Şimdi Ara

Sınıf Öğretmeni olmak istiyorum ama kafama takılan bi soru var!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler ben Meslek Lisesi çıkışlı bi öğrenciyim.Bilgisayar bölümünden mezunum bu sene dershaneye gidiyorum.Eşit ağırlık olarak,ben sınıf öğretmenliğini tercih etcem bu benim için ne kadar dezavantajlı bunu öğrenmek istiyorum.
    Sağolun.

• Sınıf Öğretmenliği'nin çok mezunu var ve alımı da 4+4+4 sistemiyle oldukça azaldı temel branşlara ihtiyaç arttı (Türkçe, matematik ve din dersleri). 204 ile bile giren oldu diye hatırlıyorum bu yıl, ayrıca bir üniversitede eğitim fakültesi varsa ilk açılan bölüm sınıf öğretmenliği olur, kontenjanları da 100 civarıdır. Bu da popülaritesinin azalmasındaki en büyük etken. Yeni sistemle birlikte birkaç yıl önce iyi puanlarla girip bırakan birçok öğrenci de var.
  • Hmm peki sizce hangi bölüm tercih edilmeli PDR uygun mu ?
  • Bir dönem Sınıf Öğretmenliği bölümü hukuka yaklaşıyordu. Şu an bitti. Çok çok fazla mezunu fakat oranladığımızda çok az alımı var. Norm fazlası olanları 4+4+4 ile ortaya çıkan Türkçe, Matematik gibi temel ortaokul derslerine giriyor düşünün. Ücretli öğretmenlik saçmalığı da sınıf öğretmenliğinin kalitesini düşürdü. Şimdi PDR'nin geçen yerleri de var. PDR uzun vadede TM'nin en uygun bölümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 10 Ekim 2013; 22:53:03 >
  • Meslek Lisesi çıkışlı bi öğrenciyim.Bilgisayar bölümünden mezunum bu sene dershaneye gidiyorum.

Ama öğretmen olmak aklımın ucundan bile geçmedi. Hadi öğretmenlik tamamda sınıf öğretmenliği nereden çıktı? Haftanın 5 günü çocuklarla uğraşı çaksın. Bari normal bir ders seç bol bol boş zamanın olsun.
  • Up yazsak kpss den cok mu yuksek yapmak lazim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.