Şimdi Ara

Sınıf öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan yaklaşık 3 yıl öncesine kadar yine burada, DH forumda Radyo,tv ve sinema bölümü başlığı altında yazıp atıp tutuyordum. Çok istiyordum iletişim fakültesini, hayallerimi süslüyordu. Bölümü kazandım ve 2 sene sonra son derece sorunlu bir şekilde bırakmak zorunda kaldım. Bu sene tekrar sınavlara hazırlandım. Gelen sonuçla birlikte bir miktar işler düşündüğüm gibi gitti.

İletişim fakültesini bırakıp bu sene hazırlanmaya karar verdiğimde bir daha hayallerimin peşinden koşturmayacağım dair kendi kendime söz verdim. Fakat gelen puanla yine bir dalgalanma yaşadım. İstanbul Üniversitesi tarih bölümüne yetiyordu puanım ve tarih belki de çocukluğumdan beri kafamın çalıştığı nadir disiplinlerden. Fakat kendime bu kez dur dedim, iletişim fakültesini bırakış amacım zaten bir eğitim fakültesine kendimi atıp gelecek kaygısı gütmemekti. Böylece kendimi alıkoydum. Tercihlerin yaklaştığı şu günlerde kafamda eğitim fakültesi netleşti. Fakat eğitim fakültesinden iki alan bir türlü netleşmedi.

Sözel sıralamam 15.000

Ea sıralamam 120.000

Şimdi soru şu, Türkçe öğretmenliği mi sınıf öğretmenliği mi olmalı tercihim. Gelecek kaygısı yaşamamak için tercih ettiğim eğitim fakültesinde geleceğimle ilgili kaygı duymam çok saçma olur sanırım.

Sınıf öğretmenliğinin durumu ne olacak ? Ben bu puanla nasıl olur da sınıf öğretmenliği düşünebiliyorum zira benim ilk girdiğim 2011 senesinde sınıf öğretmenliği 60.000 de kapatıyordu ea dan... Çok çok ilginç.
    Aynı şekilde Türkçe öğretmenliğinin sahip olduğu bu avantajlar önümüzdeki yıllarda sürecek mi ? Tahminleriniz neler bu konularda. Sizce hangisinin tercih edilmesi daha doğru bir tercih olur ? (Elbette bu soru derinlemesine olarak dershane hocaları aile ve bilimum tecrübeli akraba,eş-dost ile değerlendirilmekte. Soruş sebebim farklı bakış açıları ya da mantıklı tahminler yakalabilmek. Ayrıca belki benim gibi kararsızca düşünen kimseler de bu soruya verilecek cevaplardan yararlanabilir)

Ayrıca eğitim fakültesi 'şurda' okunur diyebileceğiniz bir yer de varsa ve eklerseniz minnettar olurum, sevgi ile kalın ...

• sınıfın ataması yok..türkçe ona göre biraz daha iyi..ama 4 yıl sonra öğretmen atamaları duracak gelecek kaygısı gütmemeke için eğitim fakültesine gidilmez..neden diyecek olursan o diploma bir tek mebde geçerli.devlet öğretmen almayacak olursa dımdızlak açıktasın.. özelde zaten şansın yok.. iletişim fakültesinin bile piyasada daha çok şansı var..sana tavsiyem illa okuyacağım dersen oku ama ynında açıktan halkla ilişkiler işletme falan oku bana dua edersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabnet355

sınıfın ataması yok..türkçe ona göre biraz daha iyi..ama 4 yıl sonra öğretmen atamaları duracak gelecek kaygısı gütmemeke için eğitim fakültesine gidilmez..neden diyecek olursan o diploma bir tek mebde geçerli.devlet öğretmen almayacak olursa dımdızlak açıktasın.. özelde zaten şansın yok.. iletişim fakültesinin bile piyasada daha çok şansı var..sana tavsiyem illa okuyacağım dersen oku ama ynında açıktan halkla ilişkiler işletme falan oku bana dua edersin..

Bak kesinlikle kafamda bu var. İletişim fakültesi eğitim fakültesine göre çok çok ağır. Eğitim fakültesinde dersleri inceledim, okuyan bir sürü arkadaşla konuştum, yakın dostlarımdan da var okuyan. Hepsi derslerin hafifliğinden bahsediyor. Benim kafamda yandan sosyoloji okumak vardı hem uğraş olur diyordum hem de sevdiğim ilgilendiğim bir bilim. Açıktan işletme de aynı şekilde düşünmeye değer kesinlikle, gerçi benim ilgim her daim iktisata oldu. Sanırım çok da fark etmez. Öğretmen atamaları maalesef hiçbir zaman istendiği gibi olmadı, olmayacak da elbette. Duruma göre tekrar değerlendireceğim sanırım . Çok teşekkür ediyorum.

