Şimdi Ara

Sinifta kalan ya da okulu donduran biri merkezi yatay gecis yapabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela ftrde okuyan biri sinifta kalmis olsun bir sonraki egitim doneminde osym puaniyla merkezi yatay gecis yaparak muhendislige gidebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 16 Ekim 2018; 22:48:0 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıfta Kalmak Yatay Geçişe Engel Mi?

[sınıfta kalmak yatay geçişe engel mi] sorusu, eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen öğrenciler için önemli bir sorudur. Yatay geçiş, bir yükseköğretim programından başka bir yükseköğretim programına aynı veya farklı bir kurumda geçiş yapmak anlamına gelir.

Sınıfta kalmak, öğrencilerin akademik performanslarını etkileyen bir durumdur. Ancak, sınıfta kalmak [tıpta sınıfta kalınca yatay geçiş] gibi durumlarda dahi yatay geçişe engel teşkil etmeyebilir.

Yatay geçiş koşulları, üniversitelerin ilgili yönetmeliklerinde belirlenir. Bu yönetmeliklerde genellikle, öğrencilerin not ortalaması, kaldıkları sınıflar ve geçiş yapmak istedikleri programın kontenjanı gibi kriterlere yer verilir.

Sınıfta kalan öğrenciler, [sınıfta kalan öğrenci yatay geçiş yapabilir mi] sorusunun cevabını öğrenmek için geçiş yapmak istedikleri üniversite ile iletişime geçmelidir. Üniversite, öğrencinin durumunu değerlendirerek yatay geçiş başvurusunun kabul edilip edilmeyeceği konusunda bilgi verecektir.

Yatay geçiş başvuruları genellikle belirli tarihler arasında kabul edilir. Sınıfta kalan öğrenciler, bu tarihleri kaçırmamak için ilgili üniversitelerin duyurularını takip etmelidir.

Sonuç olarak, sınıfta kalmak genel olarak [sınıfta kalınca merkezi yatay geçiş yapılır mı] sorusunun cevabını etkilemez. Ancak, öğrencilerin yatay geçiş koşullarını dikkatlice incelemeleri ve geçiş yapmak istedikleri üniversite ile iletişime geçmeleri önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konuya bir gelir misiniz?
  • İki durumda da geçiş yapabiliyor
  • geçer hocam niye geçmesin yeter ki okulla ilişkisi kesilmesin
  • Okulda öğrenci olarak kayıtlı olması yeterli ancak kayıt silinirse geçiş yapamaz
  • Sorun Olmaz diye biliyorum geçişte.
  • Starixa kullanıcısına yanıt
    Isler pek yolunda gitmiyor gibi dişte ama cabalamaya devam da edecegim pratiklerde zorlaniyorum.

Demek ki sinifta kalsam dahi muhendislige gecebilecegim,bu iyi bir sey.

Tabi bir yandan bu sene kirik puanla da sinava girmeyi dusunuyorum tip icin.Hayirlisi neyse o olsun insaallah.

Starixa hocam bir konuda gordum tipta isler yolunda gitmiyor mu myg filan geciyor mu aklindan?
  • Tıpı şuan sevemedim ben hocam.Myg ile odtü ceng düşünüyorum şuan hem ingilizce hem tıp derslerini götürüyorum geçince bide hazırlıkla uğraşmayayım sene kaybetmeyelim.

Sevmediysen bırak hocam ben üniye gelince bazı şeylerin farkına vardım.Zevk alabileceğin yerde az para kazansanda mutlu olursun
    Tipin pratikleri kolay sanirsam asil mesele teorikte,oyle degil mi?

Diste pratik daha agir.
  • Aynen bizim pratikler basit yoldan birini çevirsende yapabilir.Teorikler inanılmaz ağır
  • quote:

Orijinalden alıntı: budokai

geçer hocam niye geçmesin yeter ki okulla ilişkisi kesilmesin
    peki hazırlıktaki öğrenci hazırlığı geçemezse veya hazırlıkta devamsızlıktan kalırsa ne oluyor?
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    O durumda da Merkezi sistemle (Osym puanı ile) yatay geçiş yapabilir.
  • Merhabalar, Önlisans bölümü okuyorum, geçen sene sınıfta kaldım, bu sene 1. sınıfı okuyorum. Bu dönem de bitince, AGNO'm 3.5/4 olursa başka üniversiteye Ortalama ile Yatay Geçiş yapabilir miyim? Yani ilk sene sınıfta kalmam bunu etkiler mi? Alttan kalan hiç dersim yok

• rooyke R kullanıcısına yanıt
    agno ile dört yıllığa geçemezsin

Hocam 6 yıl geçti aradan ne yaptınız? Yaptığınızdan memnun musunuz?

• Guest-D63A2EC38 G kullanıcısına yanıt

Aynı durumdayız hocam şuan ne is yapiyorsunuz verdiniz mi yatay geçişinizi

• Yokusasagi71 Y kullanıcısına yanıt

Yapılabiliyor ama konu sahibi hesabını silmiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.