Ben ve benim gibi sinema sistemine gonul vermis arkadaslar bazen bilmedigimizden, bazen yanlis yaptigimiz ayarlardan ve bazende yanlis yonlendirmelerden evimize aldigimiz ve buyuk bir heves ile kurdugumuz sinema sistemlerimizden tam verim alamamaktayiz.
Ben yine bu forumda bir kac arkadasa hem ozelden hemde acilmis bazi konu basliklarinda sorularimi sordum. Henuz cevap alamadim ( malum bugun pazar ), aldigim cevaplari ve arastirdigim-cozum buldugum sorunlari burada paylasirim.
Benim sorum su sekilde,
Asagida gormus oldugunuz sistemi gecen ay almis bulunmaktayim.
Ancak kalibrasyon sonrasi manuel ayarlar yaptiysamda istedigim tadi alamiyorum sistemden. Daha onceki basit sistemimde bile daha iyi ses aliyordum.
Sizlerden ricam asagida hoparlorlerin ozelliklerine gore ve ozellikle subwooferin ozelligine gore recevirdan secmem gereken degerler hangileridir.
Bide bu subwooferin arkasindaki ayarlarda optimum degerler hangisidir.
Elebtte insanin kulagine en doyurucu gelen kendisi icin en iyi ayarlardir ama iyi ses aliyim derken sistemide yakmak istemiyorum.
Sistem :
Onkyo av recevir Tx-NR 616
Onler : Wharfedale DIA 10.6
Format Floorspeaker Bass Driver 165mm Bass/Mid Driver 165mm Tweeter 25mm Suitable Amplifier Power 20 - 150 w Nominal Impedance 6 Ω A/V Shielded no Sensitivity (1W @ 1M) 88 dB Nominal Frequency Range 35-24kHz HF Limit (-10dB) 44kHz Freq. Fb 38Hz Crossover Frequency 100Hz / 2.5kHz
Merkez : Wharfedale DIA CS
Format Centre Bass/Mid Driver 2 X 125mm Tweeter 25mm Suitable Amplifier Power 20 - 150 w Nominal Impedance 6 Ω A/V Shielded yes Sensitivity (1W @ 1M) 89 dB Nominal Frequency Range 70-24kHz HF Limit (-10dB) 44kHz Freq. Fb 55Hz Crossover Frequency 2.8kHz
Surround : Wharfedale DIA 10.1
Format Stand Mount Bass/Mid Driver 125mm Tweeter 25mm Suitable Amplifier Power 20 - 100 w Nominal Impedance 6 Ω A/V Shielded yes Sensitivity (1W @ 1M) 86 dB Nominal Frequency Range 48-24kHz HF Limit (-10dB) 44kHz Freq. Fb 50Hz Crossover Frequency 1.8kHz
Sub : Wharfedale DIA 10MX
Bass Driver 1 x 250mm SUB USB 5V Output yes Amplifier Power 150 W Line Input Sensitivity 200mv for 75W Avg. Max Output at 1 meter 110dB Boundary Response 35-110Hz Crossover Range 35-85Hz (6x10dB steps)
Birde bu subwoofer in arkasindaki phase degeri ( 0-180 ) bende 0 olarak ayarli. Dogrusu nedir acaba ?
Volume ve crossever frequency degerlerinin hangileri makbuldur sizce ?