• rica ederim..idealleriniz güzel ama az buçuk psikoloji sosyoloji yalamış olanlar bilir..maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisi vardır .bir alt basamak karşılanmadan üst basamağa geçilmez.en alt basamak güvenlik ihtiyacı ikinci basamak fizyolojik ihtiyaçlar (yeme içme vs) sonraki basamaklar öğrenme ihtiyacı sevgi ihtiyacı vs gelir.bunları niye yazdım.geçiminini sağlayamadıktan sonra ideallerin bir anlamı kalamıyor..sana kendimden örnek vereyim fakülteyi yeni bitirmişim herkes kpss denen bir şeyden bahsediyor.diyoruz ki össde şu kadarlık dilime girmişiz kpssyi mi yapamayacağız neyse girdik çıktık 80 almışım alınacak kişiyi bi açıkladılar 300 kişi..dedim bu ne kpss össnin yanında halt yemiş..bizim bölümden 12-13 bin kişi giriyor alınan taş çatlasa 500.. sınıftan atanan sadece 1 kişi geri kalan işsiz..atanan en son kişinin puanı 88 o da hakkariye sınıra bayrak direği olarak atanmış..dedim olmazsa devletin başka kurumuna memur olalım.. diyelim 3 bin kişi alınacak klavuzu bir açıyorum hep işletme iktisat maliye.. aldığımız eğitim fakültesi diplomasının hükmü yok!! nasıl yanıyorum nasıl kıvranıyorum bir aöf işletme diplomam olsa 75 puanla memleketime memur olacağım.. anladım ki beğenmediğim aöf işletme iktisat diploması ne kapılar açıyor..bankaya gireyim diyorum banka öğretmenlik diplomasını tanımıyor A grubu memurluktan uzmanlık ve uzman yardımcılığı kadrolarına gireyim diyorum bizim diploma orda da geçmiyor aöf işletme iktisat diploman varsa sınava girme hakkın var.bizim diplomayı yırt at anasını satayım..hangi kuruma gitsem öğretmenlik diplomam geçmiyor.. boşuna okumuşuz vesselam..ne bunalımlar ne buhranlar.. kazık kadar adam olmuşuz hala babanın eline bakıyoruz bir ara ücretli öğretmenlik garabetiyle uğraştım.ama verdikleri 500-600 lira para yol falan çıktığında elimde bir şey kalmıyor. neyse 3-4 defa girdim çıktım kpssye sonunda ermenistan sınırına bayrak direği olarak atanmayı başardım 87puan ile..işin garibi ben atandım ertesinde 4 artı 4 çıktı kontenjanlar patladı.ama bu da uzun sürmez 3 seneye bakanın dediği gibi açıklar kapatılacak hersen 40 bin alım.zaten açık 120 bin..bundan sonra sadece emekli olan kadar alınacak..gençleri ikaz etmeye çalışıyoruz sıkıntı çekmesinler diye ama akılları bi karış havada..biz kötü oluyoruz.kendi düşen ağlamazmış vesselam..

• Türkçe Öğretmenliği'ni öneririm.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı TBMM'de. Buna göre, en fazla ihtiyacın olduğu 4. alan Türkçe Öğretmenliği.

Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında Türkçe Öğretmenliği ataması gayet iyi düzeydeydi. Şöyle ki;
    3065 Türkçe Öğretmeni atandı ve taban puan 73. İhtiyacın da çok olduğu göz önüne alınırsa, atamaları iyi düzeyde olmaya devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16 Ocak

Türkçe Öğretmenliği'ni öneririm.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı TBMM'de. Buna göre, en fazla ihtiyacın olduğu 4. alan Türkçe Öğretmenliği.

Geçen sene 40.000 öğretmen atamasında Türkçe Öğretmenliği ataması gayet iyi düzeydeydi. Şöyle ki;
    3065 Türkçe Öğretmeni atandı ve taban puan 73. İhtiyacın da çok olduğu göz önüne alınırsa, atamaları iyi düzeyde olmaya devam edecektir.

benim anlatmaya çalıştığım da o ya..bu devran hep böyle mi gidecek? 3 sene içinde bütün öğretmen ihtiyacını gideceklerini bakan defalarca söyledi..her sene 40 bin alacaklar.40 bin çarpı 3 eşittir 120 bin. açıkta zaten 120 bin olduğuna göre..arkadaş mezun olduğunda ihtiyaç falan kalmayacak.sadece emekli olanlar kadar alım olcak o da bir kaç yüz kişi olur en fazla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.