Şimdi Ara

Sınıfta dalga geçiliyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
10.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

Herkese merhabalar öncelikle arkadaşlar size bi sorunumu anlatmak istiyorum

Başlıktada belirttiğim gibi nerdeyse tüm sınıf tarafından dalga geçilen biriyim.Ciddi olsam bile(genellikle ciddiyimdir zaten) hep dalga geçerler benle.Fakat hallerini görseniz 5 yaşında çocuk gibiler içler acısı halleri.Sınıfta hoplar zıplarlar sürekli küfrederler ve konuştukları tek şey futbol muhabbetidir.Ya ben çok olgunum yada onlar çok çocuksu.Her zaman yalnızım bu arada kendim doğru dürüst arkadaş bulamadım eziğim çünkü gözlerinde.Felsefi ve siyasi konularla çok ilgilenirim yaşın küçük demeyin bir an önce büyümek istiyorum zaten bunun için çünkü rahatça tartışamıyorum.Belkide o yüzden dışlıyorlar beni

Fakat benim en zoruma giden sırf egosunu tatmin etmek için dalga geçiyor olmaları.Kızlara kendilerini göstermek için benle dalga geçiyorlar ve halleri içler acısı.Bu sorunumdan nasıl kurtulabilirim sizce?

Kaan bu sefer kesin buldum seni yarın dayağı yicen
  • Onlara kimin patron oldugunu goster.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Başlıktada belirttiğim gibi nerdeyse tüm sınıf tarafından dalga geçilen biriyim.Ciddi olsam bile(genellikle ciddiyimdir zaten) hep dalga geçerler benle.Fakat hallerini görseniz 5 yaşında çocuk gibiler içler acısı halleri.Sınıfta hoplar zıplarlar sürekli küfrederler ve konuştukları tek şey futbol muhabbetidir.Ya ben çok olgunum yada onlar çok çocuksu.Her zaman yalnızım bu arada kendim doğru dürüst arkadaş bulamadım eziğim çünkü gözlerinde.Felsefi ve siyasi konularla çok ilgilenirim yaşın küçük demeyin bir an önce büyümek istiyorum zaten bunun için çünkü rahatça tartışamıyorum.Belkide o yüzden dışlıyorlar beni

Fakat benim en zoruma giden sırf egosunu tatmin etmek için dalga geçiyor olmaları.Kızlara kendilerini göstermek için benle dalga geçiyorlar ve halleri içler acısı.Bu sorunumdan nasıl kurtulabilirim sizce?

Sen kendinden ödün verme. Bozma çizgini. Kendin ol. Kendini geliştir. İyi bir okul ve iyi bir çevre edinmeye bırak. Sanırım kötü bir okuldasın?

Yaşadıklarını ben de yaşıyorum. Sorunumuz şu, bir ergen yanımız var bir de olgun tarafımız. Sürekli ikisi arasında bir iç çekişme yaşıyoruz.

Bunun sebebi çocukluk döneminden gelir. 5-6 yaş dönemleri çocuklarda kişiliğin temellerinin oluştuğu kalıplaştığı dönemlerdir.

Bu dönemlerde kalıplar oturur. Üzerine kişilik gelişir.

Anadolu lisesindeyim ama çokta iyi bir lise değil.Ben ciddi halde ergenliğimin bittiğini sanıyorum heralde.Lise 1den beri ne psikolojik anlamda bir çöküntü nede fiziksel anlamda büyük bir gelişme yaşamadım.Ama sürekli kendimi geliştirdim kitap falan okudum.Yaşıtlarım sınavda sorulcak edebi yanı hafif 300 sayfalık kitapları bile zor okurken 600-700 sayfalık kitapları bir solukta bitiriyorum hiç sıkılmadan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

