelse de adam gibi film izleyebiliyorum evde en azından. Bir daha da gitmeye hiç niyetim yok.

• Öncelikle telefonunuzdaki nit değeri ile karşılaştırmayın salon parlaklık seviyesini. Orada hedef 48 nit. He bizde 20-30 bit falan ama 100 nit dinamik aralığın yüksek olduğu projelerde aşşşırı iyi bir sonuç verir, yüksek bir değer. Fakat haberde geçen 300 nit ise devasa bir parlaklık. Gözle görüşebilir Kikoltuk sınırından başlayan bir ekranda film vermek izleyicileri salona çekecektir. Yeni bir şey gerekiyor artık sinema için, yavaş yavaş geliyor o yeni şeyler. Üstüne bir de gözlüksüz 3D falan ekledin mi tamam.

• Adamlar kaliteli görüntüye ulaşmak için nelerle uğraşıyor.
    Diğer tarafta sen sinemaya gideceğin zaman acaba parlaklığı kısarlar mı, kontrastı düşürürler mi, diye düşünüyorsun.

• Samsung 8kqled gördüm bayide geçen görüntü neredeyse ekrandan çıkacak kadar net ve gerçekçi. Ama pahalı hala ülkemiz için. Tv sinaması iyi hoş ama salonlar da ölmesin isterdim. Türkiyede müşteriye hakaret ederek bitirdiler.

Ber de asıl saran açık hava sineması. Ünide çimlerin üstünde angelinanın oynadığı ajan filmini izlemiştik çok hoştu.

Bu devirde tiyatro izlenir. Kaliteli, canlı, uzun süreli ve çok ucuz

• Full karanlıkta bu kadar parlak kocaman bir ekran. Bilmedim. Kaynağından göze direk gelen ışık ile yansıma ışık arasında bariz konfor farkı oluyor.

• O dev led ekranların fiyatı amorti edinceye kadar en az bin liradan bilet satarlar.

• 8K veya daha iyisi 16K olmadan gerçek sinema keyfi vereceğini düşünmüyorum. 2K ekran da olsa boyut arttıkça pikseller de büyüyecek. Dolayısıyla dev ekranda pikseller görünür olacaktır. Yani 4K da yetmez. Ekranlar hem en az 8K hemde 3D destekli olmalı!

• bu bize gelmez. sinema salonunda projeksiyonun aydınlatmasını kısıyorlar, bu gelirse nasıl milleti kazıklayacaklar?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.