Şimdi Ara

Sinir edici performans düşmesi :@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle bu msj okuyan ve yorum yapan herkeze şimdiden teşekürler ediyorum.
    >kısaca sorunlarımdan bahsedeyim

<çift çekirdekli pc olmasına rağmen 2 işlemi bi anda yapamıyorum örnegin: müzik dinlerken cd yazmam işkence oluyor 200mb bi cdyi bilmiyorum bi cd rw 30 dk yazarmı okadar işlemci yavaşlıyorki bilgisayarı kırasım atasım geliyor ama müzigi kapattım an direk bu işlem düzeliyor akıl almaaz bi sorun çözümünü bulamadım :(

>2 sorunum dwwin.exe her bilgisayarı kapatmak istedigimde bu hatayı alıyorum çok çözüm yolu aradım ama 1 tane bile bulamadım okadar rahatsız oluyorumki artık takıntı oldu bu sorun bende cıldıracam artık

<3 sorunum isehttp://img247.imageshack.us/img247/8201/051115xp01bootpx9.gif windows xp ekranı bilgisayar açılırken kare kare geliyor sanki bilgisayarda ekran kartı driveri yükli deil oyun oynamaya benziyor bu tabi bu problem windowsun açılmasını 20 saniye kadar etkiliyor windowsa format attıp hiçbir program kurmadan hiç problem yok ama programları yüklemeye başladıktan sonra bu sorun başlıyor bu sorunu çözmek için heryükeldim programdan sonra windowsu baştan açtım bu sorunu anakartın driverında buldum sata programını kurarken cıkartıyodu onun güncel driveriyle yükledikten sonra öyle bi hata kalmadı ama artık o proggamlada alakası yok kendilinden oldu bunun çözümünü tekrar çok aradım ama bulamadım :S yardımlarınız bekliyorum

sorunlarımla sizi meşgul ettiysem özür dilerim bilen arkadaşlarımızın bana yardım etmelerini rica ediyorum gerçekten biraz takıntılı birisiyim düşüne düşüne kafayı bozacam yardımlarınız bekliyorum..

sistem özellikleri

Number of processors 1
    Number of cores 2 per processor
    Number of threads 2 per processor
    Name Intel Core 2 Duo E6600
    Code Name Conroe
    Specification Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
    Package Socket 775 LGA
    Family/Model/Stepping 6.F.6
    Extended Family/Model 6.F
    Core Stepping B2
    Technology 65 nm
    Core Speed 1600.1 MHz
    Multiplier x Bus speed 6.0 x 266.7 MHz
    Rated Bus speed 1066.7 MHz
    Stock frequency 2400 MHz
    Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T
    L1 Data cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L1 Instruction cache (per processor) 2 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
    L2 cache (per processor) 4096 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size

Chipset & Memory

Northbridge Intel P965/G965 rev. C2
    Southbridge Intel 82801HB/HR (ICH8/R) rev. 02
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR2
    Memory Size 2048 MBytes
    Memory Frequency 400.0 MHz (2:3)
    CAS# Latency (tCL) 5.0 clocks
    RAS# to CAS# (tRCD) 5 clocks
    RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
    Cycle Time (tRAS) 18 clocks
    Command Rate (CR) 2T

System

System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
    System Name 965P-DQ6
    System S/N
    Mainboard Vendor Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Mainboard Model 965P-DQ6
    BIOS Vendor Award Software International, Inc.
    BIOS Version F12K
    BIOS Date 03/20/2008

Memory SPD

Module 1 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, Kingston
    Module 2 DDR2, PC2-6400 (400 MHz), 1024 MBytes, A-Data Technology

Software

Windows Version Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
    DirectX Version 9.0c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamy -- 8 Temmuz 2008; 22:35:04 >

• help
  • uppppp!!!!
  • 2. sorunun cavabı ;

başlat - çalıştır - msconfig yaz

daha sonra oradan dwwin.exe dosyasını sil.[simage][/simage]

diğwe aorunlarını cevabıda bence driverlerı yanlış yüklemiş olmandan kaynaklanıo çünkü 1 ce 3 . soruların sistem driverleriyla alakalı..tekrar dan sistem driverlerini kur yada format at derim. en son ihtimal formattır ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realromeo79 -- 2 Temmuz 2008; 16:41:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: realromeo79

2. sorunun cavabı ;

başlat - çalıştır - msconfig yaz

daha sonra oradan dwwin.exe dosyasını sil.[simage][/simage]

diğwe aorunlarını cevabıda bence driverlerı yanlış yüklemiş olmandan kaynaklanıo çünkü 1 ce 3 . soruların sistem driverleriyla alakalı..tekrar dan sistem driverlerini kur yada format at derim. en son ihtimal formattır ama.

dwwin.exe dosyasını silecemde bulamadım :S tam yerini söyleyebilirmiisin acaba?
  • büyük ihtimalle dma denilen şey kapanmış ondan dolayı aynı anda iki iş yapamıyorsun. yani hdd normalde hem cd yazıp hem mp3 çalacakken şu anda mp3'ü zor çalacak hıza ayarlanmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayer_ducker

büyük ihtimalle dma denilen şey kapanmış ondan dolayı aynı anda iki iş yapamıyorsun. yani hdd normalde hem cd yazıp hem mp3 çalacakken şu anda mp3'ü zor çalacak hıza ayarlanmış.