aynı ben millet bilgisayar gibi teknolojil olarak bütün şeylerde felan bilgi sahibiyim bunlar boş muhabbet eder hep futbol hep futbo
  • onlara bunun onur kırıcı olduğunu söyle
  • Yaşın kac bilmiyorum ama, 16 veya daha büyüksen Vucut geliştirme, değilsen dövüş sporu. 1 yıl yapıcaksın, sonra kendini göstericeksin.
    Vg yaparsan zaten bi süre sonra kimse senle kavga etmek istemez, dövüş yaparsan vucudunda bi değişiklik olmaz ama bi gün gene tak ettiğinde, cıkar iki tanesine iki tane yumruk sallarsın, sınıfta saygınlığını bi kere koydunmu dahada kimse bulaşmaz. İşleri değiştirmeye bak, akışına bırakma, herşey senin elinde .Aslında bunlar cok gereksiz cok sacma, sorun sende değil onlarda.... ama o adamlarla oturup konuşamassın, onlar senin dilinden anlamaz, onlarla onların dilinden konuşucaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Paranoia

Sevgilin falan var mı ?

Sınıfta olması imkansız zaten çok çocukça buluyorum bu yaşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 13 Mayıs 2013; 1:06:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim bu ozellikle lise zamanlarinda cok gorulen bir sey genelde de efendi agirbasli insanlari ezmeye calisirlar insan gibi konusursun anlamazlar habire t.sak gecme modundadirlar bunlar ailesinden adam akilli terbiye alamamis egosunu tatmin edip kendini yuksek gormeye calisan ergenlerdir genelde ulan 18 yasina gelmis adamlar bunu yapiyor surekli kafa bulmaya calisiyorlar ben seni gayet iyi anliyorum bunun cozumu sudur agirligini koyacaksin gerekirse yumrugu cakacaksin bunlar baska turlu anlamiyor ulan insan gibi yaklasiyorsun adam senle kafa bulmaya ugrasiyor eger sinifinin tumu boyleyse isin zor ama bir iki tane efendi cocuk varsa onlarla takilirsin

• takma hiç birini sen aldırmazsan daha yapmazlar
  • O dalga geçenleri uzaktan izle.1-2dk da hepsinin tek kişi etrafında toplandığını görürsün aynı vahşi doğadaki köpek sürüleri gibi kendi hiyerarşileri vardır.Hepsi o liderlerine üstteki arkadaşlardan birinin dediği gibi ''havalı gözükmek''için elinden geleni yaparlar.Bir nevi gözlerini boyamaya çalışırlar bilerek veya bilmeyerek.Eğer sürekli senle dalga geçiyorlarsa ki zamanında bende yaşadım o sürünün gözünde bir nevi av olmuşsundur,sürekli dalga geçip imaj yapacakları bir hedef...

Dediğim gibi zamanında bende yaşadım ilk başlarda bir şey demedim ve ses çıkarmadım birçok arkadaşın dediği döv olayı hiçbir çözüm yaratmaz çünkü bu sürüler birlikte gezer ve birlikte dövüşürler 1 kişiyken saniyeler içinde 5-10 kişiye döner ve dayak yersin bu seferde dahada beter olur.Bunlardan kurtulmanın en iyi yolu onları kendi oyununda avlamak,senle dalga geçtiklerinde eğer dediğin gibi futbol dışında bir şeyle ilgilenmiyorlarsa ve çocuksularsa bu olay çok kolay onlar tam senle dalga geçerken konuyu çarptırıp ona çevir zaten 1 laf attın mı tüm sürü üzerine üşüşüp işini bitirir o saatten sonrada sana bulaşmazlar
  • Sınıfta senınle 1 kısı dalga gectıgınde sole yap ne dıyosun lan sen a.k.e cocugu de sonrada git döv bi güzel herkeze ibret-i alem olur zor dalga gecerler yada sınıf ıcınde degıl cıkısta senle her dalga gecenı tek yakala ve döv.
  • quote:

Seninle kisilik olarak ayni gibiyiz ben de diyorum boyle insanlarla nasil ayni yastayim. Ama sana tavsiyem sabret buyuyene kadar (gerci ben simdiki neslin buyudugundeki durumlarindan da endiseliyim) ama simdi biraz agirdan al onlarin dilinden yani mesela benim sinifim da seninki gibilerden olusuyor oyle sacma esprileri, hareketleri var ki sen de biliyorsun hicbir konudan anlamayan, hicbir konu hakkinda sohbet edilemeyen zirdeliler bir de su dinledikleri muzikler yok mu sanirim dh gibi yerler takildikca insani olgunlastiriyor fikir sahibi yapiyor. Ozellikle internet denilen nimeti amacina uygun kullaninca super bir kisilik ve fikir sahibi oluyorsun. Su dh iyi ki var asosyal bicimde olsa da okuldaki gerginligi yok etmeye yetiyor ve kaliteli olgun bilgili insanlarla birliktesin burda.