dedigini tam olarak anlayamadım birazdaha açarmıısın bu konuyu gerçekten bu sorunlar canımı sıkmaya başladı değiştirme yoluna ilerleyecem gibi gözüküyor ama yazık günah onca para werdim ve çözümünü bulamamk çok kötü şekilde etkiliyor beni :S
  • up
  • Aygıt yöneticisini aç.IDE tıkla ve IDe kanallarının özelliklerine gir.Gelişmiş ayarlarda DMA'yı etkinleştir var.Onları onayla ve tamam.
  • "şimdi böyle durumlarda cdrom pioya düşmüş demektir. pioya düşmesinin sebebi sayısında yanılmıyorsam CD/DVD rom rw ler eger 5 veya üstü checksum error yerse hızı otomatik olarak düşürüp DMA dan PIO ya geciyor olması lazım.. pio(programmed input/output) ve dma(direct memory access) disklere erişimde iki farklı yoldur. PIO mod DMA ya gore oldukca yavastır, DMA da donanımın direk memory'ye ulasmasi saglanır, donanim memory'den bilgileri okurken cpu'yu mesgul etmez, bu sayede ayni anda bir suru is yapıbilabilir. fakat pio, yavaş hareket eder ve CPU kaynaklarını kullanır.

pioya düşen cdromu tekrar udma2 yapmak için önce aygıt yöneticisinde IDE ATA/ATAPI denetleyicilere çift tıklarsın, açılan yerde gördüğün birincil ide kanalı anakartın primary master ve primary slave girişidir, ikincil ide kanalı ise secondary master ve secondary slave idir.

şimdi örneğin bi sistem düşünün windowsu 80gb ata100 hddye kurulu ve ikinci hddsi ise 160gb ata133 destekli, birer tane de cdrom cdrw olduğunu farzedelim

80gb hddnin takılı olması gereken yer PRIMARY MASTER dır yani bunu aygıt yöneticisinde, ideata/atapi denetleyicisinde, birincil ide kanalında, gelişmiş ayarlarda, aygıt0 da eğer hddniz ata100 hızındaysa udma5 olarak görmeniz gerekir

ikinci hddyi ise yine aynı yerde, aygıt1(primary slave) de, ata133 destekli olduğu için dma6 olarak görmeniz gerekir..

şimdi bu iki hdd için kullanılan kablo ise şu an piyasada bulacağınız en hızlı ide kablosu olan ata133 olmalıdır ki yukarda söylediğim değerleri iki hdd için de aynen görebilesiniz.. ipucu: bu kablonun açık uçlarını birbirine bağlayan kanallar yavaş olan türde kalın, hızlı olanlarda ise kılcal yani ince olur.. alırken burdan anlayabilirsiniz.. ama siz alırken yinede sorun çünkü ata33=dma2, ata66=dma3veya4, ata100=dma5 ve ata133=dma6 olmak üzere hdd kablolarının hızları birbirinden farklıdır.. anlayacağınız üzere hddleriniz için her zaman ata133 almalısınız.(anakartla hdd arası veri transfer hızı artarsa pcnizin de hızı hissedilir derecede artacaktır. bunun en iyi örneği windows kurma süresinde anlarsınız) yalnız çoğu bilgisayarcı bunları bilmez. bilse bile yinede kafasına göre kablo verir..

bu arada anlatmak istediğim cdromlardı hddleri de anlatmış olduk:)
    neyse kaldığımız yerden devam edelim;
    aygıt yöneticisinde ideata/atapi denetleyicisine bu sefer (verdiğim örneğe göre) ikincil ide kanalında cdromları görmeniz gerekir ikincil ide kanalına çift tıklayın, açılan pencerede gelişmiş ayarlarda aygıt0 ve aygıt1 de cdrom ve cdrw sırası önemli değil (yaptığınız jumper ayarlarına göre değişir) her ikisi de udma2 görmesi gerekir

işte burda pioya düşmüş cdrom veya cdrw yi görebilirsiniz udma2 yerine saltpio yada pio modu yazar.. üstüne tıklayarak dma ya alabilirsiniz. tamam'a tıklayın.. sorun hallolmuştur sistemi yeniden başlatın ve bakın bakalım yeniden başlayınca yine pio da görülecekmi..

eğer yine pioda görülürse bu sefer iş değişir, kasanın kapağını açın optik sürücülerin takılı olduğu kabloyu bikere mutlaka en hızlısıyla (optik sürücüler için dma100 data cable almanız yeterlidir) değiştirin..

kabloyu değiştirmek tek başına yeterli değil driverleri da yeniden yükleyin bunun içinde size en temiz yol olarak bi taktik söyleyeyim; hazır kasanın kapağı açıkken, jumperi master da olan cdrom veya cdrw slave yapın, jumperi slave olanı da master olacak şekilde değiştirin.. bilgisayarı açın, windowsunuz yeniden cdromunuzu ve cdrwnizi jumperlarla farklı konumlara aldığınızdan dolayı yeniden tanıyıp driverlerini böylece yeniden yükleyecektir
    bunu yapmazsanız; 2. yol, aygıt yöneticisinden cdromu ve ide kanallarını sağ tıklayıp kaldır diyerek restart yapınca tekrar yüklenmesini sağlayıp dma ya geçirebilirsiniz"

alıntıdır. ayrıca forumda arama yaparak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.