• kardeş sen derslerine bak. zihninde kalabalık etmesin onlar. ben de senin gibiydim. şimdi çevremde benimle dalga geçecek adamın aklından şüphe ederim.
  • Kısa kaldın o zaman , çok farklı taraftan yaklaştım konuya

• İlk okul ?
  • Çok şiddetli bir konu maşallah.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chromosty

Aga bende oyleydim. biraz aralarina katilmaya calis. su an durumum fena degil. misal lole basladim falan

Gerçekten hiç zevk almam.Çok çocuksular çünkü.Yaptıkları espri bile.Bilgisayar oyunu oynayanda var ama daha çok futboldan konuşuyolar.Benim ise ilgi alanlarım felsefe, siyaset, edebiyat vb.O yüzden dışlanıyorum dediğim gibi

Sinif degistir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Sen kendinden ödün verme. Bozma çizgini. Kendin ol. Kendini geliştir. İyi bir okul ve iyi bir çevre edinmeye bırak. Sanırım kötü bir okuldasın?

Yaşadıklarını ben de yaşıyorum. Sorunumuz şu, bir ergen yanımız var bir de olgun tarafımız. Sürekli ikisi arasında bir iç çekişme yaşıyoruz.

Bunun sebebi çocukluk döneminden gelir. 5-6 yaş dönemleri çocuklarda kişiliğin temellerinin oluştuğu kalıplaştığı dönemlerdir.

Bu dönemlerde kalıplar oturur. Üzerine kişilik gelişir.

Anadolu lisesindeyim ama çokta iyi bir lise değil.Ben ciddi halde ergenliğimin bittiğini sanıyorum heralde.Lise 1den beri ne psikolojik anlamda bir çöküntü nede fiziksel anlamda büyük bir gelişme yaşamadım.Ama sürekli kendimi geliştirdim kitap falan okudum.Yaşıtlarım sınavda sorulcak edebi yanı hafif 300 sayfalık kitapları bile zor okurken 600-700 sayfalık kitapları bir solukta bitiriyorum hiç sıkılmadan

Rehberlik hocanla ya da aranızın iyi olduğu bir hocayla konuş bu durumu bence. Ondan sonra da ailene anlat. Sınıfını değiştirmeye bak.

Kaliteli çevre edinmenin yolu sürekli aramaktan geçer. Sürekli yeni ortamlar, daha fazla insanla tanışma şansı.

Gönüllü gençlik kulüplerinin çalışmaları oluyor onlara katılabilirsin. Kamplara gidebilirsin. Faydası oluyor cidden.

Kitap okuma alışkanlığımı ben de yeni kazanıyorum mesela. Sen bana göre gayet iyisin bu konuda. Bilgisayar bağımlılığımı da üzerimden atmaya çalışıyorum şu sıralar.

Bu hafta ingilizce kursuna başlıyorum. Özelden konuşalım istersen?
  • lisede biz ergende takılırdık, futbolda konuşurduk, siyasette konuşurduk. her konuya göre farklı davranılırdı lisenin özelliğide budur zaten o yüzden oradaki arkadaşlıklar farklı olur sonradanda takılırsın, arkadaşının içini dışını bilirsin yani. sizin sınıfta problem var onların yaptıkları ergenliği sende yapmazsan dalga geçmeye devam ederler. senden daha ezik bilini bulup sana yaptıklarını ona yapman tek yok tabiki. bence bırak dalga geçsinden lise hızlı biter unutur gidersin önemli değil.
  • ergenlerse(bilirim o tipleri) bence sınıf okul falan değiştir.Birde gülerek konuşma.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.